» »

Xiaomi Redmi 4X Q42017

Xiaomi Redmi 4X Q42017

TheBlueOne ::

Glede na to, da je kar veliko priporocil v smeri Xiaomija, vam na hitro povem kaksen je prvi vtis in primerjava s tem, kar imamo pri hisi.

Narocil sem ga za mamo, z ovitkom, postnino in vsemi ostalimi stroski je cena prilezla na 135€. Sama skatla in odpiranje le te je na vsak nacin na nivoju konkurence v cenovnem razredu in je zaradi tega simpaticen za darilo. Na kar je treba paziti pri narocanje ju, da se kupi napravo za globalni trg in da se izbere vrsto posiljanja, kjer ni carine.

Prva postavitev sistema MIUI 8 je enako enostavna, kakor pri ostalih Android napravah, Slovenski jezik je prednamescen. Po prvi postavitvi sistema sem ga se posodobil, kar je trajalo kar nekaj casa, ker ga je cakalo za ca. 2GB posodobitev.

Prvi vtis je, da se nikakor ne gre za poceni telefon, ker na ukaze reagiro isto hitro, kot telefoni visjega ali visokega razreda. Sam design MIUI pravtako deluje moderno. Prejsnji telefon, ki ga je uporabljala "testna lastnica" je bil Z1 Compact z nalozen CyanogenModom 12, kjer je z MIUI veliko bolj zadovoljna. Izkusnja klikanja po displayu je po obcutku kopirana od novejsih Applovih naprav.

Fotoaparat je hiter in ce ni direktne primerjave je tezko reci, ce so rezultati boljsi ali slabsi kot veckrat drazji konkurenti.

Kar ga naredi posebej zanimivega je 4100mah baterija, ki po slabem dnevu, kjer je bilo kar nekaj eksperimentiranja, in malo iger ni padla za vec kot 15%.

Pri nas za telefone nismo pripravljeni placati pretiranega denarja, tako da imam za primerjavo Iphone SE ter Experio X. Ce bi se nekdo prebudil iz petletne kome, bi verjetno bil mnjenja, da je Redmi 4X najdrazji konkurent kateremu sledi Xperia X in nato Iphone SE. Ce Iphone ne bi kupil zaradi velikosti bi se po nakupu Xiaomija pocutil kakor zelo naiven kupec. Skoraj trikrat drazji Iphone SE za moj okus nekjer ne prekasa Xiaomija do taksne mere, da bi bila razlika opazna, medtem pa ga Xiaomi prekasa marsikje in to na nacin, ki ga opazi vsak. Od Displaya, baterije, do operacijskega sistema, ki vsaj mojim ocem deluje bolj moderno kot IOS. Xperia X daje obcutek, kakor da je mocnejsa in bolj cenono izgrajena.

Na koncu vse kaza na to, da je bilo vredno kockati z rizikom neprakticne garancije in upam, da mi ne bo treba dodajat izkusnje o tem kako je uveljavljati garancijo na Kitajskem.

scipascapa ::

garancije v bistvu nimaš.

aborko ::

Tako nekako verjamem, da bi večina opisala prvo izkušnjo z Xiaomi telefoni. Odlični bateriji bi dodal še zadeve ki bodo za Apple sci-fi še dolgo, kot npr. podpora za micro sd kartice, dual sim, ir daljinec, notification led in SW rešitve kot dual apps, app lock, dual space (fino, če maš ljubice, no pa za šiht :D), .. Edino kar je objektivno boljše na (novejšem) iphonu je zvočnik in kamera ( 4x je pri kameri nekje na nivoju iphona 6). Xiaomi telefoni bodo tudi manj občutili leta, kot primerljivi telefoni od appla. Pri obeh boš dobil redne update, vendar ti Xiaomi na daljavo ne bo upočasnil telefona za polovico, s baterijo ne bo problemov (imela bo tudi vsaj pol manj ciklov/obrabe) in tudi telefon ti ne bo ugašal v mrazu in vročini. Govorim iz prve roke, saj si lastim iphona 6 ter redmi note 4, imel pa sem tudi mi4, ki ga še vedno uporablja oče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aborko ()

BlaY0 ::

scipascapa je izjavil:

garancije v bistvu nimaš.

V bistvu je ne rabiš. Če ti crkne, kupiš novega novejšega za ~€100 in gremo dalje. Še vedno si like €200 na boljšem kot s kakšnim brand fonom v istem rangu, ki ima kao 'v bistvu' garancijo.

scipascapa ::

potem je bolje, kupiti pri nas, dati tistih 20% več pa imaš 2 letno garancijo.

echo ::

Problem pri x4 je samo v tem, da ima zaobljen zaslon in se ti zaščitno steklo ne usede lepo (za neoprezne uporabnike, ki smo veliko "na terenu")
Drugače je super telefon, garancije ne rabis :)

Magic1 ::

Jaz sem en mesec nazaj nabavil 4X pri enaa za 140EUR. Normalna 2 letna garancija.
Zaobljen displej izgine pri uporabi ovitka, kar je seveda nuja v današnjih časih.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4371 372 373 374 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
186633201072 (3723) kanarin
»

Telefon do max. 250 EUR (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5813410 (10083) toro69
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6810349 (8096) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
31798947 (56826) vonmimek

Več podobnih tem