Forum » Zvok in slika » Sistem za hišni kino
Sistem za hišni kino
Temo vidijo: vsi
Horas ::
Tole pocekiraj. https://www.bolha.com/trosistemski-zvoc...
Zelo dobro, js sem pred leti imel model 807DC. To ti lahko sluzi do konca zivljenja in se z znatno boljsimi ojacevalci. Zvok je odlicen. Tudi cena je zelo dobra za to kar dobis.
lp, d.
tile pa res zgledajo hudo. tule vrjetno ni potrebe po wooferju?
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
TOP ::
Za muziko so top,to je dejstvo sam sčasoma bi dodal center zvočnik,ki pa od te serije ga ne dobim.Klipsch rp 82 pa potrebujejo močan AV resiver in velik prostor,kot je meni znano.
delfinus ::
Horas. Js sem imel Canton Vento 807DC. Ena bas membrana manj kot tile 809 na Bolhi. Zacel sem brez subwooferja. Nato sem sub dodal za poslusanje pri filmih. Tam je nuja zaradi LFE efektov. Dodal sem tudi center Canton CD 360F in back zvocnike Canton CD 310F(oboje imasm se danes). Za dodaten sub pri poslusanju glasbe pa po zeljah in preferencah in tudi akustike, ce je potreben. Sam sem si leta gradil sistem. Trenutno imam dva wooferja REL B2. To pa zato, da imam dober nizek bas tudi pri zelo nizki jakosti glasnoti. Ampak tudi zvocniki so cisto drugi sedaj.
lp, d.
lp, d.
damirj79 ::
Za čisti HT setup in malo muzike (5.1.2, 5.1.4, s tem da bi height zvočniki morali biti drugi, druge znamke in montirani na strop ali pa v strop, ker imam spuščen), je kaj P/P na voljo?
Nekako se mi dopadejo te:
1. Focal Sib XL-T za LCR, za zadaj bi bilo dovolj FOCAL Sib
https://playroom.si/Focal_SibXL
in
https://playroom.si/Focal-Sib-kompaktni...
2. Q Acoustics 3000 5.1 Home Cinema Speaker System
https://www.amazon.co.uk/Acoustics-Cine...
3. Wharfedale DX-2
https://www.amazon.co.uk/Wharfedale-DX-...
4. Q Acoustics 3010i Cinema Pack
https://playroom.si/Sistemi-za-hisni-ki...
5. Q Acoustics 3050i Cinema Pack
6. POLK SIGNATURE S55E + Polk Signature S30e + Polk Signature S10E
Če zanemarim razlike v cenah, ker so velike, pa še nekje bi moral sub dodat in na sploh zvočnike za višinske efekte. V teoriji se mi opciji 1. in 6. najbolj dopadejo, Focale tudi poznam, a druge, dražje modele, o teh nimam pojma kako igrajo in sigurno ni v isti ligi kot Sopra :). Focal vs Q Acoustics vs Polk ? Kaj drugega še obstaja, da ni škatla zvočnika čisto navadna pravokotna škatla in da je dobila tudi dotik oblikovalca s smislom in se dobi tudi v beli barvi?
Nekako se mi dopadejo te:
1. Focal Sib XL-T za LCR, za zadaj bi bilo dovolj FOCAL Sib
https://playroom.si/Focal_SibXL
in
https://playroom.si/Focal-Sib-kompaktni...
2. Q Acoustics 3000 5.1 Home Cinema Speaker System
https://www.amazon.co.uk/Acoustics-Cine...
3. Wharfedale DX-2
https://www.amazon.co.uk/Wharfedale-DX-...
4. Q Acoustics 3010i Cinema Pack
5. Q Acoustics 3050i Cinema Pack
6. POLK SIGNATURE S55E + Polk Signature S30e + Polk Signature S10E
Če zanemarim razlike v cenah, ker so velike, pa še nekje bi moral sub dodat in na sploh zvočnike za višinske efekte. V teoriji se mi opciji 1. in 6. najbolj dopadejo, Focale tudi poznam, a druge, dražje modele, o teh nimam pojma kako igrajo in sigurno ni v isti ligi kot Sopra :). Focal vs Q Acoustics vs Polk ? Kaj drugega še obstaja, da ni škatla zvočnika čisto navadna pravokotna škatla in da je dobila tudi dotik oblikovalca s smislom in se dobi tudi v beli barvi?
Likalnik ::
Fantje rabim nasvet...
Doma imam na tv priklopljen avr +amp....se pravi prizgem tv se prizge avr in amp....tezava je pa...tv se random ugasa....lahko se naredi, da se v celem dnevu nikol ne ogasne...naslednji dan pa vsakih 5 minut.
Preden sem kupil amp...teh tezav ni bilo...takoj, ko sem ga priklopil se je to zacelo.
Najprej sem mislil, da je kaj narobe s tvjem...,da se pregreva itd....res sem prah iz vetilatorjev pobrisal (ga je bilo veliko...tako, da se dobro)...vendar se je zadeva ponovila....sedaj sem pa amp izklopil...in tv se ne ugasa vec.
