» »

Urna postavka nadure

Urna postavka nadure

KraitPay ::

Pozdravljeni!
Je že veliko napisanega o nadurih in izplačilih le teh. Vsak delodajalec si po svoje razlaga zakone, pri meni vem, da delodajalec pri nadurah upošteva zakon; ampak mi je višina urne postavke malo čudna, zakaj?

Gre za to da imamo plačo sestavljeno iz osnove, dodatkov (prevoz + malica) in stimulacije. Osnova je v osnovi manjša, ker je stimulacija lahko tudi do 25% bruto plače. Tukaj pa nastane problem. Izplačilo nadur. Če povem enostavno, nadura je vredna manj kot navadna delovna ura.

Kolektivna pogodba sicer določa, da je nadura vredna 45% navadne ure, katero se tudi ustrezno plača. Ampak ker se upošteva samo osnovo in če dodam še davek, ki ga plačam enkrat na leto od nadur, je bruto urna postavka manjša od navadne delovne ure s stimulacijo. Če delam za vikend, seveda ne dobim potnih in ne dobim malice (se upošteva kot nadura).
Lahko sicer nadure koristim, ampak mi jih ni za koristiti, za navadno "uro". Glede na to da imam še celoten dopust (ki je za to tudi namenjen).

Kako imate drugi to rešeno in kako predlagate da se dogovorim? Možno je sicer izplačilo na roko, ampak ne vem koliko lahko realno zahtevam za eno uro.

Nadure moram delati, ker se edini spoznam na delo, ki ga opravljam. Tako da nadure ravno ne morem zavrniti, niti mi jih trenutno ni težko delati. Bi si pa želel korektno izplačilo (po zakonu tudi je, ampak sem sam nezadovoljen).

TheBlueOne ::

Jaz bi se pogovoril s sefom. Tukaj bos dobil sto in eno izkusnjo, kjer za nobeno ne bos mogel reci, da je aplikativna v tvojem primeru.

Povzeto na kratko, zelis si visjo placo, argumentiras z nadurami in specificnim znanjem. Tako bo zadeve razumel sef.

MadMicka ::

KraitPay, nadura suma sumarum ne more biti vredna manj kot navadna ura. Ti enostavno narobe bereš plačilno listo. Najbolje, da greš v računovodsko službo delodajalca in ti bodo zadeve razložili. Verjeno imaš posebej na plačilni listi posebej prikazan dodatek na nadurno delo, k temu pa moraš prišteti še osnovno uro, ki je prišteta k ostalim osnovnim uram in tudi stimulacija se obračunana in prišteje na tako uro.

Alien123 ::

Zakaj se ti v nadurah ne štejejo potni in malica.. kaj ko človek gre delat nadure je bencin pa hrana zastonj?.. malo se pozanimaj

KraitPay ::

Zakaj se mi ne štejejo potni in malica? Verjetno zaradi ekonomske birokracije?
Če dam primer; med tednom delam eden dan 3 ure več. Si pišem 3 ure nadure. Če pridem delat v soboto (30km), delam 5h, si pišem +5 ur. Skupaj torej 8ur.
Opozoril bi rad, da nimamo vzpostavljenega nobenega nadzora z urami, ure se pišejo ročno in nadura je nadura.
Ko si izplačam nadure imam na plačilni izplačane nadure, katere so bruto osnovni uri + 45%. Efektivno sem v soboto bil v minusu zaradi potnih in malice.
Ko se izplača potem naduro, plačam itak davek od nadure + še naslednjo leto presežek prihodkov in suma sumarum sem s tem v minusu.

Osebno imam problem zaradi nezavedanja, imam še 17dni strega dopusta, celoten "novi" dopust in 110ur nadur.

MadMicka ::

Kar se tiče potnih stroškov, je tako, da če delaš v soboto, moraš seveda dobiti povrnjene stroške tudi za soboto. Podobno je za malico.

Pa tole z nekim davkom pri nadurah in da si potem v minusu, to za leto 2018 ne velja več niti teoretično. Prej je sicer bilo možno, vendar res v zelo zelo majhnem številu primerov, pri nekaterih od tistih z najnižjimi dohodki.

Pomoje si ti te stvari precej narobe predstavljaš, ampak je prav, da zadeve izpostaviš in da se ti ustvari bolj točna slika.

anketar ::

kaj pa delaš če ni skrivnost?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig urne postavke, Bruto in Neto plača (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8120395 (18011) McHusch
»

Stroski delodajalca za tehnike Slo vs Aut (strani: 1 2 3 )

12533277 (30252) Matko
»

Zakonodaja glede pozivanja k neplačanim naduram na delu

Oddelek: Problemi človeštva
224866 (3957) ABX
»

Minimalna neto plača

2724720 (23153) MadMicka
»

[Delovna razmerja]Neto znesek na pogodbi za redno delovno razmerje za nedolocen cas (strani: 1 2 )

7423200 (20653) St235

Več podobnih tem