Forum » Na cesti » Zakaj "šfoh" bencinarji nimajo radarskega tempomata?
Zakaj "šfoh" bencinarji nimajo radarskega tempomata?
Temo vidijo: vsi
BigWhale ::
Tralala999 je izjavil:
Vw polo 1.0 ima ACC, in point teme je?
Da je velikokrat nakup radarskega tempomata pogojen z nakupom mocnejsega/najmocnejsega motorja. Jaz sem nad tem pizdil ze dobrih pet let nazaj. Zdaj se stvari polzje pocasi premikajo. :)
kogledom ::
Imam peugeot 308, 1.2 bencinar, ročni 6 stopenjski menjalnik in aktivni tempomat. Naslednji avto bo automatik, ker se skupaj z aktivnim tempomatom res lepo ujameta. Po AC je vseeno ročni/automatik, ker je vse v isti, največji, prestavi. Po regionalki pa je hudič in tam automatik prav pride, saj sklopka prekine tempomat. Sem bil tudi sam skeptičen do 1.2 mašine, pa sem po testni vožji ugotovil, da je to čisto dovolj. Tudi zdaj po več letih ne pogrešam več moči. Avta brez aktivnega tempomata (drugi avto) pa za več kot 10km noče nihče v družini več voziti.
FTad ::
Imam peugeot 308, 1.2 bencinar, ročni 6 stopenjski menjalnik in aktivni tempomat. Naslednji avto bo automatik, ker se skupaj z aktivnim tempomatom res lepo ujameta. Po AC je vseeno ročni/automatik, ker je vse v isti, največji, prestavi. Po regionalki pa je hudič in tam automatik prav pride, saj sklopka prekine tempomat. Sem bil tudi sam skeptičen do 1.2 mašine, pa sem po testni vožji ugotovil, da je to čisto dovolj. Tudi zdaj po več letih ne pogrešam več moči. Avta brez aktivnega tempomata (drugi avto) pa za več kot 10km noče nihče v družini več voziti.
Hehe, podobno kot pri ljudeh, ki imajo vzvratno kamero in si ne predstavljajo vec voznje brez nje (vzvratno seveda :P)
IL_DIAVOLO ::
Pardon, nisem vedel, da se pomikanju v koloni reče vožnja po avtocesti.
Ne vem, če bi se spuščal na tvoj nivo, ampak naj ti bo: Drži se kolesa!
Kaj je bolj komot v koloni, kot se dotaknit ročke za tempomat, če se vozilo ustavi za več kot 5 sekund, da avto spelje za naslednjih 10m in se potem spet sam ustavi?
To dejansko obstaja? Zakon
jero_no1 ::
Res obstaja :)
Radarski tempomat + avtomatik se v koloni sam ustavi in potem tudi sam spelje naprej, če avto stoji manj kot 3 (ali 5) sekund. Če avto stoji dlje, potem je treba 'ročno' speljat tako da premakneš ročko tempomata ali pipneš na stopalko plina. Tak sistem ima recimo Škoda, ostali pa verjetno podobno.
Radarski tempomat + avtomatik se v koloni sam ustavi in potem tudi sam spelje naprej, če avto stoji manj kot 3 (ali 5) sekund. Če avto stoji dlje, potem je treba 'ročno' speljat tako da premakneš ročko tempomata ali pipneš na stopalko plina. Tak sistem ima recimo Škoda, ostali pa verjetno podobno.
FTad ::
Res obstaja :)
tako ja, pri VW-ju imas sicer opcijsko potem za dokupit "traffic jam cruise", kjer ti to potem uravnava avtomatsko.
Mavrik ::
Ta funkcionalnost je sicer dost nova - v ne-premium modelih se je začela široko pojavljati tam 2016.
The truth is rarely pure and never simple.
feryz ::
Še bolj fajn je, ko imaš pri avtomatiku prestavno ročico, ki jo ne premikaš, ampak le drmaš naprej nazaj.
Ker pri samodejnem parkiranju ni treba prestavljati naprej, nazaj, bremzati in tako dalje. Le parking gumb tiščiš in on piči. Kamor je treba. Presenetljivo hitro.
