Forum » Loža » Katero ugodno meso za steak?
Katero ugodno meso za steak?
imagodei ::
V zadnjih letih sem postal dost sucker na steake, tako na žaru kot na ponvi. Cene priznanih delov govedine za steake (pljučna pečenka, ledja) so sicer precej prohibitivne za pogostejše uživanje - 15 € in več za kilogram mesa je rop
Zanima me, a so kakšne alternative, pa seveda da meso ni preveč žilavo? Žilavost je nekako ravno v nasprotju s tem, kar želimo od dobrega steaka, ker klasični "goveji zrezek", ki ga tenstamo 40 minut, da postane užiten, nekako ni tisto pravo...
Mogoče si želim dve stvari, ki ne gresta skupaj, kvaliteto in nizko ceno, ampak moram vprašat.
Zanima me, a so kakšne alternative, pa seveda da meso ni preveč žilavo? Žilavost je nekako ravno v nasprotju s tem, kar želimo od dobrega steaka, ker klasični "goveji zrezek", ki ga tenstamo 40 minut, da postane užiten, nekako ni tisto pravo...
Mogoče si želim dve stvari, ki ne gresta skupaj, kvaliteto in nizko ceno, ampak moram vprašat.
- Hoc est qui sumus -
koyotee ::
Skoraj vse goveje meso je lahko mehko in super okusno, samo da je starano. Ivanetič s Črnomlja bo pravi naslov, ima suho zorjene zadeve.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Invictus ::
Zadnjič sem jedel dry aged steak, sam kila je bila 60 EUR.
Začinjen samo s soljo in rjavim sladkorjem, pečen na žaru...
Ful dober, ampak ni za vsak dan .
Bo treba naštudirati kako sam "postarati" meso...
Začinjen samo s soljo in rjavim sladkorjem, pečen na žaru...
Ful dober, ampak ni za vsak dan .
Bo treba naštudirati kako sam "postarati" meso...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
imagodei ::
Dobr, če naj bo tema v pomoč tudi drugim obiskovalcem foruma, potem morda nima smisla navajat posameznih mesarjev iz različnih koncev Slovenije. Ali pa po drugi strani morda ravno to - navest čimveč dobrih mesarjev iz različnih koncev.
Jaz se po govedino sicer nimam namena vozit v Črnomelj.
Jaz se po govedino sicer nimam namena vozit v Črnomelj.
- Hoc est qui sumus -
koyotee ::
Premium kosi majo seveda premium ceno. Kila T-bona je bla nazadnje 27€.
Ima dostavo vsak teden za bežigrad, tam v en pub pa se ne spomnem imena.
Lahko ti pa dam številko pa se pozanimaš :)
Ima dostavo vsak teden za bežigrad, tam v en pub pa se ne spomnem imena.
Lahko ti pa dam številko pa se pozanimaš :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
St235 ::
V zadnjih letih sem postal dost sucker na steake, tako na žaru kot na ponvi. Cene priznanih delov govedine za steake (pljučna pečenka, ledja) so sicer precej prohibitivne za pogostejše uživanje - 15 € in več za kilogram mesa je rop
Zanima me, a so kakšne alternative, pa seveda da meso ni preveč žilavo? Žilavost je nekako ravno v nasprotju s tem, kar želimo od dobrega steaka, ker klasični "goveji zrezek", ki ga tenstamo 40 minut, da postane užiten, nekako ni tisto pravo...
Mogoče si želim dve stvari, ki ne gresta skupaj, kvaliteto in nizko ceno, ampak moram vprašat.
V bistvu je 15e se relativno malo. Edno kjer sem nasel ceneje in se vedno sprejemljivo za sous vide steak je blo v hoferju. Imajo pakirane okol 500g kose po cc 10e na kilo.
harvey ::
V zadnjih letih sem postal dost sucker na steake, tako na žaru kot na ponvi. Cene priznanih delov govedine za steake (pljučna pečenka, ledja) so sicer precej prohibitivne za pogostejše uživanje - 15 € in več za kilogram mesa je rop
Zanima me, a so kakšne alternative, pa seveda da meso ni preveč žilavo? Žilavost je nekako ravno v nasprotju s tem, kar želimo od dobrega steaka, ker klasični "goveji zrezek", ki ga tenstamo 40 minut, da postane užiten, nekako ni tisto pravo...
