» »

Smart watch, kaj kupiti?

Smart watch, kaj kupiti?

««
14 / 25
»»

wcpapir ::

Ja sem povezal.

Badwolff je izjavil:

Probi mal s športom , boš opazil razliko.
Ekran pa komentiraj čez teden, dva, ko se odvadiš oleda.

Prehajas s samsungove 3ke? Tudi sam sem, ne grem nazaj niti pod razno. Pa sploh ni slaba ura.

Prihajam iz watch 3 pro se prej pa sem imel gt2e.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

nekikr ::

Jaz sem kolebal med Fenix 7 pro, prej sem imel fenix 6 pro in watch ultra. En triatlonec na youtubu me je prepričal v watch pro in ni mi žal niti malo. Tri dni skupaj ne tečem, za vse ostalo je watch ultra superioren.

Badwolff ::

Misliš apple watch ultra?

buttcrack ::

wcpapir je izjavil:

Ja sem povezal.

Badwolff je izjavil:

Probi mal s športom , boš opazil razliko.
Ekran pa komentiraj čez teden, dva, ko se odvadiš oleda.

Prehajas s samsungove 3ke? Tudi sam sem, ne grem nazaj niti pod razno. Pa sploh ni slaba ura.

Prihajam iz watch 3 pro se prej pa sem imel gt2e.

Če 1000+ folka normalno samodejno posodobi firmware razen tebi, je težava ali s tvojo uro ali nekje pri tebi, ne pa prodajat serijske napake, ker ji delaš krivico.
Meni je sicer manjko toucha malo moteč ker sem bil več let navajen nanj, ampak sem se v parih mesecih navadil. Vse ostalo pa dela kot obljubljajo.

Ne trdim, da je problem serijski, je pa ura pol idlzdelek ker moram jutri po pc da bom lahko updatal uro.

https://forums.garmin.com/sports-fitnes...

Veliko folka ima s tem tezave.

Enako veliko folka pravi da so bili zavedeni glede ekrana:
https://forums.garmin.com/sports-fitnes...

Kar je res ker ga na oglasevanju namerno reklamirajo kot blescecega, barvnega ne pa nekaj kar ni sposobno rdece barve prikazat.

Ne vem kaj imate od tega, da neke izdelke kujete v zvezde ne poveste pa slabosti, poves kot je in je to to ;)

Zgodovina sprememb…

Groot ::

Dobro skret papir potem pa še ti pošteno povej kako so se tvoje prejšnje ure odrezale pri merjenju športnih aktivnosti.

Ker vem da boš veselo nabijal naprej svoje, bom namesto tebe odgovoril jaz. Napram Garminovim uram so popolni crap oziroma kot se sam izražaš polizdelek. Ura za šminkirat z barvami okrog, ne pa za beleženje 1h teka vsak dan.

Kodrnusa ::

Groot je izjavil:

Dobro skret papir potem pa še ti pošteno povej kako so se tvoje prejšnje ure odrezale pri merjenju športnih aktivnosti.

Ker vem da boš veselo nabijal naprej svoje, bom namesto tebe odgovoril jaz. Napram Garminovim uram so popolni crap oziroma kot se sam izražaš polizdelek. Ura za šminkirat z barvami okrog, ne pa za beleženje 1h teka vsak dan.

Ne govori neumnosti...

Za amaterje so tele ure dosti dobre in primerljive.
Za natančno merjenje pa tako ali tako samo pas pride v poštev. Odstopanja so vedno pri vsaki uri, so pa z napredkom razlike minimalno, tako da lahko nehate Garmine prodajat kot sveti gral za amaterja, ko je pa kak kvaliteten kitajc z boljšim ekranom, boljšo baterijo veliko nižjo ceno dobra izbira.

