Forum » Loža » katero ponev?
katero ponev?
recmajkemi ::
Po šestih binealnih menjavah Tefalovega sedaj imenovanega Unlimited modela sem se nekako odločil, da dam priložnost še ponvi iz nerjavnega jekla. Malo sem zgubljen med znamkami, ker ne vem kdo izdeluje kvalitetno posodo. Saj raje kupim enkrat in kvalitetno, kot pa da mi po dveh letih odpade kak točkovno varjeni ročaj ali kaj podobnega. Ponev mora biti tudi primerna za indukcijo saj kuham na indukcijski plošči.
Ogledan imam WMFjev model Profi Fry Pan 28 cm, pa me zmoti že prej omenjeno točkovno varjenje saj imam izkušnje, da znajo takšni ročaji odpasti ali sedaj te reči delajo že trajnejše?
Potem Tefalov VIRTUOSO, samo priznam, da mi tefalov sistem prilagajanja na indukcijo s tankim plehnatim vložkom ni najbolj povšeči.
Naletel sem še na znamko Hestan, ki vliva malo več zaupanja pa ne vem, če je cenovni preskok 5X, vreden. Tudi amazon jo žal ne pošilja v Slovenijo ampak bi se že znašel nekako.
Ima kdo še kako priporočilo?
p.s. V temi sem videl, da debatirate tudi o litoželeznih ponvah. Ikea je imela svoj čas zelo ugodno, leta '21 za 19,90€ 28 cm VARDAGEN Ponev. Sedaj je že 35€ ampak se mi zdi še vedno relativno ugodna cena za imeti litoželezno pri roki. Uporabljam jo polčetrto leto brez problema.
Ogledan imam WMFjev model Profi Fry Pan 28 cm, pa me zmoti že prej omenjeno točkovno varjenje saj imam izkušnje, da znajo takšni ročaji odpasti ali sedaj te reči delajo že trajnejše?
Potem Tefalov VIRTUOSO, samo priznam, da mi tefalov sistem prilagajanja na indukcijo s tankim plehnatim vložkom ni najbolj povšeči.
Naletel sem še na znamko Hestan, ki vliva malo več zaupanja pa ne vem, če je cenovni preskok 5X, vreden. Tudi amazon jo žal ne pošilja v Slovenijo ampak bi se že znašel nekako.
Ima kdo še kako priporočilo?
p.s. V temi sem videl, da debatirate tudi o litoželeznih ponvah. Ikea je imela svoj čas zelo ugodno, leta '21 za 19,90€ 28 cm VARDAGEN Ponev. Sedaj je že 35€ ampak se mi zdi še vedno relativno ugodna cena za imeti litoželezno pri roki. Uporabljam jo polčetrto leto brez problema.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
recmajkemi ::
V omenjenem linku sta dve ponvi z enakim opisom in različno ceno. Kaj sem spregledal?
Obe ss 28 cm induction ok, dishwasher ok, ....
Obe ss 28 cm induction ok, dishwasher ok, ....
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
starfotr ::
To je pač nov "teflon", "keramika" itd. Pač še ena izmed modnih muh. Če želiš dobro (tudi za svojo denarnico) potem pač glej večne in preverjene klasike - jeklo, nerjaveče jeklo, litoželezo, baker.
shm ::
HexClad je čist navaden PTFE (teflon), tako da če že hočeš teflon bi jst vzel kakšno drugo, preverjeno znamko.
denabiker ::
Samo nehajte s ceno, za vse ostale se meče na stotine eurov, za tankat ni problem metat po stotke non stop, za posodo jamrat??? Posoda se uporablja vrsto let ali pa tudi doživljenjsko, le kupite kvalitetno.
Zvezdica27 ::
wmf profi resist je OK ponev, imam 3. Poseka pa jo povnev za 14e iz italijanskega Conad-a
zz
zz
lolipop2 ::
A obstaja kakšna ponev, ki ima kaj podobnega kot teflon, samo da bi bilo "zdravo"? Popi*do bom, ko se jajca na oko prijemajo non stop
nokken ::
Saj teflona v prahu preden ga obdelajo verjetno ne jes... vse ostalo je zgolj mit ;) Drugace pa litozelezna pravilno obdelana in pravilno uporabljena pa se jajca nic ne primejo.
