» »

Katero športno uro?

Katero športno uro?

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 26
»»

Jerry000 ::

Športniki, rabim pomoč pri izbiri športne ure. Namreč prvič kupujem takšno uro in niti ne vem kaj vse obstaja :). Torej iščem športno uro, do 400EUR ki bi imela GPS, vodoodporna, hearth rate monitor, ter podporo za raznorazne športe (hodim na fitnes, TRX, Bodypump, kolesarim, tečem, skejtam, vaje z lastno težo, badminton, ...). Nekako gledam in vidim da so Suunto in Garmin še najboljše za to? Ne vem pa kateri model (lahko priporočate tudi drugo firmo). Slišal sem da je Garmin funkcijsko močnejša ura in je bolj natančen kot Suunto. Torej za začetek, je kakšna ura v tem rangu (do 400EUR) da bi imela pokrite raznolike športe?

Alamar ::

Takole na splošno, kar je opisano, dobiš v uri za 200 EUR ali manj.
Recimo:
https://www.bigbang.si/sportne-ure-mobi...

http://www.urarstvo-lecnik.si/trgovina/...

https://www.mimovrste.com/pametne-ure/x...

Če pa hočeš glasbo poslušat, ima Garmin sedaj precej zmogljiv nov model 645M

https://www.extremevital.com/sl/running...

Takole pavšalno govoriti, da naj bi bil Garmin bolj natančen, je brez pomena. Odvisno od modela ure in GPS sprejemnika, ki je vgrajen. Kvarijo se pa potencialno vse firme. Greš v trgovino, kjer je večja izbira, poveš želje, pomeriš velikost (mnoge ure so ogromne in zgledajo smešno na tankih zapestjih) in nabaviš.:)

kuglvinkl ::

Sam gledam Garmin 645, ki je skoraj tam tam.s Fenix 5. Za cisto podrobne opise glej dc rainmaker.
Your focus determines your reallity

Jerry000 ::

Kakšne so razlike med Suunto in Garmin? Zakaj bi izbrali enega in zakaj drugega? Ali Polar. Katera trgovina pri nas ima veliko izbiro takšnih ur, da si grem lahko ogledat (LJ)?

bastadu ::

Če ti je pomembno, da ti baterija zdrži čim dlje, potem mislim da Garmin nima prave konkurence ...

Pro_moted ::

http://www.urarstvo-lecnik.si/trgovina/...

Tole je bomba športna ura.
Zdrži 50 ur GPS trackinga, pri 10 sekundnem osveževanju , če jo uporabljaš zgolj za uro, pa baterija zdrži mesec dni. Nima pa HR monitorja na uri, ampak na pasu. Ampak, če hočeš resno spremljati utrip, potem ti itak pas se uide. Je vodoodporna in brez problema bere utrip in premike tudi v vodi.Prek bluetootha javlja tudi vsa obvestila in klice iz telefona. Altimeter, barometer (fusedalti, za najboljše vertikalne meritve), vodoodporna do 100m, nastavitev in monžnosti toliko, da se izgubiš, prednastavitve za tek, kolo, plavanje, treking, HIT telovadbo, indoor , outdoor......

Večino ljudi mogoče zmede visoka cena in "samo" enobarvni ekran.

Priporočam. Ni pa seveda najlepša in najbolj "pametna", če seveda to sploh hočeš od namenske športne ure.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

gusto ::

Pro_moted je izjavil:

Zdrži 50 ur GPS trackinga, pri 10 sekundnem osveževanju.

Tole se mi zdi neuporabno za tek in kolesarjenje, pa še bi lahko našteval. Verjetno se da nastaviti manjši interval?

xx23 ::

Tu ni enostavnega odgovora, ker je odvisno od posameznika, kaj mu je bolj pomembno.

Jaz sem v zadnjem letu uporabljal Garmin 230 in Suunto Ambit 3 Run. Približno ista cena. Ni dvoma, da je Garmin ura lepša, tudi app in spletni vmesnik sta boljša, ampak mene to preveč ne zanima, itak gledam v glavnem samo Stravo.

