» »

katero ponev?

katero ponev?

1
...
3 4
5
»

chort ::

Ma ne, sej aluminij ima svoje probleme, ampak bistveno bolj kot tisti iz posode je problematičen tisti v tabletah in v obliki prahu, ki ga nato človek vdihne. Iz tega je, kot običajno, nastala cela panika, ko je podatek kot je "aluminij povzroča raka na dojki" prišel v laično javnost in so bili naenkrat problem že okvirji malo boljših biciklov (karikiram). Zelo podobno kot z azbestom - iz magične rešitve za vse probleme človeštva je nenadoma postal največji strup in se do njega obnašamo kot da je visoko radioaktivni odpadek, dejansko pa je škodljiv samo v točno določenih robnih pogojih (vdihavanje mikro vlaken). Človeški senzacionalizem v navezavi s paničarjenjem pač nima meja.

Back on topic, ima kdo kak predlog za litoželezno ponev? Po možnosti tako, da jo lahko premikam brez strahu da bi podrsal indukcijsko ploščo? :)

matobeli ::

Pa da ni blazno draga, tud jaz iščem ;)

Pa če ima kdo dobre izkušnje z vokom (enoročni, tanek pleh), se tudi priporočam.

starfotr ::

chort je izjavil:



Back on topic, ima kdo kak predlog za litoželezno ponev? Po možnosti tako, da jo lahko premikam brez strahu da bi podrsal indukcijsko ploščo? :)


Če indukcijo zamenjaš s plinom, bo mnogo lažje.

Ni samo drsanje plošče. Če ti pade na pravo mesto, boš razbil komplet indukcijo.

Sicer pa plošča je tam zato, da jo rabiš. Ne zato, da jo gledaš. Uporabljaj jo brez skrbi.

Moje priporočilo je, da glej proizvajalce, ki so že dlje na trgu.

https://www.kristaldoo.si/kuhinja/kuhin...

In če te še vedno resnično skrbi, si kupi zunaj emailirano litoželezno ponev.

https://1001dar.si/skillet-23cm-rdec.ht...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: starfotr ()

matobeli ::

Kaj pa tiste za 30-40eur iz amazona? A so slabe ali sam niso ravno made in US?

krefi ::

Iščem ponev katero lahko dam v peč torej zna biti bolj vroče kot pečica našel sm od WMF ja poneu samo je sam do 250 stopinj. Pekli bi se steaki ter kdaj pa kdaj tudi ribe..
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

chort ::

starfotr je izjavil:


Če indukcijo zamenjaš s plinom, bo mnogo lažje.
Ni samo drsanje plošče. Če ti pade na pravo mesto, boš razbil komplet indukcijo.
Sicer pa plošča je tam zato, da jo rabiš. Ne zato, da jo gledaš. Uporabljaj jo brez skrbi.
Moje priporočilo je, da glej proizvajalce, ki so že dlje na trgu.
https://www.kristaldoo.si/kuhinja/kuhin...


In če te še vedno resnično skrbi, si kupi zunaj emailirano litoželezno ponev.
https://1001dar.si/skillet-23cm-rdec.ht...

Ma ne, indukcija mi je bistveno bolj všeč kot plin, sedaj ko sem se (po štiridesetih letih plina) navadil nanjo. Kupil sem res dobro, po enem letu jo imam dovolj naštudirano, da vem katero stopnjo rabi katera posoda za določen efekt, hkrati pa je nastavitev enostavno ponovljiva, da o alarmih in časovnikih ne govorimo (dostikrat kuham med delom, kjer me zna kak problem fino odpeljat v cono brezčasja :) ). Navajen sem na njej uporabljat emajliran litoželezen lonec tako da me za razbitje ni preveč strah, ni mi pa nekako padla na pamet emajlirana litoželezna ponev... hvala za odlično idejo :D

MisterR ::

krefi je izjavil:

Iščem ponev katero lahko dam v peč torej zna biti bolj vroče kot pečica našel sm od WMF ja poneu samo je sam do 250 stopinj. Pekli bi se steaki ter kdaj pa kdaj tudi ribe..


https://amzn.eu/d/dlfEY4x

Oba dela, tako pokrov (nizek) kot osnova (visok), gresta v pečico na 250 in delujeta na indukciji.

Zame je to bil best buy.

chucki ::

AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

denabiker ::

V čem je fora "modrega" jekla, tudi vidim napis modra pločevina. Kolikor bi razumel, da takšno ponev temperaturno obdelajo in pomodri.

Za palačinke imamo De Buyer in sem zelo zadovoljen, še eno podobno imam, nimam pojma katere firme, piše da je narejena v Franciji, ni nikjer nobenega znaka. Ko je bila nova je bila bistveno temnejša, malo modrikasta, jaz sem naredil seasoning po navodilih z lanenim oljem večkrat, ta se meni še bolj dopade, prime se nikoli nič, seveda mora biti primerno vroča, preden ulijes maso.

Shkorc ::

Mislim, da je razlika v debelini pločevine.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri set posod za kuhanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5212002 (5009) starfotr
»

plehnata ponev brez vseh prevlek

Oddelek: Znanost in tehnologija
375928 (4248) kingsix
»

Olje za prvi seasoning

Oddelek: Loža
353899 (2730) Trta
»

Litoželezna ponev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8317875 (13784)          
»

Kakšno posodo, teflon, emajl, litoželezna, jeklena, ... ?

Oddelek: Loža
4612001 (9502) lonewolf_

Več podobnih tem