Yakamashi ::
Jaz uporabljam tole zadnjih pet let in je top shit za tale denar. Offtopic, Ninja blenders&food processors so sicer price/performance taboljša roba ever, se splača mal oko vržt tudi na tisto sekcijo.
Magic1 ::
Jaz uporabljam tole zadnjih pet let in je top shit za tale denar. Offtopic, Ninja blenders&food processors so sicer price/performance taboljša roba ever, se splača mal oko vržt tudi na tisto sekcijo.
To bi pa rad videl keramično prevleko, na katero se ne prime. Sej se prime manj od raznih nerjavečih, samo ponavadi se še vedno. Sem se nazadnje nategnil s eno WMFjevo, ki je bila kar lep denar. Po mojih izkušnjah je samo teflon res non-stick. Sam ne zdrži dolgo.
Magic
chort ::
Jst sem zelo zadovoljen s premazom Ceratec na Fiskars Norden Wok-u. Ni na osnovi teflona, a se vseeno nič ne prime. Po dveh letih ima eno samo pikico, ker sem kreten nabil not z vilico.
Sosedje v gostilni redno zlorabljajo Ikea 365+ serijo ponev in wokov s premazom. Zdržijo cca dve leti preden so potrebne zamenjave, 10 komadov jih je v uporabi vsak dan cel dan, brez milosti.
Sosedje v gostilni redno zlorabljajo Ikea 365+ serijo ponev in wokov s premazom. Zdržijo cca dve leti preden so potrebne zamenjave, 10 komadov jih je v uporabi vsak dan cel dan, brez milosti.
Ganon ::
aja, za jajca pa wmf profi resist ne bo... nisem niti probal. Lej... ni tle neke uemtnosti... Jaz sem razočaran le nad Silarganom al kaj je oni Silitov material, drugač pa kupuj ene znamke pa bo - ali pa pač probaj kaj poceni. KitchenAid je tudi OK, pa ful poceni v resnici. KOlikore se spomnim se nič ne rime...
b
b
Okapi ::
IL_DIAVOLO ::
Dokler se ne zacne luščiti, ti ne bo nic skodlo. Pri prezganem dnu pa le bodi pozoren.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
nokken ::
Samo vprašanje, a je tisti prežgani ogljik kaj bolj "zdrav" od teflona.
Zares nisem nikjer napisal da je teflon problematicen. Edini zares hudo strupen teflon v procesu ko ponve delajo. Ko so enkrat narejene, sploh ni vec problematicen... tudi ce se odkrusi ne. ZAto sem napisal da je vse to o "strupih" teflonskih ponvah zgolj mit.
Saj jaz tudi ne pravim, da je s teflonom kaj narobe. Povedati hočem, da je mogoče prežgan ogljik bolj škodljiv.
SloTechCEO ::
ekipa, jaz iščem ponev da je popolnoma brez premazov. Ali to še obstaja? Ima morebiti kdo informacije o teh črnih loncih ki so jih dosti imeli v jugoslaviji,
zelo simpel črni lonci s ročkami na obeh straneh. Jih imam doma, začel uporabljati kot zdrava alternativa po tem ko sem pogledal film o odvetniku ki je tožil
DuPont. Vsakega priporočila bom vesel, ker vem da imamo tukaj na forumu specialce, ki znajo kaj specializiranega najti
zelo simpel črni lonci s ročkami na obeh straneh. Jih imam doma, začel uporabljati kot zdrava alternativa po tem ko sem pogledal film o odvetniku ki je tožil
DuPont. Vsakega priporočila bom vesel, ker vem da imamo tukaj na forumu specialce, ki znajo kaj specializiranega najti
bluefish ::
Pri katerem se seveda ni šlo za škodljivost teflona kot takega, ampak za izpuste odpadnih kemikalij v okolje.
Tody ::
Nosečnice ne smejo jest pršuta
Kvarc kamn ko se dela je tud škodljiv za okolje
Vsa plastika k se uliva se spročajo hlapi...
Peči na kamnu al neki.,
Kvarc kamn ko se dela je tud škodljiv za okolje
Vsa plastika k se uliva se spročajo hlapi...
Peči na kamnu al neki.,
Hočeš reči da hrano v tupperwaru daš pogret direktno v mikrovalovko, ker to razberam iz tega komentarja. Očitno sem napadel neko ideologijo lol
Ideologijo? Ti vidiš strup povsod in bi mel specializirano ponev v katerih se jajca ne sprimejo.
zato ker uporabljam loj ali maslo tako kot so to do zdaj počeli da se ni kej prijelo, kaj je tukaj težko za razumeti?
