» »

Router in problemi!

Router in problemi!

damirez ::

S sosedom mava skupaj ADSL in oba vstopava na net preko routerja, vse lepo in prav kadar pa hoceva kaksno spilo igrat (C&C Generals) ali server postavit bodisi za kasno spilo ali Net messenger pa se zadeva zatakne, vem da je bilo veliko o tem ze nepisanega a vendar ne najdem pravega odgovora.
Kako narediti da bom imel svoj IP in ne od routerja or whatever, bral sem nekaj o odpiranju portov vendar nic uporbnega potem sem se pa spoomnil na vas struckote upam da mi boste lahko pomagalai aja router je pa:
http://www.mmd-shop.de/router.htm
LevelOne FBR-1402TX ADSL Router
Preis: 69.oo EUR
Od soseda fotr noce slisat da bi dala prec router, kao zascita pa to, tako da odstranitev routerja ne pride v postev.

LP!

damirez ::

Vem za tiste nastavitve htm 192.168.0.1 sam me zanima kaj je treba nastavit da bi router sluzil kot hub in ne kot router sj un fotr itak neb dojel.

bmandelj ::

router je do neke mere hub ali switch.

odgovor na tvoje vprasanje pa je verjetno v navodilih routerja.

staticen ali dinamicen ip ti ne bi smel povzrocati problemov, saj konec koncev vseeno kako comp dobi ip.

a compa se drugace vidita? (v explorerju)

na WWW.LEVEL1.COM sem zasledil da ma zadeva neke vrste web management (internet explorer)

LP brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bmandelj ()

Red_Mamba ::

ponavadi bi naj bilo tako da za lokalno mrežo nimač nič za nastavljal, vsaj pri mojem je tako (BenQ). Nastavim ga samo za povezavo z internetom, se pravi da kodo in uporabnika za ADSL vpišeš. Ostalo mora delat takoj ko priključiš na ruter računalnike.
Pazi samo to da bodo IP kartic istega ranga kot router. Recimo od 192.168.0.1 navzgor; 192.168.0.2 naj ima en računalnik potem 192.168.0.3 naslednji in to je to.

pingo76 ::

Mslim da bi v tvojem primeru bilo bolje da ADSL priklopiš na switch tako kot ostala dva pc-ja in vsak naj ima svojega klienta. Najboljše se obnese RASPPOE za razliko od bednega siolovega klienta. Vsak ima nato svoj ip naslov in vse se obnaša tako kot da bi imeal vsak svojega. No ja hitrost bo enaka kot prej:D . Router? Prodal ker ni bil to to in kupil namesto njega 4 switche in ostrečil še nekaj prijateljev8-) .

Aja, saj ga ni treba dat stran, uporabi ga kot switch>:D. Glede varnosti pa raje dej gor kak firewall. Meni je dovolj free Kerio personal firewall.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

damirez ::

Pingo ti si prblizn dojel kaj hocem. Zato mi povej kako naj uporabim router kot switch da isklopim wse firewalle(ko jih je*e). Oba hoceva imeti normalno vsak svoj dinamicen IP in to je vse.
Zanima me kako to nastavis v Routerju.

sash ::

ti sam ADSL link vklopi na uplink na preklopnem (Switch) delu routerja z navadnim patch kablom ali pa v navadni port z cross over kablom in vsak komp se ti bo povezal z svojim IP-jem. Povezave pa nardiš kot bi imel ADSL vklopljen direkt u komp
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Cokolesnik ::

Ne vem, zakaj bi router predstavljal težavo. Za določene aplikacije je treba ročno odpreti porte, npr. za pošiljanje datotek v mircu, messengerju, icqju, pa za postavitve strežnikov in podobno. Le številke portov, ki jih je treba odpreti, je treba poznati in jih odpreti v nastavitvah routerja. Zadeva bo nato gladko stekla.

Malo pomoci...
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

airman02 ::

Jaz imam pa zdaj tak problem... Dobil sem statični IP. Prej sem router uporabljal kot switch, sam zdaj seveda več to ne gre. Zdaj pa ne vem kako naj nastavim, da bo deloval kot router. Vse priklopim nazaj, grem v nastavitve, vse nastavim, ampak me ne prepozna kot uporabnika. Ne na eni, ne na drugi mašini. Uporabljam pa U.S. Robotics 4-Port Broadband Router. Če mi lahko kdo podrobno opiše, kako naj nastavim nastavitve in kaj še moram spremeniti na računalniku. Hvala.

sash ::

da nemoreš uporabljat zdaj samo switch dela je normalno ker si imel prej dinamični ip in si lahko imel 4 (2) ip-ja sedaj maš pa samo enega. Zato moraš sedal ADSL lin vtaknit v ti. WAN port na routerju in nato iz switch dela v vsak komp po en navaden kabl. Kar se pa tiče nastavitev samega routerja pa se morš konektat na router (običajno preko explorerja na ip ki je podan v navodilih - večkrat 192.168.0.1 vendar ne vedno) in nato tam vpišeš v nastavitvah za povezavo (Conention) uporabniško ime in geslo - kje najdeš posamezne nastavitve pa malo poglej ker se le te od routerja do routerja razlikujejo.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

majk2000 ::

Damirez:

Ce hoces igrat online samo z enim racunalnikom , da igra vlogo gostitelja, potem poskusi tole.
Pojdi v nastavitve routerja, na rubriko Virtual Servers. Potem pa oznaci enable Virtual Server, vpisi IP tvojega racunalnika (recimo 192.168.0.2) in shrani nastavitve. Potem bi tebi aplikacija morala delovati normalno, oz. tvoj streznik bo viden na netu drugim igralcem.

Ce rabis pa oba spravit na net socasno vsakega s svojim IPjem, bos imel pa tezave, oz. uporabi postopek ki ti ga svetujejo zgoraj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

Oddelek: Omrežja in internet
169441 (9110) Hanzek
»

2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?

Oddelek: Omrežja in internet
82426 (2186) b
»

Win2003 server ent + ICS (ADSL)

Oddelek: Omrežja in internet
61734 (1642) PaJo
»

Povezava 2 Rač. preko switcha

Oddelek: Programska oprema
371722 (1410) nimus
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222163 (1937) TribesMan

Več podobnih tem