Forum » Kaj kupiti » Smart watch, kaj kupiti?
Smart watch, kaj kupiti?
Karen ::
Pismu a ni grozno na kakšne kompromise smo pristali. Tudi sam sem uporabnik smartwatcha, ko sem bil mali smo imeli ure na kalkulator in podobne gadgete, pa je baterija zdržala vsaj 2 leti (kot mali je praktično nisem snel iz roke), danes pa skoz neke polnilce iščem - za vsako uro drugačen, pa pozabim doma, pa v službi, pa na vikendu.
Škoda (če ne bi hotel laufat z musko - jasno potem bt žre ko predvaja pa GPS žre, bi verjetno eno Casio solar vzel, tisto baje drži vsaj v mesecih) - ali pa če bi vsaj realno na nekih 14-20 dni moral filat bi bile to mokre sanje (Amazfit Bip je bilo najbolj vzdržljiva reč kar sem jih imel do sedaj sicer - za daili use pa recimo en tek na teden je zdržala mirno vsaj 20 dni, trenutno Stratos3 filam na 3-6 dni, odvisno od tega al športam al ležim, Xiaomi band 6nfc pa je razočaranje, klinc nima nič pa če jo imam gor s senzoriko pridem na nekih 7 dni, jo ful pobira, res pa da je že v letih - mam jo sam zaradi nfc plačevanja, ko bo Stratos opešal bom probal najti nekaj podobnega z nfc-jem, da gredo mbillsi gor).
Škoda (če ne bi hotel laufat z musko - jasno potem bt žre ko predvaja pa GPS žre, bi verjetno eno Casio solar vzel, tisto baje drži vsaj v mesecih) - ali pa če bi vsaj realno na nekih 14-20 dni moral filat bi bile to mokre sanje (Amazfit Bip je bilo najbolj vzdržljiva reč kar sem jih imel do sedaj sicer - za daili use pa recimo en tek na teden je zdržala mirno vsaj 20 dni, trenutno Stratos3 filam na 3-6 dni, odvisno od tega al športam al ležim, Xiaomi band 6nfc pa je razočaranje, klinc nima nič pa če jo imam gor s senzoriko pridem na nekih 7 dni, jo ful pobira, res pa da je že v letih - mam jo sam zaradi nfc plačevanja, ko bo Stratos opešal bom probal najti nekaj podobnega z nfc-jem, da gredo mbillsi gor).
Lonsarg ::
Problem je da je ura, vsaj zame, popolnoma drugačna glede način polnjenja. Gre za edino elektronsko napravo ki jo ponoči ne odložim in s tem edina naprava kjer ne morem imeti rednega nočnega polnjenja.
Skratka povsod drugje zdržim dnevno polnjenje (je dobro da naprava podpira vseeno 2 dni da je za backup), pri uri pač polnjenje vsak dan pomeni da moram vsak dan ko sredi dneva odložim uro dati mobitel na glasno in nato ko dam uro nazaj mobitel spet potiho. Mi je že na 5 dni to počet vrh glave, d abi moral vsak dan pa cel point uproabnosti ure splava po vodi (ker point ure zame je da imam v zameno mobitel na tiho in da za večino notificationov ki so nepomembni ne rabim mobitela prižigat ampak z hitrim glance vidim da ni nič nujnega).
Skratka povsod drugje zdržim dnevno polnjenje (je dobro da naprava podpira vseeno 2 dni da je za backup), pri uri pač polnjenje vsak dan pomeni da moram vsak dan ko sredi dneva odložim uro dati mobitel na glasno in nato ko dam uro nazaj mobitel spet potiho. Mi je že na 5 dni to počet vrh glave, d abi moral vsak dan pa cel point uproabnosti ure splava po vodi (ker point ure zame je da imam v zameno mobitel na tiho in da za večino notificationov ki so nepomembni ne rabim mobitela prižigat ampak z hitrim glance vidim da ni nič nujnega).
wcpapir ::
Meni je watch 3 pro zdrzal po 18 dni, sedaj prvic polnim garmin 255 razen kaj se je napolnil ko sem poskusal posodobit preko garmin express-ki je mimogrede se vecji zmazek kot garmin ura sama in seveda ni slo.
