» »

Kje se dobi zastonj glasbo za youtube filme?

Kje se dobi zastonj glasbo za youtube filme?

techuser ::

Veliko je strani, ki ponujajo zastonj glasbo za ozadja za video posnetke za youtube in podobno, vendar je povsod neka fora, da moraš dat akreditacijo ali vsaj neko povezavo na avtorja. Ali obstaja kakšna stran brez teh omejitev, kjer dobiš glasbo res zastonj brez kakršnih koli povezav?
  • spremenil: techuser ()

shadeX ::

Youtube ima svojo zvočno knjižnico prav za ta namen. Nekaj jih je zastonj, drugo je potrebno v opis podati povezavo.

Poglej katere so zastonj in izberi tiste.

jype ::

Lahko jo na hitro napišeš v kakšnem trackerju, če nisi preveč zahteven.

BivšiUser2 ::

Ja in zakaj jih ne bi akreditiral, tudi, če je free? Če so se potrudili, bi oni ob konkretnem ogledu, verjamem, da imajo tudi oni na voljo orodja za videti , kdo jih linka. Lahko se stvar razvije v kaj komercialno bolj uspešnega.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

avian2 ::

Mimogrede, ko se stvar razvije v kaj komercialno bolj uspešnega, skladba na tiho izgine iz YouTube free music libraryja, ti pa dobiš copyright strike na kanalu.

The Player ::

Zelo znan je incompetech od Kevin Macleod-a, večina royalty free glasbe je iz tam, je pa res, da moraš navesti avtorja glasbe, kar ni nič spornega. Načeloma lahko tudi zamolčiš in ne bo nič narobe, ampak bolj ziher in pravično je, da avtorja navedeš.

Drgač pa vpiši v googla, (free) royalty free music, free music itd. in boš našel strani z glasbe kot solate. Npr. free sounds je ena izmed njih, ki je popolnoma brezplačna, a ima samo zvočne efekte in ne glasbe.

Če te zanima, mi piši na ZS in ti lahko pošljem strani z brezplačno glasbo, ker trenutno nimam pri sebi omenjenega spiska spletnih strani.

avian2 je izjavil:

Mimogrede, ko se stvar razvije v kaj komercialno bolj uspešnega, skladba na tiho izgine iz YouTube free music libraryja, ti pa dobiš copyright strike na kanalu.


Imaš mogoče kakšen primer glasbe, ki je iz brezplačne šla na plačjivo, novico ali osebno izkušnjo? Prvič slišim, da bi se kaj takšnega zgodilo, se pa nebi čudil glede na politiko youtuba zadnje nekaj let.

avian2 ::

Osebna izkušnja. Konkretno na tem videu spodaj. Dodal sem brezplačno glasbo s tistim preprostim urejevalnikom, ki je vgrajen v YouTube, in se pokaže ko uploadaš video. Ne spomnim se več, katera skladba je bila originalno gor. Neka generična instrumentalna meni neznanega izvajalca, ki sem jo izbral iz spiska, ki ga je takrat predlagal urejevalnik.



Potem sem se enkrat kasneje (leto ali dve) zlogiral v YouTube in je pisalo, da je lastnik skladbe ta-in-ta zahteval da se avdio odstrani iz videa ali nekaj podobnega. Sem potem šel še enkrat iskat skladbo v YouTube library in je ni bilo več na spisku, niti nobene druge od tistega avtorja. Zdajle sem pogledal in v resnici danes tega ni več zapisanega pod "copyright status" na mojem kanalu.

Ne spomnim se več, kaj sem potem naredil. Verjetno appeal ali kaj, ampak očitno sem potem dal neko drugo skladbo gor iz knjižnice na isti video.

EDIT: Našel skladbo. Originalno je bila Andrew Scott Foust: Theater of the Damned Outro. Tukaj je ne najdeš več:

https://www.youtube.com/audiolibrary/mu...

Je pa zdaj ta avtor na IMDB kot skladatelj filmske glasbe:

http://www.imdb.com/name/nm0288588/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: avian2 ()

techuser ::

looperman.com je povsem free? brez attributions in linkov?

Redorange ::

Ve kdo kakšen je pa postopek, če bi dal v posnetek glasbo neke skupina/avtorja?

The Player ::

Redorange je izjavil:

Ve kdo kakšen je pa postopek, če bi dal v posnetek glasbo neke skupina/avtorja?


moraš dobiti dovoljenje od avtorja + od njegove založbe. Seveda moraš dobiti pisno dovoljenje od obeh, saj ustno dovoljenje samo od avtorja recimo je premalo, ker ti potem lahko za vrat pride založba ali pa si izmisli, da takšnega dovoljenja ti sploh ni nikoli dal.

Najbolj simpl je še zmeraj uporabiti royalty free glasbo.

Lahko pa se povežeš s kakšnih neuveljavljenim glasbenikom (ki recimo to dela za hobi ali pa si nabira reference) in uporabiš njegovo avtorsko glasbo za zameno da mu narediš malo reklame s tem, da ga navedeš kot avtorja.

drugače si pa poglej tale video:


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Universalove čeri v varnem pristanu

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
149571 (7728) BaToCarx
»

Download pesmi ali skladb iz Youtube na CD

Oddelek: Pomoč in nasveti
68487 (8291) majare

Program za download glasbe (emule ne najde srverjev)

Oddelek: Pomoč in nasveti
1333170 (22002) Ziga Dolhar
»

YouTube praznuje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
156590 (5528) vice boy
»

YouTube tiša glasbo in prihaja na konzole

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
207360 (5625) poweroff

Več podobnih tem