Mi je pa pri Suunto odlično to, da lahko sam sprogramiraš, kaj ti kaže na ekranu. Na voljo imaš 100+ spremenljivk, ki jih ura med tekom meri in si iz tega nastaviš karkoli. Nastavil sem si recimo, da mi pri tempu teku kaže v skupnih sekundah, koliko zaostajam za željenim tempom. Prej pri Garminu sem lahko zvedel samo trenutni povprečni tempo in sem pol moral računat, koliko je to skupen zaostanek v nekem trenutku. Potem sem si naredu zdej app, kjer sem za progo, ki jo tečem večkrat, vpisal čase za vsak km in mi ura med tekom kaže, koliko imam na posameznem km prednosti glede na rekord in koliko imam skupno prednosti. In tako naprej, možnosti je ogromno.

Baterija. Garmin 230 zdrži uradno 16 ur, v resnici pri meni kakšne 3 ure manj. Ampak se pa baterija izjemno hitro napolni. Sem se lani na eni 16-urni planinski turi zbal, če bo šlo do konca. Ampak sem med kosilom dal polnit in je v kratkem času šlo gor 20 % in ni blo problema do konca. Ni pa to za kake 100-km teke.

Ambit 3 Run ima 3 nastavitve. Najbolj natančen GPS zdrži 10 ur, malo manj natančen 15 ur, še malo manj pa 100 ur.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xx23 ()

mikhaair ::

Mogoce kaj pomaga:

??SUPER PROMOZIONE DA TRACK&FIELD??
Fino al 31/08 GARMIN FENIX 5 SILVER da 500€ a soli 350€, se rottami il tuo vecchio orologio ( qualsiasi, meglio se quello d'oro del nonno ???)

Trgovina pa je v Bazovici nad Trstom.

Jerry000 ::

Torej, pri vseh urah, tudi če ima HR monitor je fino imeti pas oziroma must? Še vedno iščem odgovor, katera trgovina pri nas ima veliko izbiro takšnih športnih ur? Da se lahko zapeljem tja in v živo tudi pregledam/poskusim zadevo. Verjetno so te ure dobre tudi v tujini? Kar se tiče GPS. Al ni to na takšnem nivoju oziroma je bolje telefon uporabiti?

mikhaair je izjavil:

Mogoce kaj pomaga:

??SUPER PROMOZIONE DA TRACK&FIELD??
Fino al 31/08 GARMIN FENIX 5 SILVER da 500EUR a soli 350EUR, se rottami il tuo vecchio orologio ( qualsiasi, meglio se quello d'oro del nonno ???)

Trgovina pa je v Bazovici nad Trstom.

Hvala, vendar ne pomaga ravno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

nekikr ::

Pas je nuja, če želiš meriti utrip pri dinimačnih športih. Je ni ure s HR, ki bi merila zadovoljivo med badmintonom (še za gorski tek nimaš rešitve brez pasu).
Jaz imam Fenix 3, takrat sem jo izbral, ker jo imaš lahko tudi kot klasično uro in kot elegantno uro, če greš na kakšen sestanek. Samo zamenjaš pašček in watchface. Nastaviš lahko pa vse živo, baterija je fantastična. Ko sem imel Apple watch sem rekel "o fak, samo 70% baterije imam še, ne morem it tečt z njo". Ko me sedaj Garmin opomni, da "baterija je skoraj prazna", vem, da je to dovolj še za 3 dni uporabe ali dobri dve uri teka.

Goody ::

https://www.dcrainmaker.com/

Tale ti je podrobno pretestiral praktično vse športne ure.

Sam imam več let garmin fenix 3 HR in sem zadovoljen. Tudi utrip meri za moje potrebe povsem zadovoljivo (kolesarstvo + gorsko kolesarstvo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goody ()

Alamar ::

Jerry000 je izjavil:

Še vedno iščem odgovor, katera trgovina pri nas ima veliko izbiro takšnih športnih ur? Da se lahko zapeljem tja in v živo tudi pregledam/poskusim zadevo.


Extremevital LJ Vič
https://www.extremevital.com/sl/

Intersport Šiška/BTC
https://www.intersport.si/

Big Bang BTC
https://www.bigbang.si/

Cene primerjaš na ceneje.si in potem še na tujih iskalnikih (idealo.de, ebay.de...), če se da s poštnino vred dobiti ceneje kot pri nas.