Baterija je zadovljiva torej, hr in vadbo spremlja enako natancno kot huawei. Garmin connect je kar kul in s stravo dela odlicno. Pogresam da bi lahko vadbo poimenoval trajno po svoje in da bi strava to ime upostevala.
Posodobi mi je ne in sem na 13.23 tako mi vecino stvari iz garmin IQ ne dela. Ekran je še vedno pogreb in bo pogreb ostal razen na soncu se dobro vidi nanj drugace trpijo oči.
Pašček ki pride zraven je crap in iscem nekaj boljsega.
Baterija je zadovljiva torej, hr in vadbo spremlja enako natancno kot huawei. Garmin connect je kar kul in s stravo dela odlicno. Pogresam da bi lahko vadbo poimenoval trajno po svoje in da bi strava to ime upostevala.
Posodobi mi je ne in sem na 13.23 tako mi vecino stvari iz garmin IQ ne dela. Ekran je še vedno pogreb in bo pogreb ostal razen na soncu se dobro vidi nanj drugace trpijo oči.
Pašček ki pride zraven je crap in iscem nekaj boljsega.
Kawhi ::
Problem je da je ura, vsaj zame, popolnoma drugačna glede način polnjenja. Gre za edino elektronsko napravo ki jo ponoči ne odložim in s tem edina naprava kjer ne morem imeti rednega nočnega polnjenja.
Ne boš ravno umrl, če boš pol urce nedosegljiv. Probaj.
yayo ::
bi verjetno eno Casio solar vzel, tisto baje drži vsaj v mesecih
nič ne vem, da bi Casio izdeloval "pametne" ure (nekaj sem bral, da ima par modelov bluetooth za nastavljanje točnega časa iz telefona in to je vse) ampak od leta 2000 kupujem njihove ProTrek Solar ure. Imel sem njihovo PRG-40 kupljeno leta 2000 in PRW-1500 kupljeno tam nekje 2013. Pri obeh sem na tri do pet let menjal polnilno baterijo. Ure sem puščal na oknu, ko jih nisem rabil, da so se polnile s sončno svetlobo par ur na dan. To je to, ura dela dokler se baterija ne znuca nakar zamenjaš z novo in deluje naprej. In trajajo večno, prej začne ohišje razpadati kot pa, da bi mehnizem odpovedal. Ravno včeraj sem šel po svojo tretjo po vrsti ProTrek uro, PRG-340-1 na Škofije, Amazon Locker na mejnem prehodu z Italijo. 181 evrov, Amazon Warehouse deal, very good condition. Ura poponoma nova, nekdo jo je iz najlona vzel in se potem premislil, pa jo vrnil Amazonu.
Lonsarg ::
Pogosto po polnjenju tudi več ur tam pustim uro predno si jo dam nazaj (pač ne bom vsakih 10 min čekiral če je polna že), tak da gre potencialno za več ur nedosegljivosti, če ne bi glasnosti prenastavil na telefonu vsakič ko dam polnit.Problem je da je ura, vsaj zame, popolnoma drugačna glede način polnjenja. Gre za edino elektronsko napravo ki jo ponoči ne odložim in s tem edina naprava kjer ne morem imeti rednega nočnega polnjenja.
Ne boš ravno umrl, če boš pol urce nedosegljiv. Probaj.
Razloži ti moji ženi da je ok da me več ur ne dobi, po možnosti vsak dan več ur če kupim Samsunga ki samo en dan zdrži :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
ZveeZ ::
Lonsarg: te popolnoma razumem, tudi jaz imam isti problem... telefon lahko celo noč daš na kabel, uro imam na roki, budi me vibra na uri. Čez dan lovit kable doma, v službi, pa še kak vikend, prestavljat kable - nightmare. Amazfit Bip mi je bila s tega vidika zakon, 30 dni je mirno zdržala če nisem kuril GPS-a, vse ostalo pa (heartrate na 5 min, nočno spremljanje in ostalo je bilo aktivirano), pa raje par dni več, pa majhna zadeva in izjemno lahka. To da polniš 1x na mesec je super. Samo hudič nima mp3 muske gor (če bi jo imel bi seveda kurila kot nora). Če kdo rabi za tracking spanja, srčni utrip, ura pa alarm je to po mojem best opcija. Tudi recimo ob gps-u 1x na teden po kako uro je še vedno na slabem mesecu. Vse ostalo kar sem videl se niti približno ne more kosati po bateriji, vključno z bandi.
