» »

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

Temo vidijo: vsi
««
18 / 84
»»

Buggy ::

mogoce kaksen komentar vec, kot pa to kar se lahko prebere glede 2080TI in nenadnih BSOD artefactih in podobnih tezavah. Je kaksna nekompatibilnost z GDDR6 in platam ali zgolj preuranjeno lansiranje se nedodelanega produkta?

Bwaze6 ::

Uradno gre za posamične okvare brez skupnega vzroka, in naj jih ne bi bilo več kot je to običajno. Ampak nekaterim je crknilo že po več kartic, nekim recenzentom 3 od 9.

Glede vzroka zdaj gledajo prekomerno gretje spominskih čipov, ki naj ne bi šli prek 95 stopinj, pri FE in nekaterih AIO pa že nenavite kartice ob zadostni prezračenosti ohišij dosegajo to temperaturo.

Failing RTX 2080 Ti source discovered on Reddit

Die GeForce RTX 2080 Ti leidet offenbar an erhöhter Ausfallrate (2. Update)

In tole niso normalne številke okvar za mesec dni staro kartico:

Do YOU have Problems with YOUR RTX card?

gendale2018 ::

>Uradno gre za posamične okvare brez skupnega vzroka, in naj jih ne bi bilo več kot je to običajno. Ampak nekaterim je crknilo že po več kartic, nekim recenzentom 3 od 9.

no saj menda nihče ni pričakoval da bojo povedali po pravici
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

FlyingBee ::

9 fe 2080ti so imeli?

Longinus ::

Meni se pojavlja tezava pri 2080 kartici da mi vcasih noce zaznati priklop drugega monitorja na kartico ce je ze en priklopljen.Drugace dela v igrah brezhibno, zaenkrat :)
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Zakaj vse skupaj zgleda kot nabiranje clickov oziroma ogledov. Lahko pa, da je res velika težava in bodo official statement dali ali je to le batch ali večina 2080ti. Panika sicer prodaja, zato je vedno z rezervo za jemat.

Kako hiter je uraden odziv podjetij, lahko pogledamo v primeru Nvidia GTX 970. Kartica je izšla septembra 2014. Govorice o tem, da tehnično Nvidia kupce z navedenimi podatki zavaja, so prišle ven kmalu po izidu, Nvidia pa je trmasto vztrajala v svoji zgodbi. Februarja 2015 je sledila tožba, da Nvidia zavaja kupce v treh točkah:

1. The GTX 970 was marketed as a card with 4 GB of video memory, whereas the card actually has 3.5 GB of RAM, with the remaining 0.5 GB being a much slower "spillover segment" that is decoupled from the main RAM.

2. The GTX 970 was marketed as a card with 64 render output processors, whereas the card actually has 56 render output processors.

3. The GTX 970 was marketed as a card with an L2 cache capacity of 2,048 KB, whereas the card actually has a 1,792 KB L2 cache.

Julija 2016 se je Nvidia pogodila, da bo kupcem povrnila 30$ (kar je del kupnine za napačno prikazan spomin), vendar pri tem vztrajala, da ni naredila ničesar narobe. Septembra 2016 so začeli pobirati prijave kupcev, izplačila so sledila mesece kasneje.

Seveda vse to izključno v ZDA, kjer je bil vložen class action lawsuit. Več komisij v EU je prejelo pritožbe kupcev, a se zadeva ni premaknila nikamor, večina držav EU pa tudi ne pozna skupinskih tožb, primerljivih z ZDA.

Ocenjujejo tudi, da je zahtevek za 30$ povračilo vložil le majhen del kupcev v ZDA - grafična kartica je bila takrat stara že 2 leti, izpolnjevanje obrazcev pa je bilo dokaj zamudno in je zahtevalo vnašanje velikega števila podatkov o nakupu.

tikitoki ::

EU je res bedna, kar se tice izterjave tovrstnih odskodnin. V ZDA, se tudi pogodijo tako, da tudi prizadete stranke dobijo del denarja. Pri nas vedno drzava pobere vse oz. se nisem videl primera, ko bi pisalo, da bo del kazni sel za poplacilo oskodovancem.

galu ::

Okej, dost off-topica.
Tako to gre.

DuaL ::

Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti WindForce OC mislite, da je to normalno 80C ter 2569 RPM? Ventilatorji so mal glasni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DuaL ()

GenZNPC ::

Sem ravnokar dobil v roke to isto kartico, tele gigabytke z tremi mini ventilatorji so vedno ble take, ze pri 1080Ti je bilo isto.
Se mi zdi, da ima gigabyte zelo slabo reseno tole za high end gpuje.

