» »

piščančji medaljoni pivka

piščančji medaljoni pivka

korenje3 ::

A kdo ve recept kako so začinjeni tile medaljoni?

i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

harvey ::

Nekaj v tem stilu:

Piščančji file (88 %), voda (10 %), sol, sušena zelenjava (česen), aroma, začimbe, glukozni sirup, antioksidanti: natrijevi citrati, krompirjev škrob
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

korenje3 ::

hm 10% vode?
verjetno so zato tolk hidrirani.
Kakšna druga piščančja prsa dobesedno vpijajo olje iz ponve, tile pa ne.

vprašanje kere začime so še notri.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: zuz3k ()

harvey ::

vprašanje kere začime so še notri.


Kak stil vegete/začinke.:)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

reeves ::

Več vode kot vsebuje meso slabše je. Na ponvi se kuhajo namesto pečejo, pri cvrtju pa olje nadomešča vodo.
Začinjeno pa najbrž z mešanico začimb ala Vegeta.

branimirII ::

Vsak ima svoju recepturu i skrivnost. To je isto kot ce bi upraso najboljso cevabdzinico kaj dajeju u smeso cevapcica. Normalno da ti ne budu povedali. Potem bi jim vsak postao konkurenca.

Unknown_001 ::

reeves je izjavil:

Več vode kot vsebuje meso slabše je. Na ponvi se kuhajo namesto pečejo, pri cvrtju pa olje nadomešča vodo.
Začinjeno pa najbrž z mešanico začimb ala Vegeta.


Zato je fino, da meso najprej dobro nasoliš in pustiš stati par ur.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

reeves ::

Unknown_001 je izjavil:

reeves je izjavil:

Več vode kot vsebuje meso slabše je. Na ponvi se kuhajo namesto pečejo, pri cvrtju pa olje nadomešča vodo.
Začinjeno pa najbrž z mešanico začimb ala Vegeta.


Zato je fino, da meso najprej dobro nasoliš in pustiš stati par ur.

Odvisno od vrste mesa in načina priprave. Tekočina daje mesu tudi sočnost in okus.

zuz3k ::

korenje3 je izjavil:

A kdo ve recept kako so začinjeni tile medaljoni?



Od te znamke je meso zelo kvalitetno in dobro, še najbl piščanc.
Life is a psychological game.

Machete ::

Ja dobro in kvalitetno s tono antibiotikov in ostalih zdravil in dodatkov v krmila. Coca-cola med mesom.

Drugače pa podobno začinjeno my way: rdeča mleta paprika, malo curyja, sol, malo majarona, za žar in večje kose pa lahko tudi malo bbq omakice.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

tryhard ::

Ja dobro in kvalitetno s tono antibiotikov

Dokler je slovensko, ni. Nismo mi Madžari.

Utk ::

Sucker.

jype ::

Če človek kolesari, se mu zgodi, da se pelje po cestah na južni strani Vremščice in nikoli več ne kupi perutnine od Pivke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

tryhard ::

do explain

connel ::

Najbrž so tam farme piščancev.

korenje3 ::

zuz3k je izjavil:

korenje3 je izjavil:

A kdo ve recept kako so začinjeni tile medaljoni?



Od te znamke je meso zelo kvalitetno in dobro, še najbl piščanc.


res je. najboljši piščanec, sploh zato ker ga je težko preveč spečt in vedno pride sočen. očitno ga umetno hidrirajo?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

koyotee ::

korenje3 je izjavil:

zuz3k je izjavil:

korenje3 je izjavil:

A kdo ve recept kako so začinjeni tile medaljoni?



Od te znamke je meso zelo kvalitetno in dobro, še najbl piščanc.


res je. najboljši piščanec, sploh zato ker ga je težko preveč spečt in vedno pride sočen. očitno ga umetno hidrirajo?


Je preko wifi-ja, medtem ko se peče.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Steinkauz ::

jype je izjavil:

Če človek kolesari, se mu zgodi, da se pelje po cestah na južni strani Vremščice in nikoli več ne kupi perutnine od Pivke.


