» »

Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti

Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti

1
2
3

dexterboy ::

OP, zelo preprosto bom tole napisal, čeprav znajo to admini brisati;
v trenutnem stanju je za otroka BOLJE, da gresta v rejniško družino. Žal.
Tam bosta vsaj imela normalno otroštvo in mladost.
Ker če tako ostane, bosta otroka "nahebala" na polno.
In bo še na koncu starš pokopoval otroka.
Če bi pa to rešil na "dostojanstven" način in obdržal otroka...
Ljuba duša, nesreče se dogajajo vsak dan
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

enati ::

dexterboy je izjavil:

OP, zelo preprosto bom tole napisal, čeprav znajo to admini brisati;
v trenutnem stanju je za otroka BOLJE, da gresta v rejniško družino. Žal.
Tam bosta vsaj imela normalno otroštvo in mladost.
Ker če tako ostane, bosta otroka "nahebala" na polno.
In bo še na koncu starš pokopoval otroka.
Če bi pa to rešil na "dostojanstven" način in obdržal otroka...
Ljuba duša, nesreče se dogajajo vsak dan

Ne ne bosta se imela bolje. Pri meni se imata izredno lepo, sta vesela in razposajena, imata družbo.
Otroka sta izredno rada pri meni in z menoj.
Rejništvo bo šele za njiju stres.
To kar rabita je da sodišče pravično razsodi v njuno korist, in ne v korist ženske.

Tudi sodišče in csdji delajo s svojimi neprimernimi odločitvami škodo otrokoma. Je bila sodba sodnice, da mi določi 300 EUR preživnine v obdobju moje leto on pol trajajoče brezposelnosti pravilna?

S tem da sta bila otroka skoraj polovico časa z menoj, bivša je vlekla otroški dodatek, oblačila smo pa kupovali vsak zase? Sem imel jaz kaj manjše stroške kot bivša? Na morje z otrokma nisem šel že 3 leta.
S tem da sta otroka na stik prihajala v premajhnih, znošenih in včasih celo strganih oblačilih (kar ti lahko tudi otroka povesta da zato ker je pri meni in mojih starših na kmetiji preveč umazano da bi bila v istih cunjah pri meni in pri njej) in da sta imela novi bundi samo pri njej, za k meni je bila pa dobra stara in premajhna.

Nekja takih oblačil sem zadržal, julija nisem vrnil superg, punca je bila na robu joka, ker so jo toliko tiščale pri prstih.
Ali kdo želi videti ta oblačila in obutev? Nekaj je tudi slik? No? CSD in sodišče jih tudi ni želelo videti.
Kdo je še tu ki me bo obsojal, preden bo pogledal slike in oblačila ki jih hranim?

solatko ::

Kolikor berem prispevke OP-ja, mi je vedno bolj jasno, da s financami ne zna ravno najboje. BMW, če prav malo starejši, ni avto, ki bi ga lahko kupil kdorkoli za majhen denar, zato si je OP sredstva verjetno sposodil pri ljudeh, ki ne gledajo na redne dohodke, ko pa je izgubil službo, ni mogel več plačevati obrokov.
Če je star tako kot piše - 46 let, se je malo pozno odločil za otroke, če je ta del zgodbe resničen.
Po moje ga muči neplačano posojilo, saj obresti za zamudo niso bančne, temveč malo hujše. Tudi če mu zaplenijo avto, bo še vedno dložen več, kot si trenutno lahko privošči, pa še za avto mu bo verjetno hudo.

Govorim iz izkušenj, ko se je podobno nasmolil žlahtovec, ki je življenje zajemal s preveliko žlico. Ko je padel v mlin, ni več našel poti ven, dokler ni komplet familija končala na POP TV z prošnjo za pomoč, zaradi gmotnega položaja in petih otrok.
Zgodba se je končala sila žalostno, starejša sta se osamosvojila, manjši trije so končali v reji, njega je pobral rak, mati pa se tolaži z alkoholom.
Kljub pomoči, ki so jo bili deležni, se stvari niso uredile, se je samo še slabšalo iz dneva v dan.
Delo krepa človeka

enati ::

Pa ni treba meni prav nič pomagat.
Pomagajte otrokoma, da bosta spet jedla in zrasla do neke minimalne normalne višine.