Mogoče si želim dve stvari, ki ne gresta skupaj, kvaliteto in nizko ceno, ampak moram vprašat.
15 € in več za kilogram mesa je rop
Nikakor ni rop, če pomisliš koliko časa je potrebno, da zraste en steak. Da o zorjenih zadevah sploh ne govorim. Odgovoren odnos do mesa se na koncu zrcali tudi v prireji - odnosu do živali na koncu.
Hanger steak ali Bavette - bo alternativa samo poznati moraš mesarja, ker to navadno mesar odnese domov. Finta je potem tudi v rezu, ker gre za dele trebušne prepone in so smeri mišičnih vlaken v različnih smereh. Okusno je, cena pa ugodna - videl v Franciji praktično na vsakem vogalu te kose. Kdo bi to imel žal v Slo nisem zasledil. Verjetno meljejo za faširc. Drugača pa imaš tudi pameten kos za steak iz plečeta.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
imagodei ::
Po ceni 60 €/kilo si steaka iz principa ne bi privoščil; žal je moja denarnica preplitva in dvomim, da obstaja tako velikanska razlika v kvaliteti in okusu med steakom za 18€ in omenjenim, da je vreden tistih 60 €.
Podobno se mi tudi 27€ za T-Bone steak zdi absolutno preveč. Ja, mogoče za 1x ali 2x letno, za pogostejše pa ne.
Kot rečeno, me bolj zanima, a se da dobit kvaliteten steak za 10 €. Valjda ne pričakujem, da bo enako dober kot T-Bone za 27€.
harvey> "Nikakor ni rop, če pomisliš koliko časa je potrebno, da zraste en steak. Da o zorjenih zadevah sploh ne govorim. Odgovoren odnos do mesa se na koncu zrcali tudi v prireji - odnosu do živali na koncu."
Kot povsod, je cena kompromis med ponudbo in povpraševanjem. Očitno se steaki za 15, 20 in več €/kilo prodajajo. Drugače pa je za to da zraste steak potrebno popolnoma enako dolgo časa kot da zrastejo vampi, jetra, jezik, bočnik, vrat... Vse bistveno ceneje od 15€ na kilo. Tudi samo zorjenje ne pojasni visoke cene; tako veliko dela pa spet ni z zorjenjem.
Podobno se mi tudi 27€ za T-Bone steak zdi absolutno preveč. Ja, mogoče za 1x ali 2x letno, za pogostejše pa ne.
Kot rečeno, me bolj zanima, a se da dobit kvaliteten steak za 10 €. Valjda ne pričakujem, da bo enako dober kot T-Bone za 27€.
harvey> "Nikakor ni rop, če pomisliš koliko časa je potrebno, da zraste en steak. Da o zorjenih zadevah sploh ne govorim. Odgovoren odnos do mesa se na koncu zrcali tudi v prireji - odnosu do živali na koncu."
Kot povsod, je cena kompromis med ponudbo in povpraševanjem. Očitno se steaki za 15, 20 in več €/kilo prodajajo. Drugače pa je za to da zraste steak potrebno popolnoma enako dolgo časa kot da zrastejo vampi, jetra, jezik, bočnik, vrat... Vse bistveno ceneje od 15€ na kilo. Tudi samo zorjenje ne pojasni visoke cene; tako veliko dela pa spet ni z zorjenjem.
- Hoc est qui sumus -
DimmniBurek ::
Sej zoriš jih lahko sam doma. Kolega jih je enostavno zvakumiral in dal za 14dni v hladilnik. Ne vem, pa če je to pravi postopek. Me pa zanima, ker se bo počasi delalo nek smoker/grill sceno.
There Is No Stronger Drug Than Reality
St235 ::
Kot rečeno, me bolj zanima, a se da dobit kvaliteten steak za 10 €. Valjda ne pričakujem, da bo enako dober kot T-Bone za 27€.
Preveri hofer. To je edino kar sem uzitnega za steak videl pri nas. Pa se to se ne bi lotil brez sous vide.
Drugače pa je za to da zraste steak potrebno popolnoma enako dolgo časa kot da zrastejo vampi, jetra, jezik, bočnik, vrat...
