» »

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

Temo vidijo: vsi
««
19 / 84
»»

Bwaze6 ::

Lepo.

Zanimivo, da so kartice sploh prišle ven z driverji, ki toliko žrejo v multi monitor (in to vse tri RTX), nato pa v drugem poskusu to popravijo...

gendale2018 ::

to z multi monitor porabo se pojavlja že leta
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Dr_M ::

Pri AMDju je zadeva nepopravljiva.
Sem sprobal na eni starejsi graficni, modificiral bios, da so bile frekvence v idle enake pri multimonitor kot pri single monitor. Graficna se je sesuvala, slika na drugem monitorju z artefakti, skakanje nekih crt gor in dol...
Recimo AMD graficne z HBM nimajo teh problemov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

DamijanD ::

580 je reševala multimonitor porabo 480ke - na žalost pa to velja samo, če imajo monitorji enako resolucijo :(

AapocalypseE ::

Gimping Evolved

D3m ::

Dela nornalno. Dajmo še varianto z Spectre/Meltdown ;l
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::

Spet čustveni izpadi

ferjuc ::

Po dolgem vztrajanju z dvema asus gtx980 ti strix v sli načinu, sem se odločil za menjavo za msi rtx 2080 ti duke in kartica je res zmaga! Je draga(tukaj ni kaj za dodat) ampak nudi neslišno in hladno delovanje v polnih obremenitvah(največ 72 stopinj - pri tej temperaturi pade boos clock na 2090mhz), navija se odlično(core sem spravil na +170 in ram na +1000) in nikakeršnega zatikanja med igranjem!

Tiho pa res ni.

Komp imam na tleh pri mizi in je ne slišim. Če se pa nagnem k računalniku jo pa slišim.
Malo bolj natančno rečeno je skoraj neslišna :)

Kaj šele neslišno. Sigurno pa tišje od dveh 980ti. To pa to.

Slušalke moraš dati dol.

Zgodovina sprememb…

OK, bisto je, da je res tiha in kot po mnogih review-ih po ostalih straneh, v samem vrhu glede na vse in kdor razmišlja o nakupu naj neha razmišljat in kupi.

Pred nakupom te, sem imel tudi možnost testirat 2080 gaming x trio, katera je tudi odlična kartica za svoj denar in ni kaj dosti za razmišljat o nakupu :)

Slušalke moraš dati dol.??? Dokler si je ne lastiš, prosim da nehaš klobasat neke brezvezne izjave ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ferjuc ()

Ti si napisal, da je ob polni obremenitvi neslišna in hladna.

GenZNPC ::

V primerjavi z kako poceni 390 sigurno xD
skibidi

Neslišna ni niti v primerjavi s Cessno.

MihaK3 ::

Zdaj odvisno kakšni so posameznikovi kriteriji za "neslišno", ampak močno močno dvomim da se temu približa. Neslišna ni bila niti gtx 960 z triple-fan coolerjem, pa je ta konkretni overkill za 120W karto, kaj šele skoraj 300W 2080Ti. Razen če je vklopljen vsync na 60Hz 1080p zaslonu, potem pa verjamem...

Kot sem se rekel, ne bluzite dokler si nekaj ne lastite ;)

glej, mojster, moji kriteriji za neslišno so res visoki in zaenkrat še nisem srečal stock karte, ki bi jim pod polno obremenitvijo zadostila...

Pa ne imet glave v compu med igranjem.

Jaz sem od kompa oddaljen 4 metre, samo niti na meter ni glasen. Resitev je enostavna, imas v celem kompu samo in le kvalitetne 120-140mm ventilatorje in samo tam, kjer si res potrebni. Na 1080Ti imam jaz 2x120mm Noiseblockerje npr.
Mozno, da ima MSI DUKE pac tudi zelo dober dizajn ventilatorjev in hladilnega telesa, da je zracni hrup bistveno bolj udoben (tisji) od tistih poceni proizvajalcev, ki na take stvari ne postudirajo, vazno je samo da piha mimo.

