» »

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

Temo vidijo: vsi
««
17 / 84
»»

FlyingBee ::

Dober click bait. Local minority.

gendale2018 ::

kot sem že pisal, dve največji domnevni prednosti te generacije sta zaenkrat neuporabni

škoda, naj to že enkrat zrihtajo, da bojo kupci lahko uporabljali
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

OtoPP ::

Kot lastnik 2080 ti kartice, natancneje 2080 ti gaming x trio...vam lahko iz prve roke odgovorim na morebitna vprasanja.

Lahko vam naredim tudi kaksne teste...

Lp

če bi kupoval še enkrat bi jo vzel še enkrat?

D3m ::

OtoPP je izjavil:

Kot lastnik 2080 ti kartice, natancneje 2080 ti gaming x trio...vam lahko iz prve roke odgovorim na morebitna vprasanja.

Lahko vam naredim tudi kaksne teste...

Lp

Raje potrkaj na les, da ne bo izdahnila :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

Bwaze6 ::

Nimam kaj trkat ker je to fustom pcb in delajo vse kot morajo...

Kar berete, velja prvenstveno za referencne modele, zato ne posplosujte po nepotrebnem!

In ja, se 1x bi jo vzel brez premisleka ker ke kartica prava posast. velika, tezka in itak brez konkurence v segmentu

OtoPP je izjavil:

Nimam kaj trkat ker je to fustom pcb in delajo vse kot morajo...

Kar berete, velja prvenstveno za referencne modele, zato ne posplosujte po nepotrebnem!

In ja, se 1x bi jo vzel brez premisleka ker ke kartica prava posast. velika, tezka in itak brez konkurence v segmentu

Im more a SFF guy. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

Bo mogu dobit sff novo definicijo ja :-)
Lastniki tek malih sistemov so zal prikrajsani...

Nimam kaj trkat ker je to fustom pcb

Problem velja za vse. :)

Ni panike samo, da dela.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Pred to sem tedtiral tudi navadno 2080 isto gaming x trio, in je ze to huda kartica.

Z razliko manjse zmogljivosti nima se dodatnega 6 pin prikljucka, nasploh pa perfektno tiha kartica!

Bwaze6 ::

Problems have been cropping up with both NVIDIA-made and AIB cards from various manufacturers, which seemingly rejects the possibility for manufacturer-based issues, and leaves on the table either an architectural or manufacturing batch issue (no confirmations yet).

Ampak ja, samo iz pritožb uporabnikov na forumih je težko oceniti, kako razširjene so težave. Je pa nekaj primerov, kjer se je okvara pojavila tudi pri zamenjani kartici.

To je sedaj kartica, katera me je navdusila tako kot legendarna 980ti in 1080 ti.

Poleg ze osnovne odlicne zmogljivosti se tudi navija odlicno! Jedro +180mhz in ram +900mhz

Dr_M ::

EVGA pripravlja $999 RTX 2080 TI. Me zanima ce res.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zelo dvomim, zakon konkurencnosti pa to?
Noben jim ne bo dovolil za isti cip dat 200 oz 300eur nizjo ceno

To je itak msrp za aib. Nevem zakaj nebi smel dat po taki ceni?

OtoPP je izjavil:

To je sedaj kartica, katera me je navdusila tako kot legendarna 980ti in 1080 ti.

Poleg ze osnovne odlicne zmogljivosti se tudi navija odlicno! Jedro +180mhz in ram +900mhz

kje se pa pozna to navijanje? brez ni dovolj hitra ali je to bolj za zabavo?

Zgodovina sprememb…

To sam slider potegneš, za foro, da je še hitrejša.

Pozna se res nikjer, sploh ne na 2560 resoluciji.

Ampak navijanje iz moje strani je ze bolj iz navade :-)

Koliko ima temp med igranjem grafično zahtevne igre?

Daj napiši še kakšen parameter, frame dropi so,...?

Zgodovina sprememb…

Ker imam primerno prezraceno in hladno ohisje, mi ne gre cez 69 stopinj, pa naj bi katerakoli igra.

Drasticnih oz nenadnih nihanj v frejmih ni, saj ze 2080 z lahkoto prebavi 2560 resolucijo.

Kartice pa naj ne kupuje lastnik trdnega oz mocnega ohisja, ker ni ravno lahka kartica, vsaj moja izvedba, za ostale 2080 ti ne vem teze...

In pa seveda pazljicost z napajalnikom, saj ima 2x8 in 1x6 pin priklop...

tikitoki ::

Truga je izjavil:

ta pa je lovska. kupis 1400e graficno da igras upscalane igre? nvidia best troll

Kaj pa si pricakoval, k se je zacelo pogovarjati o AI spedenani sliki in cudezno visjih FSP:)? Moja prva misel je bila, kaj bo treba zrtvovati na pedistalu hitrosti.