Jerry000 ::

Ok malo gledal (večino Garmin), ker sem vizualno bitje mi je tudi lepota ure dost pomemben faktor. Zato sem nekako se "zapičil" v te dve:

https://www.ceneje.si/Izdelek/5624255/s...
https://www.ceneje.si/Izdelek/7044576/s...

Torej Garmin linije Forerunner 235 in 735XT

Zanima me za 235 (ker je cenejši), ima kdo? Je ta ura za fitnes, TRX, bodypump, vaje z lastno težo, tek, kolesarjenje, skate, bordanje, košarka, tek po gozdu,...? Če imam prav ima ta ura pokrite raznolike športe (tako zunaj kot indoor) nima pa plavanja? Katera Suunto ura je v tem rangu primerna še?

Jerry000 ::

BTW, ima katera ura od Garmina ali Suunto podporo za musko?

bastadu ::

Najnovejša Garmin Fenix 5 Plus serija.

Jerry000 ::

Uf, je pa kar draga (za mojo trenutno rabo). Verjetno v rangu 300EUR ni nič?

dmok ::

Jerry000 je izjavil:

Uf, je pa kar draga (za mojo trenutno rabo). Verjetno v rangu 300EUR ni nič?

Vivoactive 3 Music je nekaj čez 300EUR na amazon.de. Ali pa Amazfit Stratos za cca. 150EUR, če nisi preveč zahteven glede funkcionalnosti/natančnosti.

Edit: Stratos odpade, ker mu manjka kup športov, ki jih zahtevaš. Ima pa recimo open water swimming, ki ga Vivoactive nima.

d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dmok ()

Jerry000 ::

Tale Vivoactive 3 Music bo potem še edina izbira (če grem na musko). Suunto sem pa opazil da nima v tem rangu nič. Zaenkrat hvala za predloge :)

Še vedno, če si lasti kdo Garmin Forerunner 235 ali 735XT naj se javi.

nekikr ::

235 ima kolega, to je ura, ki ima parktično vse kar rabiš. Dejansko gre bolj za dizajn, same razlike v funkcijah ni. Če po defaultu nima nekega športa imaš vedno možnost, da si nastaviš novo aktivnost in jo poimenuješ "X". Imaš primerjave na internetih med 735xt in fenix serijo, pa je razlike ogromno, če si profesionalni triatlonec, ki vsak dan športa vsaj 5 ur. Za nas, amaterje, je pa od 235 vse naprej isto. Samo izgled je drug.

Jerry000 ::

nekikr je izjavil:

235 ima kolega, to je ura, ki ima parktično vse kar rabiš. Dejansko gre bolj za dizajn, same razlike v funkcijah ni. Če po defaultu nima nekega športa imaš vedno možnost, da si nastaviš novo aktivnost in jo poimenuješ "X". Imaš primerjave na internetih med 735xt in fenix serijo, pa je razlike ogromno, če si profesionalni triatlonec, ki vsak dan športa vsaj 5 ur. Za nas, amaterje, je pa od 235 vse naprej isto. Samo izgled je drug.

Edino kar mi je malo škoda je, da 235 nima plavanja. Ni nujno, vendar za poleti bi bilo fino :). Aha, torej lahko sam športe oziroma aktivnost dodajaš, potem pa izbiraš kaj naj ti tracka?

Še eno vprašanje. Pri teh športnih urah (ok recimo 235), kako je z GPS? Lahko gor kakšne karte naložim? Dela to v tujini tudi? Ima isto funkcionalnost kot npr. google maps (označim do kam želim it, mi označi pot in tracka)? Sorry če je neumno vprašanje, ampak res še nisem niti v roki držal niti videl pametne ure niti takšne športne :)

nekikr ::

Plavanje na nobeni uri ne dela, ker pod vodo nimaš GPS signala. Oglašujejo, da imajo, ampak nimajo. Moj Fenix 3 odpove pri plavanju.
Dodaš si aktivnosti potem pa izbereš kaj od 100 različnih stvari naj ti prikazuje in kako. Lahko si pa preneseš eno od tisočih stvari, ki so jih že drugi pogruntali.
Nalaganje kart je specifika, poglej za vsak model posebej kaj omogoča. V tujini seveda GPS dela brez problema.