Lahko kdo svetuje kje je tezava....kaj narediti? Oziroma je to sploh mozno, da je to razlog? Sicer kaksne druge ideje nimam.
Doma imam na tv priklopljen avr +amp....se pravi prizgem tv se prizge avr in amp....tezava je pa...tv se random ugasa....lahko se naredi, da se v celem dnevu nikol ne ogasne...naslednji dan pa vsakih 5 minut.
Preden sem kupil amp...teh tezav ni bilo...takoj, ko sem ga priklopil se je to zacelo.
Najprej sem mislil, da je kaj narobe s tvjem...,da se pregreva itd....res sem prah iz vetilatorjev pobrisal (ga je bilo veliko...tako, da se dobro)...vendar se je zadeva ponovila....sedaj sem pa amp izklopil...in tv se ne ugasa vec.
Lahko kdo svetuje kje je tezava....kaj narediti? Oziroma je to sploh mozno, da je to razlog? Sicer kaksne druge ideje nimam.
Sem na enem tujem forumu tudi isto vprasanje zastavil...ja in je nekdo rekel arc oziroma cec povezava....sicer mi je logicno...ampak si nisem cist na jasnem kaj bi tm lahko spremenil.
Sedaj sem vklopil amp nazaj na tv...in se je zopet tv ugasnil...
Ce izklopim cec povezavo oziroma arc...potem mi zunanji zvocniki ne delajo...pac ni povezave med avr in tv...
@Terman ni tezava, da bi se avr ugasnil...avr in amp sta in ostaneta vklopljena...ampak se tv kr nenadoma ugasne....tako, da zvok je in se zaradi tega ne bi mogel ugasniti.
Sedaj sem vklopil amp nazaj na tv...in se je zopet tv ugasnil...
Ce izklopim cec povezavo oziroma arc...potem mi zunanji zvocniki ne delajo...pac ni povezave med avr in tv...
@Terman ni tezava, da bi se avr ugasnil...avr in amp sta in ostaneta vklopljena...ampak se tv kr nenadoma ugasne....tako, da zvok je in se zaradi tega ne bi mogel ugasniti.
Aja...mogoce pa res...drugi HDMI kabel...tega se nism probal....bom danes...tv je Panasonic plazma
XS!D3 ::
Kaj pa gledaš takrat, ko se ti ugasne? Imaš slučajno na TV oziroma AVR priklopljenih več naprav in gre med tem, ko ti gledaš eno neka druga naprava v sleep in ugasne še TV zraven?
Gledam telemachov EON....sicer imam iz tvja preko hdmi priklopljen se rpi3 (ta je vedno prizgan)...tv se mi se ni ugasnil, ce sm preko rpi3 gledal filme....zaenkrat se to dogaja preko eon-a
Drugi hdmi imam iz tvja v eon box....hdmi arc imam pa iz tvja v avr....to je pa vse kar je priklopljen.
Danes probam se moznost z drugim hdmi kablom
Drugi hdmi imam iz tvja v eon box....hdmi arc imam pa iz tvja v avr....to je pa vse kar je priklopljen.
Danes probam se moznost z drugim hdmi kablom
XS!D3 ::
Meni se je že zgodilo, da sem recimo iz EON boxa preklopil na Apple TV in gledal film, med tem mi je pa EON box vse skupaj izklopil, ko je šel po določenem času v sleep. Obratno pa recimo ne. Ko gre Apple TV v sleep mi ugasne vse ostalo samo, če ga dejansko gledam. Kadar Apple TV ni izbran kot source gre lahko BP v sleep in ne bo nič ugasnil, kar je tudi pravilno. Tako da očitno je odvisno kako je implementirano, zato je za preverit različne naprave oziroma kombinacije. Vrjetno bi tudi TV/AVR lahko neupošteval power off komande iz naprave, ki ni izbrana, ampak spet odvisno od TVja/AVRja kako ima to rešeno.
gregor000 ::
Zdravo,
Imam eno vprašanje in rabim nasvete =)
Trenutno moj 5.0 (soon to be 5.1) sistem sestoji iz:
- Jamo E856
- Jamo E8 CEN2
- Monitor Audio Bronze BXFX - na zadnji steni za kavčem
Receiver menjam v roku nekaj tednov in bo DENON AVR-X3600H - če prej ne pride X3700H
Seveda mi pa sedaj manjka še SUB.
Soba je velika okoli 20m2 in imam možnost postavitve spredaj desno ali pa zadaj desno tik ob kavču.
Ogledujem si:
- Jamo S810 (ported) 250€
- Jamo SUB 660 (sealed) 365€ (leto izdelave okoli 2009-2010)
- Jamo C912 (ported) 360€
Zgornja meja je pod 400€. Raje manj kot več. Nisem poročen z Jamo, tako, da je lahko tudi kateri drugi. Nisem se pa še niti odločil ali ported ali sealed. Bo pa "bolj" za gledanje filmov.
Imam eno vprašanje in rabim nasvete =)
Trenutno moj 5.0 (soon to be 5.1) sistem sestoji iz:
- Jamo E856
- Jamo E8 CEN2
- Monitor Audio Bronze BXFX - na zadnji steni za kavčem
Receiver menjam v roku nekaj tednov in bo DENON AVR-X3600H - če prej ne pride X3700H
Seveda mi pa sedaj manjka še SUB.
