» »

Don Kihot in boj z internetnimi ponudniki

Don Kihot in boj z internetnimi ponudniki

eric_cartman ::

Živjo!

Pišem že malo iz obupanja, ker potrebujem nasvet kaj storit. Torej moj internetni ponudnik je Amis oz. po novem A1. Pred letom in pol sem dobil od Amisa reklamo za možnost priklopa na optiko. S tem pa so se tudi začeli problemi. Omrežje v katerega smo vključeni je pod Telekomovim nadzorom.

V spodnjem stanovanju, kjer je sestra ima dostop do optike, ker jo ob novem stanovanju sklenila s Telekomom. Mi zgoraj pa smo še vedno bili na Amisu. Amis je rekel, da rabimo novo dozo in da moramo to zahtevat pri Telekomu, ker je njihovo omrežje. Potem sem klical na Telekom, razložil celo štorijo in na Telekomu so mi rekli, da oni nimajo nič s tem, da mora to Amis uredit.

Tako se je dogajalo celo leto in pol, po vsaj 10 poslanih emailih in neštetih telefonskih pogovorih in prošnjam, da nam pridejo naredit novo dozo za optiko. Od tega seveda ni bilo uspeha.

Pred 1 mesecem sem res imel dovolj igric. Klical na Telekom in sem rekel, da če mi omogočijo priklop na optiko pri njih, da prestopim na Telekom. S tem so se potem kar naenkrat strinjali in ni bilo več problemov. Danes so bili pri meni fantje z GVOja, kjer so mi uredili priklop in novo dozo.

Kličem na Telekom, da je to končno urejeno in da so bili fantje od GVOja danes tu. Prva stvar, ki so mi jo potem rekli je ta, da kako je lahko GVO bil pri meni, če nimam še sklenjene pogodbe s Telekomom. Torej razburilo jih je dejstvo, da še nisem podal uradne zahteve za zamenjavo ponudnika in sem vseeno dobil priklop na omrežje.

Sedaj pa uprašanje.. Torej ali naj bom fer in naredim prestop na Telekom? Ali naj ostanem na Amisu, ker mi je Telekom končno omogočil priklop na optično omrežje, brez da bi se prej zavezal k njim s pogodbo??

Povrh vsega so mi na Telekomu rekli, da mi Amis po vsej verjetnosti ne bo želel odklopit storitev, oz. bo zahteva za zamenjavo ponudnika kar nekaj časa trajala, spet zaradi nagajanja konkurenci. Nastrada pa na žalost vedno ta, ki vestno plačuje njihove račune.. Kaj mi je torej za storit? Bit malo hinavski pa ostat pri Amisu? Ali si bom s tem nakopal še več problemov in zamere s strani Telekoma na čigar omrežje sem priklopljen?...

Hvala!
Lp

Utk ::

Priključi se, kjer je ceneje, za ostalo se ne sekiraj. Do nikogar ne rabiš bit pošten, niti oni niso.

eric_cartman ::

Meni je to tudi že noro odveč. Ker ne krademo, temveč pošteno plačamo vse storitve. In bi samo rad imel to obljubljeno optiko po tolkem času. Ne vem pa ali mi lahko potem Telekom resno kaj nagaja v primeru, da ostanem pri A1 oz. pri njih sklenem novo pogodbo za optiko?

Konec koncev sem na omrežju od Telekoma..In me močno skrbi, da se bodo potem z vsemi topovi spravili name in mi poskusili še kaj dodatno zakomplicirat.

Bakunin ::

imaš s TS kakšno vezavo ? Kaj si podpisal oz. če sploh pri montaži doze ?

za vse ostalo pa se drži tega kar je Utk rekel - vzami kar je ZATE ceneje oz. ugodneje (slednje ni nujno vedno najceneje ;-D)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

eric_cartman ::

Pri TS nimam nobene vezave. Pri montaži doze sem podpisal le to, da so bli GVOjevci tukaj.

Vse je potekalo le besedno. Pogodbe moje nimajo nobene na TS. Skratka hvala za odgovor. Se bom res odločal kakor bo pač najboljše v vseh pomenih besede.. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1876557210 (5316) starfotr
»

Telekom proti Telemach (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11945761 (16001) solatko
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
30658945 (25004) Lonsarg
»

Ali moraš Telekomu plačati nadomestilo za uporabo storitev T-2 na njihovem omrežju?

Oddelek: Omrežja in internet
272599 (1661) Slo_Gamer
»

Nov priklop - drug ponudnik na Telekomovi optiki

Oddelek: Pomoč in nasveti
277328 (6515) cegu

Več podobnih tem