» »

Katera pametna športna ura ?

Katera pametna športna ura ?

janko771 ::

Živjo
Sem dobro pregledal če že kje tu obstaja ta tema, ker je ni sem jo odprl jaz. :)
Zanima me katera pametna športna ura, ki podpira tudi aplikacija strava, da je cenonvo sprejemljiva garmin ima cene v oblakih. Ko sem gledal mal tele ure od xiaomi sem našel uro amazfit stratos 3 in me zanima če jo slučajno kdo ima od vas, ker so napisane zelo lepe zmogljivosti pri nas jo dobiš za 179 eur, če bi kupoval garmina bi dal za njo tam čez 600 eur.
hvala za odogovore in mnenja
jest

pirat ::

Drži glede cen.
Ampak Garmin (izkušnje s serijo Fenix) drži tudi GPS signal (kar pri čunga lunga urah ni vedno nujno)... Garmin (z)drži tudi kak udarec v vejo, podrs po skali, kar pri čunga lunga urah spet ni nujno.
Če ti je fokus na športna ura, potem so tu Garmin, Suunto, Polar.... Če ti je pa v resnici fokus na pametna ura, potem pa lahko tudi kak kitajc....

janko771 ::

hja
smo šli na nek daljši pohodniški krog in enmu fenix ni držala baterija v gpsju 24 ur se mi zdi za tak dna kukr je dal da ni vredna svojga dnarja pa jst mam tud za kolo edge 130 plus pa tud nism kej navudšen mam tak občutek da mal nategujejo s ceno sem na enmu forumu bral za xiaomi stratos 3 da pa baterija dela dolg no mam pa sam telefon več kot tri leta in pol pa še zmer dela kot da bi bil nov še ko je bil star eno leto mi je z gps preko strave ko sem teku ultra (ga mev v ruzaku ) pojedu 60 % baterije sem pa tud od vejih slišal da kitajci rasturajo sploh ta firma na baterijah steklo ma ta ura gogorillia glass s keramiko
jest

buttcrack ::

Po letu uporabe S3 zelo zadovoljen. Mogoče se na vsake 30 snemanj zgodi da GPS mal podivja, ampak morajo bit za to pogoji - slabo vreme, visoke stene.
Če pa poslušaš glasbo med tekom, gre pa baterija kar hitro. Včer v eni uri cca 35%.
Brez pa mogoče 10,15%
Sam semjo vzel za test, če jo bom sploh uporabljal, pa mi žal niti centa.
Lahko preveriš s S2, ki se jo dobi za cca 70€ in jo potem daš dalje ali za 50€ prodaš.

Moivre ::

Še en zadovoljen uporabnik. Meni se po letu uporabe še ni zgodilo, da bi GPS prekinil povezavo na prostem, ne glede na vreme. Nastavljeno imam Galileo in AGPS.
Srčni utrip je nekje +/- 5 /s v primerjavi s klasičnim merilcem pritiska.

vilonja ::

Jaz imam stratos 3. Na srcni utrip se pri teh zapestnih urah ni za zanasat. Meni enostavno kdaj dela okej, kdaj pa ne. Povezes se lahko z bluetooth heart monitorjem, samo takoj baterija trpi. Ce mislis uporabljati external heart rate za dalj casa npr. kaksen daljsi pohod, se baterija prehitro izprazni. Mislim da zdrzi max 3 ure ce uporabis external hr, kar je neuporabno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vilonja ()

k--p ::

