Forum » Šport » Katero športno uro?
Katero športno uro?
Temo vidijo: vsi
WizzardOfOZ ::
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Jerry000 ::
Nekje sem bral da je baje fenix pretežka ura za tek, ker kao zaradi teže naj bi se bol premikala na roki ob teku = ni točen HR
Noben optical HR ni točen, če hočeš to moraš kupiti chest strap.
Point mojega posta je, da zaradi same teže ure je še slabše kot pri forerunner ki je plastičen in lažji. Ne vem pa koliko je to res
ZveeZ ::
Noben optical HR ni točen, če hočeš to moraš kupiti chest strap.
Point mojega posta je, da zaradi same teže ure je še slabše kot pri forerunner ki je plastičen in lažji. Ne vem pa koliko je to res
Naceloma moras imeti uro dobro zategnjeno, da so meritve senzorjev uporabne. Ce je prav zategnjeno, ura ne bo "plesala" po roki.
Imam podobno tezko uro (66g + pasek) in slim zapestja, pa je ura fiksno pritrjena.
Likalnik ::
Rabil bi eno pomoc pri Garmin uri...recimo, ko tecem mi ura snema ta tek,kjer mi zapose vse podatke od hitrosti do tempa itd.
Sedaj bi pa rad, da pri naslednjem teku ura uposteva tudi moj prejsni tek oziroma moj personal best record...in da mi kaze kako trenutno tecem v primerjavi z rekordom katerega imam od prejsnega teka.
Se to da nastaviti.
Kar sem nasel je tekma z dejavnostjo kjer si pac iz zgodovine izberes tek kateremu potem sledis....ampak, da izberem ta tek moram oziroma nastimam, da sledim temu mora cel kup gumbov pritisniti, da pridem do tega v meniji....kar hocem je, da, ko izberem tek je lovljenje mojega rekorda ze nastavljeno
Sedaj bi pa rad, da pri naslednjem teku ura uposteva tudi moj prejsni tek oziroma moj personal best record...in da mi kaze kako trenutno tecem v primerjavi z rekordom katerega imam od prejsnega teka.
Se to da nastaviti.
Kar sem nasel je tekma z dejavnostjo kjer si pac iz zgodovine izberes tek kateremu potem sledis....ampak, da izberem ta tek moram oziroma nastimam, da sledim temu mora cel kup gumbov pritisniti, da pridem do tega v meniji....kar hocem je, da, ko izberem tek je lovljenje mojega rekorda ze nastavljeno
GupeM ::
Te opcije ni. Ker je neumno.
1. Vsak dan laufas isto razdaljo?
2. Vsak dan loviti rekord je vsaj nezdravo, če že ne smrtonosno.
1. Vsak dan laufas isto razdaljo?
2. Vsak dan loviti rekord je vsaj nezdravo, če že ne smrtonosno.
scipascapa ::
To je morda PACE PRO funkcija ali SET A TARGET - set a distance and pace....
Menjaj tempo itd, ne laufat skoz eno isto, postane monotono.
Menjaj tempo itd, ne laufat skoz eno isto, postane monotono.
Lorch ::
Garmin instict solar je daleč imo najboljša ura za šport, saj je ''poceni'' in baterija drži vsaj en mesec. Če imaš stalo vklopljen GPS pa kakšen teden. Če je vreme lepo se itak sproti polni na sonce tako da baterija ''miruje''. Lani sem hodil 5 dni zapovrstjo po hribih (brez elektrike, spal v šotoru). Štartal sem z 100%. po 5 dneh sem imel 93% (ker je bil en dan oblačen). Sem si pa kupil še dodatne paščke ker imam uro non stop na roki in se mi je original pašček natrgal po 2 mesecih uporabe.
instinct 2 solar zdrži še dlje kot enka.
to je predrago. tisti, ki ima kaj na Generali zavarovalnici naj kupuje to uro direktno na garmin.si, ker vpiše kupon za 25% popusta in potem pride ta ura malo pod 300€.
polde66 ::
Garmin.si ima uro za 450 eur- -25% = 337 eur pa kusur. Al pa jaz ne znam računat. 330 eur pa pride na amazon.de + 12 eur poštnine pa 10 eur zavijanje in smo točno na 350 eur. Tako da je extremvital ok.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
pol pa mal počakaj, da imajo še na garminu kak dodaten popust.
Kje kupiti kakšen dober usnjen pašček za fenix 7? Sen iz aliexpress naročil ampak je pas tako trd da ga bom vrgel stran ker je neudoben
scipascapa ::
Ko tečete, imate kake hude štumfe gor?
Compression - calve socks ipd sranja :)
Pomaga to sploh?
Pomaga to sploh?
Športna ura ne rabi štumfov, tut kompresijskih ne. Za ostale štumfe pa naredi svojo temo.
A110 ::
scipascapa je izjavil:
Ko tečete, imate kake hude štumfe gor?
Pomaga to sploh?