V bistvu je dobrega mesa za steak zelo majhen del goveda.
dvomim, da obstaja tako velikanska razlika v kvaliteti in okusu med steakom za 18€ in omenjenim, da je vreden tistih 60 €.probaj enkrat. Osebno razliko opazim, se pa strinjam da razlika ni tako drasticna da bi upravicila ceno. Je pa razlika precej vecja ce je slab kuhar. Ker iz slabsega mesa naredit res dober steak zahteva precej vec znanja.
Osebno imam dva nasveta: reskiraj kak euro za tecaj glede govejega mesa(jezersek ima dobre) ali pa si vsaj online preberi kaj na temo mesa. So doloceni netradicionalni kosi, ce so prabilno odrezani primerni za steak. Alternativa je da najdes dobrega mesarja. Je pa tudi res da se tukaj pogovarjamo kako za 20e/kg prit do steaka ki se lahko kosa z 40e ali celo 60e na kilo.
In kot drugo poskusi s staranjem mesa. Se brez tezav lotis doma.
Ce si navdusen nad steaki za 15e potem je se zelo sirok spekter odlicnega mesa, ki ga nisi imel priloznosti poskusit.
Kako delas steake?
harvey ::
Kot povsod, je cena kompromis med ponudbo in povpraševanjem. Očitno se steaki za 15, 20 in več €/kilo prodajajo. Drugače pa je za to da zraste steak potrebno popolnoma enako dolgo časa kot da zrastejo vampi, jetra, jezik, bočnik, vrat... Vse bistveno ceneje od 15€ na kilo. Tudi samo zorjenje ne pojasni visoke cene; tako veliko dela pa spet ni z zorjenjem.
Seveda se prodajajo. Različni kosi, različna prireja,.... recimo T-bone z velikim delom pljučne jih nimaš 500 kosov iz ene živali, od tod višja cena. Vse mišice, ki ne delajo veliko so dobri za steake - in jih ni za celo žival. Recimo pujsi krškopoljci in mangalice jih je malo in pojedo bistveno več hrane na prirast in od tod višja cena. Če bi laufalo na koncept masovnih farm, bi bila pa cena zelo nizka, kot je v večini marketov. Samo se lahko tudi vprašaš, ali res želiš tudi jesti tako vzgojeno meso. Ne.
Potem bi to počel vsak (zoril), se ti ne zdi, če je tako enostavno. Pa se s tem ne pečajo v vseh mesarijah. Ne vidim logike zakaj bi potem jedel steake, če lahko vampe, prašnike, telečje smrčke, glave, srca, dobiš še ceneje in to ješ. Nič ni narobe s temi deli - mariniriran ali sušeni telečji/goveji jezik je top, ali pa ocvrti bikovi prašniki. Sam se absolutno zavzemam za to, da se porabijo/pojedo vsi deli živali, ne pa samo kosi I. kvalitete, na kar se včasih zelo pozablja. Tako imaš recimo, če si hodil kaj recimo okoli Firenc, tudi ogromno gostiln, kjer niso samo "florentinci", ampak ogromno jedi z vampi. Očitno morajo nekam iti vsi ti deli živali.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
imagodei ::
Jah, s staranjem doma imam malo zadržkov, predvsem te sorte, da če se mi začnejo cediti sline po steaku, potem me nekako ne mika, da bi ga doma staral (in čakal) 14 dni. In če ga dam zoret danes, kdo pravi, da mi bo steak pasal ravno čez cca 2 tedna.
Kar se tiče priprave - na žaru sem to do sedaj prepuščal drugim (če bo letos dokončana terasa ob hiši, si morda omislim en spodoben žar - ti bom lahko povedal po koncu sezone). V ponvu pa načeloma ne kompliciram - visoka temperatura, minutko na vsaki strani, nato nekoliko znižam temperaturo in popečem še 2-4 minute na vsaki strani, odvisno od debeline, mal po feelingu. Solim in popram tik pred koncem peke, brez drugih začimb.
Kar se tiče priprave - na žaru sem to do sedaj prepuščal drugim (če bo letos dokončana terasa ob hiši, si morda omislim en spodoben žar - ti bom lahko povedal po koncu sezone). V ponvu pa načeloma ne kompliciram - visoka temperatura, minutko na vsaki strani, nato nekoliko znižam temperaturo in popečem še 2-4 minute na vsaki strani, odvisno od debeline, mal po feelingu. Solim in popram tik pred koncem peke, brez drugih začimb.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
imagodei ::
Sliši se zanimivo, ampak a ne vzame to precej časa? Like, hours?