Soba je velika okoli 20m2 in imam možnost postavitve spredaj desno ali pa zadaj desno tik ob kavču.
Ogledujem si:
- Jamo S810 (ported) 250€
- Jamo SUB 660 (sealed) 365€ (leto izdelave okoli 2009-2010)
- Jamo C912 (ported) 360€
Zgornja meja je pod 400€. Raje manj kot več. Nisem poročen z Jamo, tako, da je lahko tudi kateri drugi. Nisem se pa še niti odločil ali ported ali sealed. Bo pa "bolj" za gledanje filmov.
TOP ::
Zakaj rabiš 9 kanalni receiver,če misliš imet 5.1 sistem.Pri Subu ne šparaj,ker potem je bolje da še mal prišparaš denarja in kasneje kupi.Sub za 250e so jajčka za kak Soundbar ne za pravi sistem.Pa sub ni važno da je lih od istega proizvajalca,kot ostali zvočniki.
gregor000 ::
Kasneje mislim še dokupiti atmos zvočnika. Pa ta receiver ima dost moči za vse skupaj. Ponavadi imajo manj kanalni tudi manj moči na izhod.
Mogoče kakšno priporočilo glede subov?
Mogoče kakšno priporočilo glede subov?
Reaper ::
Se pridružujem vprašanju, kot kaže je crknil Philips Soundbar HTL3120, kupil sem ga kar nekaj let nazaj na Bolhi za majhen denar, za naše potrebe je deloval zadovoljivo, na vsake toliko se je zgodilo, da je bil zvok popačen (hreščanje), reset je po navadi pomagal. Zdaj ne da nobenega zvoka več od sebe. Kaj predlagate kot nadomestek? Veliko € ne bi deval ker imam male otroke in radi kakšno stvar mimo grede uničijo (bunkice na zvočnikih). Naj pa ima optični vhod in HDMI, fajn je če ima tudi HDMI hub ali kako se že temu reče. Lahko je rabljena zadeva.
Pro_moted ::
Se pridružujem vprašanju, kot kaže je crknil Philips Soundbar HTL3120, kupil sem ga kar nekaj let nazaj na Bolhi za majhen denar, za naše potrebe je deloval zadovoljivo, na vsake toliko se je zgodilo, da je bil zvok popačen (hreščanje), reset je po navadi pomagal. Zdaj ne da nobenega zvoka več od sebe. Kaj predlagate kot nadomestek? Veliko € ne bi deval ker imam male otroke in radi kakšno stvar mimo grede uničijo (bunkice na zvočnikih). Naj pa ima optični vhod in HDMI, fajn je če ima tudi HDMI hub ali kako se že temu reče. Lahko je rabljena zadeva.
S tem nimaš kaj zgrešit, za ta denar.
https://www.amazon.de/Edifier-S350DB-Ho...
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
damirj79 ::
Poglej za Canton firmo.
https://www.canton.de/en/home-cinema/5....
Hvala bom še enkrat pogledal, čeprav ga precej namenoma nisem dal v izbor.
finkec ::
Trenutno imam Heco Music Colours 100, zamenjal bi jih z Q Acoustics Concept 20. Ima kdo mogoče te zvočnike, po spletu so dobro ocenjeni.
Reaper ::
Ker so bili vmes dopusti in ostale distrakcije še vedno nisem nabavil novega sistema za priklop na TV. Trenutno se šlepam z nekim radiem, ki sem ga enkrat kupil v Hoferju, katerega sem preko AUX IN priklopa vezal na TV ampak zadeva ni idealna.
Malo sem raziskoval predlog, ki mi ga je podal Pro_moted, se pravi Edifier S351DB in sem videl, da gre res za super zvočnike. Opazil sem tudi, da obstaja S350DB model, ki je okvirno 50 € cenejši, v drugi barvi in kolikor sem opazil podpira BT 4.1 med tem, ko model S351DB podpira BT 5.0, predvidevam pravilno ali se motim? Kje po navadi kupujete avdio zadeve, je to Amazon, kot sem dobil link ali so kakšne specializirane trgovine, kjer se da zadevo dobiti kaj ceneje?
Osebno so mi kar se barve tiče bolj všeč S351DB, ni mi problem dati teh 300 € za zvočnike imam pa drug problem, male otroke. Ti zvočniki imajo izpostavljene te "bunkice" na samem zvočniku in to bo mali prvi dan pritisnil notri, sem prepričan, seveda ga pa ni možno 100 % časa nadzorovati, da tega ne bi storil. Obstajajo mogoče kakšne zaščitne "mrežice", ki bi se jih dalo čez membrane, da jih otroci ne bi mogli poškodovati? Razmišljal sem tudi, da bi prosil koga iz foruma s 3D tiskalnikom, da bi mi naredil neke custom mrežice za zaščito. Druga opcija je, da kupim stojala za satelite (problem ostane še vedno woofer), mogoče kakšen dober predlog za stojala? TV imam obešen na steno, pod TV-jem je 2,8 metra dolga omarica za TV, ta modernejša nizka, element je pritisnjen čisto do stene. Če bi šel v opcijo stojal bi rabil takšna, da bi "stopalo" stojala šlo pod omarico, razmak od tal do omariceo kvirno 2 - 3 ccentimetra. V steno ne bi vrtal, razmeroma sveže renovirana zadeva + armiran beton in se hitro kaj preveč odkruši.