Truga ::

Pricakoval nisem popolnoma nicesar, in razocaran sem kljub temu ker je to dobesedno slabse kot nic :D

Sej je bilo jasno, da ne zrendrira celotne slike in nekaj "AI" zapolni.

Cas bo pokazal kako se obnese. Ker se strinjam ,da niti slucajno ni isto, kot real things. Med akcijskimi spili pa verjetno ne bos opazil bistvene razlike.

GenZNPC ::

V kakem smislu je lahko slabse, ce rezultat izgleda kvecjemu boljse ali enako plus imas vec slicic na sekundo za lastnike hitrejsih monitorjev ?
Dvomim da ti vidis razliko med tem ko igras, verjamem pa da vidis razliko, ce gledas screenshote frame by frame.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Detajli, ki se vštejejo v celoto in s tem se izboljšuje grafika. Verjetno bo zdaj z RT še največji preskok, edino HW še ni zadovoljiv. V bistvu pa ravno to rabita proizvajalca gpujev, večjo zahtevnost in s tem boljšo grafiko, win win situacija, ni pa poceni.

Obstajata dve vmesni poti do 4K-real-RT dokler bo HW seveda to zmozen poganjati pod 500eur:
Prva pot je, gremo brez RT naprej in nabijamo surovo moc in potem enkrat v prihodnosti preklopimo na hard v RT. Banalni primer bi bil, da opustimo RT in gremo do 8K@60fps z klasicno grafiko in sele potem uvedemo RT in skocimo nazaj na 4K@30... In smo spet na istem, stem da se vedno razvijalci nimajo izkusenj z DXR/RT.

Druga pot pa je, da se sprejme kompromis in ze danes omogocimo DXR/RT pa magari z AI+Upscale, da lahko razvijalci do tega dne ze danes experimentirajo in tako tudi uporabniki zadevo poskusijo. Pri tem se vedno obstaja opcija "Turn Off" za konzervativce, ki hocejo iti po prvi poti.

Tudi jamranje o RTX hitrosti 2080Ti nima ne repa ne glave, ker je kartica tudi brez RTX ubijalska (5x480) Po letu pa pol z 1080Ti, si jaz vec ne morem predstavljati kaksno je igranje na neki 1060/480... kaj sele kaki starejsi midrange zadevi. 2080Ti je razen cene, odlicen performance upgrade, ne glede na RTX, DLSS.
skibidi

Že 4k se mi zdi nesmisel, višje pa bedarija. Vsekakor se mi zdi druga pot bolj všečna, pa magari, če na fhd. Tekst na 4k je res precej lepši, uporabna je ta resolucija tudi za prosumerje, ampak za igre, še posebej fast paced pa je fhd zadovoljivo, 1440p pa mogoče neka srednja možnost h kateri bodo gamerji sčasoma šli.

Alien123 ::

Odlicen performance upgrade za 800€, ne pa za 1200€+ lol

m0LN4r ves, da je lazje bit jokica in samo kritizirat, kot pa nekaj pohvalit. Edina stvar, ki je napacna pri RTX 2000, je cena, vse ostalo gre v pravo smer.

AapocalypseE ::

2070 - 400€

2080 - 550€

2080 Ti - 800€

Raztrgali bi Nvidio.

GenZNPC je izjavil:

V kakem smislu je lahko slabse, ce rezultat izgleda kvecjemu boljse ali enako plus imas vec slicic na sekundo za lastnike hitrejsih monitorjev ?
Dvomim da ti vidis razliko med tem ko igras, verjamem pa da vidis razliko, ce gledas screenshote frame by frame.

So ze pokazali, da so vidne razlike.

Alien123 je izjavil:

Odlicen performance upgrade za 800EUR, ne pa za 1200EUR+ lol

Jah sej to je tisto, ce hoces it iz Megane RS na manj sekund do 100, bo pac upgrejd veliko drazji, kot novi megan.
#butastaavtoprimerjavavemja

tikitoki je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

So ze pokazali, da so vidne razlike.

Zdaj pa preberi se enkrat kaj sem napisal. Ti to vidis na frame by frame pozumiranih screenshot analizah ali pri 4K in 90fps ??
Ce pri slednjem, kapo dol. Jaz se vedno raje vklopim malo visje detajle ali pa to da prilezes na 60fps za mickeno slabsi AA.
Problem, ravna deska z rjavo barvo vs. deska z mehkim robom in pravo teksturo lesa.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Čeprav je 2070 Gaming Z s 600eur precej blizu 1080ti pricinga, je tudi performančno. Malo slabše pa so tam okoli 520eur na mf. TU106 čip je maxoutan in po cifrah polovica tu102 čipa iz 2080ti. Prej so bili 106 čipi polovica 104 čipa, s tem pa tudi v rangu 250 do 350eur.

