» »

Postavitev mreže z routerjem

Postavitev mreže z routerjem

Trick ::

Imam dva pcja (oba z XP) in router. Kabelsko povezavo. In seveda modem. Kako postavim mrežo, tako da bo mi deloval internet na obeh pcjih?? In kako naredim, da bom lahko prenasal datoteke med pcjema?

Lepo bi prosil za odgovore, ali pa kakšno povezavo na stran, kjer je to napisano (eng, slo).
thnx!
3k

Lucio ::

Praviš da imaš router, potreboval boš še switch ali hub. Možno je da imaš to že v routerju (če je hardverski). Potem ti ostane samo še da vtalneš kable v switch/router, ter kabel ki gre iz modema v router v port WAN (pri meni mora bit crossower kabel, ni pa vedno tako, pač odvisno od proizvajalca), ter skonfiguriraš router z nastavitvami ki ti jih mora dati tvoj provider. Kako to narediš pa ti mora pisati v navodilih od routerja (postopek se razlikuje od routerja do routerja). Ponavadi do menija dostopaš preko internet explorerja, tako da vpišeš interni IP od routerja ter se prijaviš vanj,...

Za kaj več moraš bolj podrobno opisat kakšen router imaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lucio ()

Business ::

Mislim da ne boš rabil switch ali hub ipd. Če imaš nov router, je to vse že noter. Vsaj pri meni je tak.Poveži vse kable in vklopi PC. NAjprej moraš nastaviti router. Če imaš statični IP boš moral v knjigi pogledat kako se nastavi za statični IP, če imaš dinamični pa tudi.
v nastavitve routerja prideš tako, da mu v internet explorerju vpišeš naslov, ki si ga dobil zraven npr. : http://192.168.xxx.xxx. Dalje poglej v knjigo.

V windowsih XP, pa nastavi, windowsi samodejmno pridobijo IP naslov.
Ko končaš vgasni PC in vklopi in internet povezava mora delat. Za povezavo med PC-jema, moraš oba nasaviti v enako grupo npr workgroup. Nato moraš nastaviti katero mapo boš dal v skupno rabo, lahko pa cel disk, samo ti ne priporočam to. Raje samo mapo ali dve. LAhko tudi na obeh, če hočeš da se oba med sabo vidita. Zapomni si imena računalnikov in jih poišči v soseščini.

LP
Business

Cuoresportivo ::

jaz sem nabavil planetov router. internetna kabelska povezava mi deluje mreža tudi, edino porte ne znam odpret. prosil bi če mi lahko kdo razloži kak in kakšni so porti za naslednje zadeve:

baje treba za messengera odpret pa za emule posebaj odpirat.
a mi lahko kdo pove katere porte in postopek.

router je planet xrt 401c
lep pozdrav(best regards)

Cokolesnik ::

Nekaj nasvetov od mene v tej temi.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793570033 (6862) c23po
»

Pomoc pri povezavi na internet!

Oddelek: Omrežja in internet
211591 (1385) Zm3-D3n
»

Najcenejše domače omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
281744 (1326) Senitel
»

Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?

Oddelek: Strojna oprema
254540 (4090) BBB
»

Router in problemi!

Oddelek: Strojna oprema
101967 (1805) majk2000

Več podobnih tem