Mumbru ::

Groot je izjavil:

Zdaj ga pa ti malo biksaš. Sam sem imel kar nekaj let fenixe. Imel sem 3, imel sem 6x. Pred kakšnim letom sem pa kupil Huawei gt3 pro pa ti povem da ne opazim prav nobene razlike. Ne pri beleženje teka in ne kolesarjenja. Gps sled je zelu blizu, srčni utrip tudi. S Huawei tudi plavam in se prosto potapljam. Fenix 6x sem po nakupu gt3 pro po parih mesecih prodal. Res nisem videl potrebe da bi jo imel. Edina pomankljivost je pri uporabnikih Strave, ker ti na Stravo srčni utrip ne prenese. Pa Garmin aplikacija je boljša, vendar za mojo uporabo ne občutno boljša.

Groot ::

No moje izkušnje so drugačne. Po nekih ravnih in odprtih terenih morda ni neke bistvene razlike, ampak ko pa enkrat prideš v neke bolj odmaknjene konce, gozd ali pa bog ne daj v hribih v steno, pa na kitajcih GPS postane loterija in čisto nič drugega. Da o višinomerih sploh ne govorimo (pulz nalašč izpuščam ker sam vedno uporabljam pas, zato mi je merjenje na roki nepomembno). Pač v takšnih primerih se vidi razlika v ceni. Pa nimam nič proti kitajcem, bi se za 3km teka dvakrat tedensko tudi sam najbrž odločil za nekaj takšnega. Ampak kot sem pred časom dobro prebral v enem izmed testov DC Rainmakerja, kitajske ure so načeloma ok, ampak žal vedno sledi tudi nek ampak.

Kawhi ::

Verjetno tudi niso vsi kitajci enaki. Sam večinoma gorsko kolesarim in je vsa na huawei gps zelo dober. Višinomer odstopa za par metrov ampak to me pa res ne moti.

Groot je izjavil:

No moje izkušnje so drugačne. Po nekih ravnih in odprtih terenih morda ni neke bistvene razlike, ampak ko pa enkrat prideš v neke bolj odmaknjene konce, gozd ali pa bog ne daj v hribih v steno, pa na kitajcih GPS postane loterija in čisto nič drugega. Da o višinomerih sploh ne govorimo (pulz nalašč izpuščam ker sam vedno uporabljam pas, zato mi je merjenje na roki nepomembno). Pač v takšnih primerih se vidi razlika v ceni. Pa nimam nič proti kitajcem, bi se za 3km teka dvakrat tedensko tudi sam najbrž odločil za nekaj takšnega. Ampak kot sem pred časom dobro prebral v enem izmed testov DC Rainmakerja, kitajske ure so načeloma ok, ampak žal vedno sledi tudi nek ampak.

Kitajci so z napredkom dobili tudi moznost nastavitve natancnosti gpsa. Tako da gps tracka natancno kot telefon. Seveda se pozna na bateriji, ampak senzorji so dozoreli in niso garmini vec v nobeni prednosti, prej obratno. Seveda so osebne preference ampak price/performance so kitajci prehiteli priznane (precenjene znamke. Kot rumba ki so jo kitajci povozili

Kawhi ::

Edino kar je dcraimaker napisal glede huawei je tole:

https://www.dcrainmaker.com/2021/10/hua...

Testa huawei nisem njegovega našel nobenega

Klamzi ::

Mlada dama si želi Apple watch SE, ampak je 1 dan baterije deal breaker. Bo Huawei Fit 2 dobra alternativa glede na to da ima iPhone?

Uporaba za kolesarjenje, fitnes, hoja, klici, morda malo glasbe, ... Sicer pa zelo nezahtevna uporabnica.

Groot je izjavil:

Zelo dobro, s kolegom na fenix 7x sma imela na 68km rajdi s kolesom ko sva vozila vecino casa v zavetrju niti 50m razlike. Kaj mi to pove prakticno nic ker se razlika lahko dela ze ko se prehitevas vem pa da mi pove da ne gresi toliko kot pravite.

HR dela enako kot na 255 ne vem zakaj bi pri vadbi delal drugace kot pri jogi., enako kisik v krvi.

Sup, skoke v vodo, plavanje v morju nikoli problemov, to se bom pri 255 videl kako bo.

Hocem povedat samo da ni samo sminka napram Garminu ampak sposobna naprava...bolj sposobna od 255 prakticno.