Nadalje, kako je z mikroorganizmi, če segrevaš na 55oC?
Nadalje, kako je z mikroorganizmi, če segrevaš na 55oC?
- Hoc est qui sumus -
harvey ::
Sliši se zanimivo, ampak a ne vzame to precej časa? Like, hours?
Nadalje, kako je z mikroorganizmi, če segrevaš na 55oC?
Čas naredi tudi tu svoje, imaš matematične modele. Sploh za perutnino.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Invictus ::
Po ceni 60 €/kilo si steaka iz principa ne bi privoščil; žal je moja denarnica preplitva in dvomim, da obstaja tako velikanska razlika v kvaliteti in okusu med steakom za 18€ in omenjenim, da je vreden tistih 60 €.
Je razlika.
S tem, da je bil dražji zrezek zorjen pri lokalnem mesarju, in poceni iz Rewe (malo boljše od Hofra).
Razlika je očitna. Pač poskus, ki je pokazal rezultat v smeri bolj prazne denarnice .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
harvey ::
Razlika je očitna. Pač poskus, ki je pokazal rezultat v smeri bolj prazne denarnice .
In izpadel si manjši influencer na IG
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Magic1 ::
Probal že vse sorte pri nas. Še najbolj ugodni kvalitetni steaki so v Interšaru, avstrisjski pakirani, starani 21 dni. Z -25% kuponom ga dobiš za cca 20EUR/kg. Imajo ribeye, huft, t-bone, chuck (cenejši,bolj žilav).
Dry aged iz mesnice še nisem dobil pretirano dobrega, presušeno in ponavadi brez maščobe (ni marmornosti). Včasih se kje dobi kakšen lep kos svežega hrbta za normalen denar. V TUšu sem zadnjič dobil tudi nekaj poceni in je bilo starano. Res sem četrtino obrezal, vendar je bil kos vrhunski na koncu.
Dry aged iz mesnice še nisem dobil pretirano dobrega, presušeno in ponavadi brez maščobe (ni marmornosti). Včasih se kje dobi kakšen lep kos svežega hrbta za normalen denar. V TUšu sem zadnjič dobil tudi nekaj poceni in je bilo starano. Res sem četrtino obrezal, vendar je bil kos vrhunski na koncu.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
St235 ::
Sliši se zanimivo, ampak a ne vzame to precej časa? Like, hours?
Nadalje, kako je z mikroorganizmi, če segrevaš na 55oC?
Ja, casovno vzame vec casa. Ura do dve za normalen steak. Je pa res da ne rabis popolnoma nic delat, samo priklopit.
Glede mikroorganizmov ni panike. Pasterizacija je odvisna od casa in temperature. Tako da je v to bistveno boljse kot klasicna priprava. Ce hoces imet rare ali medium rare s ponve ali zara potem ni mozno pasterizirat mesa in je dejansko vecji riziko. Pri souse vide tega problema ni, ker segrejes sredico na 55 (oziroma kolikor pac hoces, moj sweet spot je 53) im je tam vec kot eno uro in je posledicno meso dejansko pasterizirano. Tak steak lahko brez tezav je tudi nosecnica.
Najpomembnejse mi je pri tem da je meso vedno konsistentno pripravljeno. Ravno zadnjic smo imeli na zaru 3kg tomahawk steak. 4 ure v soue vide potem pa za par minut nq zar, da je dobil skorjico.
Pa so steaki samo zacetek. Souse vide piscancja prsa so bozansko socna, pasteriziras lahko jajca brez da jih skuhas, pulled port, pecenke, skampi... najm.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
kingsix ::
Jaz kupujem domačo (mlado) pljučno po 15EUR/kg od znanca ali pa tudi rib-eye. Včasih staram, včasih ne..vedno mehko ko puter. pljučno včasih jem kar ala carpaccio..zamrznem, čist na tanko narežem in dober tek.
Probal sem že vse starane kose iz raznih trgovin in steake v restavracijah.. ampak to je vse drugi razred.
Probal sem že vse starane kose iz raznih trgovin in steake v restavracijah.. ampak to je vse drugi razred.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
maco-maco ::
Edno kjer sem nasel ceneje in se vedno sprejemljivo za sous vide steak je blo v hoferju. Imajo pakirane okol 500g kose po cc 10e na kilo.
