Forum » Strojna oprema » NVIDIA Turing - Uvod v RTX
NVIDIA Turing - Uvod v RTX
Temo vidijo: vsi

gendale2018 ::
ne moreš primerjat novo pa rabljeno, pol laho jst rečem da ukradena 2080 ti je pa 0 eur in se drugega ne splača
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

FlyingBee ::
Res je, samo zdaj je poplava od minerjev in lahko, da dobiš pod 300 eur popolnoma v redu grafično 1070 z garancijo.

res je, ampak pri taki primerjavi se pol tud napiše, da misliš rabljeno

Dr_M ::
Ja, jasno da je gtx1070 pod 300e rabljena in ne nova. Nove imajo se vedno absurdno visoke cene.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

tikitoki ::
amd še misli prdnit kakšno grafično ven ali je to to?
Mogoce ze to leto. Vsaj taksne so govorice. Sam ne pricakuj velik, da ne bos se enkrat razocaran;).
nimam več v mislih amd-ja, tak da me ne morejo več razočarat :D
Ze nekoga, ki ga ne zanima, si zelo zainteresiran glede njihovih nacrtov.

tikitoki ::

Zakaj, saj vsak kupuje zase. Mogoče sta ravno tisti, ki samo gledate po net izložbah in nič ne kupite, najbolj aktivni tukaj.

Ja, jasno da je gtx1070 pod 300e rabljena in ne nova. Nove imajo se vedno absurdno visoke cene.
Kako minuto sem upal da govoriš o novih

GenZNPC ::
Res je, samo zdaj je poplava od minerjev in lahko, da dobiš pod 300 eur popolnoma v redu grafično 1070 z garancijo.
V 90% zavrnejo garancijo, ce imas zjebane ventilatorje ali hlajenje, samo za info, preden kdo hoce na veliko sparat. Imas pa lahko po drugu strani sreco, da crkne glih po garanciji.
Ti pa še kar kupuješ in se odločaš med 1060 in 580, hihi.
Jutri letim v Iran, prodati ledvice, potem pa RTX 2080.
Tak malo dobis za ledvice, to se sploh ne splaca pol
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

Treer ::
Ah yes, AMD's finest once again beaten bloody by Nvidia's high mid range at almost half the power draw - nothing to see here folks...

Za lastnike 1070 so poskrbeli z novo kostjo za okoli 500eur.
n this DX12 benchmark found the EVGA GeForce RTX 2070 XC scored 8,676 points, which is 43% faster than the GeForce GTX 1070 FE and 20% faster than the GeForce GTX 1080 FE.
Read more at http://www.legitreviews.com/evga-geforc...

MihaK3 ::
Venti so izklopljeni (predvidevam da gre za semi-passive mode) tako da je verjetno normalno za idle.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MihaK3 ()

MihaK3 ::
A gre za popolnoma isto verzijo? Mogoče je pa kaj počela tik pred tem, ampak ne toliko da bi šlo čez prag prižiga ventilatorjev (ta je ponavadi tam med 55-60 stopinj)

DuaL ::
Ja Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti WindForce OC 11G, 11264 MB GDDR6 drugače sem gledal vsi trije ventilatoji mirujejo.

Za pasivno je tole zelo dobro, ponavadi gredo cez 50 v idle, pri 57-60°C se pa ventilatorji zazenejo.

AapocalypseE ::
Moja idla na 35 stopinj. Sicer 1070, ampak samo za info.
Aja ventilatorji na off seveda.
Meni se to zdi dosti za idle stopinje.
Aja ventilatorji na off seveda.
Meni se to zdi dosti za idle stopinje.

Moja idla na 41°C trenutno, kfa2 ex 1070.
Lahko da ima vec monitorjev, turing precej vec kuri z multimonitor, kot prejsnje generacije.
Lahko da ima vec monitorjev, turing precej vec kuri z multimonitor, kot prejsnje generacije.

gddr85 ::
35 ni dosti, ampak imo čist normalno za zero rpm
..odvisno pa potem tudi od kište in pretoka
..odvisno pa potem tudi od kište in pretoka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()

BT52 ::
Pa od sobne temperature. Mene izjemno moti, da ne dajejo deltaT od sobnih temperatur... Še posebej, če graf nima zraven tega pripisamo. Sramota.

V idle, ce se ne vrtijo ventilatorji so lahko med posamezniki ogromne razlike:
1. Sobna temperatura
2. Zracni tok okoli graficne.
1. Sobna temperatura
2. Zracni tok okoli graficne.
skibidi

Res, da je delta tisto kar nas zanima, ampak ponavadi poznane review strani to testirajo v prostorih, ki so temu namenjeni in z neko stalno temp okoli 20. Zelo upraben podatek je temp pri določeni glasnosti. Vent off funkcije so zelo dobrodošle, se pa je ponavadi v idle vse skupaj zvokovno pomešalo še z ostalimi venti v ohišju in se grafične ni ločilo.