Dovolj vem o premazih in problemih ko nastanejo poškodbe na površju, da se ne grem več tega.
Dovolj vem o premazih in problemih ko nastanejo poškodbe na površju, da se ne grem več tega.
bluefish ::
Moja opazka ni bila mišljena kot vabilo v offtopic. Pejmo nazaj na temo.
Skratka, tiste črne posode so litoželezne ali emajlirane ali litoželezne emajlirane.
Skratka, tiste črne posode so litoželezne ali emajlirane ali litoželezne emajlirane.
nejcek74 ::
SloTechCEO je izjavil:
ekipa, jaz iščem ponev da je popolnoma brez premazov. Ali to še obstaja? Ima morebiti kdo informacije o teh črnih loncih ki so jih dosti imeli v jugoslaviji,
črne posode še vedno dela Emo Celje in so emaljirane :)
Drugače jaz uporabljam De Buyer Mineral B linijo ki je brez premazov, samo pregrejem posodo, pregrejem malo maščobe pa lahko slajdam omleto na njej. Čistim z vročo vodo in kovinsko gobico.
koyotee ::
Pravilno uporabljena in vzdrževana litoželezna ponev - jajca se ne primejo.
Imam 2 take https://www.amazon.de/Lodge-frying-heig... , ki bosta zdržale za vedno.
Pravilno uporabljena in vzdrževana litoželezna ponev - jajca se ne primejo.
Imam 2 take https://www.amazon.de/Lodge-frying-heig... , ki bosta zdržale za vedno.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
pero50 ::
tudi na rosfrej ponvi se jajca ne primerjo. Pogoj je da ponev dovolj segrejete in samo tanko plast olja, na cca 250°C. Poglejte na youtubu
hexclad je nateg stoletja. Teflonska ponev z lifetime garancijo. Garancijo na posodo, ne na teflon. Preberite drobni tisk, kjer piše da je luščenje teflona normalna obraba in ne spada v garancijo.
Zase bom v kratkem kupil verjetno inox, carbon steel in litoželezno, za teflonsko bom pa še videl :)
hexclad je nateg stoletja. Teflonska ponev z lifetime garancijo. Garancijo na posodo, ne na teflon. Preberite drobni tisk, kjer piše da je luščenje teflona normalna obraba in ne spada v garancijo.
Zase bom v kratkem kupil verjetno inox, carbon steel in litoželezno, za teflonsko bom pa še videl :)
bm1973 ::
Včasih so bile tanke železne ponve, idealne za pečenje jajc. Takoj se je segrela in nič se ni gor prijelo.
Ampak so naše mame padle na teflon foro in to vse stran pometale...
Ampak so naše mame padle na teflon foro in to vse stran pometale...
gruntfürmich ::
najboljše oz najbolj zdravo je varianta emalj, steklo, glina...
tudi takčna posoda je OK za jajca pečt. daleč od tega da bi bil tako kot teflon da se nič ne prime, je pa čisto OK če dovolj segreješ olje in potem se ti jajca ne bodo prijela, če je kvaliteten emajl in ga lepo paziš da je brez raz.
emalj od silit posode za peko jajc se mi je zdel boljši in bolj gladek kot ta od emota, tako da moj glas bi šel da se pogleda še druge kvalitetne proizvajalce emajliranih posod.
litoželezne pa so itq novodobna modna muha, da pol ure greješ posodo in izgubljaš čas in energijo.
tudi takčna posoda je OK za jajca pečt. daleč od tega da bi bil tako kot teflon da se nič ne prime, je pa čisto OK če dovolj segreješ olje in potem se ti jajca ne bodo prijela, če je kvaliteten emajl in ga lepo paziš da je brez raz.
Pri katerem se seveda ni šlo za škodljivost teflona kot takega, ampak za izpuste odpadnih kemikalij v okolje.ampak si lahko siguren da nekaj teh kemikalij ni končalo v 'grenulatu' teflona ki je šel v nadaljno predelavo in na premaze ponev?
