» »

prvi hi-fi sistem

prvi hi-fi sistem

1 2
3
4 5

Darko! ::

Ma ja, sam ta nima daljinca, optičnega vhoda ...
V mislih sem imel AD18 :)


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

Darko! ::

"dobrih zvočnikov pa prav poceni ne dobiš"



Seveda.

Kar se tiče HIFI sistema za jurja ima thetilko in ostali "minimalisti" čisto prav, če se išče maksimum p/p. Veliko škatel, maksimalna povezljivost in malo denarja pač ne gre skupaj.

Če želiš dober zvok je nekje potrebno naredit kompromis (za jurja odpade subwofer in večkanalnost).
Navadno pa ga ljudje delajo tam, kjer se ga najmanj sme:

To je v levi in desni zvočni omarici ter ustrezni amplifikaciji.

Zakaj je tako sem nekoč poskušal razložit tu:

https://slo-tech.com/forum/t708798/0


Pa sej ni treba tok komplicirat za začetek.

Vzameš čim večje zvočne omarice, ki so ti vizualno všeč in si jih lahko privoščiš, ob tem pa računaš, da boš dal minimalno 200 EUR za stereo integrirca z ON/OF in VOLUME gumbom ter SELEKTORJEM, brez kakršnekoli povezljivosti. Vse funkcije, ki jih boš želel naknadno, vključno z optičnimi vhodi, DAC (digitalno/analognim pretvornikom), blutut, itd. so pač dražje.

ali

Vzameš JBL LSR / Yamaha HS studijske monitorje in jih veselo poganjaš ob računalniku. Za jurja morda stisneš še njihov dedicated subfower.

LightBit ::

Okapi je izjavil:

Tule je 40 evrov.
https://www.gearbest.com/speakers/pp_44...



In ja, kakšnih zelo velikih, neučinkovitih škatel s tem ne moreš dovolj glasno poganjati, drugače so pa čisto primerni za spodoben hi-fi sistem, tudi tak za jurja (recimo s parom zvočnikov za 700-800 evrov).

Stvar je v tem, da so se ojačevalniki, odkar so notri čipi, in jih delajo Kinezi, močno pocenili, dobrih zvočnikov pa prav poceni ne dobiš.

Za tole rabiš take zvočnike:

jype ::

https://soundboks.com/ je za jurja :)

LightBit ::

To definitivno ni hi-fi.

Okapi ::

Bi rekel, da je ravno obratno od hi-fi;)

jype ::

Kako ni hi-fi, če ma pa 122 decibelov?!?!?

LightBit ::

Morda ima eno špico, ki doseže 122dB to je pa tudi vse. Bolje kupit hišni alarm.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LightBit ()

          ::

Okapi je izjavil:

Ampak praktično vsi večkanalni receiverji, vključno z najdražjimi hi-end modeli, omogočajo kalibracijo. Poleg tega lahko kupiš tudi samostojne hi-end zvočne procesorje, s katerimi lahko kalibriraš katerikoli hi-end avdiofilski sistem.


Sam se strinjam z Okapijem. Sistem je potrebno gledati kot celoto in ne le posameznih komponent. Pri celoti pa se pogosto pozabi na najbolj bistven del: prostor. Jasno je, da iz slabega HiFija ne moreš delati čudežev, slišal sem pa tudi že sisteme za >10.000€, ki so zveneli slabo. Sam sem kot optimalno (za moje potrebe, glede na to, koliko sploh poslušam glasbo in koliko sem pripravljen za to plačati) sestavil sistem iz receiverja, ki omogoča kalibracijo, BiAmping in predvajanje flac in dsd datotek iz omrežnega diska, gramofonskega predojačevalca in gramofona.
Eno je, če za poslušanje narediš namensko sobo, nekaj popolnoma drugega pa je postavitev HiFija v obstoječ prostor: pogosto sploh nimamo možnosti optimalne postavitve zvočnikov, že sam prostor je lahko nesimetričen, prav tako pa je nesimetrična in neoptimalna tudi postavitev omar, kavča in vsega ostalega, kar vpliva na akustiko. V takih primerih ne pomaga niti najdražji napajalni kabel za 230V :D. Sam menim, da tukaj lahko največ dosežeš z dobro kalibracijo.