Najbolj me moti da HR ne uvozi v stravo in malo mi po dolgih letih najeda Huawei Health...najedel sem se ga ;)

Pa govorim o Huawei Watch 3Pro

Ne gt3.

Kalibri ::

Še vedno iščem. V ožjem izboru sem imel 255 ali Instinct 2.
Za na bicikl imam števec, tečem ne. Skratka, uro bi že imel, vendar bolj za spremljanje življenjskih funkcij... Gledam sem še polar pacer, pa grit x, pa garmin enduro.... pa kaj pa vem.
Sedaj pa wcpapir ni naudušen nad 255...

Ne oziraj se name, meni ni vsec ta kockast ekran prakticno brez barv, baje je itak pomembno kaj piše ne kaj je videti.

Zgleda lepo, koliko je bila cena?

259 Hervis.

Watch 3 PRO od Huawei.

Uporabna na sihtu in sportu :) zaslon majka, baterija 2-3 tedne. Pri zaslonu mi je vsec da je do roba in dobis sporocila tudi daljsa jasno napisana, scrolanje navzdol je enostavno z vrtljivim gumbom ki ima celo haptic feedback.

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Skratka, uro bi že imel, vendar bolj za spremljanje življenjskih funkcij...

Potem je bolje kupiti kakšen star monitor življenskih funkcij iz bolnišnice? Da še piskati začne, ko srce odpove? Resnično me zanima zakaj bi rad spremljal življenske funkcije oz. kaj to sploh pomeni. O2, utrip...medtem ko se sprehajaš ali gledaš fuzbal?!

Okapi ::

Srčni utrip v mirovanju in med spanjem je zelo koristen podatek, kar se splošnega zdravja tiče. Tudi če se nič s športom ne ukvarjaš, je koristen tudi podatek, kakšen je ob naporu, recimo hoji po stopnicah.

SpO2 je tudi koristno spremljati, sploh pri malo starejših ali s kakšnimi pljučnimi težavami. V primeru korone je podatek komu tudi življenje rešil, ker je šel pravočasno na urgenco.

Tudi podatki o spanju so koristni. Koristno je tudi spremljati splošno aktivnost (korake), da se malo zamisliš, če jih nabereš pod 3000 na dan.

ZveeZ ::

Okapi je izjavil:

Srčni utrip v mirovanju in med spanjem je zelo koristen podatek, kar se splošnega zdravja tiče. Tudi če se nič s športom ne ukvarjaš, je koristen tudi podatek, kakšen je ob naporu, recimo hoji po stopnicah.

SpO2 je tudi koristno spremljati, sploh pri malo starejših ali s kakšnimi pljučnimi težavami. V primeru korone je podatek komu tudi življenje rešil, ker je šel pravočasno na urgenco.

Tudi podatki o spanju so koristni. Koristno je tudi spremljati splošno aktivnost (korake), da se malo zamisliš, če jih nabereš pod 3000 na dan.

Za srcni utrip se strinjam. Ko se mi kaj kuha, imam pred prvimi simptomi, 2 noci rahlo povisan utrip.
Spo2 je bullshit oz nezanesljiv in zato neuporaben. Sem veckrat nalasc desaturiral pod 80% in ura vrze ali napako ali 99%. Obcasno pokaze tudi pravilno.

Monitor korakov je tudi krneki. Kar prikaze je zgolj eno. Opravljeni koraki.
Monitor spanja pa je koristen za tiste ki nimamo urejenih spalnih navad.

Merjenje števila korakov je dobro zaradi več razlogov. Prvič, pomaga spodbuditi aktivnost in telesno gibanje, kar je koristno za zdravje in dobro počutje. Drugič, spremljanje korakov lahko pripomore k vzpostavljanju ciljev in vzdrževanju redne telesne dejavnosti. Prav tako je koristno za ocenjevanje napredka in motivacijo za doseganje vsakodnevnih dosežkov.

Spremljanje SpO2 mi je delalo in na huawei in na garmin odlicno - enako kot oksimeter. Na kateri napravi pa meris?

Zadeve pač merimo in spremljamo da vemo v katero smer gremo.

