» »

Sistem za hišni kino

Sistem za hišni kino

Temo vidijo: vsi
««
41 / 41
»
»»

Zvezdica27 ::

za te denarje bi morda najprej kupil zvočnike, potem pa oba poslušaj z njimi, nek komad, ki ga res poznaš. Hitro ti bo jasno...

Nove robe ne poznam več, a cca 10 let nazaj je bil sony pri glasbi boljši, denon x1000, ki sem ga imel, je bil zelo... sterilen. nič narobe, samo ... sterilen.

zz

p0ki ::

Mogoče bi jaz počasi menjal svoj sistem za kaj boljšega. koliko bi dobil za denon avr x1600h, klipsch pr-600m, klicpsh rp 500c
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

MyBoxPrint ::

Nič ne dopolni domačega kina tako kot sveže kokice v škatlah po meri!

Pred kratkim sem nadgradil svojo opremo in dodal personalizirane škatle za kokice za filmske večere – te pristno kino vzdušje vnesejo kar v dnevno sobo. Če gostite goste ali preprosto obožujete filmske večere, so škatle za kokice z blagovno znamko zabaven dodatek, ki doda tako stil kot udobje. Vsekakor vredno razmisliti, če si želite doma ustvariti popoln kino vzdušje.

Likalnik ::

p0ki je izjavil:

Mogoče bi jaz počasi menjal svoj sistem za kaj boljšega. koliko bi dobil za denon avr x1600h, klipsch pr-600m, klicpsh rp 500c

ta oprema se na splošno težko proda...oziroma se ampak za mali denar.

jaz sem prav tako pred kratkim menjal svoje "ozvočenje" doma...tako, da imam prav tako "viška" Klipsch RP-280f in RP-450c ter Yamaha RX-A 3070. Uglavnem vse skupaj je kot novo, ohranjenost 10/10...če bom dal na net za prodajo, bom dobil praktično nič...zato sem se odločil, da raje obdržim in probam uporabiti v kakšnem drugem prostoru.
razen, če se javi kakšen, da ga zanima nakup.

kuglvinkl ::

Kolk pa hočeš za Yamaho?
Your focus determines your reallity

Zvezdica27 ::

lp,

jaz kupim kak star avr, rabim itak samo stereo, a ne dam več kot 100e, še raje manj (rabim za podstreho). Načeloma kupujem glupega, a če bi imel BT, bi tudi to vzel, wifi... ma ne rabim. ZS, prosim.

zz

spanoul39 ::

Zdravo fantje, potrebujem nasvet in upam da si bo kdo vzel minutko casa in mi najbolje odgovoril da skupaj najdemo najboljso mozno resitev. Sem v fazi gradnje hise in malo razmisljam za naprej. Zelel bi malo bolj kvaliteten zvok kot ga premore klasicna televizija, zato razmisljam kako to najboljse izpeljati. A opcija je da pripravim pred ometi in estrihi kabl naprimer levo in desno za sedezno (na strop ali tla) in pa B opcija je da kupim navaden sound bar ( katerega priporocate nekje do 600 700e).
Moje vprasanje je katero opcijo bi izbrali vi v mojem primeru gre se mi predvsem za malo bolj kvaliteten zvok ob gledanju filmov poslusanje glasbe nic posebnega za gaming bom verjetno uporabljal slusalke. Uglavnem ne mislim zapravljati celo bogastvo za ozvocenje zanima me le kaj je najbol smiselno v tem trenutku? Hvala za odgovore.

damirj79 ::

Če ni kakorkoli odveč, potem seveda pustiš doze pripravljene za priklop zvočnikov. Ta opcija je sigurno najdražja, ker je tu strošek AVRja in zvočnikov, in to stane pač več.
Počasi se že uresničuje moja napoved in sicer razmah kompaktnih 4.1.x sistemov z ločenimi zvočniki. Sony Theathre Quad je oz. bo izven tvojega budgeta, imaš pa že zdaj na voljo ceneješe opcije, npr
Hisense HT Saturn 4.1.2 in Loewe WE.Boost 4.1.2 oz. čaka ga še baje samo upgrade FW da bo 4.1.4. Oba sta tam okoli 1000€. Sicer pa so na voljo res soundbari takšni in drugačni.

