Forum » Zvok in slika » Sistem za hišni kino
Sistem za hišni kino
Temo vidijo: vsi

damirj79 ::
Sem vedel, da ti bo kot fanboyu in preprodajalcu soundbarov slej, ko prej prekipelo![]()
Slabo veš :) sem daleč od fanboya soundbarov, še bolj si daleč s preprodajalcem, in še posebno slabo veš, da mi bo prekipelo :) teh 3" ni vredno se hecat, da je kaj posebno odličnega, to se začne s 6", še raje pa 8" naprej...
Absoutno, 3" je joke, ampak to je kar dobis v soundbarih tako, da je primerjava na mestu. Ti pa bi rad primerjal s tem resne driverje, ki so dalec izven kakrsnegakoli dosega soundbarov.
No zdaj pa vemo tudi, da zelo slabo bereš. Te primerjave jaz nisem delal/naredil.
Ja, citiral si nekoga, ki je na nivoju, kot bi jaz citiral tebe.
Zato pa sem ti rekel da je brez veze, da verjames nekomu na slo-techu, da imas bolj relevantne vire in ti dal linke do whathifi in avforum.
In ti kot kontraargument navedes nekoga na redditu in poves teorijo zarote.
Mimogrede, se za salabajzerja, ki si ga navedel na redditu: za atmos ne kupujes nobenih reflektivnega sranja in se manj sanjas, kako bo pa kaj boljse z soundbarom. Kupis se 2, 4, 8 zvocnike in jih namontiras na strop. Ce nimas za to denarja, AVR ne podpira ali ti zena ne pusti, se Atmosa ne gres, ker ne bo Atmos ampak neka slaba tolazba.
Se sicer strinjam, na pol, ker dejstvo ostaja, da atmos postavitev v kompleksni obliki je zahteven zalogaj, ki ti ga doma, v dnevni sobi, verjetno žena ne bo pustila. Namensko kino sobo pa ima malokdo. Ampak smo zašli iz začetne točke, kjer ti trdiš da so varfedali dx2 mnogo boljši kot en soundbar (naj)višjega cenovnega ranga v vseh točkah primerjave. Jaz pa trdim, da ne, ker so dx2 pač eni računalniški zvočniki, sub je bogi, (velik) plus jim je samo da so zvočniki ločene kištice, kar je pač seveda boljše. Ampak gre za 5.1 sistem, kjer bi pričakoval da bi ravno na filmskem področju blesteli proti soundbaru, pa pač ni tako, dober soundbar jih pihne. Za filme gledat želim dober center, vrhunski ropotajoč subwoofer, glasnost na nivoju 95dB+, v filmih leva desna slika ni tako zelo pomembna, surround kanali, če imajo odbijajoč atmos je samo plus in ne minus. To vse kar sm ti naštel, pri teh varfedalih manjka. Ne vem, a ti ni pomembno? Je važno samo da so ločene škatlice? Preživim da niso atmos, ni tako pomembno. Ostalo, tanajbolj taglavno manjka. Kaj ti bo rahitičen sub? Ko malo priviješ glasnost so sateliti tečni kot mačke ko se gonijo :) niti dirac live ni pomagal...

Pač ne moreš primerjati soundbara z zvočniki in avr...
sam imam v spalnici soundbar Yamaha YSP 5600 sedaj že kar nekaj let...zaradi prostora in minimalizma je bilo to takrat zame primerno...v spalnici nimam TV-ja tako, da se sounbar uporablja za glasbo...ampak kot rečeno v dnevni sobi je pa zgodba drugačna in ja, če lahko potem si raje privošči pravi sistem z avr in zvočniki.
glede izgleda..se da zelo lepo postaviti celoten sistem, da izgleda minimalistično in da se kable nekam skrije...res pa je, da je to lahko kar draga zadeva.
V splošnem seveda ne moremo primerjat. Ampak sej ne govorimo na splošno, pač pa varfedale dx2 ali pa dx3 vs par kompetentnih soundbarov, se pravi ni to nek hisense za 100€ mišljen, niti ne oni za 600€.