Malo sem raziskoval predlog, ki mi ga je podal Pro_moted, se pravi Edifier S351DB in sem videl, da gre res za super zvočnike. Opazil sem tudi, da obstaja S350DB model, ki je okvirno 50 € cenejši, v drugi barvi in kolikor sem opazil podpira BT 4.1 med tem, ko model S351DB podpira BT 5.0, predvidevam pravilno ali se motim? Kje po navadi kupujete avdio zadeve, je to Amazon, kot sem dobil link ali so kakšne specializirane trgovine, kjer se da zadevo dobiti kaj ceneje?
Osebno so mi kar se barve tiče bolj všeč S351DB, ni mi problem dati teh 300 € za zvočnike imam pa drug problem, male otroke. Ti zvočniki imajo izpostavljene te "bunkice" na samem zvočniku in to bo mali prvi dan pritisnil notri, sem prepričan, seveda ga pa ni možno 100 % časa nadzorovati, da tega ne bi storil. Obstajajo mogoče kakšne zaščitne "mrežice", ki bi se jih dalo čez membrane, da jih otroci ne bi mogli poškodovati? Razmišljal sem tudi, da bi prosil koga iz foruma s 3D tiskalnikom, da bi mi naredil neke custom mrežice za zaščito. Druga opcija je, da kupim stojala za satelite (problem ostane še vedno woofer), mogoče kakšen dober predlog za stojala? TV imam obešen na steno, pod TV-jem je 2,8 metra dolga omarica za TV, ta modernejša nizka, element je pritisnjen čisto do stene. Če bi šel v opcijo stojal bi rabil takšna, da bi "stopalo" stojala šlo pod omarico, razmak od tal do omariceo kvirno 2 - 3 ccentimetra. V steno ne bi vrtal, razmeroma sveže renovirana zadeva + armiran beton in se hitro kaj preveč odkruši.
-žiga- ::
Že nekaj časa se odločam, kakšno ozvočenje kupiti za dnevno sobo.
Uporaba je 90% filmi / serije, 10% glasba (streaming youtube preko smart TV).
Nisem zahteven, rad bi samo stopnjo ali dve boljši zvok kot ga od sebe da TV.
Gledal sem soundbare, predvsem ob Bose, kar se mi je zdela idealna rešitev, ampak je veliko komentarjev kritičnih do soundbarov.
Za 5.1 sistem nimam ravno veliko prostora (kavč do zadnje stene).
Kaj bi bila dobra izbira za mojo situacijo - bolj me zanima kakšen sistem in postavitev, kot dejanski model?
Drugače iščem nekaj do 300 EUR za komplet, več pa v primeru, da bi se mi zdela res optimalna rešitev.
Uporaba je 90% filmi / serije, 10% glasba (streaming youtube preko smart TV).
Nisem zahteven, rad bi samo stopnjo ali dve boljši zvok kot ga od sebe da TV.
Gledal sem soundbare, predvsem ob Bose, kar se mi je zdela idealna rešitev, ampak je veliko komentarjev kritičnih do soundbarov.
Za 5.1 sistem nimam ravno veliko prostora (kavč do zadnje stene).
Kaj bi bila dobra izbira za mojo situacijo - bolj me zanima kakšen sistem in postavitev, kot dejanski model?
Drugače iščem nekaj do 300 EUR za komplet, več pa v primeru, da bi se mi zdela res optimalna rešitev.
Okapi ::
Za ta denar (300 €) žal kaj dosti ne moreš narediti.
Zadnje zvočnike lahko daš tudi levo in desno od kavča, ni treba, da so za njim.
Lahko pa ostaneš pri 2.0, ali 2.1, z nekimi primerno velikimi zvočniki. Bo vseeno bolje kot soundbar.
Zadnje zvočnike lahko daš tudi levo in desno od kavča, ni treba, da so za njim.
Lahko pa ostaneš pri 2.0, ali 2.1, z nekimi primerno velikimi zvočniki. Bo vseeno bolje kot soundbar.
Kako je pa z višino zvočnikov pri 5.1 sistemu? Vem, da naj bi bili čim bolj v višini ušes, samo imam več maneverskega prostora, če so višje.
In pa, če se montirajo na steno, kako se jih montira. Verjetno se ne smejo povsem dotikati stene?
Grem pa še malo razkiskat 2.1 sisteme.
In pa, če se montirajo na steno, kako se jih montira. Verjetno se ne smejo povsem dotikati stene?
Zvočnik je lahko tudi višje, ga pač usmeriš malo navzdol. Lahko je tudi pod stropom. Lahko je v steno ali strop vgrajen. Pač odvisno od zvočnika.