p.s.: sem šel pa gledat tele BIP 3, pa neke U verzije, pa bip pro... to drži zdaj max 14 dni, kar je poraz glede na verzijo 1 te ure. So zgleda nabutal tolk senzorike da kuri kot noro. Škoda.
p.s.: sem šel pa gledat tele BIP 3, pa neke U verzije, pa bip pro... to drži zdaj max 14 dni, kar je poraz glede na verzijo 1 te ure. So zgleda nabutal tolk senzorike da kuri kot noro. Škoda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karen ()
Kalibri ::
Ko sem začel metati stvari, ki me ne zanimajo, ven iz liste, so padle v ožji izbor naslednje:
- Polar Pacer (ne PRO varianta, navaden),
- Garmin Forruner 55 - baterija
- Amazefit 4 GTR
- Coros Pace 2 - morda preveč kompleksna.
Pri dražjih ne vidim dodane vrednosti/mikala me je Garmin Enduro, vendar sem jo odpikal zaradi teže, ker bi jo imel tudi čez noč gor.
Mnenja?
- Polar Pacer (ne PRO varianta, navaden),
- Garmin Forruner 55 - baterija
- Amazefit 4 GTR
- Coros Pace 2 - morda preveč kompleksna.
Pri dražjih ne vidim dodane vrednosti/mikala me je Garmin Enduro, vendar sem jo odpikal zaradi teže, ker bi jo imel tudi čez noč gor.
Mnenja?
vilonja ::
Jaz bi mogoce v ozji izbor dal se forerunner 255:
https://www.petrol.si/eshop/sport/tek/p...
ZveeZ ::
Ampak potrebno je lociti med smart watch in sports watch.
Torej, za kaj se bo ura primarno uporabljala.
Kolibri išče light sports watch kot izgleda glede na izbor.
Pri Huawei dobiš naprimer dober sport watch in smart watch v enem. Vse ostalo so pa kompromisi.
Pri Huawei dobiš naprimer dober sport watch in smart watch v enem. Vse ostalo so pa kompromisi.
scipascapa ::
tole je top nakup.
scipascapa je izjavil:
tole je top nakup.
Imas 255?
scipascapa je izjavil:
30 dni ti pa ne verjamem ;) sam sem jo imel, max 2 tedna....
A si imel enko - čisto taprvo?
Jaz sem 30 dni mirno živel z njo, te novejše vidim da imajo bistveno manj stamine. Daj mal preveri review-je, prvi model je res toliko držal, sem bil čisto presenečen.
Ampak potrebno je lociti med smart watch in sports watch.
Spremljanje utripa, spanja in stresa. Za bicikl imam števec, polar pas za utrip, senzor za kadenco in hitrost. Tako da me za športe niti ne zanima pretirano.
255 se mi zdi že overkill.
Fitnes ure so mi grde.
scipascapa je izjavil:
Polar ali Coros, Garmin zaradi super ecosistema.
Amazfit niti pod razno ne.
Polarja bi imel, ker sem cca 20 let nazaj imel Polarja in imam njihov prsni pas.
Se mi zdi, da sta si po funkcijah, ki bi jih imel, Polar Pacer in 55-ka zelo podobna, s tem, da pri 55-ki pretehta baterija, cena pa je itak non-issue pri 55-ki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kalibri ()
Uuf ce si imel polarja 20 let nazaj in imas pašcek je za pogledat ce je kompatiblen, nwm ce je ant kompatibilen s trenutnim ant+. Lahko imas tudi od polarja pas in garmin uro, ni nic narobe.
Zdej lahko namesto stevca uporablas tudi uro, pa ti se gps traso izrise.
Je pa res, da so garmin ure z mip zaslonom športno usmerjene in imajo dober battery life. Jst sem razmisljas se malo v naprej in si rekel, da grem na garmin ekosistem, saj sem bolj sportno usmerjen, hribi, tek, kolo,.. in bi tudi v prihodnosti rad imel vse na enem mestu, tudi ko bom kupil naslednjo uro.