Če sem v dobri kondiciji imam utrip v mirovanju pod 50, sedaj ko nisem na višku imam večjega. Korake gledam zaradi tega ker ce jih imam zvecer 5000 vem da grem se na sprehod...ni fora v korakih temvec v motivaciji. Če zmoreš sebe poznat brez ure tudi ok, saj 15 let nazaj je skoraj nobeden ni imel in zadev spremljal.

WizzardOfOZ ::

5000 korakov je narejenih zelo hitro, 8000 je že bolj primerno (tudi za starejše). Sam imam cilj 10k korakov na dan, pa ta cilj skoraj vsak dan dosežem (recimo sedaj sem na 8800, pa je še en dolg sprehod s psom pred mano).
Pa 15x po štengah gor in dol (15x gor in 15x dol - v službi vedno peš po stopnicah).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

wcpapir je izjavil:

Spremljanje SpO2 mi je delalo in na huawei in na garmin odlicno - enako kot oksimeter. Na kateri napravi pa meris?

In ti je huawei kdaj pokazal pod npr 85%?
Tam do 90% se kaze ok (amazfit trex2). Ko pa res zasvicam in saturacija obcutno pade (glavobol) pa vrze cisto vsakic napako ali pa fukne ven cifro 99%.

Stetje korakov pa je meni osebno obsolete in ne spremljam. Ponavadi imam najmanjse stevilo le teh ravno v tistih dnevih, ko pokurim najvec kalorij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Ne vem ce mi je, dvomim pa da sem kdaj imel taksno vrednost ker je se niti na oksimetru nisem imel.

intaglion ::

Malo berem to temo, pa me zanima ali ima kdo priporočilo za uro, ki bi imela:

- opcijo 4G/LTE
- lahko odgovarjaš na sporočila (glasovno, tipkovnica).

To je praktično edina želja (pa da ni astronomska cena), ker med delom telefona nimam pri sebi in ni v rangu BT. Do zdaj sem našel:
- Galaxy watch 4 LTE (https://tinyurl.com/mrcny64r) - imam Huawei telefon, za kar so na Telekomu rekli, da ne gre skupaj.
- Ticwatch Pro 3 Ultra 4G/LTE (https://tinyurl.com/47by9xa5) - samo za Vodafone?

Skratka, ne najdem ure, ki bi bila cellular in hkrati imela opcijo odgovarjanja na sporočila.
Npr. Huawei watch GT3 je tu (https://tinyurl.com/5n7t9hxj), nima pa opcije za sporočila.

GupeM ::

ZveeZ je izjavil:

Tam do 90% se kaze ok (amazfit trex2). Ko pa res zasvicam in saturacija obcutno pade (glavobol) pa vrze cisto vsakic napako ali pa fukne ven cifro 99%.

In kako to narediš? Da spraviš saturacijo pod 90? S samim naporom do tega ne bi smel priti. Dihaš v vrečo, da vdihuješ nazaj s kisikom osiromašen zrak?

intaglion je izjavil:

Malo berem to temo, pa me zanima ali ima kdo priporočilo za uro, ki bi imela:

- opcijo 4G/LTE
- lahko odgovarjaš na sporočila (glasovno, tipkovnica).

To je praktično edina želja (pa da ni astronomska cena), ker med delom telefona nimam pri sebi in ni v rangu BT. Do zdaj sem našel:
- Galaxy watch 4 LTE (https://tinyurl.com/mrcny64r) - imam Huawei telefon, za kar so na Telekomu rekli, da ne gre skupaj.
- Ticwatch Pro 3 Ultra 4G/LTE (https://tinyurl.com/47by9xa5) - samo za Vodafone?

Skratka, ne najdem ure, ki bi bila cellular in hkrati imela opcijo odgovarjanja na sporočila.
Npr. Huawei watch GT3 je tu (https://tinyurl.com/5n7t9hxj), nima pa opcije za sporočila.

Watch 3 PRO ima in e sim in odgovarjanje na sporočila. Pa še super dela tipkovnica.