Longinus ::
meni kaze za rtx 2080 da ima 54 stopinj , pri gpu load 0% in fan speed 14%
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Maš več monitorjev priklopljenih gor?
Gpu load 0% in 14% fan speed... čudno.
Gpu load 0% in 14% fan speed... čudno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()

Razlika je tudi med proizvajalci, eni coolerji odddajajo pasivno vec toplote, kot drugi seveda. Debelina heatpipa itd.
skibidi

Longinus ::
Na graficno sta priklopljena monitor in tv.
Graficna je ASUS GeForce RTX 2080 DUAL OC 8GB.
Graficna je ASUS GeForce RTX 2080 DUAL OC 8GB.
wir sind die herscher,wir sind die sklaven

Zgleda, da se zaradi dual ekrana greje bolj.
Probaj dat sliko samo na en ekran in boš videl koliko se bo grela.
Probaj dat sliko samo na en ekran in boš videl koliko se bo grela.

Dual imajo malo slabse hlajenje in na dveh izhodih ustvarja tudi mal vec toplote.
skibidi

Jst ::
416.34 WHQL
Imajo probleme:
-nekaj z Edge Browser;
-SPET problemi z HDR... :/ grrr
Nehal sem dajati beta in sedaj že nekaj časa updejtam samo z WHQL. In vseeno problemi z HDR. Če imaš vkljopljen HDR je v igrah slika čudna. In to so dodali v release notes par dni po izidu. Hvala Nvidia.
Imajo probleme:
-nekaj z Edge Browser;
-SPET problemi z HDR... :/ grrr
Nehal sem dajati beta in sedaj že nekaj časa updejtam samo z WHQL. In vseeno problemi z HDR. Če imaš vkljopljen HDR je v igrah slika čudna. In to so dodali v release notes par dni po izidu. Hvala Nvidia.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Pozdravljeni,
upam da najdem tukaj nekaj videofilov, ki so tudi malo gamersko usmerjeni.
Ima kdo tukaj HDR monitor/tv v navezi z Nvidia (v mojem primeru) graficno in uporablja HDR ???
Namrec imam vprasanje, ce se je kdo poglobil v to oz. naredil kako primerjavo za sledeci primer:
V primeru, da vklopim HDR v Windows meniju se nastavi zadeva samodejno na 8bit+Dithering:
Po moji logiki je to najslabsa mozna opcija in za to imam v NCP (nvidia control panel) rocno nastavljeno na 12bit 4:2:2
V obeh primerih seveda deluje HDR !!
V mojem primeru ima TV 10bitni panel, zanima me ali obstaja kaka boljsa opcija namrec lahko nastavim tudi na 10bpc. Sem na hitrco preletel AV forum in tam pravijo, da TVji uporabljajo YCbCr in ne RGB za prikaz, tako da bi naceloma moral bit YCbCr malenkost boljsi, ker ni konverzije ali se motim?
Je kak preprost nacin za preverit, katera nastavitev je boljsa?
Sem gledal na Youtube(edge) sledeci HDR posnetek za primerjavo, pa ne vidim razlike, mogoce je v YCbCr nacinu micken vec crnih odtenkov, lahko pa je samo placebo efekt:
Prvi problem je, da nevem na kateri del videa oz. slike sem naj pozoren in dokler prestelam nastavitve, pozabim naceloma kako je izgledalo prej. Drugi problem, da v obeh primerih izgleda zadeva fenomenalno, ker ocitno ni dovolj robnih primerov, kjer bi se pokazale ocitne razlike.
Za piko na i pa TV ima opcijo, da se vklopi RGB Only mode (OFF/ON), ko imam na YCbCr seveda tega sploh ni mozno spremeniti. Je pa mozno to spremeniti, ko se preko vgrajenega Prime ali Netflix appa predvaja HDR video. Tu me pa zmanjka, zakaj je ta funkcija sploh potrebna oz. kaj je smiselno imeti tukaj nastavljeno?
Kriv je tudi windows, ki posiljuje s svojo nastavitvijo. Jaz moram z NVCP povoziti nastavitve, da zgleda kul na TVju z 10bit panelom. Tist, ki pa kupi HDR monitor z 8bit+FRC pa se naj gre krizat.
skibidi

Ni bil glede tega ze en Driver release? Na CB sm videl.
Samo BR so zrihtal, multimonitor, še posebej ker niso na TPU uporabili dva identična monitorja, je na splošno pri vseh grafah višja poraba in rtx je kar požrešna, še posebej napram Pascalu.
Non-gaming power consumption in idle and Blu-ray is alright (after an NVIDIA driver update), but multi-monitor power draw is still terrible and way too high for what we are used to from NVIDIA.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

