Forum » Pomoč in nasveti » Čudni simboli na zunanjem disku/direktorijih
Čudni simboli na zunanjem disku/direktorijih
lolipop2 ::
Hej!
Spet sem v težavah. Tokrat težava z zunanjim diskom.
Kar naenkrat so se mi namesto direktorijev in imenov datotek pojavili čudni simboli, v smislu: »ČcJč*Z.מ┤
Be si direktoriji, ampak nekaj od teh.
Sumim, da sem med tem, ko sem browsal zunanji disk, po nesreči istočasno izklopil/vklopil gumb za izklop tega diska.
Kaj pa sedaj? :(
Spet sem v težavah. Tokrat težava z zunanjim diskom.
Kar naenkrat so se mi namesto direktorijev in imenov datotek pojavili čudni simboli, v smislu: »ČcJč*Z.מ┤
Be si direktoriji, ampak nekaj od teh.
Sumim, da sem med tem, ko sem browsal zunanji disk, po nesreči istočasno izklopil/vklopil gumb za izklop tega diska.
Kaj pa sedaj? :(
ngc2392 ::
checkdisk. in upaj, da ti jih popravi.
ne skrbi, vsi smo delali napake. le da jih eni še naprej :)
ne skrbi, vsi smo delali napake. le da jih eni še naprej :)
United We Stand, Divided We Fall
lolipop2 ::
Uh, evo... dve uri sem se zezal... pa nič. Vmes mi kišta ni prepoznala več nobenega external drive-a, moji živčki pa #$#"#$ :D
Sem nekajkrat resetiral, diske preklopil iz enih v druge USB-je... in klikal troubleshoot na neprepoznavnih usb drive-ih in po dveh urah je začelo oboje delati in tudi tisti čudni znaki so izginili. Izgleda da je vse OK, da je comp sam popravil zadevo.
Ajajajaj. Vseeno hvala, upam, da drugič ne bom rabil več.
Sem nekajkrat resetiral, diske preklopil iz enih v druge USB-je... in klikal troubleshoot na neprepoznavnih usb drive-ih in po dveh urah je začelo oboje delati in tudi tisti čudni znaki so izginili. Izgleda da je vse OK, da je comp sam popravil zadevo.
Ajajajaj. Vseeno hvala, upam, da drugič ne bom rabil več.
Karen ::
Upam, da si za vsak slučaj:
- takoj, ko ti je začel disk spet delat, naredil backup vseh podatkov iz zunanjega diska na notranji disk, pa potem na drugega (zunanjega) ali na oblak... domnevam, da so ti podatki pomembni če si skoraj živce izgubil;
- formatiral ta zunanji disk, dal pregledat za slabe sektorje, in potem kopiral nazaj podatke če je vse ok... pa jemal disk z rezervo... v smislu da ni gotovo koliko časa bo zadeva še delala
Tako da imaš zdaj te zate kritične podatke vsaj še na dveh lokacijah, ki sta offline oz. se ne sinhronizirata s tem diskom (kriptovirusi).
Da ne bomo slučajno jutri brali nadaljevanje tvojih sporočil... če jih pa bomo, si pa sam kriv, mi bomo samo rekli "a smo ti rekli". Torej podatke imej vedno na več medijih, yes? Glede na vsebino sporočil sem domneval, da take panike sicer ne bi bilo če bi bili podatki na več mestih.
Skratka odigraj naprej lekcijo, če disk ne bi začel delati nazaj, kako bi moral imeti shrnjene podatke da se ne bi sekiral, pa bo vse v redu.
- takoj, ko ti je začel disk spet delat, naredil backup vseh podatkov iz zunanjega diska na notranji disk, pa potem na drugega (zunanjega) ali na oblak... domnevam, da so ti podatki pomembni če si skoraj živce izgubil;
- formatiral ta zunanji disk, dal pregledat za slabe sektorje, in potem kopiral nazaj podatke če je vse ok... pa jemal disk z rezervo... v smislu da ni gotovo koliko časa bo zadeva še delala
Tako da imaš zdaj te zate kritične podatke vsaj še na dveh lokacijah, ki sta offline oz. se ne sinhronizirata s tem diskom (kriptovirusi).
Da ne bomo slučajno jutri brali nadaljevanje tvojih sporočil... če jih pa bomo, si pa sam kriv, mi bomo samo rekli "a smo ti rekli". Torej podatke imej vedno na več medijih, yes? Glede na vsebino sporočil sem domneval, da take panike sicer ne bi bilo če bi bili podatki na več mestih.
Skratka odigraj naprej lekcijo, če disk ne bi začel delati nazaj, kako bi moral imeti shrnjene podatke da se ne bi sekiral, pa bo vse v redu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11619 (6954) | solatko |
» | Nedobavljivost diskov in visoke cene še vsaj šest mesecev (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Rezultati | 35526 (25422) | RuskiSnajper |
» | Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 34828 (14978) | xyxyxyxy |
» | Problem s particijama na trdem diskuOddelek: Strojna oprema | 2008 (1469) | solatko |
» | program za kopiranje diskOddelek: Programska oprema | 4308 (3741) | imagodei |