Recimo, v strop vgrajen par zadnjih zvočnikov.
Ali pa en običajen zvočnik, montiran na strop in usmerjen proti poslušalcem.
Možnosti je veliko.
Recimo, v strop vgrajen par zadnjih zvočnikov.
Ali pa en običajen zvočnik, montiran na strop in usmerjen proti poslušalcem.
Možnosti je veliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
To bi bila super rešitev zame, pod strop.
Se nosilce kupi posebaj, ali so kdaj tudi v kompletih? So navoji univerzalni?
Se nosilce kupi posebaj, ali so kdaj tudi v kompletih? So navoji univerzalni?
Nosilce večinoma kupiš posebej. Niso pa ravno univerzalni, je treba malo gledati, kaj vzameš, da lahko nanj pritrdiš določen model zvočnikov.
Nimam pa kakšnih posebnih izkušenj s tem, boš moral sam malo raziskati.
Nimam pa kakšnih posebnih izkušenj s tem, boš moral sam malo raziskati.
floyd1 ::
Za 300 eur bi jaz vzel rabljeno: AV receiver za okrog 80-100 eur, ostalo pa bi dal za 1 par solidnih (bookshelf?) zvočnikov. Dobiš sistem, ki bi ti (vsaj po mojem mnenju) igral precej boljše od večine (tudi malo dražjih) soundbarov, hkrati pa je nadgradljiv na vse možne načine. (surround, woofer, bookshelfi kasneje kot surround zvočniki in nekaj večjega spredaj...).
Glede na to, da si napisal, da rabiš samo za stopnjo ali dve boljši zvok kot ima TV in, da glasbe praktično ne bo nič (kar bo, bo pa samo preko YT) bi ti priporočal, da vzameš soundbar z subwooferjem do 300€ in boš za tvoje potrebe in zahteve super zadovoljen.
Tako boš brez težav vse skupaj priklopil in povezal ter imel garancijo
če boš pa iz Bolhe kupoval rabljene kompnente za par 10€ jih boš moral pravilno povezati, pravilo postaviti....brez garancije....mislim,da boš imel več težav kot ne. (kupiti boš moral av reciever + zvočniki + kabli....glede na to, da je budget 300€ dobiš zelo bogo vse skupaj in pa staro)
Stari rabljeni AV receiverji nimajo najnovejših bonbončkov airplay, BT,WIFI,Tidal,Spotify....vse to kar verjamem, da ti bo veliko bolj prov prišlo.
Tako boš brez težav vse skupaj priklopil in povezal ter imel garancijo
če boš pa iz Bolhe kupoval rabljene kompnente za par 10€ jih boš moral pravilno povezati, pravilo postaviti....brez garancije....mislim,da boš imel več težav kot ne. (kupiti boš moral av reciever + zvočniki + kabli....glede na to, da je budget 300€ dobiš zelo bogo vse skupaj in pa staro)
Stari rabljeni AV receiverji nimajo najnovejših bonbončkov airplay, BT,WIFI,Tidal,Spotify....vse to kar verjamem, da ti bo veliko bolj prov prišlo.
Ravnokar si navedel en velik plus (vsaj zame) starejših receiverjev. Ne kupuješ (in plačuješ) bombončkov, ki nimajo z zvokom nič skupnega, ampak nekaj, da bo dobro igralo. In če gremo še na "komot" - vsaj daljinca ima vsak.
T743 ::
300Eur za rabljen receiver in komplet zvočnikov bo ena "srednja žalost" v najboljšem primeru (sicer zvok bo boljši kot preko tv-ja sigurno), kaj drugega kot en soundbar za ta denar jaz ne bi nabavljal.
Prednost soundbara je tudi v tem, da ti ne bo vzel skoraj nič prostora, če kupiš novega ga lahko kasneje tudi prodaš in nadgradiš sistem, če boš že ravno hotel.
+imajo nekateri tudi že vso novodobno povezljivost.
Prednost soundbara je tudi v tem, da ti ne bo vzel skoraj nič prostora, če kupiš novega ga lahko kasneje tudi prodaš in nadgradiš sistem, če boš že ravno hotel.
+imajo nekateri tudi že vso novodobno povezljivost.
OK.d ::
Kako je pa z višino zvočnikov pri 5.1 sistemu? Vem, da naj bi bili čim bolj v višini ušes, samo imam več maneverskega prostora, če so višje.
https://imgur.com/Fitew8z
LPOK.d
OK.d ::
Drugače še 100€ primakneš in imaš spodoben začetniški komplet.
https://eu.onkyo.com/de-DE/brands/onkyo...
https://eu.onkyo.com/de-DE/brands/onkyo...
LPOK.d
Ok. Bom ĚĄe malo razmislil.
Kje se pa cenovno zaĨnejo sprejemljivi sistemi?
To je tako, kot bi vpraĚĄal koliko stane avto. Povsem je odvisno od tega, koliko si zahteven.