Jaz sem vzel starejši model Garmin Vivoactive 3 za 150€ (zunaj je že model 4, ki je zelo podoben, ampak skoraj 2x dražji). Je relativno ok in sem zadovljen, uporabljam jo za tek, kolo, hojo, vadbo ... Integracija s Stravo, Kamoot je brez problema. Z GPS ni težav, srčni utrip pa na kolesu ne deluje vedno (je prenizek, iz izkušenj, če želim da na kolesu pravilno meri, je potrebno zategniti uro in jo nositi nekoliko višje na zapestju). Baterija drži par dni zmerne uporabe GPS (vsak dan kaksna krajsa aktivnost) + bluetooth always on. Za daljše, 8 ur+ GPS aktivnosti pa jo je potrebno napolniti prej, potem pa zdrzi. Če izključujem bluetooth, ura zdrži dlje, ampak potem nimaš pametnih funkcij (integracije s telefonom). Dodatne funkcije so še sleep tracking, VO2max, stress meter, koraki.

janko771 ::

men se gre pri uri da ima vzdržljivo baterijo natančen gps ter da je povezljiva tudi s stravo funkcij poslušanje glasbe in drugih nepotrebnih povezav ne bom rabil tud srčnega utripa
hvala za info če ma pa še kdo kako mnenje o tej uri pa naj napiše svojo izkušnjo :)
jest

buttcrack ::

Potem lahko preveriš tudi stratos GTR 2

Stratos 1,2,3 so pač s funkcijo poslušanja glasbe preko BT, ni pa nujno koristit seveda. Meni osebno pri teku nepogrešljivo.

GTR je semi bolj elegantna, preveri.

velikBrokoli ::

Tudi jaz iščem pametno športno uro, ker je stara Garminova že zanič.

Zanima me, če obstaja kakšna ura na trgu, ki ima LTE support preko esima, da ne potrebujem imeti na pohodu telefona v žepu. Najraje bi imel samo uro, ki pa potem lahko podpira klice/smse/internet. Poleg tega bi imel še GPS in merjenje srčnega utripa, za ostalo pa mi je vseeno. Gledal sem apple watch, ampak na jabuk.si forumih pišejo, da LTE support z esimom v Sloveniji ne dela. Ima kdo izkušnje s tem?

teoo ::

DCRainmaker pravi, da je glede na price/performance trenutno super izbira Coros https://www.dcrainmaker.com/2020/09/cor...
defying gravity

rebex ::

Pozdravljeni. Tudi jaz kupujem pametno športno igro in sem zasledil to temo. Zanimam se za nakup pametne športne ure za okoli 250 €.
Pogoji za nakup ure:
- merilnik srčnega utripa,
- GPS (baterija naj zdrži tudi do 8-10 ur uporabe),
- izgled in velikost primerna za vsakodnevno nošenje,
- zaželeno, ni pa nujno: barometrični višinomer.

Nekako razmišljam med naslednjimi urami in me zanima, če jih kdo izmed vas uporablja in lahko poda mnenje?
- Polar Vantage M (Zdaj samo za športne aktivnosti uporabljam Suunto Ambit3Peak, o Polar okolju sem slišal veliko dobrega. Če bi imela ta ura še barometrični višinomer, bi jo vzel.)
- Polar Vantage V (Ponudi ta ura še kaj več kot barometrični višinomer pri 170 € višji ceni v primerjavi z modelom Vantage M?)
- Garmin Vivoactive 4 (Ta mi deluje bolj "pametna" kot športna, raje bi namesto ekrana na dotik imel upravljanje z gumbi.)
- Amazfit Stratos 3 (Skrbi me le daljši čas uporabe z GPS-om.)
- Coros Pace 2 (To uro sem zasledil šele v tej temi in izgleda zelo zanimiva. Ocene ure zelo dobre, pomisleke imam, ker gre za (vsaj meni) nepoznanega proizvajalca in uro, ki je pri nas na voljo šele kake pol leta ...)

Vem, da je pri izbiri pač potrebno sklepat kompromise, a vseeno vprašam: katero bi izbrali vi? :)

Kayzon ::

Jaz imam Samsung GEAR S3 Frontier,lepa sportna ura malo vecje velikosti. Kupil sem jo tam nekje 2018 za 300evrov. Koristim jo pa vsak dan,vsec mi je ko lahko nalozis glasbo gor in povezes brezzicne slusalke,tako da ne rabis telefona trogat konstantno s seboj. Ce ne poslusam glasbe gor mi baterija zdrzi vec dni,s poslusanjem glasbe pa moras polniti vsak vecer.