Naj nekdo reskira in si kupi eno kvalitetno MSI in eno poceni Gigabyte in potem poslje glasnejso nazaj.

Ze pri R9 390 je bila ogromna razlika med MSI Gaming X in neko poceni Powercolor, ena dobesedno tuli, druga pa prede.
skibidi

https://www.guru3d.com/articles_pages/m...

Relativno tiha ja, neslišna pač ne...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MihaK3 ()

Pazite, da ne naredite doktorata zraven...

Če hočete NESLIŠNO, je opcija samo pasivno hlajenje.

Kr impresivni rezultati v primerjavi z ostalimi gpuji in na to da guru meri neposredno. Jaz ce dam, komp na sredino dnevne sobe na mizo bo sigurno bolj slisen, kot za TVjem kjer je zdaj in zvok ne prihaja direkt do mene.

AapocalypseE je izjavil:

Neslisna ni niti pri vecini okolica. Skos neki ropota, sumi, laja al se dere.

PS:
Seveda pa je tudi frekvenca zvoka lahko bolj ali manj prijetna.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Res je.

Ljudi moti že vsak k... to je problem. Če se malo sliši comp, so what? omg res...

gendale2018 ::

AapocalypseE je izjavil:

pol pa slišiš coil whine in če imaš še kak trdi disk njegovo ropotanje :D
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Kdor hoče neslišen comp, ma težke probleme :))

Danes sem pri kolegu videl se msi rtx 2070 gaming z. Na pogled odlicna in kot duke in gaming x trio je tudi ta odlicno hlajena s polno potenciala za navijanje.

MSI GeForce RTX 2070 AERO ITX - world's smallest RTX?

https://videocardz.com/newz/msi-geforce...

D3m ::

Fajn.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Battlefield V with GeForce RTX DirectX Raytracing Review

50-60% nižji fps na RTX 2080Ti samo za kalkulacijo odsevov. Ostali efekti niso ray-tracing (sence...). In fps se razpolovi ne glede na to, če je kje v kadru (ali levelu) sploh kakšna odsevna površina.

Očitno zelo beta poizkus ray-tracinga.

Nekje je treba zacet, pa potem izboljsevat zadeve. Nihce ne zacne na vrhu. Se dobro, da nekdo vodi vse skupaj, drugace bi se vedno imel 8 bit grafiko.

Ja, 1080p monitorji še ne gredo nikamor. V vsakem primeru pa je le začetek in tudi z 2070 se bo dalo tech preizkusiti, brez dxr pa ima 2070 boljši p/p od 1080, tako da bo ok izbira za vse s 1080p in 1440p monitorji. Nvidia FTW.

Predator X ::

Uff... tole je pa sranje trenutno. Tud na low ni nikakor 100-120fps?... eh, bo treba počakat na 7nm.

Za SP bo kar ok, itak pri MP znižaš v vsakem primeru detajle. Ne vem koliko korakov bo še potrebnih, ampak vseeno je to 1 korak k real world grafiki. Zato dobiva nvidia več kupcev, ker ponuja nekaj novega. Na 7nm bo teoretično še enkrat več tensor in rt cores, ali pa bodo poleg optimizacij tudi razporedili tranzistorčke v manj cuda pa več rt cores, če bodo developerji zagrabili Rt na polno. AMD pa naj izda Radeon RT 680 kot prvo njihovo ray tracing grafo, dovolj je bilo RX nategovanja Polarisa.

No, itak da gre za sam začetek uporabe ray-tracinga v igrah, a ko so govorili o 1080p / 60 fps, sem vseeno mislil da bo vklopljenega kaj več od enega samega aspekta - kje je še ray tracing senc in globalne osvetljenosti...

Zanimivo bi bilo tudi videti, kako to vpliva na frekvenco kartice in porabo, glede na to, da gre za kar velik del čipa, ki je drugače izklopljen... In kako bo to teklo še z vklopljenim DLSS?