300Eur za rabljen receiver in komplet zvoĨnikov bo ena "srednja ̪alost" v najbolj̥em primeru
Tu pa se ne morem strinjat. Ker imam ravno Ĩas, sem malo pogledal zvoĨnike po bolhi. V tem cenovnem rangu (od 150 do 200 eur) sem nḁel (ne morem verjet, da bom jaz to predlagal) jamote s 6.5" bas-srednjetonci in basreflexom in bi-wiring priklopom, kar bi po mojih izku̥njah znalo zveneti Ĩisto ok tudi brez wooferja.
OldSkul ::
Jaz sicer nimam domačega kina, ampak kakor berem malo po forumih, zelo pohvalijo nekatere novejše soundbare. Nekateri imajo tudi zadnje zvočnike, dodaten nizkotonec, podporo za atmos. So kar napredovali.
akulp ::
Živjo. Mene pa muči sledeče. Imam nek, vi boste temu rekli otroški komplet (ki pa meni služi več kot ok, ker itak nimam možnosti nekaj nabijati glasbe) za kak film ipd. - Logitech 5.1 Z506, ki ima samo analogne 3.5 izhode za v PC.
Zdaj, ko dobim 4kT (Samsung Q80T - ima SPDIF output Toslink), bi želel zvok s TVja spraviti tudi na računalnik. Imam dve opciji.
A/ Zamenjam zvočnike za Z5500 oz Z906:
t.ly/l3vq
oboji imajo SPDIF input
(kupil bi rabljene, ker denarja za nek resen 5.1 sistem nimam, pa tole je VEČ kot dovolj zame).
B/ Kupim zvočno kartico, ki ima SPDIF Toslink input.
Me pa zanima ali bom s TVja v obeh primerih dobil 5.1 zvok?
Zdaj, ko dobim 4kT (Samsung Q80T - ima SPDIF output Toslink), bi želel zvok s TVja spraviti tudi na računalnik. Imam dve opciji.
A/ Zamenjam zvočnike za Z5500 oz Z906:
t.ly/l3vq
oboji imajo SPDIF input
(kupil bi rabljene, ker denarja za nek resen 5.1 sistem nimam, pa tole je VEČ kot dovolj zame).
B/ Kupim zvočno kartico, ki ima SPDIF Toslink input.
Me pa zanima ali bom s TVja v obeh primerih dobil 5.1 zvok?
Lukcc
neocodexx ::
Toslink podpira 5.1 DTS, DD ali 2.0 PCM, tako da ja. Za tvoje potrebe bo dovolj.
Samo če boš potegnil dol kak film z DTS-HD ali Dolby Atmos, potem pa ne bo zvoka. Imajo pa ponavadi taki torrenti zraven še kopijo lossy posnetka, tako da če preklopiš zvočni stream (omogoča večina predvajalnikov, močno priporočam npr. Kodi ali Plex) bo tudi delalo. Vedno preveri podatke v nfo.
Konzole, Netflix in ostali streami online streami pa itak podpirajo samo lossy DTS in Dolby tako da ne bo problema glede 5.1 zvoka.
Jaz imam tudi tak otroški komplet na PCju preko toslinka povezan, sicer samo kot 3.1, in sem zadovoljen. Za hišni kino sicer res ni idealno, ampak niso to slabi zvočniki. Le nizkih tonov jim manjka na satelitih.
Samo če boš potegnil dol kak film z DTS-HD ali Dolby Atmos, potem pa ne bo zvoka. Imajo pa ponavadi taki torrenti zraven še kopijo lossy posnetka, tako da če preklopiš zvočni stream (omogoča večina predvajalnikov, močno priporočam npr. Kodi ali Plex) bo tudi delalo. Vedno preveri podatke v nfo.
Konzole, Netflix in ostali streami online streami pa itak podpirajo samo lossy DTS in Dolby tako da ne bo problema glede 5.1 zvoka.
Jaz imam tudi tak otroški komplet na PCju preko toslinka povezan, sicer samo kot 3.1, in sem zadovoljen. Za hišni kino sicer res ni idealno, ampak niso to slabi zvočniki. Le nizkih tonov jim manjka na satelitih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()
Ravnokar si navedel en velik plus (vsaj zame) starejših receiverjev. Ne kupuješ (in plačuješ) bombončkov, ki nimajo z zvokom nič skupnega, ampak nekaj, da bo dobro igralo. In če gremo še na "komot" - vsaj daljinca ima vsak.
Se strinjam, da ti je to plus, ker daš veliko na kvaliteten zvok kateri ti je bolj pomemben kot pa sama povezljivost z najnovejšimi bonbončki.
Pač potrebno je ločiti...če bi imel rad stereo sistem na katerem boš poslušal svoje CD zgoščenke ali pa vinily plošče...potem ti je res najboljša izbira brez bt, spotfy in ostalih dodatkov
če pa imaš željo kot jo ima OP, da bo glasbe samo 10% ostalo bo pa Darja Zgonc....potem so mu te bonbončki in lahek priklop super pridobitev
akulp ::
Toslink podpira 5.1 DTS, DD ali 2.0 PCM, tako da ja. Za tvoje potrebe bo dovolj.