Mi lahko gdo pove kaj naj naredim jaz da bosta otroka spet jedla? Se jima odrečem? Ju zapustim? Jaz? A zato ker sem moški? A če plačujem dvakratnik preživnine kot je določena (tako kot sedanji mož kolegice, ki svojih otrok z bivšo ni več hotel videti) bosta otroka zato bolj jedla?

Imate prav, če se jima odrečem, bo bivša verjetno z njima manj manipulirala proti meni, ali pa tudi ne, in jih bo še naprej želela odtujiti od mene. Zakaj se takemu človeku (odtegovanje hrane, manipuliranje), ki dela tako škodo otrokoma, takoj ne odvame otrok?

Imate moške, verjetno veliko, ki se jim fučka za lastne otroke, in jih zapustijo, tudi take ženske obstajajo. A zato jih moram zapustiti tudi jaz?

Sem vam povedal kdo in na kakšen način jih je zlorabil, in jih tudi v tem trenutku še vedno zlorablja. In na portal sem prišel trolat, a ne?
.

A si predstavljate da jaz moški počnem te stvari, ki jih bivša dela otrokoma? Koliko časa bi še imel stike z njima?

ŠE ENKRAT, OTROKA SE IZ VERSKIH PREPRIČANJ ODKLANJA HRANO, OTROKA STA LAČNA IN PODHRANJENA

osredotočite se na to, vse ostalo z moje strani je nepotreben balast, ki je zasmetil temo, in odvrnil pozornost od glavne težave

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: enati ()

enati ::

in ČEFERIN je vzet iz konteksta, tisti ki ste resnicoljubni, pomensko je bilo zapisano "čeferin ali kakšen drug odvetnik, ne bom zbirčen, samo da bo dober, ker slabega, ki sploh ni bil poceni, sem že imel"

enati ::

Brez zamere, iz teme se bom umaknil, ker mi je brati pisanje nekaterih preveč stresno. S tem mislim tiste ki mi pripisujejo določene stvari brez kakršne koli osnove (npr puf za avto, itd). Verjetno pišejo iz lastnih izkušenj in frustracij.
Ostri zapisi nekaterih, ki so življenski, me prav nič ne motijo.

In vse skupaj, s pisanjem vred mi vzame preveč časa, ki ga bom raje porabil za otroka.

Avenger ::

OK, mislm da smo dobili bolj razločno sliko, čeprav je vir težav razbrati le med vrsticami... Eno so bile odločbe, drugo pa dejansko stanje kasneje, tako da je OP plačal dvojno, ampak ne v očeh sodišča.

enati: bil si prekleto naiven, žal, zdaj se pa šele zbujaš... odvetnika bi moral najeti takoj ko sta šla narazen. Upam, da te bo kdo znal skopat iz tega.
v bistvu, izjemoma odgovori na tole:
-zakaj ne sprejmeš tistih dveh ponujenih pravnikov na BMWslo?
-kaj bi od forumašev sprejel?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

m0LN4r ::

Pravni postopki potekajo zelo zelo dolgo.

1. Tako da se financno pripravi, naredi umik za nekaj casa, sprejmi nedenarno pomoc (hrano, obleke,), da ga ne bos zapravljal sam in denar ki ti ostane dviguj z racuna in si ga lepo zlagaj v kuvertico.
- Glej da ti bo cimvec denarja ostalo v roki, veliko se lahko zasluzi _na roke_ ampak seveda ni treba potrosit.

2. Sprejmi brezplacno pravno pomoc oz. nasvete iz foruma BMW (dva komada), ne vidim ovire za kaj nebi, razen ce te je strah,
da bojo oni dobili malo bolj detajliran pogled v tvojo situacijo, ki najverjetneje ni povsem na tvoji strani. Zal noben odvetnik te nebo vlekel iz dreka v katerega si se spravil sam.