Ring0Ruin ::
sam imam v spalnici soundbar Yamaha YSP 5600 sedaj že kar nekaj let...zaradi prostora in minimalizma je bilo to takrat zame primerno...v spalnici nimam TV-ja tako, da se sounbar uporablja za glasbo...ampak kot rečeno v dnevni sobi je pa zgodba drugačna in ja, če lahko potem si raje privošči pravi sistem z avr in zvočniki.
glede izgleda..se da zelo lepo postaviti celoten sistem, da izgleda minimalistično in da se kable nekam skrije...res pa je, da je to lahko kar draga zadeva.
V splošnem seveda ne moremo primerjat. Ampak sej ne govorimo na splošno, pač pa varfedale dx2 ali pa dx3 vs par kompetentnih soundbarov, se pravi ni to nek hisense za 100EUR mišljen, niti ne oni za 600EUR.
Ko jih bos enkrat slisal, si bos premislil. Dokler pa zganjas poceni reklamo za soundbare, jih niti noces slisat. Ker ne ustrezajo agendi.
dober soundbar jih pihne. Za filme gledat želim dober center
Ampak tega ne dobis v soundbaru. Ker so zvocniki najvec tako veliki kot pri dx-2/3. Soundbar jebe ze od vsega zacetka, da ni prostora za kaj vecjega. Ker to je njegov namen, da je majhen. Zato pa so zaceli sube in satelite zraven dajati. Ampak potem ni vec nobene fore, lahko tudi av reciever nabavis in zvocnike. Ergo, soundbar je marketinski nateg.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ring0Ruin ()

V splošnem seveda ne moremo primerjat. Ampak sej ne govorimo na splošno, pač pa varfedale dx2 ali pa dx3 vs par kompetentnih soundbarov, se pravi ni to nek hisense za 100EUR mišljen, niti ne oni za 600EUR.
Ko jih bos enkrat slisal, si bos premislil. Dokler pa zganjas poceni reklamo za soundbare, jih niti noces slisat. Ker ne ustrezajo agendi.
Če bi znal razumeti prebrano, potem bi odgovor na prvi stavek že vedel. Je bilo napisano. Vprašanje je, ali si jih ti res lastiš oziroma slišal? Ostalo nonsense. Oz dejmo bit argumentirani. Ne delam nobene reklame za soundbare, smo izključno na debati varfedale dx2 vs nekaj (3 morda 4) konkretnih soundbarov. Prej bi rekel, da si ti promotor varfedalov, ker jih tako tiščiš. Napisal pa sem tudi, da jim najdem mesto pod soncem, za eno nezahtevno postavitev, pri nekom kjer si res želi škatlice nametat naokoli, ima prostor za AVR, hkrati pa ne sme biti prevelik prostor za poslušanje, ker od njih ni veliko prdenja, ne visokega in še manj nizkega. Težava tu je AVR, stane te recimo 300€, zvočniki pa še 699€. Skupaj torej 999€. Precej visoka cena za zelo malo prdenja. Za neko muziko poslušat niso resni nič bolj kot soundbar, za filme jim manjka konkretno nizko prdenje. Funkcije zavisijo od AVRja; za nižjo ceno, manj fukncij, za višjo ceno pa...pomeni še višjo ceno. Če že forsiramo škatlice vidim veliko več potenciala v Focal Sib evo seriji, kjer za 200€ več dobiš veliko več, čene drugega dobiš vsaj 5" basovec namesto 3" prdlce :) in subwf, ki dejansko dela OK. ali pa še malo več in izbere XTZ Spirit sistem, kjer so skatlice flat on-wall in kjer ti zraven dajo kar 12" subwf in to ne kar katerikoli, je eden najboljših v nizkem cenovnem rangu. Zato mislim, da so teli varfedali mimosun in je soundbar boljša izbira. Ker tudi najvišji rang, za nižjo ceno ponudi več. In nikakor ne trdim, da je soundbar na splošno najboljša izbira. Če boš še enkrat to omenil, ti bom dal rdečo piko. Tako, argumentirano imaš sedaj. Da vidimo, če se znaš argumentirano pogovarjat dalje.

Se ne rabim, poglej kaj sem napisal za warfendale, ti pa si najedal in najedal. Je poceni resitev, kjer dobis veliko muzike za majhen denar. Za razliko od soundbara, AV receiver obdrzis, ostalo pa upgradas, v kakrsnemkoli pacu se, ali pa tudi ne. Ergo, za enako ceno, soundbar ni primerljiv, ker bos cez nekaj let spet placal polno ceno za nov soundbar. Kar je tudi razlog, da se soundbare rine v ospredje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ring0Ruin ()

Oh super, vsi se lahko in moramo argumentirano pogovarjati, samo tebi ni treba. Jaz pa najedam, ker ti podtikaš, kar nisem ne napisal, niti ne mislim, niti ne prodajam. Evo zato. Špilferderber. :D
Jaz pravim, da je to relativno malo muzike :) AVR si predlagal ceni tem zvočnikom primerno - 200-300EUR. Ko boš upgregadal zvočnike, boš skoraj zagotovo upgradeal tudi AVR. Ali pa si že v štartu nabil ceno za AVR, kar jih pahne samo še dalje v nekonkurenčnost. Meni je tolko nakladanja za te male prdlce več kot dovolj. Če so tebi ql, jih imej, ampak jih skoraj zagotovo niti ti nimaš, se motim?
Jaz pravim, da je to relativno malo muzike :) AVR si predlagal ceni tem zvočnikom primerno - 200-300EUR. Ko boš upgregadal zvočnike, boš skoraj zagotovo upgradeal tudi AVR. Ali pa si že v štartu nabil ceno za AVR, kar jih pahne samo še dalje v nekonkurenčnost. Meni je tolko nakladanja za te male prdlce več kot dovolj. Če so tebi ql, jih imej, ampak jih skoraj zagotovo niti ti nimaš, se motim?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damirj79 ()