Super, hvala ti za potrditev mojih domnev s prve roke. :)
In ja, tak otroški komplet se mi zdi, da če nisi nek audiofil, ki ima čas, da se posveti glasbi in lahko nažge stvari na glas, je povsem super. :)
Ko ravno omenjaš Kodi. Jaz ga stalno uporabljam. Kakor berem, naj bi se obnesel tudi pri 4k HDR zadevah?
Lukcc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: akulp ()
če pa imaš željo kot jo ima OP, da bo glasbe samo 10% ostalo bo pa Darja Zgonc....potem so mu te bonbončki in lahek priklop super pridobitev
Žiga piše o 90% filmov in serij, ni to ravno Darja. In tam je fajn, če imaš malo bolj kvaliteten zvok in nekaj rezerve v moči. Jaz sem se navezoval bolj na to. Bombončki so tudi meni zakon, samo proračun je tu problem.
Če recimo nabaviš zvocnike in ojačevalec dobiš vrhunsko (glede na ceno) osnovo za gledanje filmov. In v zgornjem proračunu še vedno ostane nekaj ojrof za surround zvočnike.
kmegli ::
Pozdravljeni,
mogoče lahko kdo tukaj pomaga. Razmišljam od nadgradnji HT sistema pa me malo bega obstoječi sistem. Lastim si komplet Pioneer HTP-075B, kjer je reciever Pioneer VSX-325 in zvočniki + sub, Xbox Series X in Philips LED TV, dnevna je približno 4x5m.
Najbolj me bega: ali najprej zvočniki in potem reciever oz. najprej reciever in potem zvočnike. Gledam za naprej in glede na to, da imajo vsi recieverji, ki so jih izdali 2020, težave s HDMI 2.1 na xboxu, se mi zdi škoda dajati denar za AVR, če ga bom potem menjal čez leto ali dva.
Zvočnike imam ogledane od QA 3000 serijo in bi si postopoma sestavil 5.1 sistem, mogoče kasneje tudi 7.1., nekako ciljam na 7.1 AVR, lahko pa je 5.1 tudi čisto OK.
Kar me sedaj najbolj zanima - ali lahko začnem z zvočniki in nabavim npr. 3020i + 3090Ci, naknadno sub in surround, ter priklopim na obstoječi reciever? Se bo zelo poznala kvaliteta output-a na zvočnikih? Priklop je še standardni na stisk žic, in mislim da je OK za začetek - malo boljši kabel pa bo, prosim popravite, če se motim. Naslednja nadgradnja bi bila potem reciever in nato ostali zvočniki. Po specifikacijah, se mi zdi, da bi AVR moral poganjati te zvočnike?
V nasprotnem primeru, bi začel z enim OK 5.1 recieverjem, ki bi ga nato nadgradil za novejšega s HDMI 2.1. Ogledana imam Denon S650H in Yamaha RX-V385, zvočniki 3020i in 3090Ci.
Lahko pa rečem, da sem si življenje totalno zakompliciral s HDMI 2.1 in pustim tehnologijo za naslednjih 5 let, ter si kupim Denon X1600H in sestavim kot sem si zamislil? Mogoče kakšno mnenje tega AVR napram Yamaha RX V485 oz. 585?
mogoče lahko kdo tukaj pomaga. Razmišljam od nadgradnji HT sistema pa me malo bega obstoječi sistem. Lastim si komplet Pioneer HTP-075B, kjer je reciever Pioneer VSX-325 in zvočniki + sub, Xbox Series X in Philips LED TV, dnevna je približno 4x5m.
Najbolj me bega: ali najprej zvočniki in potem reciever oz. najprej reciever in potem zvočnike. Gledam za naprej in glede na to, da imajo vsi recieverji, ki so jih izdali 2020, težave s HDMI 2.1 na xboxu, se mi zdi škoda dajati denar za AVR, če ga bom potem menjal čez leto ali dva.
Zvočnike imam ogledane od QA 3000 serijo in bi si postopoma sestavil 5.1 sistem, mogoče kasneje tudi 7.1., nekako ciljam na 7.1 AVR, lahko pa je 5.1 tudi čisto OK.
Kar me sedaj najbolj zanima - ali lahko začnem z zvočniki in nabavim npr. 3020i + 3090Ci, naknadno sub in surround, ter priklopim na obstoječi reciever? Se bo zelo poznala kvaliteta output-a na zvočnikih? Priklop je še standardni na stisk žic, in mislim da je OK za začetek - malo boljši kabel pa bo, prosim popravite, če se motim. Naslednja nadgradnja bi bila potem reciever in nato ostali zvočniki. Po specifikacijah, se mi zdi, da bi AVR moral poganjati te zvočnike?
V nasprotnem primeru, bi začel z enim OK 5.1 recieverjem, ki bi ga nato nadgradil za novejšega s HDMI 2.1. Ogledana imam Denon S650H in Yamaha RX-V385, zvočniki 3020i in 3090Ci.
Lahko pa rečem, da sem si življenje totalno zakompliciral s HDMI 2.1 in pustim tehnologijo za naslednjih 5 let, ter si kupim Denon X1600H in sestavim kot sem si zamislil? Mogoče kakšno mnenje tega AVR napram Yamaha RX V485 oz. 585?