3. Pa ne potrosi dva tanka benza (1000+km) na mesc, ce se vozis s kolesom. Lososa tudi ne kupuj, ker je predrag za tvoje finance. Otroke nauci, da je treba jest vse _ker so drugi otroci na svetu, ki nimajo nicesar, ampak res nicesar za jest, samo mravlje_
- Ugotovi kaj lahko konkretno naredis, da izboljsas svojo financno stanje, varcuj, bodi skromen, optimizacija. Najprej bos moral pokazati nekaj rezultatov s svoje strani, da ti bodo potem drugi pomagali. Ali pricakujes, da ti bo nekdo kr tko financiral odvetnika, ker imas ti prevec dolgov od prej.
- Ko bos ljudem povedal, da imas 1200 place, zivis v ljubljani, porabis 100 eurov za benz in ti mama placuje poloznice, se bodo obrnili in ti pokazali hrbet. So otroci v veliko vecji stiski, kot ti.

4. Socialno sem dal skozi, se nisem vozil z avtom, nisem si kupoval lososa. Sem imel sosolke in sosolce pri letih tvoje hcere, suhe da si jim kosti videl. Noben ni zganjal panike, danes so vsi seksi, v soli je treba malico pojest - ce ne je treba ukrepati in otroke poduciti, da drugje nimajo za jest in ne morejo biti zbircni. Otroci pri teh letih pa res niso vec tako butasti, da tega nebi razumeli.

5. Za nastale dolgove in neodplacevanje le teh, nabiranje dolgov drugje _si kriv ti_ - posledica je da so otroci lacni in bi jih ti zdejle uporabil v pravnem postopku, ker se na nicesar drugega ne mores uporabiti proti zeni.

6. Sprejmi pomoc ki se ti ponuja in ne odgovarjaj z zvisenim tonom, ker s tem izgubljas se to malo zaupanje ki si ga pridobil in na koncu ti ne bo ne tu in drugje pomagal cisto nihce.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

bambam20 ::

enati je izjavil:



Določena mi je bila preživnina 300 UER mesečno, kljub temu da sem bil takrat leto in pol brez zaposlitve, .


Dolg je nastal iz neplačevanja preživnine. Dolg je 14.000 EUR in se dejansko minimalno zmanjšuje, ker mi sedaj dolgovi nastajajo drugje.


Tudi, če ne bi plačeval 18 mesecev bi bil dolg 5400EUR in ne 14.000 EUR. Se pravi, da nisi plačeval vsaj 3leta in pol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Tomas 33 ::

Ena nekonsistenca me moti.

Če ima OP 1000€ neto + 200€ (malica + prevoz).

Pri hitrem izračunu na NLB strani bi dobil osebni kredit v višini 14.000 (mesečna obveznost: 400€, doba odplačevanja: 3 leta).


Zdaj pa. Ali se mu ne da dvignit s kavča in it na banko, ali pa trola že cel čas.

bambam20 ::

Tomas 33 je izjavil:

Ena nekonsistenca me moti.

Če ima OP 1000€ neto + 200€ (malica + prevoz).

Pri hitrem izračunu na NLB strani bi dobil osebni kredit v višini 14.000 (mesečna obveznost: 400€, doba odplačevanja: 3 leta).


Zdaj pa. Ali se mu ne da dvignit s kavča in it na banko, ali pa trola že cel čas.


Saj nima 1000€ neto plače. To je skupni znesek, kjer ljudje vedno namečejo notri vse dodatke in se hvalijo kakšno plačo imajo. Osnove pa 650€. Njegova osnovna plača je nižja ;).

Tomas 33 ::

"Plače imam točno 1000 EUR neto + prevoz in prehrana. Glede na trenutno situacijo bom dolg iz naslova preživnine odplačeval nekje 15 let, se pravi do penzije."

Unknown_001 ::

Sem mu oredlagal naj si poišče še vir dodatnega zaslužka ali proda kar ne potrebuje da se dolga zaradi obresti čim prej znebi. Z dolgovi se ni za zajebavat. On računa da bi lahko z razsodbo dosegel razveljavitev stroškov za nazaj.

Rekel pa je tudi da se mu zdi izpod časti delati dva šihta da izplača ženi...

Kdo bi razumel. Ok. Štekam da samoponos trpi sam ne moreš se še bolj finančno zakopat s sodstvom.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 ::

1)Kdo je bolj lakomen denarja, tisti, ki ga ima ali tisti, ki ga nima?
2)Pohlepni ljudje so človeku volkovi.