Kayzon je izjavil:

Jaz imam Samsung GEAR S3 Frontier,lepa sportna ura malo vecje velikosti. Kupil sem jo tam nekje 2018 za 300evrov. Koristim jo pa vsak dan,vsec mi je ko lahko nalozis glasbo gor in povezes brezzicne slusalke,tako da ne rabis telefona trogat konstantno s seboj. Ce ne poslusam glasbe gor mi baterija zdrzi vec dni,s poslusanjem glasbe pa moras polniti vsak vecer.


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kayzon ()

jimmb0 ::

Hej ho.

Amazfit katerakoli ura je vredu, tu se konča. Sam sem si lasatil Stratos 2 (super ura), sedaj imam GTS 2 in je meni dovolj ampak jaz ne nosim ure skoz. Punca jo skoz nosi in ima tudi amazfit (ne vem katero verzijo), prej imela sunto uro v istem rangu in mi je rekla da bo naslednjič raje sunto. Če ti slučajno pomaga kaj...drugače v tem rangu je vse po moje tam, tam. Edino porešeširaj malo kako kaj, aplikacija špila z uro skup.

LP

Moivre ::

Stratos 3 mi z vključeno aktivnostjo - pohodništvo (vključen GPS) zdrži 35 ur, če pa namesti 1 s intervala nastaviš 5 s pa 45 ur.

sunshine403 ::

@rebex razlika med Vantage M in V je tudi v tem, da ima Vantage V moznost "vodenja". Nima sicer zemljevidov, lahko pa das gor track in ti kaze pot. Zame in za mojo uporabo, pa uporabljam to zelo veliko tako na mtb in pri turnem smucanju, kot tudi obcasno pri teku, ko tecem kje na kaksni sluzbeni poti in ne poznam poti.
Ce ti to ni pomembno, potem je definitivno M neprimerno boljsa opcija, ker 99% ostalih funkcij imata enakih. Ja pa barometer je se nekaj kar V ima M pa ne.
Suunto ima nekaj zanimivih opcij, ampak vse ostal sistem, sploh za analizo treningov itd. je pa Polarjev par svetlobnih let pred tem drekom kar ima Suunto, sploh po menjavi/zdruzitvi na Sportstracker. Zena ima Suunto in se vsakic cudim, kako debilen moras biti, da si tisti prejsni Movescount, ki je bil sicer se vedno krepko slabsi kot Polar Flow, ampak vseeno dokaj ok, sel zamenjat z necim kot je Sportstracker. Da ne omenjam, da je Suunto, tako kot Garmin way overpriced.
Coros pa... zame je training watch zgolj en del paketa (zato sem po novem tudi tako "navdusen" na Suunto). Sport watcha brez spodobnega programa zadaj za analizo je zame neuporabna. Ja lahko sinhroniziras z bog vedi cim vse, ampak 99% teh third party programov (vkljucno oz. predvsem z najbolj popularno Stravo) je kar nekaj, ko prides do analize treninga, kaj sele planiranja treninga. Zato ne glede na to, kako oh in sploh naj bi ura sama bila, zame ne pride v postev.
je pa res, da sem mogoce malo biased, ker imam Polarja tam nekje od leta 1986 in nikoli nobenih tezav z njim. Tako da zame Polar all the way ;)

weasel ::

sunshine403 je izjavil:

@rebex razlika med Vantage M in V je tudi v tem, da ima Vantage V moznost "vodenja". Nima sicer zemljevidov, lahko pa das gor track in ti kaze pot. Zame in za mojo uporabo, pa uporabljam to zelo veliko tako na mtb in pri turnem smucanju, kot tudi obcasno pri teku, ko tecem kje na kaksni sluzbeni poti in ne poznam poti.
Ce ti to ni pomembno, potem je definitivno M neprimerno boljsa opcija, ker 99% ostalih funkcij imata enakih. Ja pa barometer je se nekaj kar V ima M pa ne.