Jerry000 ::

Ok, se pravi tudi 235 lahko uporabljam pri plavanju, samo parametre nastavim katere prikazuje. Sem pa malo gledal...garmin ma res nevšečen UI...suunto ima vsaj meni boljši prikaz. Uporablja kdo 3rd party kot strava? Al ste vsi na primarnih servisih (garmin connect,...)?

bastadu ::

Jaz uporabljam oboje, GC + avtomatski sync na Stravo ...

Jerry000 ::

Strava je samo za tek in kolo, če se ne motim? Ali ima tudi druge športe podprte?

nekikr ::

Pa ne bi mogoče sam kliknil na google za kakšno stvar? Iskanje specifikacij je pa res nekaj, kar hitreje, lažje in bolj natančno dobiš z dvema klikoma. Osebne izkušnje in priporočila so pa nekaj drugega.

dmok ::

nekikr je izjavil:

Plavanje na nobeni uri ne dela, ker pod vodo nimaš GPS signala.
Zatakneš uro za plavalna očala in plavaš prsno, pa dela čisto lepo. :)

d.

nekikr ::

Potem ne dela HR. Ki itak ne dela, če je vgrajen na uri :)

Invictus ::

V bazenu, kjer večina ljudi trenira plavanje, se seveda brez problemov lahko izgubiš brez GPSa...

Podpora plavanju gre predvsem v smeri, da ura prepozna način plavanja (prsno, prosto, hrbtno,...) in pa obrate...

Od ljudi tukaj pač pričakuješ, da bodo znali vtipkati dolžino bazena v program.

HR na roki v vodi ne dela. Rabiš pas...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

          ::

V vodi zna biti tudi HR problem. Jaz uporabljam Polarjev pas H10, ki samostojno spremlja utrip in ga po končani vadbi preko Bluetootha naloži na uro / telefon.

c3p0 ::

Ima katera teh ur trening programe? Npr. želiš it na 5k čez 2 meseca, ura bi ti sestavila program teka in te vodila. Nekaj podobnega kot Nike Run+ aplikacija.

          ::

Program si lahko sestaviš v Polar Personal Trainer. Jaz ga uporabljam za kolesarjenje.

dmok ::

Invictus je izjavil:

Od ljudi tukaj pač pričakuješ, da bodo znali vtipkati dolžino bazena v program.
Dvomim, da je kdo pričakoval, da GPS deluje pri plavanju v bazenu v pokritem prostoru. Tudi verjetno nihče ne pričakuje, da bo ura s pomočjo GPSa izrisala pot pri kolesarjenju na sobnem kolesu. Ali pa tudi. :)

d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dmok ()

Jerry000 ::

Imam še eno vprašanje. Zanimam se sedaj za uro Garmin Forerunner 735XT ker podpira razne športe (sam hodim na fitnes, tečem, kolesarim, skejtam,...). Ampak ker je garmin ima zame zelo grd vmesnik na webu. Zato bi rad uporabil namesto Garmin Connect 3rd app Stravo (free). Glede na to da free verzija ne tracka aktivnosti, je OK, saj ura tracka, mi je pa všeč da lahko gor naložiš kup informacij ki jih ura pobere. Ali je to res? Na primer, Strava omogoča samo tek in kolesarjenje. Če grem v fitnes si v uri nastavim primerno aktivnost, potem pa to vnesem v stravo da lahko analiziram/pregledujem/karkoli. Uporablja kdo to? Ja strava je social, ampak bi imel zase.
Suunto mi ima ful všeč spletni vmesnik, heatmap, lahko si ogledaš proge ostalih, lep pregled informacij itd...ampak so mi pa ure prevelike in predebele.

Alamar ::

735XT je tipična triatlonska ura in overkill za tvoje potrebe. Poglej za kakšnim Polar m430 ali Garmin Vivoactive3. Vrh glave za tvoje potrebe...

SG_101 ::

Kupujem športno uro, ki bi se uporabljala predvsem za pohodništvo. Zaenkrat gledem Suunto spartan sport wrist hr baro in garmin fenix 5. Katero bi bolj priporočili oz. ali je kakšna druga primernejša izbira? Hvala

Alamar ::

Če je denar Fenix, če ne Instict. Top ura za pohodništvo.

Pro_moted ::

gusto je izjavil:

Pro_moted je izjavil:

Zdrži 50 ur GPS trackinga, pri 10 sekundnem osveževanju.