Zdej lahko namesto stevca uporablas tudi uro, pa ti se gps traso izrise.
Je pa res, da so garmin ure z mip zaslonom športno usmerjene in imajo dober battery life. Jst sem razmisljas se malo v naprej in si rekel, da grem na garmin ekosistem, saj sem bolj sportno usmerjen, hribi, tek, kolo,.. in bi tudi v prihodnosti rad imel vse na enem mestu, tudi ko bom kupil naslednjo uro.
Jst imam zdele pol leta garmin forerunner 935, sem jo kupil rabljeno, tip ki jo je prodajal, jo je komaj kaj uporabljal, tako da nimam problema z baterijo. Uporabljam izključno za šport in merjenje tistih telesnih funkcij 24/7 (koraki, spanje, srčni utrip), ne uporabljam pa ure za povezavo s telefonom za prikaz notificationov. Na tej uri čisto nič ne pogrešam, še presenetljivo ima gps zelo dober.
Prej sem imel stratos 3, lahko bi rekel da sem sel na slabše, saj ima trenutna ura slabši zaslon, nima touchscreena in je novejša.
Ampak za šport je imela en zelo velik dealbreaker. Lahko sem povezal srčni pas z uro, ampak le preko bluetootha. Ne vem ali je bil kaksn bug, ampak meni je ura kurila 20% na uro, če sem imel povezan srčni utrip, drugače le nekih 5%. Za kaj daljšega je bila ura neuporabna ali pa nisem smel uporabljati paščka za srčni utrip. Tako, da če misliš kupit kakšnega kitajca in ti je pomembno, da lahko povežeš srčni utrip, potem priporočam, da rajsi pogledas za polar, coros ali garmin.
Prej sem imel stratos 3, lahko bi rekel da sem sel na slabše, saj ima trenutna ura slabši zaslon, nima touchscreena in je novejša.
Ampak za šport je imela en zelo velik dealbreaker. Lahko sem povezal srčni pas z uro, ampak le preko bluetootha. Ne vem ali je bil kaksn bug, ampak meni je ura kurila 20% na uro, če sem imel povezan srčni utrip, drugače le nekih 5%. Za kaj daljšega je bila ura neuporabna ali pa nisem smel uporabljati paščka za srčni utrip. Tako, da če misliš kupit kakšnega kitajca in ti je pomembno, da lahko povežeš srčni utrip, potem priporočam, da rajsi pogledas za polar, coros ali garmin.
To drži za Stratos3 - ko grem laufat za 1 uro je baterija -25% (GPS in BT muska). Je pa res da več kot 1h ne laufam običajno, tako da pri meni gre skozi. Je pa fino vedet da Garmin dlje drži. Tako da tistih minus 20% ki jih omenjaš z BT je verjetno podobno kot če bi imel BT musko na slušalke.
WizzardOfOZ ::
Glih sem dobil mail za epix pro. Obljubljajo 31 dni avtonomije
To nabavte.
instinct 2x ima še več avtonomije, solar verzija pa poleti praktično neomejeno.
že navaden instinct poleti drži dolgo časa, 2x naj bi imel pa večji ekran (več solarnih celic) in večjo baterijo.
kako ste kaj z garmini v slani vodi? snamete preden greste v vodo ali jo samo po kopanju dobro sperete v sladki vodi?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
jaz kaka dva tedna plavam v morju z Venu 2 Plus. Potem ga dam pet-deset minut v umivalnik, da se raztopi sol, ki je na kakih skritih mestih in ga še izplaknem v tekoči vodi. Sem pa precej razočaran, da Venu nima p v "open water plavanja" kot aplikacijo, le bazen. Baje, ker gps tracking v morju ne deluje kot bi moral. Drugače so modeli, ki niso nič dražji a imajo tako aplikacijo. Sem si snel Swimming App Professional iz IQ apps, ki omogoča spremljanje plavanja v morju tudi na Venu 2 pa je res, da je gps graf precej čuden. Če bi pred nakupom vedel, da Venu 2 nima aplikacije za morje bi verjetno kaj drugega vzel.
mislim, da pri pool računa, da plavaš v ravni črto od enega do drugega konca bazena medtem, ko za open water uporablja gps.