Drugi proizvajalci z 3-slot hlajenjem in vecjimi ventilatorji so boljsi, sicer temp limit je podobno nastavljen, ampak se se spomnim, da sem ravno zaradi tega menjal iz Gigabyte 1080Ti 2 slot na Gamerock 3 slot varianto.

Naslednjic se pa stegnem do AIO kartice, da bo boljse boostala.
skibidi

Meni se tudi zdi malce previsok temp in fan speed za Windforce 3X. Na moji sicer 1080Ti Windforce 3X je nekako takole, ce ti bo kaj v pomoc

Manjka mi pa se spodnji intake vent, ker je bila v prejsnjem ohisju vsaj po spominu, se malce hladnejsa oz. so se venti manj vrteli.

Se ti sigurno vrtijo vsi trije venti in v ohisju je airflow zadosten?

P.S: to zgoraj je sicer mal potweekana na TDP105% ter fixsana voltaza na max 1V. Ce pustim default in TDP povecam na 120% sem najvec videl 80 stopinj in okoli 70% fan speed v Witcher 3 preko OSD Afterburnerja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Mogoče zaradi tega ko mam računalnik v kotu zraven je še miza nevem. Sam dvomim da bi zaradi tega bil tak glasen ventilator.

Visok rpm in cenejša gigabytka. V vsakem primeru probaj v AB znižat power limit na 85% in se poigraj s krivuljami.

Buggy, 1080ti je manjši čip in Pascal, ki je super navijalec. 1800rpm je že glasno, dual pa ima 2300rpm, kar presega meje okusnega, očitno gigabyte ni dobro dimenzioniral glede na čip.

Zgodovina sprememb…

Sem imel na 290x msi gaming tak problem, 2300rpm kot za šalo, pa je bil prostor dokaj hladen in veliko prezračeno ohišje.

Jst ::

Jaz sem pa verjetno dobil pokvarjeno 2080. Ko se računalnik zbudi iz spanja (sleep), in dam vrteti kakšen video (youtube, VLC, MPC-HC), se pojavlja nek "ghosting". Ne znam razložiti, probal na dveh monitorjih. Recimo ko kdo premika roke, recimo, da jo premakne dol, je iz prejšnjega položaja "gor" videti neko čudno rdečo barvo, kjer je imel prej roko. WTF. To se dogaja tudi z dvemi različnimi driverji. Da to rešim, moram ugasniti računalnik za par minut in potem vse dobro. Reset ne pomaga. Takšne artifakte sem videval pred leti, ko sem imel 7950 in če sem navijal memory.

Hvala Nvidia.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Me prav zanima kaj popravi tale bios update za gigabyte 2080 ter ti serije

https://www.techpowerup.com/248867/giga...

Sem malo sprobal tole Gigabyte 2080Ti z TDP 110% in Temp Limit na 87, po petih minutah je ze na 79 stopinj in 2300rpm.
Tipish gigabyte
Pac normalno za tako kartico, nic novega. Treba vodno dat gor pa 2000mhz+ xD

DuaL je izjavil:

Me prav zanima kaj popravi tale bios update za gigabyte 2080 ter ti serije

https://www.techpowerup.com/248867/giga...

Ce 2300rpm ne uspe ohladit 290W, kako si predstavljas bo izgledalo ko ima 366W ?
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Čudno, da bi samo gigabytke ble tako glasne?

Alien123 ::

gigabyte je najbolj cheap, zato..

3x2300rpm in dva slot, kaj je tu cudno?
To je 300W kartica in ne 150
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Rtxice 2070 imajo kar luškan PCB

S tem pixelfillrateom bi raztrgala Senitelov test

dxx ::

Eno je, da ta tvoja slika PCB-ja ni nič posebnega.Drugo je, kaj ti pomaga raztrgavati v pixelfillrate testu??
Razsvetli me. Kaj je tako dobrega in posebnega na PCB-ju in kaj ti pixelfillrate pomeni?