>Jaz moram z NVCP povoziti nastavitve
Ja, moram nastaviti v Nvidia Control Panel "Output Color Depth Bit Depth" in "Output Color Format". Vendar beta driverji mi dostikrat tega niso pustile ali pa ni bilo razlike. Zato inštaliram samo WHQL. Te novi driverji v mojem primeru, z HDR pravilno nastavljenim za monitor, v Far Cry 5 slika utripa (flickering).
Ja, moram nastaviti v Nvidia Control Panel "Output Color Depth Bit Depth" in "Output Color Format". Vendar beta driverji mi dostikrat tega niso pustile ali pa ni bilo razlike. Zato inštaliram samo WHQL. Te novi driverji v mojem primeru, z HDR pravilno nastavljenim za monitor, v Far Cry 5 slika utripa (flickering).

Bwaze6 ::
Nvidia's DLSS Technology Analyzed: It All Starts With Upscaling
Analiza delovanja DLSS na do sedaj dostopnih demotih, Final Fantasy XV ter Infiltrator. Zaključki? DLSS antialiasing prizor renderira na nižji ločljivosti in upsampla na končno:
Kar se precej dobro vidi v prvem frejmu prizora, ko DLSS še ne "prime":
Kasneje pa DLSS močno popravi sliko, tako da je v precej primerih komaj ločljiva od 4K TAA:
Se pa občasno močan aliasing pojavi tudi kasneje:
Ampak ker igra v 4K DLSS v resnici teče na QHD:
A očitno vse ni tako enostavno, če kupci RTX grafičnih kartic še vedno čakajo na vsaj en primer demota ali igre, ki bi ga lahko poganjali doma - vsi opisani demoti so namreč zaenkrat na voljo le novinarjem. Nvidia RTX presentation je bil 20. avgusta, pretekla sta dva meseca, kar je nekako 10% aktualnosti ene generacije grafičnih kartic.
Analiza delovanja DLSS na do sedaj dostopnih demotih, Final Fantasy XV ter Infiltrator. Zaključki? DLSS antialiasing prizor renderira na nižji ločljivosti in upsampla na končno:
Given our results, it's clear that DLSS first renders at a lower resolution: 2560 x 1440 for a 4K output and 1708 x 960 for a QHD target. The ratio is always 150% between the base and target.
Kar se precej dobro vidi v prvem frejmu prizora, ko DLSS še ne "prime":
Kasneje pa DLSS močno popravi sliko, tako da je v precej primerih komaj ločljiva od 4K TAA:
Se pa občasno močan aliasing pojavi tudi kasneje:
Ampak ker igra v 4K DLSS v resnici teče na QHD:
Most surprising is that 4K with DLSS enabled runs faster than 4K without any anti-aliasing.
A očitno vse ni tako enostavno, če kupci RTX grafičnih kartic še vedno čakajo na vsaj en primer demota ali igre, ki bi ga lahko poganjali doma - vsi opisani demoti so namreč zaenkrat na voljo le novinarjem. Nvidia RTX presentation je bil 20. avgusta, pretekla sta dva meseca, kar je nekako 10% aktualnosti ene generacije grafičnih kartic.

>Dej probi dat na 30hz, apply in nazaj na 60hz in apply
V katerem primeru? Če spremenim refresh rate, se mi spremeni Bit Depth in Format kar mi monitor tudi javi.
---
Glede DLSS: imam občutek, da bodo z driverji (ter v sodelovanju z game devi), se v prihodnosti močno zanašali na DLSS kot razlog za nakup/upgrade. Vsaj upam, ker 2080 trenutno dela relativno dobro, ampak ni "pike na i". Far Cry 5 v 3840 × 2160 z max detajli je kar krepko pod magičnih 60 FPS.
V katerem primeru? Če spremenim refresh rate, se mi spremeni Bit Depth in Format kar mi monitor tudi javi.
---
Glede DLSS: imam občutek, da bodo z driverji (ter v sodelovanju z game devi), se v prihodnosti močno zanašali na DLSS kot razlog za nakup/upgrade. Vsaj upam, ker 2080 trenutno dela relativno dobro, ampak ni "pike na i". Far Cry 5 v 3840 × 2160 z max detajli je kar krepko pod magičnih 60 FPS.

Bo treba nemške plače v Sloveniji imet, da bodo 1200+ eur vredne grafične nove 600eur grafične.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD najavil Radeona RX 5700 XT (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 62226 (53663) | Mr.B |
» | nakup grafične v letu 2019 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 55565 (48799) | Glugy |
» | AMD Navi in EPYC 2 prispeta v tretjem četrtletju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 20383 (17837) | Mr.B |
» | Nvidia prinaša podporo DXR raytracingu na kartice GTX (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 29159 (25588) | Cange |