Tisto je stegno. Včasih je ok, včasih pa skoraj pretrd.
Hanger steak ali Bavette
Pa še tale: Flat iron steak (US), butlers' steak (UK), or oyster blade steak (Australia and New Zealand)
Včasih se kje dobi kakšen lep kos svežega hrbta za normalen denar.
Res je.
Pa tudi 15€/kilo ni tako hudo, glede na cene salam, klobas, hrenovk,... konec koncev je piščančji file tudi ene 7€.
Kaj?
koyotee ::
Kot rečeno, me bolj zanima, a se da dobit kvaliteten steak za 10 €. Valjda ne pričakujem, da bo enako dober kot T-Bone za 27€.
Preveri hofer. To je edino kar sem uzitnega za steak videl pri nas. Pa se to se ne bi lotil brez sous vide.
Drugače pa je za to da zraste steak potrebno popolnoma enako dolgo časa kot da zrastejo vampi, jetra, jezik, bočnik, vrat...
V bistvu je dobrega mesa za steak zelo majhen del goveda.
dvomim, da obstaja tako velikanska razlika v kvaliteti in okusu med steakom za 18€ in omenjenim, da je vreden tistih 60 €.probaj enkrat. Osebno razliko opazim, se pa strinjam da razlika ni tako drasticna da bi upravicila ceno. Je pa razlika precej vecja ce je slab kuhar. Ker iz slabsega mesa naredit res dober steak zahteva precej vec znanja.
Osebno imam dva nasveta: reskiraj kak euro za tecaj glede govejega mesa(jezersek ima dobre) ali pa si vsaj online preberi kaj na temo mesa. So doloceni netradicionalni kosi, ce so prabilno odrezani primerni za steak. Alternativa je da najdes dobrega mesarja. Je pa tudi res da se tukaj pogovarjamo kako za 20e/kg prit do steaka ki se lahko kosa z 40e ali celo 60e na kilo.
In kot drugo poskusi s staranjem mesa. Se brez tezav lotis doma.
Ce si navdusen nad steaki za 15e potem je se zelo sirok spekter odlicnega mesa, ki ga nisi imel priloznosti poskusit.
Kako delas steake?
Tudi jaz priporočam tečaj pri jezeršku, vodi jih en tip ki je drugače po poklicu gradbenik in fora je ravno to, da so tudi cenejši kosi govedine super okusni. Ima pa meso od omenjenega Ivanetiča, suhozorjeno 3 mesece.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
harvey ::
Je že kdo testiral tale slovenski izdelek Longhorn Steaker za peko zrezkov?
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Magic1 ::
800EUR
To pa moraš steake pečt vsak dan, da se splača.
Drugače pa sous vide, na koncu pa sear-aš na x različih načinov: ponvi, torch, oglje, pištola na zrak,...
To pa moraš steake pečt vsak dan, da se splača.
Drugače pa sous vide, na koncu pa sear-aš na x različih načinov: ponvi, torch, oglje, pištola na zrak,...
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
kingsix ::
Nisem ziher, ampak mislim, da je kolega mel to na testu. Nič posebnega.. Žar, oglje...temu ni para.
tryhard ::
Pr kmetu te stane nekje evro na kilo užitnega prasca. Je pa res, da moraš da vzameš celega.
harvey ::
800€
To pa moraš steake pečt vsak dan, da se splača.
Za vsako stopinje 1 EUR, ja praktično tekoči trak bi moral imeti....in potem odjemalce
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
koyotee ::
Pr kmetu te stane nekje evro na kilo užitnega prasca. Je pa res, da moraš da vzameš celega.
Evro na kilo? Bolj 2,5-3
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Machete ::
On govori za še živega.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
foofighter ::
V Hofru imajo stalno v ponudbi pakirano po cca 10 e/kg. Ni nevem kaj, sem pa parkrat naletel na lep kos mesa, mariniral in je izpadlo zelo okusno.
DimmniBurek ::
V hoferju so OK, pač ni to to, ampak za ta dnar, you can't beat it.
Probajte reverse sear metodo, meni boljše in lažje za narest.
Osušiš meso, nasoliš, popopraš in vržeš na 80-100°C v pečico na mrežico za 20-30min. To je neka medium varjanta, nato v vročo ponev samo zakuriš zunanjost, maslo, česen in to je to. Pustiš 10min stati pokritega ali v alu foliji.