Djole ::
WizzardOfOZ je izjavil:
To nabavte.
že navaden instinct poleti drži dolgo časa, 2x naj bi imel pa večji ekran (več solarnih celic) in večjo baterijo.
kako ste kaj z garmini v slani vodi? snamete preden greste v vodo ali jo samo po kopanju dobro sperete v sladki vodi?
Vivoactive music po 3 letih se vedno bp, zadnje leto bolj slabo uporabljal v slani vodi, pred tem pa kar veliko, cez celo leto, ne samo poleti...nic kaj extra negoval, pod tusem malo sperem, ce ze...imam pa uro res nonstop gor, razen ce kdaj po polnjenju pozabim nanjo.
@yayo
Jaz na forerunner 935 tudi nisem imel aktivnosti Backcountry Ski, ki so jo novejše ure imele. Nekje na netu sem našel datoteko za to aktivnost, uro povezal z računalnikom in datoteko prenesel v mapo SPORTS. Potem mi je tudi v connectu shranil aktivnost kot Backcountry Ski.
Pošiljam link do mojega file-a na uri, ki ima open water swimming aktivnost, mogoce bo delalo, nisem pa prepričan:
https://mega.nz/folder/RfJGVbTC#fJFOUo0...
Jaz na forerunner 935 tudi nisem imel aktivnosti Backcountry Ski, ki so jo novejše ure imele. Nekje na netu sem našel datoteko za to aktivnost, uro povezal z računalnikom in datoteko prenesel v mapo SPORTS. Potem mi je tudi v connectu shranil aktivnost kot Backcountry Ski.
Pošiljam link do mojega file-a na uri, ki ima open water swimming aktivnost, mogoce bo delalo, nisem pa prepričan:
@vilonja
hvala, bom poskusil. trenutno uporabljam 3rd party aplikacijo katero sem zgoraj linkal in je ok, lepo vse beleži razen gps pozicije, ki zgleda malce "pijano" ne vem pa, če druge ure to bolje trackajo. Če bolje beležijo verjetno pomeni, da so opremljene z boljšim gps modulom ampak precej dvomim. Po temu kar berem Garmin enostavno postavlja količke, da bi uporabnike prisili, da kupijo dražjo uro ali tako, ki je specifična za plavanje (Garmin Swim 2).
hvala, bom poskusil. trenutno uporabljam 3rd party aplikacijo katero sem zgoraj linkal in je ok, lepo vse beleži razen gps pozicije, ki zgleda malce "pijano" ne vem pa, če druge ure to bolje trackajo. Če bolje beležijo verjetno pomeni, da so opremljene z boljšim gps modulom ampak precej dvomim. Po temu kar berem Garmin enostavno postavlja količke, da bi uporabnike prisili, da kupijo dražjo uro ali tako, ki je specifična za plavanje (Garmin Swim 2).
Sem inštaliral fajl, ki si ga prijazno linkal in se mi je prikazal med aktivnostmi s svojo ikonico. Na prvi pogled so nastavitve aplikacije enake tistim v pool swimming, prva v stolpcu je za nastavitev dolžine bazena, tako, da bom sprobal prvič, ko skočim v morje. Domnevam, da bom moral datoteko vsakič na novo naložiti po posodobitvi firmverja.
Badwolff ::
Kolikor vidim po stravi, so linije plavanja kr neki, tidi na ostalih urah (rabi garmini in Apple watchi). Mogoče bi se moral mal poigrat z gps nastabitvami, domevam, da je sam osnovna vklopljena. Sploh je hecno , ker metri nekako ustrezajo, gps track je pa odsekan, čist raven, mal po kopnem.
sfaljk ::
WizzardOfOZ je izjavil:
To nabavte.
Pozdravljen.
Imam Garmin Instinct 4 leta. Poleti 3 tedne morja. S sladko vodo ga ne izpiram posebej. Imam ga na roki med tuširanjem. Zaenkrat ni težav.
Iskreno do sedaj sploh nisem vedel, da bi ga moral spirati.
buttcrack ::
@yayo
ta file predivedevam da je za plavanje, mogoče šeraš še za turno. bo na 255 delalo?