borutz ::

Jaz sem si pustil za sedezno oz. pod njo 2 pozirki za zadnje zvocnike, in na stropu-knauf za 2 zvocnika. ostale sprednje imas ob TV-ju. jaz ciljam na 5.1.2 opcijo ko bodo finance. lahko pa da bom imel pa samo soundbar
vazno da si pustis opcijo. par pozirk napeljat je najcenejse

Okapi ::

Sem v fazi gradnje hise... nekje do 600 700e... ne mislim zapravljati celo bogastvo za ozvocenje

Če ne misliš v ozvočenje vložit vsaj 5000+ evrov, je pomojem povsem nesmiselno vnaprej nekaj pripravljati za skrivanje kablov.

Če pa že ravno hočeš kaj napeljevati, napelji elektriko na vse možne konce, da boš lahko po sobi razporedil aktivne brezžične zvočnike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

PROTEINSKI ::

Zvočnik za 5000€ ali nič torej? Meni se pa to zdi en slab predlog, ki izhaja iz izkrivljenega dojemanja sveta. Ampak pustimo to. Vsekakor se splača predvidevat vsako podrobnost že ob gradnji. Predvidevanje za 5.1.2 sistem, ki ga dobiš za ene 800€ je čisto na mestu. Zvok je subjektivna stvar in 90% ljudi ne bo ločilo med zvokom iz sistema za 500€ ali tistim za 8000€.

klinker ::

Seveda bo. Za 500€ kaj dosti res ne dobis, ce sploh kaj dobis v taki konfiguraciji, za 8k pa ze vrhunsko stvar.
Subjektivno je samo kdo to rabi in kdo ne, oz. kdo si to lahko privosci.

Scorpy84 ::

Za filme so zvocniki do 500-700 vec kot vredu. Za glasbo pa manj, ampak za nezahtevnega poslusalca vec kot vrhunska. Saj ze marsikater je v preteklosti rekel, kako stolp za 200€ ima vrhunski zvok.
Tudi majhni prostori igrajo vlogo, zvocniki do 1k bojo brez problema poganjali zrak, v teh nasih majhnih prostorih.
Poslusal sem sisteme vrhunske sisteme kot je b&W d4. Kaj naj recem, razlika vsekakor je. Vecji kot je prostor, vecja razlika je, kot tudi oblika prostora z tocno razporeditvijo pohistva, po stenah absorpcijo. Ce kupis taksne zvocnike, jih ne bos izkoristil, ce ne bos sobo preuredil. Ampak roko na srce, ce poslusas danasnjo elektronsko glasbo, ne opazis razlike. Ce pa mislis poslusat akusticno glasbo, kot je jazz ali klasiko in brez DSP z lampasem, tam je vecja razlika in se splaca investicija. DSP danes dela cuda, ce imas majhen prostor in nisi nek zagrizen poslusalec jazz-a, se nikakor ne splaca dajati toliko za zvocnike.

PROTEINSKI ::

Za domačo uporabo res ne rabiš nekih ojačevalcev za 3000EUR in sistemov zvočnikov za audiofile za 6000EUR. En soliden soundbar dobiš za 500EUR (npr. Samsung HW-Q800F) in je to to. Če se stegneš do Samsung HW-Q990F za 800EUR pa itak dobiš zelo veliko zvoka za ta denar.

Zgodovina sprememb…

Scorpy84 ::

Jaz soundbar nebi jemal, saj imajo precej luknje v frekvencnem spektru. Za filme vredu, za glasbo nikakor.
««
41 / 41
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočni sistem 2.1 - primerjava kaj kupiti

Oddelek: Zvok in slika
334588 (2435) Darko!
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22360098 (26468) naruto2
»

Stereo sistem za kvaliteten zvok

297211 (3894) Likalnik
»

Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?

254566 (3721) neo5468
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )