Forum » Šport » Katero športno uro?
Katero športno uro?
Temo vidijo: vsi
acookook ::
Hvala za odgovor (si ni znala sama narediti accounta
). Ure pol ni uzela.
Ima sicer od enega v tej temi konktakt, pa si ga ne upa kontaktirat.
Ima sicer od enega v tej temi konktakt, pa si ga ne upa kontaktirat.
.
iso2000 ::
Če kdo slučajno pozna - se da na fenix8 dodat kakšno aplikacijo, da bi lahko preko ure prožil shelly stikala na istem wifi omrežju?
predi ::
Garmin za aktivnosti, izvedene v Mariboru, vremenske podatke jemlje iz Murske Sobote. Trenutna napoved isto. No, saj razlika +/- 8°C, sonce/megla, niti ni tako velika. Pa še oba kraja sta na M. Malo denarja, malo muzike. Aja.. Ne tako malo denarja, za polnatančno napravo.
FYI, slučajno sem dobil obvestilo, da ima Petrol nazaj na zalogi Instinct 3, 45 mm, Solar za par centov manj kot 300€, kar je ok cena, vsaj glede na geizhals in slovenski DDV.
FYI, slučajno sem dobil obvestilo, da ima Petrol nazaj na zalogi Instinct 3, 45 mm, Solar za par centov manj kot 300€, kar je ok cena, vsaj glede na geizhals in slovenski DDV.

WizzardOfOZ ::
Garmin za aktivnosti, izvedene v Mariboru, vremenske podatke jemlje iz Murske Sobote. Trenutna napoved isto. No, saj razlika +/- 8°C, sonce/megla, niti ni tako velika. Pa še oba kraja sta na M. Malo denarja, malo muzike. Aja.. Ne tako malo denarja, za polnatančno napravo.
Pol greš raje sem iskat:
https://hudaura.com/garmin-instinct-3-0...
Je samo 294€
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
DePalmo ::
Punci crkuje Polar Unite in je na trgu za novo uro. Načeloma se je že odločila za kako Garmin, me pa zanima če so še druge opcije. Pogoj je slovenščina ter moj pogoj da ni WearOS, ampak nekaj kar zdrži vsaj par dni med polnjenji. Sam imam Balance 2 in mi zdrži med 8 in 12 dni, ona pa polni Polarja skoraj vsak dan. Balance 2 ji je malce prevelik, pa še slovensko ne zna.
Je še kakšen proizvajalec ki se ga splača pogledat?
Je še kakšen proizvajalec ki se ga splača pogledat?
Tsunamii ::
Glas za Garmin Venu 4. Žena je zelo zadovoljna z uro. In baterija ji zadovoljivo drži do 7 dni z njenimi športnimi aktivnostimi.
Djole ::
Garmin je itk super, samo ce ni neka ekstra sportnica...nek huawei watch fit 4 pro na amazonu za 170EUR vs garmin venu 4(pa sem tudi sam za garmina med sportnimi urami) za 440EUR...kaj pa vem, ne vem ce je toliko boljsi kolikor je drazji :) odvisno za kaj potrebuje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Djole ()
ZveeZ ::
Sej ima tudi garmin budget ure.
Vivoactive 5 in 6 za cca 180 in 280EUR.
Mogoce se kot alternativa: "Amazfit active max"
Vivoactive 5 in 6 za cca 180 in 280EUR.
Mogoce se kot alternativa: "Amazfit active max"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Alamar ::
Huawei Watch Fit 4 Pro za kvadrasto ali Amazfit Active 2 za okroglo imata res top razmerje kakovost/funkcije/cena, če ne rabi neke poglobljene športne diagnostike. Če denar ni problem, jo odpelji v štacuno in naj si izbere (njej) najlepšo Garmin uro.
Vse to štima, namen je bil samo odgovoriti na vprašanje, če je še kakšen proizvajalec, ki se ga splača pogledati :)
DePalmo ::
Tega nisem vedel, sem mislil da je WearOS, ker je Huawei. Bom pogledal, hvala za predlog.
iKst_ ::
Pred kratkim sem zamenjal iPhone za androida, da se malo losam applovega ekosistema, zdaj pa iščem še primerno uro, ki bo nadomestila Apple Watch Ultra 2. Prosim za predloge.
Zahteve oz. želje:
- Spodoben tracking za različne športe. Ne rabim vrhunske športne ure, ampak toliko, da mi zadovoljivo spremlja 1-2 uri športne aktivnosti na dan. HR, GPS, povezava s stravo.
- Solidna kvaliteta ohišja in aftermarket podpora za pasčke in zapestnice.
- LTE z možnostjo telefoniranja.
- Streamanje online glasbe in podcastov.
- Možnost plačevanja na POS terminalih.
- Tesla app za odklepanje avtomobila.
Tole zadnje verjetno omeji izbiro na wear os naprave? Kolikor vem ima Garmin sicer nek widget, ampak rabiš telefon v žepu, da zadeva deluje, jaz pa rabim, da zadeva deluje samostojno, brez telefona.
Zahteve oz. želje:
- Spodoben tracking za različne športe. Ne rabim vrhunske športne ure, ampak toliko, da mi zadovoljivo spremlja 1-2 uri športne aktivnosti na dan. HR, GPS, povezava s stravo.
Tole zadnje verjetno omeji izbiro na wear os naprave? Kolikor vem ima Garmin sicer nek widget, ampak rabiš telefon v žepu, da zadeva deluje, jaz pa rabim, da zadeva deluje samostojno, brez telefona.
MrYoda ::
Lahko podam le mnenje glede "Garmin" - my watch of choice, ampak nimam tvojih preferenc.
Zahteve oz. želje:
... uporabljam FR745, žena in hči FR 255. Predlagam zadnjo iteracijo FR 265, ki ima tudi touch in amoled (jaz to sovražim) - ima vse kar rabiš. Če ne rabiš touch se najde kaka 255 zelo ugodno
Garmin paščki na Tamu za male pare
Na moji 745 delam vse v povezavi s telefonom (Galaxy S21). Nisem nikoli preveril, če lahko telefoniram ...
Ko je 745 povezana s telefonom, lahko šaltam glasbo in appe. Pri ženi (255) je še boljše. Baje je 265 še boljše ...
Na Garmin urah preverjeno plačujemo preko CURVE (model 745 in 255). Kolega plačuje direktno preko NLB (baje).
Vozim stari Volvo - edini app je Petrol GO ;) ki ga ne uporabljam na Garminu
Zahteve oz. želje:
... uporabljam FR745, žena in hči FR 255. Predlagam zadnjo iteracijo FR 265, ki ima tudi touch in amoled (jaz to sovražim) - ima vse kar rabiš. Če ne rabiš touch se najde kaka 255 zelo ugodno
Garmin paščki na Tamu za male pare
Na moji 745 delam vse v povezavi s telefonom (Galaxy S21). Nisem nikoli preveril, če lahko telefoniram ...
Ko je 745 povezana s telefonom, lahko šaltam glasbo in appe. Pri ženi (255) je še boljše. Baje je 265 še boljše ...
Na Garmin urah preverjeno plačujemo preko CURVE (model 745 in 255). Kolega plačuje direktno preko NLB (baje).
Vozim stari Volvo - edini app je Petrol GO ;) ki ga ne uporabljam na Garminu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrYoda ()
Iščem uro z LTE podporo, da lahko telefon pustim doma, pa sem vseeno dosegljiv. Torej, da dela tudi takrat, ko ni povezana s telefonom.
MrYoda ::
Iščem uro z LTE podporo, da lahko telefon pustim doma, pa sem vseeno dosegljiv. Torej, da dela tudi takrat, ko ni povezana s telefonom.
