» »

Izbira projektorja

Izbira projektorja

Gandalfar ::

Ima kdo kaj izkusenj s projektorji in izbiro le teh? Potrebujem cim vecjo svetilnost saj bo verjetno uporabljan v slabih svetlobnih pogojih. Nazalost imam budgeta samo okoli 400k

Tomi ::

Jaz sem dosedaj imel izkušnje z nekaj Invisionovi modeli in enim Infocusom, pa so se obnesli lepo. Res je, da se je Infocus dlje hladil, saj ga je bilo treba pustiti nekaj časa na elektriki, pri ostalih to ni bilo potrebno. Za cene pa ne bi vedel, ker sem imel sposojene (na davkoplačevalske stroške>:D ).

Seveda je pri projektorju treba vedeti, koliko bo uporabljan, ker je večji strošek kot sam projektor čez nekaj časa nova žarnica. Daljšo, kot ima življensko dobo, bolje je.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Gandalfar ::

Koliko se pozna razliko med svetilnostjo 800 ANSI , 1000 ANSI ter 1200ANSI?

Tomi ::

V kako zelo temnem prostoru in na kakšni razdalji se bo uporabljal?

Recimo za domačo uporabo bi bil meni všeč tale. Predvsem, ker je tih, na kar moraš biti seveda pozoren. Če je pa "kino", potem niti ni tako pomembno.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Gandalfar ::

Naceloma se bo zadeva vlacla naokoli po podjetjih in verjetno ne bodo pogoji vedno optimalni.

Tomi ::

Moja izkušnja je taka, da je bila slika ne glede na pogoje, v katerih je projektor deloval, dobra. Pa niso bili vedno optimalni.
Sicer pa, kot sem napisal gor, poglej, kako je zadeva glasna, če je za predstavitve v/po podjetjih.
metrodusa.blogspot.com

Aspirinix ::

JAz sem do zdaj največ delal le z dvema: en starejši InFocus, ki smo ga do letos okoli posojali.
Drugi je Nec (VT440), nabavili lani pri Megahit. Zadovoljen, easy dela, kolko tolko dobra slika v vseh pogojih. 500k z rezervno žarnico(90k). Dela tiho in precej zanesljivo. Včasih ma finte z avtomatsko nastavitvijo slike.
Drugače pa, po moje, lahko računaš, da skoraj večina projektorjev zadostuje za predstavitve po podjetjih. Edina stvar, ki jo pazi je žarnica. Imajo le dve slabi lastnosti: drage so ko sam satan, če vroče prehitro pričneš premikati grejo k vra**.

Zgodovina sprememb…

Tjulenj ::

glede na budget (400k) pomojem prav veliko izbire nimaš. pozornost obrni na priključke (oz. pomanjkanje le teh), to je bil še največji minus kar sem jih jaz opazil (poleg slabše svetilnosti in predragih/premalo kvalitetnih žarnic) pri cenejših modelih. sem pa dosedaj delal z enim sony-em, par infocusi, pa dvema modeloma sanyo (vsaj zdi se mi). pa glede občutljivosti, ne boš/ste verjeli kaj vse prenesejo te stvari, kar se je nam že zgodilo bi vsaj 5x moralo vse že crknit, pa je samo enkrat :D

Gandalfar ::

trenutno gledam PHILIPS LCD PROJEKTOR Garbo predvsem zaradi dolge zivljenske dobe zarnice (5-6x dlje kot ostali). Nazalost na netu ne najdem nobenega reviewa tega projektorja :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38369012 (1901) matobeli
»

Kateri projektor za gledanje tekem SPja

Oddelek: Kaj kupiti
172231 (1811) Opkow
»

Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211546 (10374) urosbe
»

Nakup projektorja

Oddelek: Kaj kupiti
61367 (1229) djpiky
»

projektor

Oddelek: Zvok in slika
352435 (1977) ~Panter~

Več podobnih tem