» »

Radio na računalnik

Radio na računalnik

gappee ::

Mene pa zanima, če se da nekak prklopt radio na računalnik. To pa zato, da bi recimo, če posnamem kak komad na kaseto, da ga pol na računalnik prenesem.

A bi se mogoče dal tko, da bi zvezu kabel od slušalk s kablom od mikrofona, al pa kar s kablom od drugih slušalk. Potem pa bi tist konc od slušalk vtaknu v radio, od mikrofona pa tja v računalnik kamor je treba mikrofon.

Pa prosm ne se mi režat.:D

Matek ::

Ja, seveda se da. Točno tak kot si napisal. Kabel vključiš na eni strani v izhod za slušalke, na drugi pa v zvočno kartico. ampak ne uporabit vhoda za mikrofon, ampak vhod line-in. Če maš 3, je to tisti, ki še ostane :D .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

gappee ::

A vseen je če zvežem slušalke+slušalke al mora bit slušalke+mikrofon.
Vhodov mam pa 5, zvočno mam Sound Blaster Live!5.1. Kater je pol taprav? Barve so pa: črna-zelena(zvočnik)-rdeča(mikrofon)-modra-oranžna.

A pa je pomembn kako sta žici zvezani? Tko mislm, leva z levo, desna z desno.Pa če je že tko, kako veš katera stran je katera?

gappee ::

A noben ne ve?:(

Azrael ::

Kabel moraš priklopiti na Line-in, ker je ta vhod stereo. Če boš kabel priklopil na mikrofonski vhod je prvič ta vhod mono, drugič ta vhod ima preveliko občutljivost in bo pačil zvok, v skrajnem primeru ga lahko skuriš, tretjič stereo kabel bo v tem primeru, ker je vtičnica na kartici mono, en kanal iz vira zvoka vezal v kratek stik in lahko crkne njego izhod. Zato na mikrofonski vhod priklopi samo mikrofon! Kaj so posamezni konektorji za zvočni pa je najbolje, da pogledaš navodila od zvočne ali si ogledaš manual na proizvajalcevi strani.
Glede kabla, to je 1-1 kabel: vse tri žile iz enega konektorja gredo na iste kontakte drugega konektorja. V večini primerov je itak na obeh straneh 3.5 mm stereo banana in taki kabli se lahko kupijo narejeni v trgovini.
Potem pa ko boš zvezal se boš moral poigrati z nastavitvami glasnosti tako, da ne bo prihajalo do popačenj zvoka - nastaviti glasnost vira zvoka in nastaviti mixser zvočne. Začni tako, da bo vir zelo potihem in po potrebi povečuj njegovo glasnost samo ne pretiravaj, ker premočan signal poleg popačenja zvoka lahko uniči zvočno kartico.
Bodo pa boljši rezultati, kar se tiče kvalitete zvoka, če ima tvoj vir tudi Line-out izhod. Tu so nivoji signala in njegova impedanca že enaki kot zahteva zvočna kartica in tu praktično ni tveganja okvare, samo mixser moraš nastaviti.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupil Slušalke - Razočaran ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
302980 (2234) shadeX
»

Prenos iz VHS na računalnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
62218 (2120) 5er-->
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796565 (5032) strumf666
»

Vpliv 3D zvoka na izrisovanje slik (FPS) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
598131 (6926) matjash
»

TV zvok--> PC

Oddelek: Zvok in slika
81124 (1048) Clone

Več podobnih tem