Darko! ::

"Pri celoti pa se pogosto pozabi na najbolj bistven del: prostor."

Trditev absolutno drži.


Če kdo ne verjame, naj postavi svoj sistem v dnevno sobo, ki jo je ravnokar prebarval in v ta namen odstranil preprogo, zavese, fotelje, knjižne police, rože in vso ostalo navlako, ki po stenah in tleh deluje kot zvočni absorberji in reflektorji.



"Ampak praktično vsi večkanalni receiverji, vključno z najdražjimi hi-end modeli, omogočajo kalibracijo. Poleg tega lahko kupiš tudi samostojne hi-end zvočne procesorje, s katerimi lahko kalibriraš katerikoli hi-end avdiofilski sistem".

in

"Sam menim, da tukaj lahko največ dosežeš z dobro kalibracijo"




Te trditvi pa lahko bralca zavedeta, da bo prišel do napačnega sklepa, da je sistemček postavljen iz HIFI opreme brez avtokalibracije slabši od sistemčka, ki tako opremo premore.

Kar pa seveda ne drži !

Konec koncev govorimo o sistemu za jurja. Avtokalibracijo v tem rangu omogočajo izključno večkanalni receiverji.


Moramo bit pošteni in jasno povedat, da je tale stereo integrirc s tremi gumbi:






enako dober (in v določenih pogledih celo boljši) kot tale 7.1 ni-da-ni večkanalni receiver:






(Cena obeh je okoli 550 EUR na electronic4you).

Okapi ::

Sam po sebi je lahko tudi boljši, ampak ko nanj priklopiš par zvočnikov in sistem postaviš v dnevno sobo, bo pa boljši samo po čudežnem naključju. Kajti sistem s kalibracijo bo zvok prilagodil akustiki sobe in končni rezultat bo boljši.

S tem da pri slepi primerjavi razlik med obema Yamahama 99,9% ne boš slišal.

LightBit ::

Kalibracija (EQ) ni tako enostavna, da bi jo lahko naredil z enim mikrofonom (po možnosti vgrajenim v ohišju ojačevalec) na eni poziciji (5 cm stran je rezultat čisto drugačen).
Z equalizacijo tudi ne moreš popraviti zanič sobe ali zvočnikov.

Tole je zelo dobro predavanje, če koga zanima:

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LightBit ()

Darko! ::

Okapi je izjavil:

Sam po sebi je lahko tudi boljši, ampak ko nanj priklopiš par zvočnikov in sistem postaviš v dnevno sobo, bo pa boljši samo po čudežnem naključju. Kajti sistem s kalibracijo bo zvok prilagodil akustiki sobe in končni rezultat bo boljši.

S tem da pri slepi primerjavi razlik med obema Yamahama 99,9% ne boš slišal.


Bemtiš, Okapi, trd si ti sovražnik hajfističnih mitov, in od uvedbe autokalibracije s plastičnim mikrofončkom ter kitajskim DSP čipom, 7 kanalnega D-class receiverja, tudi izrazit nasprotnik dobrega starega stereo feršterkarja. :))


Čudeži so bistvo življenja.

Pusti številke. Pa saj ne govorim o tem, da se sliši žvenket zaletavajočih se elektronov ob obrnnjeni smeri interkonektov (vseeno pa dopuščam možnost, da kdo jih in s tem lažje živi ob izpraznjeni denarnici).
Jaz jih ne.

Dejstvo pa je, da so razlike vsem slišne v mejnih primerih. In najbolj banalen mejni primer je razpoložljiva moč ojačevalnega modula in s tem povezana linearnost. Saj pri Yamahi niso neumni.

Gre za filozofijo signalne poti, ki se v končnem produktu vidi kot tip ojačevalnega dizajna, izbira materialov, komponent in njihovih toleranc, teža pleha hladilnega modula, kakovost navitja transformatorja, vse te malenkosti.

Vse to je enostavno vidno očem ko odpreš pokrov naprave; izmerjeno v laboratoriju in potrjeno v boljših tehničnih karakteristikah; ter slišno takrat nabiješ zahtevno visokodinamično muziko do plafona in bo multikanalec zaradi "pomanjkanja sape" hitreje prešel v distorzijo.

Bom nehal pametovat s citatom:

"That's cool, if that's what you want to do. Prove that all amps sound the same, and then buy the Lepai LP2020A+ and live happily ever after. Me, I'll stick with my Pass Labs XA100.5 amps, and live happily ever after.

(vir: Steve Guttenberg, CNET, September 22, 2013 https://www.cnet.com/news/do-all-amplif... ).

ProGo ::

LightBit je izjavil:

Kalibracija (EQ) ni tako enostavna, da bi jo lahko naredil z enim mikrofonom (po možnosti vgrajenim v ohišju ojačevalec) na eni poziciji (5 cm stran je rezultat čisto drugačen).
Z equalizacijo tudi ne moreš popraviti zanič sobe ali zvočnikov.

Tole je zelo dobro predavanje, če koga zanima:


Že en budget Denon za 300€ ima kalibracijo na do 8 poslušalskih mestih, pač prestavljaš mikrofon.
Kaj šele kaj dražjega.

Darko! ::

Zarečenega kruha se največ poje.

Ker je bilo govora o avtokalibraciji sem pozabil povedat bistveno, to je, zakaj je autokalibracija (oz. kalibracija na sploh) pri multikanalnem AV receiverja nujna kar je tudi razlog, da je vgrajena v praktično vsak, tudi najcenejši AV receiver, obenem pa jo ne najdemo v stereo ojačevalcih in receiverjih za podoben denar.

Zadeva je zelo preprosta. V večkanalni postavitvi:

- se ob kupu škatel nevešč uporabnik lahko zmoti že pri povezavi zvočnih omaric na zadnjem panelu receiverja,
- vse te škatle pa so med seboj običajno popolnoma različne.

Na en 7.1 sistem lahko uporabnik priključi ravnokar kupljen par kvalitetnih samostoječih zvočnih omaric, pa potem še piskače iz omare stare petnajst let in ta tretje minimonitorje iz lokalne štacunske akcije. Zraven pa navesi še center zvočnik od soseda in na gasilski veselici ukraden subwofer.

Kot je omenil pegasus, so to lahko "rolce skret papirja na deset metrov žice", pa tudi večje papirnate role, pravi plastični ali leseni sekreti, pa vse do spodobnih izdelkov svoje vrste; vsaka zvočna omarica s svojo velikostjo, prostornino, frekvenčnim razponom, občutljivostjo, impedanco; vse to zmetano v eno sobo - kjer naj bi uporabnik doživel izkušnjo domačega kina.

Kako za boga pa naj AV receiver (kakorkoli zanič ali kvalitetno izdelana škatla že to je) ob vsej navlaki različnih nanj priključenih zvočnih omaric ve, koliko štroma in kakšne vrste, naj pošlje na posamezen izhod zadnjega panela, da bo uporabnik dobil zadovoljivo zvočno izkušnjo filma (vsaj primerljive nivoje glasnosti iz posamezne škatle, glede na njihove prostorske, akustične in električne lastnosti), kot je bila zamišljena v tonskem studiu.

???

Ja brez njegove (auto)kalibracije bolj težko, oziroma nemogoče. Večkanalen zvok je pač kompleksna zadeva. In zelo hitro postane moteč ali celo neposlušljiv. Moteč tudi za običajnega uporabnika, ki ga HIFI ne zanima.

Koliko se da sistem prilagoditi s plastičnim mikrofončkom v parih korakih pa je drugo vprašanje (zgornji video lepo prikazuje kompleksnost problema).

Ker je v temi govor o HIFI, je treba jasno povedat, da v dvokanalnem (stereo) sistemu (2, 2.1 ali pa 2.2 8-) ) večina zgoraj opisanih težav po definiciji odpade.

Seveda ostane prostor kot glavna spremenljivka (in brez aktivne korekcije) nedoločljiv faktor.

Ampak to za jurja niti ni pomembno.

Veliko bolj šteje, če je uporabniku popolnoma jasno, da bo h kvaliteti zvoka v domači sobi najbolj prispeval nakup kakovostnih zvočnih omaric in ustreznega ojačevalca. Če je denar omejen, se ga pač dodatno ne deli med 7 škatel sumljivega porekla. Takrat se kupi samo dve. In te kvalitetne. In potem sploh ne potrebuješ večkanalnega receiverja.

Dejstvo je, da je razlika med zvočnimi omaricami za 250, 500, 750 ali 1500 EUR akustično OGROMNA. Veliko bolj kot je doprinos kalibracijskega mikrofončka v večkanalnem receiverju.

To pri Yamahi dobro vedo. In zato ga ne tlačijo v zgoraj omenjeno stereo ojačevalno škatlo, ki jo kupujejo le še ostareli rokerji, hipiji in redki mlajši zvokoljubci. Njen namen je, da iz zvočnih omaric istisne vse, do zadnjega nihaja zraka. Mularija pa zanjo itak ne ve.


Ps:
Filme je res gledat bolje v večkanalni postavitvi.
Pinkflojdi na Okapijevih B&W pa najverjetneje res fantastično zvenijo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

pegasus ::

Darko! je izjavil:

Kot je omenil pegasus, so to lahko "rolce skret papirja na deset metrov žice",
V mislih sem imel tole: Crystal radio @ Wikipedia
Ubistvu dost fascinantna reč. Na youtubah je nekaj kul tutorialov, kako namotat svojega skupaj.

Okapi ::

V dobrih starih časih je bil sestavni del marsikaterega dobrega stereofonskega hi-fi sistema tudi izenačevalnik frekvenc.


Puristi, ki so se še nad običajnimi tonskimi kontrolami zgražali, so bili seveda proti, in so raje celo življenje menjali komponente v iskanju pravega zvoka. Ampak tako, kot je ekvalizator nujen pri snemanju, in na koncertih, je koristen tudi v domači dnevni sobi. Problem je bil samo v tem, da je bilo treba takrat zvok uravnotežiti ročno, po posluhu, česar pa povprečen avdiofil ni zmožen, vsaj ne dobro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

Kot zanimivost pa, stereofonski Technics s kalibracijo.


Technics has developed a speaker impedance optimization algorithm, using digital signal processing to flatten both the amplitude and phase-frequency response to make the most of your speakers. The result is a sound with better focus, spaciousness and definition.

Darko! ::

Ali pa Elac, ki ga skonfiguriraš kar prek telefončka ali tablice:





govori Andrew Jones, znan konstruktor zvočnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

Darko! ::

saj za taprave dece (in dost bogate) tonske kontrole še zmeraj obstajajo:



:)

MrStein ::

ProGo je izjavil:

povečanje glasnosti 3dBa pa pomeni 2x percipirano povečanje glasnosti.

Ne, ne pomeni tega.
Pomeni dvakrat večjo fizikalno veličino. Percepcija pa je logaritemska (zato pa se piše v decibelih).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

LightBit ::

ProGo je izjavil:

Že en budget Denon za 300€ ima kalibracijo na do 8 poslušalskih mestih, pač prestavljaš mikrofon.
Kaj šele kaj dražjega.

V videu je pojasneno, kaj lahko popraviš z EQ-jem (kalibracijo) in kaj ne. Lahko to narediš na 1000 mestih, pa ne bo rešilo problema.
Jaz tem zadevam ne bi zaupal, če mi ne pove kako bo kalibriral. Drugače je pa vsekakor uporabna zadeva.