Tu bi dodal samo se touchscreen, ki ga V ima, M pa ne.

janko771 ::

jst sm zdj naroču stratos 3 na ena spletni štacuni v slo je bla najcenjša ker če res drži kar pise gps in baterije je to ura vredna tega dnarja takle garmin pride 600 eur
jest

sm1x ::

Uf, malce ste me "zdrkali" s tole temo. Že dalj časa se spogledujem z menjavo ure.
Trenutno imam Suunto ambit3 run black, ki jo je že kar malo čas povozil.
Najbolj pomembna funkcija mi je predvajanje glasbe brez telefona in pa kopica športnih programov, a da je hkrati vseeno uporabna pametna ura. Izbor sem zožal na:
Garmin Forerunner 245 Music
Garmin Vivoactive 4

Potem sem pa ugotovil, da je aprila letos prišla ven Garmin Venu 2, ki zgleda kar best buy. Edino malce je draga ...
Za Vivoactive 5 najbrž ne bom imel potrpljenja, najbrž pride ven 2021 Q3.

Alfa Dog ::

Garmin Venu 2 je definitivno zelo mikavna, ampak jaz bom pa res raje september počakal in Vivoactive 5 nabavil. Pričakujejo se iste funkcije, slabši ekran in daljši battery life za nižjo ceno.

husky1 ::

Amazfit stratos 2: Imel jo cca 3 mesece, šel z njo plavat(sicer ne prvič), se je odlimala zadaj ploščica, ura fuč. Dobil sicer nekaj refunda na aliexpress, naročil novo, jo mel cca 2 leti in ta teden ista zgodba. Ura za v kanto.

Steinkauz ::

Punca ima Amazfit stratos 2, po dobrih dveh letih je crknila (se vžge in crkne po 30s).
Garancije ni več, servisi pravijo, da nima finančnega smisla popravljat.

Sam si lastim Garmin forerunner 225 od 2015 in je baterija malo slabša, ma drugače dela še vedno vse lepo.

GPS je tudi dosti bolje lovil kot stratos.
Ima pa stratos dosti več funkcij kot jih je imela moja, samo to je tudi par let razvoja ur vmes.

mitjau ::

Živjo!
Da si malo sposodim temo... sem zadovoljen lastnik Amazfit GTR, res mi dobro deluje, vendar sem pred kratkim na kolesarski turi srečal nekoga, ki si je v uro lahko naložil GPX koordinate in ga je zadeva vodila. Na moj GTR to žal ne gre, ima svoj GPS, lepo sledi, ne zna pa voditi.
Torej iščem ugodno športno/pametno uro, na katero bi lahko naložil GPX datoteko in bi me znala tudi voditi. Pa vsaj osnovna vodotesnost, merjenje pulza in vgrajen GPS je must. Pa prosim brez predlogov za 500€, nekje do 200€ bi dal, več se mi še za telefon zdi metanje denarja v smeti.

Sharp999 ::

Zdravo.

Mi lahko nekdo ki se bolj spozna na športne ure, pove kaj so največje razlike med temi tremi urami?

https://www.rossisport.si/garmin-vivoac...
https://www.hervis.si/shop/Oprema/Pamet...
https://www.decathlon.si/tekaska-ura-po...

Ne vem, katero kupit, sem v dilemi...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart watch, kaj kupiti? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Kaj kupiti
1071159100 (908) buttcrack
»

Katero Pametno uro kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14441592 (2362) GupeM
»

Fenix 5X

Oddelek: Šport
193039 (1798) keba
»

Športna ura za cca 250€

Oddelek: Kaj kupiti
104383 (3667) libreus

Več podobnih tem