Forum » Elektrotehnika in elektronika » Prenos iz VHS na računalnik
Prenos iz VHS na računalnik
LukaVi ::
Pozdravljeni!
Kako bi vi prenesli video posnetek iz videokasete na računalnik?
Kaj moram priklopit kam?
Lepo bi prosil, da mi malo poveste, kako se to dela.
Kako bi vi prenesli video posnetek iz videokasete na računalnik?
Kaj moram priklopit kam?
Lepo bi prosil, da mi malo poveste, kako se to dela.
lep pozdrav
jrtjtejtt ::
Jst sm doma kupu tv kartico in pol z navadnim koaksialnim kablom priklopu. Moj videorekorder je sicer zlo star tko da kake druge opcije ni blo. Za kake novejše pa ne vem, ti bo kdo, ki se bolj spozna povedal.
Daliborg ::
Jah, zal sem jaz snemal na isti princip iz SVHS na HDD preko TV kartice katera ima video vhod in audio vhod. Lahko pa Kombiniras ce imas naprimer VIVO graficno kartico in zvok posnames preko zvozne kartice katera ima LINE IN(stereo) vhod. Rabil bos pa kable, katere iz videa ( cicn ) pretvoris v izhod za slusalke katerega priklopis v zvocno kartico. Pa kabl katerga bos povezau video in racunalnik z sliko ( cinc, S-Video ). Uporabis pa bilokater video montazerski program.
Lp.
Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Mikron ::
Zakaj bi zvok posebej snemal?
Jaz imam to urejeno enako (preko tv kartice in koaksialnega kabla) pa se lepo vidi in sliši.
Drugače bi pa za audio vhod lahko uporabil kar mikrofonski vhod, Imajo pa mislim da vse zvočne kartice line in oz. AUX varianto.
Jaz imam to urejeno enako (preko tv kartice in koaksialnega kabla) pa se lepo vidi in sliši.
Drugače bi pa za audio vhod lahko uporabil kar mikrofonski vhod, Imajo pa mislim da vse zvočne kartice line in oz. AUX varianto.
Azrael ::
>Zakaj bi zvok posebej snemal?
>Jaz imam to urejeno enako (preko tv kartice in koaksialnega kabla) pa se lepo vidi in sliši.
Kot si opisal dela in je najbolj enostavna varianta od vseh.
Prednost direktnega priklopa video in avdio signala je manj izgub in popačenj signalov. Iz te verige, po kateri potuje signal, z direktnim priklopm izločiš modulator v VCR in demodulator v TV kartici.
Če je posnetek na VHS kaseti v dobrem stanju, razlik v kvaliteti obeh načinov priklopa, praktično ni, v primeru zmučene kasete, so razlike ogromne.
>Jaz imam to urejeno enako (preko tv kartice in koaksialnega kabla) pa se lepo vidi in sliši.
Kot si opisal dela in je najbolj enostavna varianta od vseh.
Prednost direktnega priklopa video in avdio signala je manj izgub in popačenj signalov. Iz te verige, po kateri potuje signal, z direktnim priklopm izločiš modulator v VCR in demodulator v TV kartici.
Če je posnetek na VHS kaseti v dobrem stanju, razlik v kvaliteti obeh načinov priklopa, praktično ni, v primeru zmučene kasete, so razlike ogromne.
Nekoč je bil Slo-tech.
Mikron ::
Glede izgub se popolnoma strinjam, vendar menim če je posnetek na video kaseti slabe kakovosti se bo zvok na računalnik prenesel slabo neglede na to kateri vhod uporabiš. Potem pa pride na vrsto "polepšanje" zvoka - v tem primeru pa je vsekakor bolje, (zaradi enostavnosti) da je avdio posnet ločeno od videa.
Pa še vprašanja na to temo z moje strani:
Kako izklopiti oz. izničit audio signal med snemanjem, če le ta pride po koaksialnemu kablu. Ali obstaja program ki med snemanjem iz VHS na računalnik snema audio le iz npr. line in vhoda?
Pa še vprašanja na to temo z moje strani:
Kako izklopiti oz. izničit audio signal med snemanjem, če le ta pride po koaksialnemu kablu. Ali obstaja program ki med snemanjem iz VHS na računalnik snema audio le iz npr. line in vhoda?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mikron ()
5er--> ::
Ali obstaja program ki med snemanjem iz VHS na računalnik snema audio le iz npr. line in vhoda?
Praktično vsak program snema le z enega vhoda (ker so zvočne ponavadi tako boge->ni to multitrack recording).
Za izbiro izvora zvoka:
Start->Zaženi...->sndvlo32 [enter]->Options->Properties->Recording->Kljukice povsod->OK
Sedaj pa daš kljukico [select] pred vhod iz katerega želiš snemat [Line In].
Praktično vsak program snema le z enega vhoda (ker so zvočne ponavadi tako boge->ni to multitrack recording).
Za izbiro izvora zvoka:
Start->Zaženi...->sndvlo32 [enter]->Options->Properties->Recording->Kljukice povsod->OK
Sedaj pa daš kljukico [select] pred vhod iz katerega želiš snemat [Line In].
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VHS na DVDOddelek: Pomoč in nasveti | 4494 (3387) | free2dark |
» | VHS v Divx in podobnoOddelek: Zvok in slika | 6068 (3658) | francek1 |
» | Pomoc za TV kartico Fly TV 34+Oddelek: Pomoč in nasveti | 1650 (1576) | No Can Do |
» | Winfast TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8540 (5512) | Pyr0Beast |
» | Pomoč pri presnemavanju z video kasete na računalnik!Oddelek: Zvok in slika | 6040 (5728) | zavajon |