Darko! je izjavil:

Ali pa Elac, ki ga skonfiguriraš kar prek telefončka ali tablice:

To bo nekaj dobrega. Kdo pa kalibrira mikroskopski mikrofonček v telefončku?

Okapi je izjavil:

V dobrih starih časih je bil sestavni del marsikaterega dobrega stereofonskega hi-fi sistema tudi izenačevalnik frekvenc.

To se sedaj na računalniku lahko še bolj natančno nastavlja.

Je pa glasba pogosto posneta, kakor da bi bili v studiu vsi gluhi (preveč visokih tonov). V teh primerih to zelo pomaga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LightBit ()

JanezH ::

A bi se dalo dobiti kaj konkretnih predlogov za cca 1000eur?

Kot npr. Teufel Kombo 500. Je to vredu zadeva?
https://www.teufelaudio.com/stereo/komb...

TheBlueOne ::

Kar tezka, na hitro ne vem za kaksen pameten ojacevalec. Menda so ONKYO med boljsimi v segmentu.

Zvocniki:

https://www.amazon.de/DALI-Oberon-Regal...

Ojacevalec:

https://www.amazon.de/Onkyo-TX-8250-B-V...

Ce prav vidim ima se USB audio vhod, tako da verjetno lahko priklopis direktno PC.

Z zvocniki se menda tudi kar ujame, oba 6 Ohm, masimumi priblizno enaki, malo vec prenesejo zvocniki, kar je kar pametno. Mi pa ni vsec, da ima toliko "dodatkov", bi raje videl, da je samo ojacevalec in da dokupis DAC ampak bo tezka v segmentu s to mocjo. Morda kdo drug kaj najde.

Za te Dali zvocnike najdes vecinoma komplimente, tako da to je skoraj sigurno zelo OK izbira.

Zgodovina sprememb…

JanezH ::

PC-ja ne bi priklapljal gor ampak bi stream-al prek mreže.
Kaj pa kaki tower speakers?

Tole je npr. precej dražja zadeva:
https://playroom.si/FOCAL-Chorus-726-Ya...

Okapi ::

Včasih je veljalo pravilo - 1/3 za zvočnike, 1/3 za ojačevalnik, 1/3 za gramofon.
Dandanes bi rekel 9/10 za zvočnike, 1/10 za (pametno izbran) ojačevalnik, vir zvoka pa že imaš (telefon, pc ...)

JanezH ::

"Dandanes bi rekel 9/10 za zvočnike, 1/10 za (pametno izbran) ojačevalnik"

Če daš cca 1000eur za zvočnike, kakšen ojačevalnik pa dobiš za 100 eur?

Okapi ::

Recimo nekaj takega, za 80 €.


https://hifireference.com/reviews/smsl-...

Na linku zgoraj so ga recimo preizkušali z Monitor Audio Bronze 2, ampak bi jih mirno lahko tudi s kakšnimi še precej dražjimi.

Če ne potrebuješ različnih vhodov, tonskih kontrol in podobnih zadev, so ti mali "digitalni" ojačevalniki odlična zadeva.

c3p0 ::

Tu manjka še kvalitetni DAC, če se že greš audiofilije.

matobeli ::

za highend stereo ojačevalc tudi.

Takega kot imaš v recieverjih pa dobiš že v telefonih in PCjih.

Tanov samsung galaxy ima celo 32bit DAC not.

Lahk pa gramofon gor daš, pa ne rabiš nobenega.

delfinus ::