Tole se mi zdi neuporabno za tek in kolesarjenje, pa še bi lahko našteval. Verjetno se da nastaviti manjši interval?



Zelo pozni odgovor, ampak vseeno, ja lahko se nastavi na 5 ali 1 sekundni interval. Seveda se s tem manjša vzdržljivost baterije.

Sem pa narobe napisal prvotni podatek. GPS na Suunto Ambit 3 peak se lahko nastavi na:

60s osveževanje ---- baterija do 200h
5s osveževanje ---- baterija do 30h
1s osveževanje ----- baterija do 20h

Izklop GPS ---- baterija 200+ ur

Seveda ni to ura za muziko in lepoto. Je pa "work horse" za pohodništvo , tek, kolesarjenje, plavanje ...
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

kuglvinkl ::

Men recmo vivosport cist odgovarja. Ni nobel in se tudi ne pretvarja. Je namenjen zajemu podatkov. To dela pa ok. Za dobrih 100 evrckov cist kul.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Jerry000 ::

Amazfir stratos 2 je dobra. Zgleda ql tudi za normalno uporabo in za šport. Cca 140 na alliexpress

njyngs ::

Malo je out of context, ampak me zanima kaj uporabljate na biciklu za tracking aktivnosti.

Ali je to:
- navadni kolesarski števec + mobile app (Strava in podobno)
- GPS kolesarski števec (npr. nek sposoben Garmin, kjer si potem naloadate zadevo na web/pc)
- športno ročno uro + mobile app
- športno ročno uro z GPS (npr. nek sposoben Garmin/Polar, kjer si potem naloadate zadevo na web/pc)

Letos bi rad v ture malo bolj vključil tracking aktivnosti in me zanimajo vaši pristopi

          ::

njyngs je izjavil:

Malo je out of context, ampak me zanima kaj uporabljate na biciklu za tracking aktivnosti.


Polar Vantage V, za bicikel in druge športe. Na kolesu mi meri hitrost in razdaljo, kadence in moči trenutno ne potrebujem, saj ne kolesarim več tako resno. Če bi samo kolesaril, bi najbrž imel specializiran Polarjev kolesarski računalnik.

nekikr ::

Garmin Fenix. Ura je vsestranska, GPS kolesarski števec je pa samo za na kolo. Natančna sta pa oba enako (za nas amaterje seveda, če si astmatik, pardon, profesionalni kolesar, potem je druga pesem).

Invictus ::

Enako...

Garmin Fenix 5 je dobra za vse. Uporabljam tudi za druge športe...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SG_101 ::

Kako pa je suunto 9 baro (560 eur) v primerjavi s fenix 5 (440 eur)?

kuglvinkl ::

Po mojem.bi.moral primerjat fenix 5x,?
Your focus determines your reallity

nekikr ::

5x plus je super, ampak je precej draga....

Invictus ::

Kupiš starejšo verzijo, saj map na uri res ne rabiš ;).

Sam sem v DE dobil Fenix 5 za 300 EUR.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kuglvinkl ::

Za mojo roko je premajhna obi na 5ka.
Your focus determines your reallity

nekikr ::

Invictus je izjavil:

Kupiš starejšo verzijo, saj map na uri res ne rabiš ;).

Sam sem v DE dobil Fenix 5 za 300 EUR.

5x Plus ima vgrajen spomin za muziko, zato mi je zanimiva. Če grem na tek me moti, da moram kljub odlični uri s sabo imeti še telefon ali nek player, da poslušam muziko, kar nekako izniči vse prednosti ure. HR pas in telefon z neko ok aplikacijo sta vsaj tako dobra kot najboljša ura.
Imam Fenix 3 HR in razmišljam o 5x plus ali pa morda spet dam možnost Apple Watchu (za takrat, ko pač ne rabim 12ur GPSa v enem šusu).
««
«
1 / 26
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart watch, kaj kupiti? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Kaj kupiti
1078161880 (2353) GupeM
»

Pametna ura

Oddelek: Kaj kupiti
112124 (340) enemon
»

Apple predstavil svojo prvo fitnes uro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
628377 (3285) Mr.B
»

Katera pametna športna ura ?

Oddelek: Kaj kupiti
2310440 (7931) Sharp999
»

Fenix 5X

Oddelek: Šport
193067 (1826) keba

Več podobnih tem