GupeM je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

In kako to narediš? Da spraviš saturacijo pod 90? S samim naporom do tega ne bi smel priti. Dihaš v vrečo, da vdihuješ nazaj s kisikom osiromašen zrak?

Fev1 pod 50% ;)

wcpapir, hvala! pri katerem operaterju pa se najbolj splača vzeti e-sim oz. paket?

Nimam pojma ker je nimam. Pomoje pa je najbolj priročno da si narediš sim2 od svoje št. na e sim in uporabljaš pod isto cifro na uri.

Hikari ::

A ima katera izmed teh ur google maps?

SmeskoSnezak ::

Djole je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Mumbru je izjavil:

Plavaš lahko, ima tudi open water trening. Za skakanje pa načeloma odsvetujejo. Je sicer 5atm deklarirana.

Kaj ti pa pei Huawei ni bilo ok?

Huawei je ok, najbolj me ta Huawei Health moti, na androidu še gre na iOS pa je tako tako.

V bistvu me prav nič ne moti... no me pa nevem če imajo druge ure te bedarije bolje rešene.

Ko si med vajo nevem greš na pohod izbereš neko zadevo, ki jo redko uporabljaš: hike in nimaš pojma če ura beleži pot ali ne, niti tega ne gre ročno nastavit. Vem da je včasih šlo ampak ne vem če na tej uri ali na gt2e. Aplikacija med vadbo sploh ne ve, da si trenutno v fazi vadbe, sinhronizacija se ne zgodi kar sama od sebe ampak moraš odpreti app in potem refreshat ali pa pač biti malce v appu, da se sinh. podatki.

Mumbru je izjavil:

Običajno imaš v navodilih ure to navedeno, pri 255 nič ne piše? Sam sem to zasledil pri parih, da to ne priporočajo.

Za Huawei:

https://consumer.huawei.com/en/wearable...

Glej pripombe pri 5ATM - sicer navajajo samo platform dives, se mi pa zdi da mi je pri fenix 6x, ki je sicer celo 10ATM eksplicitno pisalo da ne priporočajo skoke v vodo.

Vem samo eno so navodila in ostalo drugo pa če ti nekdo ki zadevo uporablja pove.

Huawei je že skakal v vodo 6m, bil v slani vodi, reki, padci s supa, niti ga nisem kaj ekstra splaknil vedno, pač ko se tuširam še uro operem.

Imam garmin vivoactive music od 2020 pa sem biu prvi dve leti nonstop v slani vodi, skakal, plaval razdalje, itd, zaenkrat se dela bp :)

Kaj pa Garmin Mk2S? Je kdo "skakal" z njo?
@ Pusti soncu v srce... @

wcpapir je izjavil:

Nimam pojma ker je nimam. Pomoje pa je najbolj priročno da si narediš sim2 od svoje št. na e sim in uporabljaš pod isto cifro na uri.

Aha, no sej, za razmislit, se mi zdi vseeno malo draga in bi bil vesel še kakšne druge opcije. Sem gledal tudi po Aliexpressu, pa nikjer ni cisto ziher, a je res e-sim varianta in ima sms moznost.

nodrim ::

Če rabite samo za beleženje utripa, GPS in SpO2, so Amazfitove uporabne že od 70 EUR naprej ala BIP Pro 3 ... s prijateljem z zadnjo Apple Watch sva tekla skupaj in potem primerjala srčni utrip in GPS in razdalo itd. pa ni bilo niti 2 % razlike v meritvah.

Sinhronizacija s Stravo deluje in pošlje tudi vse podatke, vključno z višinsko razliko, kalorijami in srčnim utripom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nodrim ()

SmeskoSnezak ::

nodrim je izjavil:

Če rabite samo za beleženje utripa, GPS in SpO2, so Amazfitove uporabne že od 70 EUR naprej ala BIP Pro 3 ... s prijateljem z zadnjo Apple Watch sva tekla skupaj in potem primerjala srčni utrip in GPS in razdalo itd. pa ni bilo niti 2 % razlike v meritvah.

Sinhronizacija s Stravo deluje in pošlje tudi vse podatke, vključno z višinsko razliko, kalorijami in srčnim utripom.