In kaj bi točno s tem dosegel oziroma dokazal?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dxx ()

gddr85 ::

če je ta luškan, kako mora bit šele en nano pcb luškan

Exactly, kaj blo fino, da je RTX 2070 Nano 8GB

dxx ::

Te vaše "slo-tech" bitke pa več ne razumem....
Limate grafe, P/W, gledate teste navijanja, vsi "svršavate" na te teste, čimveč fps/w,.... nakoncu pa itak noben(od teh) nima te kartice, ali ne navija, nima pojma kaj sploh te "WATI" pomenijo in večina uporabnikov od teh ne plačuje elektrike sama. Važn je, da je en tabor "KUL".
Iz tehničnega foruma nekdaj, smo prešli sedaj na tehnološko jebavanje-forum. Tisti, ki prej pride do informacij(četudi neresničnih) ima za trenutek daljši penis kot ostali, ima najbolj prav, je najhudejši...
Ubistvu pa govorite samo o nekih testih, ki jih sami niste sposobni sproducirat, obeenem pa je "novi" GeForce "drag". Ni drag. Drag je za povprečnega slovenskega gamerja.
Fino bi bilo imeti RTX2070 "nano", zakaj že? A nisi ti tisti, ki mu kakšen kilovat štroma pri porabi več, ne predstavlja težav? Zakaj je "nano" kartica kar naenkrat kul? Ker manj porabi? Tiste 10eur na leto pa ja ne bo problem dat več za elektriko, če je kartica 1000+eur?!

Treer ::

Tako je, 2080Ti je Titan trenutne generacije, torej najboljša karta sploh (in ne samo najboljša "mainstream" kot vse XX80(ti) pred njo) in tudi cena je enaka kot zadnje dva Titana; za top of the top performance se pač plača in več kot očitno je kupcev dovolj; kot v enem zadnjih videov pravi Jay: "Everybody is complaining that the prices are too high, yet they are out of stock everywhere..."

D3m ::

Ker ni narejena za maso. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

mailer ::

Čez par let boste imeli gtx serijo v telefonu. :D
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Saj jih imamo že sedaj. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

A je kdo kdaj poslal kakšno komponento nazaj na CaseKing.de?

Jaz sem probal MSI 2080 na drugem računalniku in je tudi tukaj, ko gre iz spanja, video pokvarjen.

Kako je najlažje oz. najbolj optimalno jo poslati nazaj?

Vprašaj caseking.
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m je izjavil:

Saj jih imamo že sedaj. :)

Kaj si spet edini?

Treer je izjavil:

Tako je, 2080Ti je Titan trenutne generacije, torej najboljša karta sploh (in ne samo najboljša "mainstream" kot vse XX80(ti) pred njo) in tudi cena je enaka kot zadnje dva Titana; za top of the top performance se pač plača in več kot očitno je kupcev dovolj; kot v enem zadnjih videov pravi Jay: "Everybody is complaining that the prices are too high, yet they are out of stock everywhere..."

Če bi imel AMD konkurenta 1080ti, bi bila 2080ti spet le še ena top ti grafična, zdaj pa je lahko karkoli, saj konkurent niti zadnjo generacijo iz 2016 ne preseže in tudi še nekaj časa ne bo. Zakaj niso šli dual Vega grafično? 290 serija ni bila ravno eco, pa so vseeno šli dual.

Zgodovina sprememb…

Jst je izjavil:

A je kdo kdaj poslal kakšno komponento nazaj na CaseKing.de?

Jaz sem probal MSI 2080 na drugem računalniku in je tudi tukaj, ko gre iz spanja, video pokvarjen.

Kako je najlažje oz. najbolj optimalno jo poslati nazaj?

Nic v HW ni narobe s kartico in tud9i nisi edini, ki ima po zbujanju iz sleepa cudne tezave. Poguglaj pa bos videl da je tudi na drugih GPU-jh isto. Za Wakeup from sleep/hibernate performance tezave pa se zahvali MS-ju ter driver oddelku Nvidia/AMD.

Sem od predvceraj do danes na sveze instalirani kisti, preko hdmi zadevo zbudil 6x brez problema eno za drugim.
skibidi

>Nic v HW ni narobe s kartico

Drugi jih pošiljajo nazaj in tisti, ki so javili nazaj, z zamenjano kartico nimajo težav.

---

Mene glede pošiljanja zanima bolj kako zapakirati. Ne moreš na vseh oddajnih mestih kupiti tisti stiropor za zaščito paketa, pa me zanima, če je kakšna lažja opcija glede pakiranja. Caseking pravi, da naj jim pač pošljem vse nazaj - standard.