Zdej pa najbolj važno....nareži čimbolj na tanko. Če bo na debelo, ne bo tako dober :)
Probajte reverse sear metodo, meni boljše in lažje za narest.
Osušiš meso, nasoliš, popopraš in vržeš na 80-100°C v pečico na mrežico za 20-30min. To je neka medium varjanta, nato v vročo ponev samo zakuriš zunanjost, maslo, česen in to je to. Pustiš 10min stati pokritega ali v alu foliji.
Zdej pa najbolj važno....nareži čimbolj na tanko. Če bo na debelo, ne bo tako dober :)
There Is No Stronger Drug Than Reality
harvey ::
DimmniBurek je izjavil:
V hoferju so OK, pač ni to to, ampak za ta dnar, you can't beat it.
Probajte reverse sear metodo, meni boljše in lažje za narest.
Osušiš meso, nasoliš, popopraš in vržeš na 80-100°C v pečico na mrežico za 20-30min. To je neka medium varjanta, nato v vročo ponev samo zakuriš zunanjost, maslo, česen in to je to. Pustiš 10min stati pokritega ali v alu foliji.
Zdej pa najbolj važno....nareži čimbolj na tanko. Če bo na debelo, ne bo tako dober :)
Ja to je dober štos, samo je sous vide nekako bolj enostaven in lažje ga imaš pod kontrolo.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
koyotee ::
Ja sej furaš termometr, vsaj jaz ga no. Ko je 45 znotraj, vržeš v ponev in to je to.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
MTB ::
Poišči suho zorjene stejke od Čadeža, včasih kupim v sparu, ko imam 25% kupon. Spodoben kos mesa za spodobno ceno.
DimmniBurek ::
Mah ti sous-vide... nevem no. To je men tko nek tak umetn način kuhanja Preveč enostavno, ni fore.
There Is No Stronger Drug Than Reality
St235 ::
DimmniBurek je izjavil:
Mah ti sous-vide... nevem no. To je men tko nek tak umetn način kuhanja Preveč enostavno, ni fore.
Odvisno kaj ti je cilj. Dejstvo je da to uporabljajo top restavracije bistve dlje kot je dostopno v domaci kuhinji. Ravno tako omogoca vecjemu spektru ljudi pripravo kvalitetne hrane. Pod crto vecina ne spece par 10 steakov na dan, da bi imela v nulo izpiljen proces in s tipanjem dosegla optimalne rezultate (razen v gobcanju na forumu seveda).
Sous vide kot dejansko nima omembe vrednih slabosti v primerjavi z klasicno peko, tako da ga ni razloga da se ne bibtega posluzeval ce lahko.
Tudi zobe se je svoj cas pulilo na zivo, zdaj se pa vse nekaj umetno dela z anastetiki.
Um zakaj bi pikal zrezek, če vem da ga lahko dobro spečem brez? Zakaj sta zaradi tega butt-hurt?
Zakaj butt hurt? Si pac fenomenalen kuhar z leti izkusenj ampak to ne spremeni dejstva da so tvoji posti kup neuporabnega nakladanja od katerega tema nima nobene koristi.
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: darkolord ()
DimmniBurek ::
Mogoče res, samo vseeno raje spečem steak po neki bolj oldschool metodi
There Is No Stronger Drug Than Reality
St235 ::
DimmniBurek je izjavil:
Mogoče res, samo vseeno raje spečem steak po neki bolj oldschool metodi
Vsakemu svoje, meni je bolj kot hvaljenje z metodo in posledicno oldschool moskostjo, pomemben okus.
DimmniBurek ::
Ma sej se ne gre zarad tega. Mogoče malo vseeno aajde Ampak še en kuhinjski gadget... že tko je preveč vsega, to moja navleče vsega boga ki ga potem 1x uporabi in za drugič "je preveč za pucat".
Je pa res, da se da sous vide res na ghetto način nardit. Recimo toplo vodo v prenosno hladilno skrinjo in take fore...
Je pa res, da se da sous vide res na ghetto način nardit. Recimo toplo vodo v prenosno hladilno skrinjo in take fore...