Ker pri samodejnem parkiranju ni treba prestavljati naprej, nazaj, bremzati in tako dalje. Le parking gumb tiščiš in on piči. Kamor je treba. Presenetljivo hitro.
perci ::
Fotr ma Sportstvana 1.6 TDI DSG z radarskim tempomatom. Tko, da očitno tudi v švoh jajčke dajejo radarske tempomate.
Se pa lepo pelje, moram rečt. Tudi po mestu je radarski tempomat lepo uporaben.
Se pa lepo pelje, moram rečt. Tudi po mestu je radarski tempomat lepo uporaben.
Mavrik ::
Fotr ma Sportstvana 1.6 TDI DSG z radarskim tempomatom. Tko, da očitno tudi v švoh jajčke dajejo radarske tempomate.
Avtor je omenjal 1.2 L mašine, ne čisto normalen dizelski motor.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
perci ::
Nebivedu pravi, da je vse pod 2.0 jajček, ki ne sme na avtocesto. Pa še oblike je mal take jajčkaste ta gnojf.
Netrunner ::
Tako je, nanašal sem se na te male turbo motorje kot je 3 cilinderski 1.2 v peugeot 3008 in 4 cilinderski v quasqhaiu. Pri teh dveh modelih imajo vsi dizli in 1.6
bencinarji na voljo radarski tempomat.
Razmišljam o nakupu 3008-ke 1.2 vendar me kar moti da ne morem tega vtakniti poleg brez da grem na dražji model. Mislim da za podobno ceno z radarskim tempomatom ponuja škoda karoq. Več kot 25k pa ne mislim dati za avto ... pa še to je preveč.
bencinarji na voljo radarski tempomat.
Razmišljam o nakupu 3008-ke 1.2 vendar me kar moti da ne morem tega vtakniti poleg brez da grem na dražji model. Mislim da za podobno ceno z radarskim tempomatom ponuja škoda karoq. Več kot 25k pa ne mislim dati za avto ... pa še to je preveč.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
sandmat ::
Jaz sem s svojim 0.9tce manjsa ovira na AC, kot vecina 2.0tdi ownerjev, ki lovi porabo pod 9l (4.5l po BC).
Sem pa opazil, da so vozniki dosti bolj nestrpni sedaj, ko jih prehitevam s Twingotom, kot v casih z Volvom.
THIS! 2.0 tdiji, ki se ne znajo vključevat na avtocesto in bremzajo na prehitevalnem pasu, v gostilni se hvalijo s svojo 4.5 porabo, nato jih pa razočaram, ko porabo poračunamo ročno :D
Manjši kot imaš avto, bolj so passati in bmwji živčni :D Na volvote si pa ne upajo, ker jih T5/6 potem preseneti in jim ego trpi :D
Nebivedu pravi, da je vse pod 2.0 jajček, ki ne sme na avtocesto. Pa še oblike je mal take jajčkaste ta gnojf.
Pred petimi leti (mogoce sestimi), se ni dal dobiti Octavie z osnovnim dizelskim motorjem avtomatikom in radarskim tempomatom. Si moral vzeti 1.9 ali vec.
velika kubatura je normalna za delovne stroje in traktorje. Sicer pa Octavia ni ravno sinonim udobja. Sem se vozil 2x900km in so zici in plastika slabši kot v clio 2. vožnja po avtocesti z Octavio ni primerna za več kot 100km.
A lahko pojasnis kaj je smisel tvojega prispevka? Napisal si eno kolosalno, neutemeljeno, off-topic neumnost.
springfield ::
Sicer pa Octavia ni ravno sinonim udobja. Sem se vozil 2x900km in so zici in plastika slabši kot v clio 2. vožnja po avtocesti z Octavio ni primerna za več kot 100km.
Ne vem, sem se peljal do Firenc in nazaj in ni bilo nobenih tezav. Sicer ne vem, kako vezo ima plastika z udobjem, ampak je na nivoju primerljivih avtov, ocitno nisi sedel v Cliu 2.