Badwolff ::
255 ma turno
Edit - neki sem zajebal, nima...
Edit - neki sem zajebal, nima...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
alajlgja ::
Katerikoli GPS bo na roki med plavanjem delal slabše, ko potapljaš roko. To ne pomeni, da zgublja signal do te mere, sam pač mal je off.
Če želiš imeti pravo lepo sled je treba pač uro ohraniti nad vodo.
Ena rešitev je v namenski boji za plavanje, ki označuje tudi položaj plavalca in je kot nekakšna suha vreča, jaz sem se znašel tako, da sem si jo zapel okrog paska od plavalnih očal.
Ampak to, je če si resen plavalec. Za manj kot kilometer ne vem če je to pomembno, če je sled malce ukrivljena.
Če želiš imeti pravo lepo sled je treba pač uro ohraniti nad vodo.
Ena rešitev je v namenski boji za plavanje, ki označuje tudi položaj plavalca in je kot nekakšna suha vreča, jaz sem se znašel tako, da sem si jo zapel okrog paska od plavalnih očal.
Ampak to, je če si resen plavalec. Za manj kot kilometer ne vem če je to pomembno, če je sled malce ukrivljena.
ja, berem, da si nekateri plavalci uro kar pod plavalno kapo namestijo, na vrh glave. To je verjetno del telesa, ki je najmanj časa pod vodo. Ampak jaz nisem niti blizu takim "resnim" plavalcem. Pač imam pametno uro in bi jo rad izkoristil kjer se le da.
Likalnik ::
WizzardOfOZ je izjavil:
To nabavte.
Pozdravljen.
Imam Garmin Instinct 4 leta. Poleti 3 tedne morja. S sladko vodo ga ne izpiram posebej. Imam ga na roki med tuširanjem. Zaenkrat ni težav.
Iskreno do sedaj sploh nisem vedel, da bi ga moral spirati.
Zdravo, tudi jaz imam GArmin uro s katero sem redno v morju....jo nič kaj extra ne sperem...pač kolikor se spere, ko sem pod tušem...zaenkrat ni težav
Kawhi ::
Huawei GT3 pro pri open water plavanju (kravl, ura normalno na levi roki) dela tudi toplo hladno gps. Plavam ob obali in ene petkrat je sled zelo ok, lepo sledi robu obale, šestič pa kar ornk zabluzi in je pri 3km tudi ene 15% razlike...
Sem šel gledat plavanje na prejšnji uri Huawei watch 3 PRO. Proti garmin 255 je v morju delala odlično, z garminom plavam po obali kar s huawei nikoli nisem, je pa res da je kje malce ravna črta vmes.
Samo povem opažanja, ker nekateri tukaj se obnašajo kot da je Garmin firma njihova in jih prodajajo za kruh ter poveličujejo. Treba je napisati tudi slabosti.
Meni se še FR255 kar ni updatal še vedno je na 13.23 kar pomeni, da večina stvari iz connectIQ ne deluje.
Meni se še FR255 kar ni updatal še vedno je na 13.23 kar pomeni, da večina stvari iz connectIQ ne deluje.
buttcrack ::
Samo povem opažanja, ker nekateri tukaj se obnašajo kot da je Garmin firma njihova in jih prodajajo za kruh ter poveličujejo. Treba je napisati tudi slabosti.
težavo imaš samo ti očitno, zakaj je temu tako pa žal ne bi vedel.
meni se je do sedaj že dvakrat samodejno updejatala, pravtako mi tudi vse ostale oglaševane zadeve delajo BP.
tako, da ne poveličuje nihče ničesar, samo ne pritožujemo se, ker nam dela out of the box tako kot mora.
ti pa že naredi factory reset ali pa jo nesi nazaj in zapni tisto huaweiko, ki je svetlobna leta pred FR255 pa bo mir.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero Pametno uro kupiti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 46377 (3476) | Moivre |
» | Pametna uraOddelek: Kaj kupiti | 2396 (612) | enemon |
» | Katera pametna športna ura ?Oddelek: Kaj kupiti | 11501 (8992) | Sharp999 |
» | SmartwatchOddelek: Kaj kupiti | 3556 (2610) | Jst |