Pika na i ::

- Otroka sta dodeljena (po odločbi) materi. S tem je OP dožan (po odločbi) plačevati preživnino - 300 evrov. V resnici (kot pravi OP), sta otroka pol časa (pol meseca) pri njem.
Se vam zdi pravilno (pošteno, pravično...iznajdite drugo besedo če želite), da plačuje celotno preživnino, mati pa poleg preživnine dobi še otr. dodatke? Čeprav sta otroka pol meseca pri njem.
Bi ne bilo pošteno, da vsak prispeva pol? Bi rekla, da ja. Ampak jaz nisem sodnica.

- Spravljate se na tista njegova dva tanka bencina. Napisal je, da ju vozi na relaciji šola dom, polovico dni v mesecu. Ni nikomur padlo na pamet - OP živi v LJ, otroka pa v 40km oddaljenem kraju. In ko sta pri njem(v LJ), ju od tam vozi v šolo, ki je tam, kjer stanujeta(pri mami). In potem ju gre iskat. In naslednji dan ponovi vajo. In naslednji, in naslednji. In gre bencin.
Ne vem kako potratni so bmwji(me to sploh niti malo ne zanima), imel ga je, ima ga. Zdaj naj bi na vrat na nos nekaj menjal, ob predpostavki, da ve kaj ima zdaj in ne ve, kak manjši (manj potraten vsaj) klump lahko dobi? Dolgoročno pač ja, se strinjam. Če seveda ne bo prej zarubljen.

Ne vem oz. ne razumem, zakaj ste v komentarjih tako zlobni. Ja, zlobni. Nikarte bit taki.

OP....zate pa. Pa večkrat preberi kar ti bom zdajle napisala....bivša ne bo nikdar pristala - da skrbništvo(z odločbo) delno ali v celoti dobiš ti. Ker potem, bi ti morala plačevati preživnino.

facepalm ::

Mogoce jo bom ustrelil mimo..
Je res, da se otrok po dopoljenem 12. letu lahko sam odloci pri katerem starsu bi zivel?
Ce je to res in ce so otroci res toliko raje pri ocetu kot pri materi, se tvoji problemi lahko koncajo najkasneje v roku stirih let.

Ena varianta je ta, da dobis naslednje leto skrbnistvo nad starejsim otrokom. Potemtakem nebi rabil vec placevati prezivnine. Oz bi moral ti njej 150eur in ona tebi. Dobil bi 1x otroske. Otroka bi pa bila se naprej 50% pri tebi (torej nebi bila locena), edino ce starejsi res nebi zelel vec k materi.
Glede trenutnega dolga (ce je ta do CSD), bi zaprosil za umik izvrsbe in moznost odplacila na obroke (200, 300eur na mesec) zato, da si zmozen placevati sproti tekoco prezivnino in si ne nabiras dodatnih stroskov. To bi sicer moral storiti ze pred izvrsbo ampak ok.

Tako bi lahko konkretno zadihal. Cez 4 leta, ko dopolni 12let se drugi otrok si pa zmagal. Dobival bi dve prezivnini in dvojne otroske. Otroka bi motiviral, da sta uspesna v soli in da cim dlje redno studirata:))

enati ::

link do dveh izvidov v pdf obliki na google driveu
ati

aja, za preglede sem izvedel malo pred poletjem...

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: next3steps ()

DOOM_er ::