Mimogrede, ena od iger, ki jo je Nvidia uporabljala kot promocijo za DLSS (in eden od dveh demotov, kjer se je dalo to funkcijo sploh videti), Final Fantasy XV, je izgubila direktorja, prav tako je odpovedan skoraj ves nadaljni razvoj igre:

Final Fantasy XV Director Leaves Square Enix; Three Of Four Planned DLC Scrapped

Square Enix Cancels Future Final Fantasy XV Development, At Least We Have The Benchmark With DLSS Support

Kaj to pomeni za DLSS v tej igri si lahko mislimo.

Kot vse do danes, bodo tudi RT dodelali/popravili/optimizirali in zato je ves ta rompompom o slabih fps cisto odvec :)

Jarno ::

ferjuc je izjavil:

Kot vse do danes, bodo tudi RT dodelali/popravili/optimizirali in zato je ves ta rompompom o slabih fps cisto odvec :)

RT je skoraj primerljiv z Blizzardovo najavo Diabla za mobile. :))
OK, verjetno so v tej seriji kartic začeli usmerjati razvijalce iger, v naslednji na 7nm pa bo občutno bolj zmogljiv segment na delu.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Za rt bodo rt cores, za ai pa tensor cores. Nov AA spada k Tensor cores.

ferjuc je izjavil:

Si probal s svojo 2080ti?

Zgodovina sprememb…

Nisem in me niti ne mika da bi, ker bf ni moj tip igre.

Ziher bi imel pa visji fps zaradi bolj navitega proca in graficne kartice.

No ali pa tudi ne. Saj niti ne vem ce se z navijanjem kartice istocasno "navije" tudi gigaray?

Jarno ::

Zanimivi rezultati za vklopljen raytracing v BF 5.
https://www.guru3d.com/articles_pages/b...
Zgleda, da je na low kvaliteti fps drop več kot 50%, ampak zgledalo pa naj bi lepo.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

2080 Ti 1080p 60fps RTX Ultra.

Točno tako kot so obljubljali. No še 5fps več je :D

Furbo ::

LOL, 2080ti za ušiv fullhd.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Kot je bilo napovedano že ob predstavitvi RTX serije. Ampak jaz sem si predstavljal, da to pomeni raytracing odbojev, senc in osvetlitve, ter da se bo dalo kaj od tega izklopiti za več fps... Tako pa kartica za 1200€ poklekne že ob delčku raytracinga...

Furbo je izjavil:

Ampak imaš realtime rt, nekaj kar še nisi videl. Ja, 1200 eur je prehuda, ampak itak so to začetki. Jaz bom 2070 in 144hz fhd monitor ubavil, to bo gaming komp za fast paced multiplayer, casual chillout singleplayer in občasno raziskovanje lepot nove tehnologije, real reflections so mi ful zanimiv effect trenutno, le kje se bo dalo vse to izkoristiti.

Tole me spominja na začetke 2000s, ko je dejansko nova grafična pomenila ali da ali ne novi tehnologiji na domačem zaslonu. Zdaj bomo spremljali katera bo imela več tc in rt cores, ne več toliko cu.

AapocalypseE je izjavil:

MSI GeForce RTX 2070 AERO ITX - world's smallest RTX?

https://videocardz.com/newz/msi-geforce...
Eh pa kako jim uspeva tako malo kartico brez HBMA nardit...

Bwaze6 je izjavil:

Battlefield V with GeForce RTX DirectX Raytracing Review

50-60% nižji fps na RTX 2080Ti samo za kalkulacijo odsevov. Ostali efekti niso ray-tracing (sence...). In fps se razpolovi ne glede na to, če je kje v kadru (ali levelu) sploh kakšna odsevna površina.

Očitno zelo beta poizkus ray-tracinga.
Ampak rezultat je impresiven, ze tudi na low. Immersion in obcutek, da so stvari tam kjer morajo bit in taksne kaksne morajo bit je to to. Pa magari ce so teksture malo slabse, koncno je zadeva tam kjer mora bit.
Kot dan in noc, DXR ali brez, to je prihodnost. Sem pripravljen igrat na 1080p.