There Is No Stronger Drug Than Reality
kingsix ::
Tudi z termometrom je težko zadet. Enako kot z tipanjem. Kolega je šel z tipanja na termometer in mi nič ni uspelo. Pri merjenju temerature je ogromno spremenljivk, enako kot brez. En drug si je kupil pečico z vgrajenim meat-probom (https://www.aeg.co.uk/taste/inspiration...... Tudi meh.
evo našlo nek tutorial za touch test:
http://www.clovermeadowsbeef.com/touch-...
evo našlo nek tutorial za touch test:
http://www.clovermeadowsbeef.com/touch-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
koyotee ::
Tudi z termometrom je težko zadet. Enako kot z tipanjem. Kolega je šel z tipanja na termometer in mi nič ni uspelo. Pri merjenju temerature je ogromno spremenljivk, enako kot brez. En drug si je kupil pečico z vgrajenim meat-probom (https://www.aeg.co.uk/taste/inspiration...... Tudi meh.
evo našlo nek tutorial za touch test:
http://www.clovermeadowsbeef.com/touch-...
Težko zadet? Sej nimaš kaj zadet, čutilo vstaviš na sredino steaka in čakaš. Sam uporabljam tega https://www.amazon.de/Weber-Bluetooth-T...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
kingsix ::
Ja, zato pa ima tako slabe review'e, ker vsem deluje super. Nekateri imajo pred sabo preprečen well-well done zrezek ampak če termometer pokaže medium, potem je medium. Ne pravim, da to ti , ampak večina bi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
gufy123 ::
Tudi z termometrom je težko zadet. Enako kot z tipanjem. Kolega je šel z tipanja na termometer in mi nič ni uspelo. Pri merjenju temerature je ogromno spremenljivk, enako kot brez. En drug si je kupil pečico z vgrajenim meat-probom (https://www.aeg.co.uk/taste/inspiration...... Tudi meh.
evo našlo nek tutorial za touch test:
http://www.clovermeadowsbeef.com/touch-...
Pojdi k Jezeršku Stipaniča poslušat, boš kaj novega izvedel!
Magic1 ::
3cm+ steaka ne boš nikoli pravilno pripravil v ponvi (razen well done). Ali se moraš posluževat pečice, ali preprosto narediš sous vide in nimaš kaj falit, če slediš napotkom.
Magic
gufy123 ::
Še boljš pa dober in dovolj velik žar na oglje. Polovica topla za pogret, polovica vroča za zapečt na konc
koyotee ::
Ja, zato pa ima tako slabe review'e, ker vsem deluje super. Nekateri imajo pred sabo preprečen well-well done zrezek ampak če termometer pokaže medium, potem je medium. Ne pravim, da to ti , ampak večina bi.
Predvsem se pritožujejo nad bluetooth sistemoom, ki ima "samo" 10m dometa(no shit sherlock) pa nekaj nad sesuvanjem aplikacije, kar pa s samim zaznavanjem temperature nima popolnoma nobene veze.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
kingsix ::
Še boljš pa dober in dovolj velik žar na oglje. Polovica topla za pogret, polovica vroča za zapečt na konc
+1
Sicer, ko pečem na oglje je navadno, ko je okrog veliko ljudi. Seveda so vsi veliki žar mojstri in skačejo okrog žara. Nazadnje, ko sem pekel burgerje mi je en pametnjakovič začel s pivom škropit, ko sem jaz skočil odtočit...Da bo sočno a ne..sočno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
STASI ::
Imagodei glede dobave, če si živiš ali delaš v LJ se zapelji do Savelj tam ima Metlika nek diskont in tam dobiš nekaj mesa po relativno sprejemljivih cenah.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
harvey ::
Imagodei glede dobave, če si živiš ali delaš v LJ se zapelji do Savelj tam ima Metlika nek diskont in tam dobiš nekaj mesa po relativno sprejemljivih cenah.
Tole je v aktualni ponudbi KZ Metlika
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
zmaugy ::
Rumpsteak je precej cenejši od pljučne (ki je cca 30 EUR/kg) in razen mehkobe je tudi precej bolj okusen kos. Drugače pa svinjski vrat brez kosti je kos, ki je zelo forgiving.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katero ponev? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 63684 (1023) | Shkorc |
» | Ljubljana finest burgers (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 49784 (26989) | Gagatronix |
» | Rabim nasvet za popoln steak (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22250 (14266) | |
» | Kateri del goveda je "tenderloin"?Oddelek: Loža | 14084 (10864) | fikus_ |