A Garmin Forerunner nova verzija je ze vuni?
Sicer pa izgleda Garmin , ceprav je dober, zgleda gre po poti Appla: https://www.watchuseek.com/threads/garm...
@ Pusti soncu v srce... @

Samsung je začel s prednaročili za Watch 6. Z LTE 400 EUR...
Mnenja?

Sparkxl ::

Če še vedno baterija zdrži max 2 dni, ostaja izjemno precenjen polizdelek. Isto kot apple watch

40 ur baterija na uri. Me pa resno zanima če se samsung norca dela iz sebe ali resno misli.

Battery Life
30 hours with Always On Display, 40 hours without

Bwahahahaha:)))

Amazfit je trenutno bestbuy glede na ceno in zmogljivost. Moja amazfit gtr je stara 4 leta pa še zmeraj deluje kot nova. Baterija kak teden Zdrzi se zmeraj. Z njo skacem v vodo, se potapljam na 10 metrov... Edino gps ni zanesljiv , kdaj pa kdaj izgubi signal. Cakam da crkne da kupum novo :)
Ali jo kdo uporablja za placevanje z nfc, ali deluje pri nas?

Sparkxl ::

wcpapir je izjavil:

40 ur baterija na uri. Me pa resno zanima če se samsung norca dela iz sebe ali resno misli.

Seveda resno misli, ker obstaja očitno več kot dovolj trotlov ki to kupi

d0rK ::

Kaj pa tanov TicWatch 5 Pro? Dejansko sem gledal med GTR 4 in Ticwatchom. Zdaj gledam še ta nov Samsung ampak skoraj vsak dan polnit še tisto kar imam na zapestju.. Te že malo mine vse skupaj.

Badwolff ::

Sam sem imel GW3. Drugače super ura, tud za tek, kolo. Problem je pa recimo kak hike, ki traja mal dlje, 8,10 ur. Baterija nikoli ni preživela. Pa na smučanju se mi je vedno zgubila nekje vmes, nehala trackat. Tud naaploh je bil gps manj natancen kot garmin, ampak to so najbrz popravili v nekaj generacijah.

Karen ::

Jaz lahko tudi potrdim da Amazfit Stratos 3 ze ene 4 leta dela vse kar rabim, baterija se vedno vsaj 5 dni, oz. malo manj ce ful sportam ampak 40ur miže naredi tudi v tem primeru.

Nesta ::

Prihaja Galaxy Watch 6 / Classic. Čas je za nakup Galaxy Watch 5 pro :) Vse kar ima 6 bo dobila tudi 5. S tem da baterija je pri 5 Pro 590 Mah...

Pri galaxiju je velik problem baterija. V bistvu, če se odmisli baterijo, bi bilo smiselno Galaxy Watch 4, glede na to, da nekih pametnih razlik med modeli ni.

Našel pa sem še eno exotiko z baterijo, ki zdrži cca cel dan uporabe - skagen folstren gen 6! Tako je slaba?, da je kar dobra!
V vseh pogledih fali: https://www.skagen.com/en-us/smartwatch...

abazuu ::

Vzel 5 PRO 2 mesca nazaj... najbolši nakup. Ura top, baterija solidna. 3 dni z lahkoto, občasno še več :)
Zdej pa samo še počakamo aliexpress paščke s quick swapom.

Nesta ::

abazuu je izjavil:

Vzel 5 PRO 2 mesca nazaj... najbolši nakup. Ura top, baterija solidna. 3 dni z lahkoto, občasno še več :)
Zdej pa samo še počakamo aliexpress paščke s quick swapom.

kateri pašček si vzel? ravno naročam nekaj na aliexpressu.

Hvala

abazuu ::

Nisem jih še našel s quick swapom... Kitajci potrebujejo nekaj časa. Sem pa gledal, da pride tak original pašček 50+€ ! Lol...
««
14 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero Pametno uro kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15148275 (5374) Moivre
»

Pametna ura

112538 (754) enemon
»

Katera pametna športna ura ?

2311924 (9415) Sharp999
»

Smartwatch