To nisem nikoli probal in se mi zdi, da Garmin ne podira - Ko grem "laufat" brez telefona, ne dobim nobenih SMSov in klicev? Za to verjetno rabiš uro, ki ima eSIM? Smartwatches - Samsung Galaxy ipd?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrYoda ()
J.McLane ::
Če si še iz Appla ja Android je odgovor dokaj logičen, kupiš Google Pixel Watch. Garmin ima tudi LTE modele, ampak bolj kot sos variante in samo z Garmin naročniškim paketom.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Hvala. Sploh se nisem spomnil, da Google dela tudi ure. Oblika mi sicer ni najbolj všeč, sicer pa izgleda to to. Pa vidim, da je na voljo ogromno aftermarket zapestnic in dodatkov.
thramos ::
Večina mainstream ur ima tudi LTE različico, Samsung, Huawei ... Baterija pa zdrži komaj dan, dva ...
Dan ali dva baterije je OK, tega sem navajen od Apple Watch. Ultra 2 zdrži max. 2 dni ob normalni uporabi in AOD.
Malo gledam reviewe tega Pixel watch 4, pa se kar nekaj ljudi pritožuje čez trpežnost. Aluminjasto ohišje in gorilla glass namesto inoxa ali titana in safirnega stekla pri bolj trpežnih urah. Za 500€ bi vseeno pričakoval malo več.
Malo gledam reviewe tega Pixel watch 4, pa se kar nekaj ljudi pritožuje čez trpežnost. Aluminjasto ohišje in gorilla glass namesto inoxa ali titana in safirnega stekla pri bolj trpežnih urah. Za 500€ bi vseeno pričakoval malo več.
Groot ::
Kolikokrat pa to dejansko uporabiš v praksi? Vprašam samo zato ker sem pred časom sam imel podobno idejo, pa si nato ob pregledu stroškov povezanih s tem hitro premislil. Za parkrat na leto se mi je zdela zadeva bistveno predraga.
Praktično vsak dan, ko grem v hribe, tečt, s kolesom, na morju na sup itd. Telefon v žepu je sicer opcija, ampak ura je bolj praktična in udobna. Na Telekomu je naročnina 5€ na mesec, če se ne motim.
Huawei watch 5 ima to. Naj bi pa plačevanje potekalo preko neke aplikacije quicko, pa ne uporabljam tega, tako da ne morem povedati kako deluje v praksi.
Tudi cenejša verzija GT 5 bi naj podpirala omenjene zadeve. Pa je baterija še boljša.
Tudi cenejša verzija GT 5 bi naj podpirala omenjene zadeve. Pa je baterija še boljša.
Kateri android telefon pa imaš, če Samsung potem poglej malo njihove ure, ker se še posebej dobro ujamejo z njihovimi telefoni.
Xiaomi 15.
Zdaj se odločam med Galaxy Watch Ultra in Pixel Watch 4. Pomoje bom vzel Galaxy Watch Ultra 2024, se prodajajo za cca. 300EUR v Nemčiji.
Ima vse kar hočem. LTE za klice, Spotify streaming brez telefona, ohišje iz titana, safirno steklo pa wear os z vsemi appi.
Tudi pri tej mi dizajn sicer ni najbolj všeč, ampak se da izgled precej popraviti s kakšno lepo kovinsko zapestnico.
Zdaj se odločam med Galaxy Watch Ultra in Pixel Watch 4. Pomoje bom vzel Galaxy Watch Ultra 2024, se prodajajo za cca. 300EUR v Nemčiji.
Ima vse kar hočem. LTE za klice, Spotify streaming brez telefona, ohišje iz titana, safirno steklo pa wear os z vsemi appi.
Tudi pri tej mi dizajn sicer ni najbolj všeč, ampak se da izgled precej popraviti s kakšno lepo kovinsko zapestnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()
Če nimaš Samsung telefona boš brez nekaterih funkcij, ki so na voljo samo v Samsung Health Monitor (ECG...), pa neke Samsung Galaxy AI funkcionalnosti
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Smart watch, kaj kupiti? (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Kaj kupiti | 241994 (68) | yayo |
| » | Pametna uraOddelek: Kaj kupiti | 2837 (1053) | enemon |
| » | Apple predstavil svojo prvo fitnes uro (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 13762 (8670) | Mr.B |
| » | Katera pametna športna ura ?Oddelek: Kaj kupiti | 12551 (10042) | Sharp999 |
| » | Fenix 5XOddelek: Šport | 3978 (2737) | keba |