A lahko pojasnis kaj je smisel tvojega prispevka? Napisal si eno kolosalno, neutemeljeno, off-topic neumnost.
folk jamra nad majhnimi turbo bencinarji in smiselnostjo vožnje po avtocesti. Octavia ni ravno primer dobrega avta za na avtocesto, hence, zakaj bi imel radarski tempomat na traktorju? :P bo tokrat šlo?
folk jamra nad majhnimi turbo bencinarji in smiselnostjo vožnje po avtocesti. Octavia ni ravno primer dobrega avta za na avtocesto, hence, zakaj bi imel radarski tempomat na traktorju? :P bo tokrat šlo?
Torej, spet ena subjektivna in neosnovana izjava. Tema je pa o radarskem avtomatu v avtomobilih s sibkejsimi motorji in ne o tem kaj se tebi zdi primeren avto za na avtocesto.
feryz ::
Pa saj je jasno, zakaj ga ni. Zato, ker je treba doplačati. In premalo ljudi vpraša za to. Ker hočejo jeftin avto.
Ni fora da kljukico naredijo v računalniku (kot v primeru klasičnega tempomata), ampak je treba avtu kakšno stvar dodati. To se pa dela, ko je dovolj povpraševanja. Ne ko en tip na forumu vpraša.
Ni fora da kljukico naredijo v računalniku (kot v primeru klasičnega tempomata), ampak je treba avtu kakšno stvar dodati. To se pa dela, ko je dovolj povpraševanja. Ne ko en tip na forumu vpraša.
jazjaz52 ::
Kaj vsi bluzite da mali mlinčki nimajo radarskega tempomata - poglejte Suzukija SX4 CROOS, ima 999 cca in krasno dela tako na AC kot regionalki-jaz ga recimo vklopim v naselju, da se lahko posvetim ogledovanju "sliv" v tej vročini
Če kdo ne verjame kako dobro dela se naj naroči na testno in se naj potem javi, da kako rečemo o + in mogoče -.
Če kdo ne verjame kako dobro dela se naj naroči na testno in se naj potem javi, da kako rečemo o + in mogoče -.
Netrunner ::
Današnji 1.0 / 1.2 turbo benzinarji so enakovredni oz. boljši od starih klasičnim 1.6 ali 2.0 motorji. Trditev da niso primerni za AC je kar nekaj. Če smo se včasih lahko vozili z jugeci in stoenkami po AC nevem zakaj se ne bi mogli tudi danes. Danes vsak avtomobil zlahka doseže omejitev na AC. Edina razlika je v temu, da z nekaterimi si pač bolj komot.
Za zastoje in netekoči prometa na AC niso krivi avtomobili ampak vozniki.
@jazjaz52 => večinoma ga nimajo, so pa vsekakor izjeme ki dokazujejo da je to mogoče oz. da težava ni v tehničnih omejitvah ampak političnih.
Kakorkoli, danes očitno velja aktivni tempomat za luksuz in zato je na voljo samo v dražjih / močnejših različicah avtomobilov. So izjeme kot suzuki ki vgradijo noter vse kar ima dražja konkurenca brez da cena naraste na 30k+
Za zastoje in netekoči prometa na AC niso krivi avtomobili ampak vozniki.
@jazjaz52 => večinoma ga nimajo, so pa vsekakor izjeme ki dokazujejo da je to mogoče oz. da težava ni v tehničnih omejitvah ampak političnih.
Kakorkoli, danes očitno velja aktivni tempomat za luksuz in zato je na voljo samo v dražjih / močnejših različicah avtomobilov. So izjeme kot suzuki ki vgradijo noter vse kar ima dražja konkurenca brez da cena naraste na 30k+
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov ali rabljen avto, 45k letno (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8873 (7281) | ziga1990 |
» | Uspešno "vrivanje" prometnega znaka v avtomobilski asistenčni sistemOddelek: Novice / Varnost | 10169 (6804) | GupeM |
» | Nakup avtomobila za na AC (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 44792 (34231) | Sparkxl |
» | Kaj mora obvezno imeti avto ki ga kupujete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 64955 (52683) | Netrunner |
» | Vsiljevanje avtomatskih menjalnikov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 58719 (51329) | SuperVeloce |