Zdej v prvi vrsti je vprasanje prostora kam zelis zvocnike postavit, da vemo priblizno s kako velikimi operirati. Ker veliki v manjsi plac ne sodijo in obratno.
Kar se tice do 1000EUR bi js v prvi vrsti gledal aktivce. Magar rabljene, ker bos dobil znatno vec kot pa kombo ojacevalec posebej pa zvocniki pa kablaza. Sploh kaki anemicni podhranjeni ojacevalci v kombi s kaksnimi "mitolosko dobrimi" in neobcutljivimi B&W monitorji. To je zame anemicno in zal stran vrzen denar. Ce zelis dinamiko in resolucijo in, da te impresionira na dolgi rok so aktivci v tem segmentu boljsa odlocitev.
Ce bi js danes se ne imel sistema bi vzel dva Neumann KH310A, ampak ok 2 nova zvocnika sta nekje 3500EUR. Ampak to odtehta dejstvo, da te kvalitete in performanse po tej ceni ne dobis, ce bi kupil posebej ojacevalec in zvocnike in kablazo. Bi se moral stegnit se ziher za najmanj faktor x2.
V SI zastopa Canyon Audio oz. Step-up audio v Lj. Tam sem jih tudi lani slisal. Imajo pa tudi manjse in cenovno v tem dosegu npr KH120A. Ali pa rabljene, ce jih kje ujagas, ponavadi DE.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Okapi ::

"Nearfield monitor" so dober recept za utrujajoč kliničen zvok. Dobri, če montiraš zvok, da pravilno slišiš podrobnosti, za uživanje v muziki, ko si zleknjen na kavču, pa skoraj sigurno ne.

delfinus ::

Okapi Neumann omenjam zato, ker nima karakteristike klinicnega zvoka kot ga omenjas, so pa kaksni drugi aktivci lahko taksni. Tudi sam sem zelo obcutljiv na klinicen, utrujajoc, sikajoc in svetel zvok. Tudi sam, ko sem gradil sistem sem gledal in poslusal, da teh karakteristik ni bilo v sistemu.
Smo pa Neumanne neposredno primerjali z velikimi Spendorji Classic 200 (klasicna britanska sola zvocnikov) in pa Leben amplifikacijo, ki je bila na voljo v salonu za primerjavo. Je pa vsekakor pomemben tudi vir. Mi smo oboje poslusali na odlicnem Triode CDPju.

lp, d.

JanezH ::

Za cca 30 do 40m2 prostor. Imel bi za glasbo in tudi priklopljeno na TV.
Ravno nekaj takega, če bi dobil po taki ceni :)
https://www.cobra.fr/marantz-nr1200-sil...

delfinus ::

smukec. To je ze kar velik prostor in tukaj definitivno rabis nekaj, da bo premikalo zrak po sobi. Veliki zvocniki z dobrim ampom su nuja. Neumann KH310A bi bil kos, ker sem ga poslusal v se vecji sobi. Ampak popolnoma razumem, je zunaj meje budgeta za vec kot 3x.
Focale sem poslusal razlicne modele na razlicnih amplifikacijah, v razlicnih sobah. A mi nikoli niso posebno potegnili. So se mi zdeli prevec analiticni in ostri za moj okus. Bi jih moral prej poslusati, ce ti odgovarjajo. Kar se tice ojacevalca je tale cisti basic Marantz. Sam bi prej vzel kaksnega rabljenega iz zlate dobe Marantzov, kot pa tega. Za 1000EUR bo kar izziv in lahko se zgodi, da bo to pac zacasna kombinacija in kasneje bos upgrejdal in spet iskal kaj drugega. Vsak Hi-Fi-ist pa ponavadi gre cez to solo, tudi jaz sem sel. Ampak ok, ce ti je to hobby potem tudi ni problem kej prodat in nove cekine navrzt, da pac prides na koncu do zadovoljstva.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

JanezH ::

3.5k mi je čisto preveč, bi šel do recimo cca 1.5k. Najprej bi se moral za ojačevalnik odločiti.
Kakšna je dejansko primerjava med:
- SMSL SA50 ki ga predlaga okapi
- marantz nr1200
- yamaha r-n803d

Vidim, da stereo ojačevalniki kot npr yamaha r-n803d nimajo nobenega hdmi izhoda. Zakaj to?

Pa obvezno mora imeti komponenta mrežni vhod in dobro android aplikacijo.

Aja pa ni treba da je z zvokom zapolnjen ves prostor, recimo da del kjer se bo poslušalo cca 25m2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanezH ()

kuglvinkl ::

Ok,kaj pa nizjo budget, okol 500-600 evrov. Pogledam po ceni AV reciver in par zvocnikov in to je to?
Your focus determines your reallity

delfinus ::

Ce samo par zvocnikov potem je moj nasvet Edifier S1000MKII ali pa Edifier S2000 MKIII ali pa top model Edifier S3000 Pro. Vrzes samo tisto grdo prednjo masko dol in uzivas v dinamiki in sutu, ki ti jo noben AV receiver in mini monitorcki ne bodo dali.

lp, d.

kuglvinkl ::

ok, samo potem moram zrihtat še source...
Your focus determines your reallity

delfinus ::

Kaj mislis s tem zrihtat source? Nabavit npr. boljsi DAC? Kar se tice pa inputov pa ima Edifier kar dosti le teh.
- balansiran L/R
- analogni L/R
- USB
- opticni
- digitalni coax
- pa se Bluetooth streaming

lp, d.

kuglvinkl ::

A tako...

Pa vseeno. Kater kombo bi bil v tem price rangu?
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

LightBit ::

matobeli je izjavil:

Takega kot imaš v recieverjih pa dobiš že v telefonih in PCjih.

Tisti v recieverjih je vseeno precej boljši kot v telefonih in PC-jih.
Tisti v PC-jih in telefonih so miniaturni in pod velikim vplivom motenj.
Zato so bolj šumeči, če ne še kaj hujšega. Recimo pri PC-ju imaš lahko ground loop ali pa ti začne "ropotati" ko grafična obremeni PC.
Če je DAC v recieverju se pretvori tik preden je to potrebno in je tako manj možnosti za motnje.

matobeli ::

No, napisal sem da lahko dobiš, ne nujno v najcenejšem.
Komot pa kupiš USB DAC ki poje tiste v 400€ recieverjih. Ene 100€ bi moglo bit že dost.

LightBit ::

matobeli je izjavil:

No, napisal sem da lahko dobiš, ne nujno v najcenejšem.
Komot pa kupiš USB DAC ki poje tiste v 400€ recieverjih. Ene 100€ bi moglo bit že dost.

Dvomim da je katerikoli DAC v telefonu boljši, ne glede na ceno.
USB DAC za 100€ je precej bolje kot tisti na matični od PC-ja.
Jaz osebno imam še vedno raje tistega v recieverju. Tudi če je sam DAC "slabši", je napajanje mnogo boljše kot pri USB-ju.

kuglvinkl ::

Ok, kater kombo av + zvocniki za 500-600 evrov?
Your focus determines your reallity

Okapi ::

Za ta denar je čisto vseeno, kaj vzameš. Zvok je tako ali tako bolj stvar okusa kot česarkoli drugega, tako da dajati nasvete je precej brezplodno.

kuglvinkl ::

Pr men ni stvar okusa, ker sploh nimam nic kar bi predvajalo glasbo v tem prostoru. Tko da tnx.
Your focus determines your reallity

Okapi ::

Stvar okusa kakšen zvok ti je všeč, in kakšno glasbo poslušaš. Sistem, ki je dober za jazz, ne bo enako dober za kakšno drugo zvrst glasbe.

Pa stvar okusa, če ti ni vseeno, kako je videti (ne samo slišati).

kuglvinkl ::

OK, in kakšen bo dober za jazz?
Your focus determines your reallity

MrStein ::

No, tu bi omenil, da eni trdijo, da sploh razlik ni med sistemi (celota), zdaj pa je že razlika med poslušanjem različnih zvrsti glasbe?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Budget "audiophile" (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
904129128 (1911) damirj79
»

Stereo sistem za kvaliteten zvok

Oddelek: Zvok in slika
295855 (2538) Likalnik
»

Kateri ojacevalec za klipsch r-51m zvocnike

Oddelek: Zvok in slika
151823 (1450) T743
»

Nakup integriranega ojacevalca

Oddelek: Zvok in slika
379574 (7767) CMpunk

Več podobnih tem