Oh super, vsi se lahko in moramo argumentirano pogovarjati, samo tebi ni treba. Jaz pa najdema, ker ti podtikaš, kar nisem ne napisal, niti ne mislim, niti ne prodajam. Evo zato. Špilferderber. :D
Jaz pravim, da je to relativno malo muzike :) AVR si predlagal ceni tem zvočnikom primerno - 200-300€. Ko boš upgregadal zvočnike, boš skoraj zagotovo upgradeal tudi AVR. Ali pa si že v štartu nabil ceno za AVR, kar jih pahne samo še dalje v nekonkurenčnost. Meni je tolko nakladanja za te male prdlce več kot dovolj. Če so tebi ql, jih imej, ampak jih skoraj zagotovo niti ti nimaš, se motim?
Mogoce imam, mogoce nimam. Ampak se vedno, niso prdlci nic manjsi od soundbarovih.

Oh super, vsi se lahko in moramo argumentirano pogovarjati, samo tebi ni treba. Jaz pa najdema, ker ti podtikaš, kar nisem ne napisal, niti ne mislim, niti ne prodajam. Evo zato. Špilferderber. :D
Jaz pravim, da je to relativno malo muzike :) AVR si predlagal ceni tem zvočnikom primerno - 200-300€. Ko boš upgregadal zvočnike, boš skoraj zagotovo upgradeal tudi AVR. Ali pa si že v štartu nabil ceno za AVR, kar jih pahne samo še dalje v nekonkurenčnost. Meni je tolko nakladanja za te male prdlce več kot dovolj. Če so tebi ql, jih imej, ampak jih skoraj zagotovo niti ti nimaš, se motim?
Mogoce imam, mogoce nimam. Ampak se vedno, niso prdlci nic manjsi od soundbarovih.Zanimivo, da te tam prdlci nic ne motijo.
Seveda me motijo, saj sem napisal :D Samo raje za njih plačam manj, kot pa več :D

Mogoce imam, mogoce nimam. Ampak se vedno, niso prdlci nic manjsi od soundbarovih.Zanimivo, da te tam prdlci nic ne motijo.
Seveda me motijo, saj sem napisal :D Samo raje za njih plačam manj, kot pa več :D
Pa dobro, kaj potem nakladas ze celo stran, reci, da te cena moti in to je to

Pa dobro, kaj potem nakladas ze celo stran, reci, da te cena moti in to je to![]()
Saj sem, 2x, ampak tebi moram zgleda napisat 3x :D

OK.d ::
Malo gledam nove reciverje in vidim da jim je cena malo padla od koronskih časov in bi prosil za nasvet kaj se splača zdaj kupiti.
Lahko je tudi kakšen starejši reciver cca. 1-2 leti, tnx.
Lahko je tudi kakšen starejši reciver cca. 1-2 leti, tnx.
LPOK.d

Sony TA-AN1000, Denon x3800h, Pioneer VSX-LX305 in LX505, Onkyo TX-RZ50. Vsak ima svoje minuse.

Zvezdica27 ::
poglej še stereo AVR modele, če ne rabiš 5.1. Prosumer zadeva, prilagojena kavčarjem. Pogosto so tudi slim oz. manjši. Imam pioneer sx s30, zelo happy.
zz
zz

Likalnik ::
jaz sem ravno zamenjal svojo Yamaho RX-A3070 https://europe.yamaha.com/en/audio/home...
z NAD M10 V3 + dodal sem amp XTZ edge a2-400...Yamaho lahko samo pohvalim...še vedno deluje brez problema
z NAD M10 V3 + dodal sem amp XTZ edge a2-400...Yamaho lahko samo pohvalim...še vedno deluje brez problema
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočni sistem 2.1 - primerjava kaj kupitiOddelek: Zvok in slika | 4368 (2215) | Darko! |
» | Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 58095 (24465) | naruto2 |
» | Stereo sistem za kvaliteten zvokOddelek: Zvok in slika | 6958 (3641) | Likalnik |
» | Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?Oddelek: Zvok in slika | 4406 (3561) | neo5468 |
» | Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22318 (20028) | car100 |