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI...

Zgodovina sprememb…

Custom + OC 2070, bi znala bit kar na nivoju stock 1080 Ti.

S tem, da ima 2070, 2304 cores, 1080 Ti pa 3584 cores.

Not bad Nvidia.

Zgodovina sprememb…

mailer ::

Sam še vedno uporabljam GTX660Ti in po zgornjem grafu (čeprav je na njemu ni in je počasnejša od 1050)je 2070 10x bolj zmogljiva od moje. Je razlika dejansko taka ali je potem v igrah zmogljivost samo 2-3x večja pri istih nastavitvah?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

kako misliš razlika?

a misliš višji fps? užitek pri igri?

Ja, tebi praktično pri 12fps ni do igre, nekomu z 2070 pa pri 120fps užitek

mailer je izjavil:

Sam še vedno uporabljam GTX660Ti in po zgornjem grafu (čeprav je na njemu ni in je počasnejša od 1050)je 2070 10x bolj zmogljiva od moje. Je razlika dejansko taka ali je potem v igrah zmogljivost samo 2-3x večja pri istih nastavitvah?

Mogoce ti bo tale medgeneracijski test zanimiv:

Vir: GPUs von AMD und Nvidia im Test: 9 Jahre Ober- und Mittelklasse im Vergleich
skibidi

mailer ::

Ja tale graf dobro prikaže kje sem. :D Verjetno je 2070 probližno tam tam z 1080, se pravi bi imel s slednjo 4x več framov kot pri moji. Zaenkrat nima smisla dokler imam monitor, ki podpira max 60hz.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Najboljše, da ostaneš na 660 Ti.

Še komot igraš vse na max.

Buggy ::

mailer je izjavil:

Ja tale graf dobro prikaže kje sem. :D Verjetno je 2070 probližno tam tam z 1080, se pravi bi imel s slednjo 4x več framov kot pri moji. Zaenkrat nima smisla dokler imam monitor, ki podpira max 60hz.

stare igre izpred 5 in vec let ter se kaksne MOBA naslove bos se lahko spilal na nekih primernih settingih (predvidevam da imas 1080p), vse ostalo pozabi, da bo OK....razen ce imas I9 9900K za 720p ;)

Menjaj vsaj za kaksno GTX1060/RX 580 se dobijo rabljene za kulturen dinar cca 150€

Procesor je neodvisen od resolucije, bučko.

FlyingBee je izjavil:

Lahko si tudi melancan, da ne postekas pikrosti vezane na zadnje CPU teste. Je pa zanimivo slisat, kako kar naenkrat 720p ni neko merilo za moc CPU-ja in kako se bo to odrazalo z boljso grafo.

Na nižjih resolucijah se vidi kar cpu zmore... blo in bo ;)

Buggy je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Lahko si tudi melancan, da ne postekas pikrosti vezane na zadnje CPU teste. Je pa zanimivo slisat, kako kar naenkrat 720p ni neko merilo za moc CPU-ja in kako se bo to odrazalo z boljso grafo.

Nisem jaz tisti, ki misli, da se cpu kupuje glede na resolucijo v kateri misliš igrat.

Tole te bo še bolj zmedlo

Zgodovina sprememb…

...res impozantno. Cpu nima vloge pravis

https://slo-tech.com/forum/t698837/p609...

DR - 1440p@144Hz - Ultra preset - Gsync-ON

I7 2600@4Ghz:

Min -72 fps
Avg -87 fps
Max -107 fps

R5 2600@4Ghz
Min -116 fps
Avg -138 fps
Max -167 fps

...sicer pa dalec od teme. Trolas in zalis lahko tudi drugje.

Zakaj potem žališ lastno inteligenco in zaničuješ teste procesorjev pod pogoji, kjer je gpu bottleneck odstranjen ali miniliziran? Ti bi testiral cpuje z geforce 660ti grafično in 4k ločljivostjo, tepko.

Zgodovina sprememb…

...ni ti pomoci

Dr_M je izjavil:

To je itak msrp za aib. Nevem zakaj nebi smel dat po taki ceni?

Povsem plausible, tudi pri 1080ti so se pred ponorelim miningom pojavljale custom kartice od 680eur do 880 in višje za kakšne ultra edicije.
««
17 / 84
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD najavil Radeona RX 5700 XT (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
33962226 (53663) Mr.B
»

nakup grafične v letu 2019 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
26755565 (48799) Glugy
»

AMD Navi in EPYC 2 prispeta v tretjem četrtletju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10220383 (17837) Mr.B
»

Nvidia prinaša podporo DXR raytracingu na kartice GTX (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
12229159 (25588) Cange

Več podobnih tem