Navadne nike "sportne" crne nogavice" ki jih v vsakem primeru nosim vsak dan. Manj kompliciras boljse je. Sam tecem celo leto v kratkih hlacah, sele pri temperaturah pod nelje 5 stopinj pa oblecem dolgo podmajico. Je pa res da v dezju ne tecem in da imam naceloma razmeroma hiter tempo (okoli 4.30/km) tako da zebe me ne
Kaj imajo štumfi skupnega s športnimi urami o katerih teče tema?
Pol pa nared svojo temo za štumfe.
koliko je v pomoc altmeter pri hikingu? izbiram med forerunner 55, 245 in 255 ampak je 255 ze kar izven budgeta. trenutno sem na prastarem vivosportu ki sicer solidno tracka ampak baterija in ekran sta premala. koliko tudi pomaga prsni pas v natancnosti utripa napram senzorju na zapestju? kaksni predlogi kaj izbrati? garmina sem navajen tako da drugih znamk, ce res ne ponujajo za svoj denar veliko vec, nebi gledal
aja, glavne aktivnosti so tek, kolesarjenje in pa hiking. nekako v tem vrstnem redu. plavanja in fitnesa naceloma ne trackam
aja, glavne aktivnosti so tek, kolesarjenje in pa hiking. nekako v tem vrstnem redu. plavanja in fitnesa naceloma ne trackam
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
tonttu ::
Koliko pamaga barometer pri hikingu? Nic. Nic lazje ne bos sel v hrib zaradi tega, prav tako hrib ne bo nic bolj ali manj strm. Razlika je pri tocnosti podatkov, ki jih dobis pri uri z barometrom in pri tisti, ki ima visino samo preko gps-a. Ce ti je ta tocnost podatkov pomembna, potem je definitivno barometer nujna stvar, ker podatki iz gps-a so bolj kot ne neuporabni. Za priblizno trenutno visini se nekako gre, da bi pa imel vsaj priblizno tocne podatke o recimo pretecenih visincih itd. pa je gps na zalost neuporaben.
Trak za pulz je ista zgodba. Ce imas pulzmeter zato da vidis realen pulz in ne samo eno random stevilko, je trak obvezen. Se posebej, ce se pri treningu orientiras na pulz. Ravno prejsni teden sem videl eno zelo recent raziskavo kjer so malo bolj podrobno primerjali trak in opticne senzorje aktualnih ur in stvar je se vedno neuporabna za vsak vsaj za silo resen trening katerega podlaga je HR. Vecina boljsih opcinih senzorjev je imela natancnost v rangu 85-90%, kar ti da cca 10-20 udarcev veliko okno. Kaksna je razlika med 135 in 150 pulza, sploh pri treningu, pa je verjetno jasno vsakemu.
Trak za pulz je ista zgodba. Ce imas pulzmeter zato da vidis realen pulz in ne samo eno random stevilko, je trak obvezen. Se posebej, ce se pri treningu orientiras na pulz. Ravno prejsni teden sem videl eno zelo recent raziskavo kjer so malo bolj podrobno primerjali trak in opticne senzorje aktualnih ur in stvar je se vedno neuporabna za vsak vsaj za silo resen trening katerega podlaga je HR. Vecina boljsih opcinih senzorjev je imela natancnost v rangu 85-90%, kar ti da cca 10-20 udarcev veliko okno. Kaksna je razlika med 135 in 150 pulza, sploh pri treningu, pa je verjetno jasno vsakemu.
https://www.reddit.com/r/GarminWatches/...
Jaz sem izbiral med forerunner 255 in instinct 2 solar, pa sem se potem za solarja odločil. Večino časa je ura itak na svetlobi in se polni že s tem da svetloba pada nanjo. Pa rob nad šipco je bil tudi en izmed kriterijev odločanja, da ure ne razsuješ tako hitro.
Ne tečem, nekje 6 do 7km na dan sprehoda, pa kak ride z bajki naredimo družinsko, pa vsak vikend kak hiking po 20km.
Jaz sem izbiral med forerunner 255 in instinct 2 solar, pa sem se potem za solarja odločil. Večino časa je ura itak na svetlobi in se polni že s tem da svetloba pada nanjo. Pa rob nad šipco je bil tudi en izmed kriterijev odločanja, da ure ne razsuješ tako hitro.
Ne tečem, nekje 6 do 7km na dan sprehoda, pa kak ride z bajki naredimo družinsko, pa vsak vikend kak hiking po 20km.
J.McLane ::
Po mojih izkušnjah barometer pride prav če imaš zelo razgiban teren, torej veliko hribčkov gor/dol, če imaš stalno vzpon bo tudi GPS dokaj točno ocenil višince.
Instinct je definitivno dobra športna ura, ampak težko jo pa vidim kot vsakodnevno uro. Če pa ure menjaš glede na priložnost je pa pametno ostati na isti znamki, torej jaz bi insitnct kombiniral s kakšno Vivomove. Če bi pa moral eno uro bi se pa nagnil bolj k Venu 2.