Se opravičujem, ker nisem bil jasen.

gendale2018 ::

na pošti prodajajo tisto mehurčkasto plastiko (bubble wrap)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

freesty ::

Graficno das v original skatlo, ovijes z bubblewrapom pa das v vecjo skatlo :)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Kako pa si jo dobil, je bila poleg original škatle in ovitka, še s čim zaščitena?

V večji škatli z kockami stiropora. Kar pa nimajo na vseh oddajnih mestih.

Anyway, sem uporabil od ohišja škatlo, ki je nisem vrgel stran, malo obrezal, zalimal, naročil kurirja, mu plačal 40 EUR in of she went.

Jaz Sem si pred leti v papirnici nabavil eno tako ogromno rolo takega rjavega meterskega papirja. Natrgam, malo zmuckam in vrzem not. Skatle pa pridno zbiram razlicnih velikosti, ze nekaj casa.
skibidi

klinker ::

Jst je izjavil:

V večji škatli z kockami stiropora. Kar pa nimajo na vseh oddajnih mestih.

Anyway, sem uporabil od ohišja škatlo, ki je nisem vrgel stran, malo obrezal, zalimal, naročil kurirja, mu plačal 40 EUR in of she went.

V OBIju kupis plato stirodura in imas super zascito ;)

Stirodurja je pa malo škoda za pakirni materijal, no - je nekajkrat dražji od navadnega stiroporja, in za to uporabo ni čisto nič boljši (udarec, ki bi prišel skozi stiropor, stirodur pa bi ga zaustavil, bo poškodoval izdelek že samo zaradi g-šoka).

GTX 1080 Ti počasi izginja iz prodajnih polic (kljub še nedavnim govoricam o ogromnih zalogah), posledično se cena dviga, nekaterim RTX karticam pa se je cena rahlo znižala oz. so končno dobavljive kartice, cenejše od Nvidia Founders Edition. Kaj to pomeni za price / performance, kaj se trenutno splača? Na primer na TechPowerUP Performance Per Dollar so razmerja precej drugačna kot so zdaj v EU zaradi precej spremenjenih cen.

V tej tabeli je zmogljivost vzeta s TechPowerUP 1920x1080 Performance Summary tabele, cene pa so vzete najcenejše na Geizhals.eu danes:

Ni najbolj natančno (zmogljivost je podana Founders Edition, cena pa najcenejša kartica), vendar so razlike zelo majhne. Izstopa nekaj kartic - najboljše razmerje imata itak najcenejši kartici tu, 1060 6GB in RX 580 8GB, kot je to običajno v vsaki generaciji. Zanimivo je dobro razmerje pri Vega 56, zaradi ugodnih 350EUR (še marca je točno ta kartica stala 900EUR!). Naslednje dobro razmerje je presenetljivo RTX 2070 za 500EUR - predvsem zato, ker Pascal kartice še vedno dobro držijo svojo ceno, 1080 Ti pa se celo dražijo - in imajo že slabše razmerje od RTX 2080, vsaj nove.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bwaze6 ()

MihaK3 ::

Ja, Nvidia je morala nekaj narediti, ker se 2080-tke (navadne) izredno slabo prodajajo; rešitev? - dvig cene 1080TI, lol

In to spet predvsem v EU, v ZDA imajo že od prihoda Turinga precejšnja znižanja Pascal kartic - tu smo npr. videli Gigabyte 1080 Ti za 600€ za kak teden, potem pa so šle lepo nazaj nad 700€, sledilo pa jim ni nobeno znižanje več. Tako da zna biti celo res, da so bolj ali manj razprodali zaloge Pascala, v ZDA pač.

1080 in 1080ti sta v zelju 2070 in 2080, zato jim jih ni več v interesu po nizkih cenah zraven prodajat. 1070 in 1060 pa komot ostaneta dokler AMD ne izda Navi.

https://www.techpowerup.com/249345/nvid...

Končno jim je uspelo znižat multi monitor porabo, le kdaj bo amdju pri rx 480.

Zgodovina sprememb…

««
18 / 84
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD najavil Radeona RX 5700 XT (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
33962139 (53576) Mr.B
»

nakup grafične v letu 2019 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
26755535 (48769) Glugy
»

AMD Navi in EPYC 2 prispeta v tretjem četrtletju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10220368 (17822) Mr.B
»

Nvidia prinaša podporo DXR raytracingu na kartice GTX (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
12229147 (25576) Cange

Več podobnih tem