Predator X je izjavil:

Uff... tole je pa sranje trenutno. Tud na low ni nikakor 100-120fps?... eh, bo treba počakat na 7nm.
Fokus nove grafike ni 120 fps, ampak najprej to, da _je_ To je enako jamranje, kot zakaj ni na Fury X 120 FPS v FFXV z Teksture packomna 4k, ampak jih je 15.
Kdor se ne zaveda tega, da nove tehnike grafike niso za nabijat FPSje, si naj malo pospravi predale po glavi.
Da nardijo DXR Patche za vse SP igre od 2017, ki imajo lepo grafiko, grem vse znova prespilat. Pray in Hitman, bi izgledala fenomenalno z DXR naprimer, tudi DOOM.

Jarno je izjavil:

Zanimivi rezultati za vklopljen raytracing v BF 5.
https://www.guru3d.com/articles_pages/b...
Zgleda, da je na low kvaliteti fps drop več kot 50%, ampak zgledalo pa naj bi lepo.
Zgleda fenomenalno. To je prihodnost, problem je da ko enkrat vidis v zivo in ne na JPG slikicah, vec ne pozabis.

Bwaze6 je izjavil:

Kot je bilo napovedano že ob predstavitvi RTX serije. Ampak jaz sem si predstavljal, da to pomeni raytracing odbojev, senc in osvetlitve, ter da se bo dalo kaj od tega izklopiti za več fps... Tako pa kartica za 1200€ poklekne že ob delčku raytracinga...

V kolikor si seznanjen samo z laicno matematiko o tem, koliko racunske moci je potrebno, je to povsem normalno in po pricakovanjih, ampak se vedno veliiiiko vec kot nic.
V kolikor NVIDIJA to ne forsira, bi mogoce prve podobne gameplaye vidli sele z zakasnitvijo 10 let in to z enakimi FPSi kot danes.
Tako da, hvala lepa NV zaenkrat, da se kljub monopolu trudijo in nam prinasajo revolucionarne novosti pred konkurenco.

FlyingBee je izjavil:

Furbo je izjavil:

Ampak imaš realtime rt, nekaj kar še nisi videl. Ja, 1200 eur je prehuda, ampak itak so to začetki. Jaz bom 2070 in 144hz fhd monitor ubavil, to bo gaming komp za fast paced multiplayer, casual chillout singleplayer in občasno raziskovanje lepot nove tehnologije, real reflections so mi ful zanimiv effect trenutno, le kje se bo dalo vse to izkoristiti.

Tole me spominja na začetke 2000s, ko je dejansko nova grafična pomenila ali da ali ne novi tehnologiji na domačem zaslonu. Zdaj bomo spremljali katera bo imela več tc in rt cores, ne več toliko cu.

To je nekako kot prehod iz crnobele TV slike na 10bitne barvne palete z HDR in vsemi tegobami vmes. Po timelinu smo trenutno na prvih katodnih barvnih tvjih.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Ja, komot bi lahko izdali novo serijo s Pascal čipi na 12nm in pa tweaki. Jaz bi tudi raje 1080ti performance za ceno 1070, ampak ni konkurence za tak move.

tikitoki ::

Mnja, kolk malikovanja. Se vedno pa je tank v demotu izgledal bedno in se kaj drugega je bilo bednega. Npr ogenj, odsev dreka je še vedno drek.

Res je, se dobro da niso dxr predstavili v quake 2, kak bi drek zgledal sele tam.
skibidi

Zgodovina sprememb…

««
19 / 84
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD najavil Radeona RX 5700 XT (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
33962117 (53554) Mr.B
»

nakup grafične v letu 2019 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
26755517 (48751) Glugy
»

AMD Navi in EPYC 2 prispeta v tretjem četrtletju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10220365 (17819) Mr.B
»

Nvidia prinaša podporo DXR raytracingu na kartice GTX (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
12229137 (25566) Cange

Več podobnih tem