Avdiofili, ki "slišijo" tudi kable, se sicer ne bodo strinjali, jaz pa povem, da pri zvoku daleč najbolj slišiš zvočnike. Da bo bolj razumljivo - na kakovost zvoka najbolj vplivajo zvočniki. Elektronika je že lep čas dovolj izpopolnjena, da njenega vpliva na kakovost zvoka praktično ne slišiš. To še zlasti velja v "normalno" velikih sobah, kjer ni potrebe po kakšni hudi moči.
Skratka, kupi zvočnike (najboljše, ki si jih lahko trenutno privoščiš) in še naprej uporabljaj Pioneerja, ki ga imaš. Ko se bo nekoč v šparovčku nabralo dovolj dinarčkov, boš pa lahko začel razmišljati še o novi elektroniki.
Skratka, kupi zvočnike (najboljše, ki si jih lahko trenutno privoščiš) in še naprej uporabljaj Pioneerja, ki ga imaš. Ko se bo nekoč v šparovčku nabralo dovolj dinarčkov, boš pa lahko začel razmišljati še o novi elektroniki.
Se popolnoma strinjam.
Gledam za naprej in glede na to, da imajo vsi recieverji, ki so jih izdali 2020, težave s HDMI 2.1 na xboxu, se mi zdi škoda dajati denar za AVR, če ga bom potem menjal čez leto ali dva.
Če boš štartal samo na to, da bo imel AV ojačevalec vse novitete (bombončke) porihtane "v nulo" ne boš kupil nikoli, ali pa boš menjaval vsako leto. Vedno pride kak novejši standard in potem hitro nekaj ne funkcionira 100% ali pa se "tepe" med sabo.
Elektronika je že lep čas dovolj izpopolnjena, da njenega vpliva na kakovost zvoka praktično ne slišiš.
Dokler primerjamo ojačevalce v nekem ožjem cenovnem rangu, to drži. Sicer pa pri kvalitetnejšem ojačevalcu še vedno dobro slišiš razliko. Če greš iz 200 eur na 500 verjetno res ne, če pa ga primerjaš z enim za 2k, pa (skoraj) zagotovo.
Sem se že osebno, na slepih primerjanjih, prepričal, da to ne drži. Mogoče kdo, ki ima dovolj izostreno uho, da loči stradivarko od guarnerijih gosli, sliši kakšno razliko. S tem, da ni nujno, da mu bo zvok dražjega bolj všeč. Velika večina drugih pa razlike ne bo slišala.
Elektronika je že lep čas dovolj izpopolnjena, da njenega vpliva na kakovost zvoka praktično ne slišiš.
Dokler primerjamo ojačevalce v nekem ožjem cenovnem rangu, to drži. Sicer pa pri kvalitetnejšem ojačevalcu še vedno dobro slišiš razliko. Če greš iz 200 eur na 500 verjetno res ne, če pa ga primerjaš z enim za 2k, pa (skoraj) zagotovo.
Tonske kontrole, frekvenčni izenačevalnik in kalibracija pa naredijo veliko razliko.
Sem se že osebno, na slepih primerjanjih, prepričal, da to ne drži. Mogoče kdo, ki ima dovolj izostreno uho, da loči stradivarko od guarnerijih gosli, sliši kakšno razliko. S tem, da ni nujno, da mu bo zvok dražjega bolj všeč. Velika večina drugih pa razlike ne bo slišala.
Tonske kontrole, frekvenčni izenačevalnik in kalibracija pa naredijo veliko razliko.
Torej - kateri ojačevalec do npr. 300 eur bo igral "na uho" enako dobro kot npr. tvoj "monster" Onkyo in ne bom slišal razlike? Kaj se bo zgodilo, ko mi bo zapasalo bolj glasno poslušanje in ga bom malo "privil"? Ne trolam, resno vprašam.
Praktično katerikoli. Kakšna točno bi bila razlika, če bi ga "malo privil" je sicer nemogoče na pamet reči, ker je odvisno od tega, kaj je to "malo privil", v kako veliki sobi bi to počel, in seveda od zvočnikov. Pri kakšnih s slabšim izkoristkom bi bila razlika sigurno večja.
In naj še enkrat poudarim - to velja izključno za slepo primerjavo. Čim veš, koliko stane ojačevalnik, katere znamke je, ali kako ga hvalijo drugi, je z objektivnim ocenjevanjem konec, ker te začne podzavest nategovati na veliko.
In naj še enkrat poudarim - to velja izključno za slepo primerjavo. Čim veš, koliko stane ojačevalnik, katere znamke je, ali kako ga hvalijo drugi, je z objektivnim ocenjevanjem konec, ker te začne podzavest nategovati na veliko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočni sistem 2.1 - primerjava kaj kupitiOddelek: Zvok in slika | 4049 (1896) | Darko! |
» | Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 55192 (21562) | naruto2 |
» | Stereo sistem za kvaliteten zvokOddelek: Zvok in slika | 6625 (3308) | Likalnik |
» | Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?Oddelek: Zvok in slika | 4211 (3366) | neo5468 |
» | Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 21072 (18782) | car100 |