Kaj misliš da od drugih perutninskih farm pa po rožicah diši?
Vse farme smrdijo full, tko da potem ostane zgolj nakup pri kmetu.

techuser ::

Najslabše meso, ki sem ga večkrat dobil, je bilo od Pivke. Nikoli več ga ne kupim pri njih.

Unknown_001 ::

reeves je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

reeves je izjavil:

Več vode kot vsebuje meso slabše je. Na ponvi se kuhajo namesto pečejo, pri cvrtju pa olje nadomešča vodo.
Začinjeno pa najbrž z mešanico začimb ala Vegeta.


Zato je fino, da meso najprej dobro nasoliš in pustiš stati par ur.

Odvisno od vrste mesa in načina priprave. Tekočina daje mesu tudi sočnost in okus.


Bumbar. Kdo te je nalagal da voda doda kak okus? Sol daš povrh zato da vodo potegneš VEN. Edino kar med peko OJAČA okus so maščobe. Te so poleg zaloge visoke energijske vrednosti in odličnega vzdrževanja temperature med peko tudi naravni ojačevalec okusa. Maščobe tudi naredijo jed "sočno". Voda pa zgolj pusto in vodeno.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

tryhard ::

Steinkauz je izjavil:

jype je izjavil:

Če človek kolesari, se mu zgodi, da se pelje po cestah na južni strani Vremščice in nikoli več ne kupi perutnine od Pivke.


Kaj misliš da od drugih perutninskih farm pa po rožicah diši?
Vse farme smrdijo full, tko da potem ostane zgolj nakup pri kmetu.

Če pri kmetu ne smrdi, ni kmet. Toliko v opomin.

mihec87 ::

Še noben drek ni dišal...Zdj na farmah je par tisoč riti ko serje...

korenje3 ::

Unknown_001 je izjavil:

reeves je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

reeves je izjavil:

Več vode kot vsebuje meso slabše je. Na ponvi se kuhajo namesto pečejo, pri cvrtju pa olje nadomešča vodo.
Začinjeno pa najbrž z mešanico začimb ala Vegeta.


Zato je fino, da meso najprej dobro nasoliš in pustiš stati par ur.

Odvisno od vrste mesa in načina priprave. Tekočina daje mesu tudi sočnost in okus.


Bumbar. Kdo te je nalagal da voda doda kak okus? Sol daš povrh zato da vodo potegneš VEN. Edino kar med peko OJAČA okus so maščobe. Te so poleg zaloge visoke energijske vrednosti in odličnega vzdrževanja temperature med peko tudi naravni ojačevalec okusa. Maščobe tudi naredijo jed "sočno". Voda pa zgolj pusto in vodeno.


misliš sol. maščoba nič ne ojača okusa. ponavadi je slana maščoba tista, ki prispeva najbolj, prevsem pri sušenem mesu.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

PromeuZ ::

@tryhard: vsa industrijska perutnina pri nas ima v sebi cepivo proti atipični kokošji kugi, navadno jim tudi oplemenitijo hrano z prehranskimi dodatki, da čim prej dosežejo ciljno težo.

@jype: večina farm je na V in ne na J strani.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

Unknown_001 ::

korenje3 je izjavil:



misliš sol. maščoba nič ne ojača okusa. ponavadi je slana maščoba tista, ki prispeva najbolj, prevsem pri sušenem mesu.


You got that all wrong...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK5...
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

korenje3 ::

Govora je bilo o ojačevalcih okusa in ne o okusni hrani.

Maščoba ne prispeva k ojačevanju okusa medtem ko sol prispeva.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

reeves ::

Unknown_001 je izjavil:

reeves je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

reeves je izjavil:

Več vode kot vsebuje meso slabše je. Na ponvi se kuhajo namesto pečejo, pri cvrtju pa olje nadomešča vodo.
Začinjeno pa najbrž z mešanico začimb ala Vegeta.


Zato je fino, da meso najprej dobro nasoliš in pustiš stati par ur.

Odvisno od vrste mesa in načina priprave. Tekočina daje mesu tudi sočnost in okus.


Bumbar. Kdo te je nalagal da voda doda kak okus? Sol daš povrh zato da vodo potegneš VEN. Edino kar med peko OJAČA okus so maščobe. Te so poleg zaloge visoke energijske vrednosti in odličnega vzdrževanja temperature med peko tudi naravni ojačevalec okusa. Maščobe tudi naredijo jed "sočno". Voda pa zgolj pusto in vodeno.

Jaz sem napisal tekočina, ne voda. Če je pa edina tekočina, ki jo ti poznaš voda, potem si ti kreten, če sem jaz bumbar.

nurse013 ::

^^ :)) :)):))
:)
you gotta be kidding me...

louser ::

PromeuZ je izjavil:

@tryhard: vsa industrijska perutnina pri nas ima v sebi cepivo proti atipični kokošji kugi, navadno jim tudi oplemenitijo hrano z prehranskimi dodatki, da čim prej dosežejo ciljno težo.

Ki ima karenco, katero inšpektorji tudi preverjajo.
Kar se tiče oplemenitene hrane, jo ima tudi človek. Da slučajno ne shira ali zboli zbog neke bedne bolezni. Vsaj v razvitem svetu.

Unknown_001 ::

reeves je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

reeves je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

reeves je izjavil:

Več vode kot vsebuje meso slabše je. Na ponvi se kuhajo namesto pečejo, pri cvrtju pa olje nadomešča vodo.
Začinjeno pa najbrž z mešanico začimb ala Vegeta.


Zato je fino, da meso najprej dobro nasoliš in pustiš stati par ur.

Odvisno od vrste mesa in načina priprave. Tekočina daje mesu tudi sočnost in okus.


Bumbar. Kdo te je nalagal da voda doda kak okus? Sol daš povrh zato da vodo potegneš VEN. Edino kar med peko OJAČA okus so maščobe. Te so poleg zaloge visoke energijske vrednosti in odličnega vzdrževanja temperature med peko tudi naravni ojačevalec okusa. Maščobe tudi naredijo jed "sočno". Voda pa zgolj pusto in vodeno.

Jaz sem napisal tekočina, ne voda. Če je pa edina tekočina, ki jo ti poznaš voda, potem si ti kreten, če sem jaz bumbar.


Jaz že cel cajt govorim o vodi, ti pa pribiješ nevmesnen smartass komentar s tako široko negotovostjo, da not pade vse od plinov (plini so tekočine), pa do jekla v plavžu...

Pol pa bod pametn, ja... najlažje.

korenje3 je izjavil:

Govora je bilo o ojačevalcih okusa in ne o okusni hrani.

Maščoba ne prispeva k ojačevanju okusa medtem ko sol prispeva.


Saj če bi enkrat za spremembo prebral kaj do konca bi to bil že čudež.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

korenje3 ::

sej ne rabim brat. lahko sam testiraš v kuhinji. a če bo en napisal da je drek dobro hranilo, se boš strinjal?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Unknown_001 ::

korenje3 je izjavil:

sej ne rabim brat. lahko sam testiraš v kuhinji. a če bo en napisal da je drek dobro hranilo, se boš strinjal?


Sej ni moj problem, če si nešolan.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

korenje3 ::

Sem šolan veliko več kot boš verjetno ti kdajkoli.

to kar ti pa jaz pravim je pa "common sense".
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Unknown_001 ::

korenje3 je izjavil:

Sem šolan veliko več kot boš verjetno ti kdajkoli.

to kar ti pa jaz pravim je pa "common sense".


Veš... včasih bi bilo bolje, da si tiho, če imaš res tako visoko stopnjo izobrazbe. Vsaj zavoljo časti kolegov.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Bud_Bundy ::

kregate se zaradi poceni piščancev, pa sploh kmetje oz. del verige niste... samo v vednost

Unknown_001 ::

Bud_Bundy je izjavil:

kregate se zaradi poceni piščancev, pa sploh kmetje oz. del verige niste... samo v vednost


Owwww shut up.

Lahk prideš nasledn mesc krompir pobirat na njivo če te je volja.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Bud_Bundy ::

Mam svojega dost. Si pa očitno majster za vse, tako, da nimam kaj.

Unknown_001 ::

Bud_Bundy je izjavil:

Mam svojega dost. Si pa očitno majster za vse, tako, da nimam kaj.


Dodaten par pridnih rok je vedno dobrodošel
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Bud_Bundy ::

^to pomaganje pri pobiranju krompirja je bolj nateg, ker je treba uslugo vrnit in si profitiral bore malo.

Unknown_001 ::

Bud_Bundy je izjavil:

^to pomaganje pri pobiranju krompirja je bolj nateg, ker je treba uslugo vrnit in si profitiral bore malo.


Dobiš malco pa gajbo za domov.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

korenje3 ::

Unknown_001 je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Sem šolan veliko več kot boš verjetno ti kdajkoli.

to kar ti pa jaz pravim je pa "common sense".


Veš... včasih bi bilo bolje, da si tiho, če imaš res tako visoko stopnjo izobrazbe. Vsaj zavoljo časti kolegov.


le kdo si ti da boš sodil.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

reeves ::

Raptor F16 :: danes, 16:32:12

Jaz že cel cajt govorim o vodi, ti pa pribiješ nevmesnen smartass komentar s tako široko negotovostjo, da not pade vse od plinov (plini so tekočine), pa do jekla v plavžu...

Pol pa bod pametn, ja... najlažje.

Resno?!? Moja izjava: "Tekočina daje mesu tudi sočnost in okus." te je spravila v tako široko negotovost, da nisi vedel ali govorim o plinih ali jeklu v plavžu??? Resno?!?
:)):)):))

In potem ti drugim govoriš bumbarji in nešolani?!? Resno?!?

Brez zamere, ampak sem res umiral od smeha, ko sem to prebral.

Unknown_001 ::

reeves je izjavil:

Raptor F16 :: danes, 16:32:12

Jaz že cel cajt govorim o vodi, ti pa pribiješ nevmesnen smartass komentar s tako široko negotovostjo, da not pade vse od plinov (plini so tekočine), pa do jekla v plavžu...

Pol pa bod pametn, ja... najlažje.

Resno?!? Moja izjava: "Tekočina daje mesu tudi sočnost in okus." te je spravila v tako široko negotovost, da nisi vedel ali govorim o plinih ali jeklu v plavžu??? Resno?!?
:)):)):))

In potem ti drugim govoriš bumbarji in nešolani?!? Resno?!?

Brez zamere, ampak sem res umiral od smeha, ko sem to prebral.


Logika te je pojabala na polno, stari

korenje3 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Sem šolan veliko več kot boš verjetno ti kdajkoli.

to kar ti pa jaz pravim je pa "common sense".


Veš... včasih bi bilo bolje, da si tiho, če imaš res tako visoko stopnjo izobrazbe. Vsaj zavoljo časti kolegov.


le kdo si ti da boš sodil.


Raptor F16
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

reeves ::

Raptor F16 :: včeraj, 23:22:37

Logika te je pojabala na polno, stari

To se pa strinjam.
A mi lahko ti pojasniš po kakšni logiki ti je uspelo povezati tekočino, ki daje mesu okus in sočnost z jeklom v plavžu?
Ker ta logika me je pa res pojebala na polno.
In nasmejala :)):))

Unknown_001 ::

reeves je izjavil:

Raptor F16 :: včeraj, 23:22:37

Logika te je pojabala na polno, stari

To se pa strinjam.
A mi lahko ti pojasniš po kakšni logiki ti je uspelo povezati tekočino, ki daje mesu okus in sočnost z jeklom v plavžu?
Ker ta logika me je pa res pojebala na polno.
In nasmejala :)):))


Pomislil sem, da je mogoče anemičen in mu manjka železa.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero ponev? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20963713 (1052) Shkorc
»

Katero ugodno meso za steak? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7316843 (9056) Dzuro10
»

Rabim nasvet za popoln steak (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13322277 (14293)          
»

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11622498 (19560) Riff

Več podobnih tem