» »

Kupovanje komponent v tujini

Kupovanje komponent v tujini

[SkA] ::

Okay, preden me linčate, češ o tem je blo že ful povedanega morem povedat da sem uporabil search in prebral večino najdenih zadev ampak odgovora na moje vprašanje nisem našel :D

Torej, kratko in jedrnato: Če grem po komponente v tujino (recimo CPU, MB) je cena na vsako zadevo cca 2,3,4 maksimalno 5.000 sit cenejša kot pri nas. Tam izpolnim formular ali kakorkoli že da dobim nazaj njihov davek. Na mejnem prestopu na tuji carini s tem formularjem dvignem svoj denar nazaj. S tem sem prišparal še dodatnih 20% vrednosti artikla. Ampak.. sledi moje vprašanje: Ali me potem ob prestopu meje naši cariniki obdavčijo z DDVjem ali se jim ne sanja da sem kaj kupil, rečem da imam nekaj cunj in hrane in grem čez?

Predvsem izkušnje prosim.. kolikor se jest spomnim je tuja carina ob mojem dvigu davka dolžna na našo carino faksirati kaj sem kupil, in v kolikor zadeve ne prijavim in plačam davka in eventuelne carine.. me fajn pof**** :D A je to res, al se noben več za to ne briga in dobim še 20% nazaj in spizdim v slovenijo? Slišal sem tudi da v tem primeru lahko pride tudi do tega, da dobiš nazaj denar, greš mirno čez carino, potem pa čez nekaj dni po pošti dobiš od našega carinskega urada račun za DDV in carino.

Skratka.. mi lahko kdo pove, ki kupuje v tujini, kako je stem te dni/leto? :D

wince ::

Ce imas dobro zlahto na obali oz. nekje kjer majo maloobmejne propustnice ti lahko naenkrat nesejo cez do 250eur (preiskuseno) na propustnico... in gre lahko carinih samo se v jok in na prvo drevo :D in ti lepo poberes davek nazaj...

LP

dejc2 ::

Cariniki na drugi meji nč ne sporočajo našim,kva pa misleš da se oni sekirajo, kaj ti uvžaš v drugo državo,važen je sam da ne v njihovo pa je. Pa to glej, če boš kupval nad 1000eur, prjav pa plačaj ddv, ker drugač te lohk dobijo, pa plačaš kazen, na dom to mislem, ne na meji.Če maš pa manj, pa kot 1000eur, pa sm no drugi meji prjav, na naši pa reč da nimaš nč, zdj k je vroče se jim itak ne da gledat.

Lp Dejč


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Oddelek: Kaj kupiti
453887 (2888) b0j3

Prenosnik - Avstrija

Oddelek: Kaj kupiti
274536 (1788) flipflop
»

kolko evrov za vrnitev davka iz essedija?

Oddelek: Kaj kupiti
241674 (1230) para-site
»

essedi in kolk je vredno

Oddelek: Pomoč in nasveti
111162 (870) para-site
»

Nakup v zamejstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645173 (4324) eiht

Več podobnih tem