SloTechCEO je izjavil:
črne posode še vedno dela Emo Celje in so emaljirane :)
Drugače jaz uporabljam De Buyer Mineral B linijo ki je brez premazov, samo pregrejem posodo, pregrejem malo maščobe pa lahko slajdam omleto na njej. Čistim z vročo vodo in kovinsko gobico.
emalj od silit posode za peko jajc se mi je zdel boljši in bolj gladek kot ta od emota, tako da moj glas bi šel da se pogleda še druge kvalitetne proizvajalce emajliranih posod.
litoželezne pa so itq novodobna modna muha, da pol ure greješ posodo in izgubljaš čas in energijo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
hm, če dobro pomislim bo nekaj na temu: wok je tenak pleh in na brenerju ko ga segrejem do daske, pa malo olja, se jajce nikoli ne prime...
zz
zz
Probate lahko tako da kapnete kaplico vode... Ce jo raznese in izhlapi ni zadosti vroče. Če se vozi po ponvi ste pa ready to go.
denabiker ::
Kar se tiče emajliranih posod, EMO je daleč od tega kar je bilo, sam sem kupil za mamo nekaj posod pri njih v ind. trgovini, pa prinesem ji, prime prvo posodo, pa reče, nekam čudna, lahka, kaj je to za en klump, ker tiste stare so bistveno težje, masivnejše,...itd. če je težja masivnejša, se toplota drugače porazdeli in ohranja ter se drugače obnaša pri kuhanju itd. Se pa sliši, da se varčuje pri "pločevini", verjetno tudi emajlu.
Sem pa enkrat v Merkurju videl ene na videz bistveno bistveno bolje narejene, po občutku in izgledu bistveno kakovostnejše, firma Reiss, samo pri nas ni nič kaj izbire, če bo kdo hodil gor sosedom mogoče uč vrže na njihove izdelke
https://www.riess.at/
Sem pa enkrat v Merkurju videl ene na videz bistveno bistveno bolje narejene, po občutku in izgledu bistveno kakovostnejše, firma Reiss, samo pri nas ni nič kaj izbire, če bo kdo hodil gor sosedom mogoče uč vrže na njihove izdelke
https://www.riess.at/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
bm1973 ::
gruntfürmich je izjavil:
Ni vsaka posoda za vsako kuhanje...
HotBurek ::
Iz katerega materiala pa je narejena ta valka nizka posoda, ki je v spodnjem videu? Not je olje pa česenj.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Ni nujno, da je "stainless". Ne vem, če lahko na sliki ločiš posodo iz nerjavnega jekla od posode iz ogljikovega jekla. In nekateri pravijo, da je tista iz ogljikovega jekla boljša, vsaj za določene namene.
HotBurek ::
Meni materil zgleda bolj podoben aluminiju. Se pravi, bolj mehek material v primerjavi z jeklom.
root@debian:/# iptraf-ng
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
Ročaj je SS, posoda pa aluminij. Izda ga fino obtolčen rob z zgornje strani in rahlo ovalna oblika (nekomu je parkrat padla na tla oz v pomivalno korito). Nerjaveče jeklo je precej trše in se mu to načeloma ne dogaja.
matobeli ::
Alu lonci in ponve brez prevlek... a ni to že tko, vintage, pa še mal strupeno če preveč praskaš?
Alu lonci in ponve brez prevlek... a ni to že tko, vintage, pa še mal strupeno če preveč praskaš?
Aluminij za posodo ni prav problematičen, še manj pa če je površinsko oksidiran / anodiziran. Je pa odličen prevodnik toplote, zato se ga v profesionalni kuhinji še vedno precej uporablja.
O varnosti pa več tukaj: https://wwwn.cdc.gov/TSP/ToxFAQs/ToxFAQ...
matobeli ::
Pa res, je bla ta o strupenosti zgleda neka buča.
Razen če so yugo posodo premazoval s čim strupenim proti prijemanju... kdo bi vedel iz kje to.
Razen če so yugo posodo premazoval s čim strupenim proti prijemanju... kdo bi vedel iz kje to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri set posod za kuhanje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12249 (5256) | starfotr |
» | plehnata ponev brez vseh prevlekOddelek: Znanost in tehnologija | 6006 (4326) | kingsix |
» | Olje za prvi seasoningOddelek: Loža | 3921 (2752) | Trta |
» | Litoželezna ponev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18111 (14020) | |
» | Kakšno posodo, teflon, emajl, litoželezna, jeklena, ... ?Oddelek: Loža | 12119 (9620) | lonewolf_ |