Instinct je definitivno dobra športna ura, ampak težko jo pa vidim kot vsakodnevno uro. Če pa ure menjaš glede na priložnost je pa pametno ostati na isti znamki, torej jaz bi insitnct kombiniral s kakšno Vivomove. Če bi pa moral eno uro bi se pa nagnil bolj k Venu 2.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Koliko pamaga barometer pri hikingu? Nic. Nic lazje ne bos sel v hrib zaradi tega, prav tako hrib ne bo nic bolj ali manj strm. Razlika je pri tocnosti podatkov, ki jih dobis pri uri z barometrom in pri tisti, ki ima visino samo preko gps-a. Ce ti je ta tocnost podatkov pomembna, potem je definitivno barometer nujna stvar, ker podatki iz gps-a so bolj kot ne neuporabni. Za priblizno trenutno visini se nekako gre, da bi pa imel vsaj priblizno tocne podatke o recimo pretecenih visincih itd. pa je gps na zalost neuporaben.
no, natancnost sem mislil ja koliko pomaga. kajti trenutno imam priblem da ob kolesrjenju ob obali ko je cista ravnina (recimo izola koper trasa) zaradi nenatancnosti gpsja najde kar nekaj metrov visinske razlike ceprav tega ni. da hoje ob kakem "prepadu" sploh ne omenjam. uro nosim samo ob sportanju, ostali cas nosim samo ob sportanju tako da razni venu imajo ze nepotrebne funkcije
vedno bolj pa razmisljam o 245 +hrm kar znese 180
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
Instinct je definitivno dobra športna ura, ampak težko jo pa vidim kot vsakodnevno uro.
jaz jo imam stalno na roki (instinct 2 solar), pa nič ne moti ali da bi bila kakorkoli ovira. Nastavil sem si svoj face, kjer je minimalno funkcij (srčni utrip, koraki, stopnice, spanje, stres, ...) in je poraba manjša, pa jo polnim res malokrat. Če dost vklapljam funkcije (pohodi, sprehodi,...) potem jo polnim enkrat na teden, drugače enkrat na mesec. Ob sončnih dnevih se pa zna tudi sama kr dost napolnit.
A za v gledališče jo imaš tudi? Pa zraven lepe obleke? Različen folk različne potrebe.
Ja, stalno jo imam na roku.
kuglvinkl ::
lastniki fenix 5 plus, kater FW imate? Jaz imam 18.00 in pravi, da sem up to date.
Your focus determines your reallity
LeQuack ::
Pametne ure hitro zastarijo, proizvajalec jih neha podpirati ker hoče da kupiš nov model. Športne ure so načeloma uporabne dosti več let, ker proizvajalci le-teh, ala Garmin, Polar, itd. slonijo na tem da dolgo podpirajo svoje produkte.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
benibeni ::
Pozdravljeni.
Mogoče malo drugačno vprašanje.
Rabil bi pomoč pri izbiri športne ure za gospo staro 60 let. Cena nekje 200EUR do Max 250EUR. Če je mogoče da izgleda bolj normalno ne čisto tekaško uro. Drugače pa da meri korake in osnovne športe. GPS ni slabo da bi imela.
Malo sem gledal Coros Pace 2 in me zanima kako je točna/natančna glede srčnega utripa. In na splošno glede te znamke. Ker Garmin Polar Suunto so mi malo znane.
Hvala
Mogoče malo drugačno vprašanje.
Rabil bi pomoč pri izbiri športne ure za gospo staro 60 let. Cena nekje 200EUR do Max 250EUR. Če je mogoče da izgleda bolj normalno ne čisto tekaško uro. Drugače pa da meri korake in osnovne športe. GPS ni slabo da bi imela.
Malo sem gledal Coros Pace 2 in me zanima kako je točna/natančna glede srčnega utripa. In na splošno glede te znamke. Ker Garmin Polar Suunto so mi malo znane.
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: benibeni ()
jernejl ::
koli99 ::
Garmin Venu mi je ravnokar prenehala delovati. Iščem novo Garminovo uro (dopade se mi njihov app tako da nebi menjal proizvajalca). Kje se dobi kaj ugodno?
Po koliko letih ti ej pa crknila?
Venu 2?
Venu 2?
KlemenSj ::
Tudi na ExtremeVital se splača pogledat.
Če gremo samo na zgoraj naliman VivoACtive4, je tukaj še 10€ cenejša https://www.extremevital.com/sl/kolesa/...
Če gremo samo na zgoraj naliman VivoACtive4, je tukaj še 10€ cenejša https://www.extremevital.com/sl/kolesa/...
Ne, Venu 2 sem dal kot logičen predlog za novo uro, če si prej imel Venu 1. Vivoactive 4 moraš vedeti da bo glavna razlika v primerjavi z Venu v ekranu, ker ni OLED.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smart watch, kaj kupiti? (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Kaj kupiti | 198737 (325) | Vanquish |
» | Pametna uraOddelek: Kaj kupiti | 2375 (591) | enemon |
» | Apple predstavil svojo prvo fitnes uro (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 9987 (4895) | Mr.B |
» | Katera pametna športna ura ?Oddelek: Kaj kupiti | 11419 (8910) | Sharp999 |
» | Fenix 5XOddelek: Šport | 3368 (2127) | keba |