sem preletel celo temo, ampak bi se navezal samo na prehransko motnjo otrok ker je imel moj dober sosed enak problem z njegovim sinom.
To da otroka ne jesta in zavračata hrano da ne tožita da sta lačna, to je dejanski problem. Sosedov tamali je imel pri 12 podobno situacijo kot jo opisuje OP, grda ločitev ter vegi fanatik žena ki je otroka hranila praktično samo z neko suho hrano ter travcami in algami ter nič konkretnega. Po 2h mescih je malega čisto pobralo, potem je mož znorel in tamalega praktično ugrabil. Ker je bil mož finančno precej na boljšem tudi na sodišču mnenje njegove žene nebi zdržalo ker smo bili vsi sosedi priča kako se dela z njim in sosed je zares v redu možakar ima še vedno mir pred njo.
Mali je zavračal hrano, niti ni hotel jesti niti nič še dolgo. Tudi midva sva kdaj preživela skupaj kakšno popoldne da sem ga pazil da ni delal ravno nekih eksperimentov in dejansko nisem mogel vrjeti da tut da ko vidiš človeka da je lačen, ampak res lačen, ni in ni hotel jesti, siliti ga pa tudi nisem ravno upal. S sosedom sva stuhtala da bi si poskusil da naj si sam začne kuhati stvari ki pa bi jih on jedel, in tako se je začelo, šel je čez par kuharic, rekel mogoče bi to jedel in sta se s fotrom spravila kuhat, s tem da je vse naredil tamal. Po parih mescih se je šele vrnil apetit, in začel jesti malo bolj normaln, danes vem kateri 18 letnik pripravi najbolšo hobotnico iz podpeke :D .
Glede OP-ja moje skromno mnenje:
Ego, in padec z njega na realna tla. Vem da je težko ko se ti enkrat zlomi življenje, been there done that. Požri dol svoje napake, priznaj si sam pri sebi da si zabluzil/zajebal zaradi ega, poreži ga, zastavi si nek realen cilj in željo ter skromno delaj na njej. Noben ni perfekten, vsi delamo napake enkrat večje, enkrat manjše, kdaj še kdo drug najebe zraven ampak samo skrbi da se v prihodnosti to ne bo več dogajalo. Ego in samozavest bosta pa tudi malce zrasla nazaj, prvo precej manj drugo pa malo več. Vidiš čez čas
Robots will steal your job. But that's OK

Unknown_001 ::

Mislim da je šele sedaj šla debata v pravo smer. Stalno se poudarja skrb za otroka.

Finance bo očitno sam poštimal. Saj ima službo in tudi na cesti še ni. Če je kaj borca bo preživel.

Torej. Iščimo predloge, kako poskrbeti da bosta otroka vzgojila zdrave prehranjevalne navade.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

m0LN4r ::

Jaz bi rad slisal zgodbo iz strani zene oz. otrokov.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

D3m ::

En delček smo prebrali iz zdravniškega izvida.

OP ste deklico peljali do psihologa? Da ugotovi vzrok otrokovega zavračanja hrane.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Markus386 ::

To da so otroci izbirčni je nekaj povsem običajnega, in tudi to, da se jim gre malo nasproti ni panike. Seveda pa so meje.... Ne mara brokolija? Jé cvetačo? Pač prilagodiš, ali pa prebereš. Ne mara zelja, mara pa ohrovt,.. pač prilagodiš. Mogoče ne mara svinjine, jé pa piščanca, govedino, purana ipd... pač prilagodiš. Sej se potem ponavadi vse obrne, pa jih zamika probat tudi hrana, ki je včasih niso marali jesti. Jaz kot mali, nisem maral krvavic, vampov, ipd zadev... danes pa komaj čakam kake koline, sploh pri kakih znancih, kjer vem, da dobro zadeve pripravijo.

Tisto pa, da ne jé zelenjave sploh, pa sadja tudi sploh ne... pa mesa ne... ampak bi samo makarone s smetanovo omako in nič drugega, vsak dan po 3x... to je pa že pretiravanje, in je treba iskati razlog, zakaj noče nič drugega. So ga kje silili jesti samo sadje? Morda je pa le trma problem, pa se da drugače regulirat (nič sladkarij, dokler ne poje, ne sme od mize, dokler ne poje, ipd).

BigWhale ::

Mau sm spucu.

koyotee ::

Ok zdej je sam se 2 strani nabijanja :))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: next3steps ()

next3steps ::

BigWhale je izjavil:

Mau sm spucu.

V skladu s tvojim mišljenjem in ne v skladu s pravili foruma. Temu se ne reče čistka, ampak cenzura. Vseeno imaš moj lajk za zanimivo izbiro besed.

In še enkrat predragi OP: Poišči strokovno pomoč. Aja, je nočeš.
Kaj torej hočeš? Pozornost?

Zgodovina sprememb…

xmetallic ::

Glede na to da imaš izvide, ki dokazujejo podhranjenost otroka, v katerih je tudi omenjeno, da mati futra otroka z vegeterijansko prehrano torej otroku dejansko dela škodo, odnesi papirje na policijo, na socialno, kontaktiraj varuha človekovih pravic (imajo uradne ure, telefon, email) - imajo poseben oddelek, ki se ukvarja z otroci. Imajo svoje pravnike, psihologe, ki lahko pomagajo. Nekdo se bo že našel, ki bo pritisnil na ustrezne ustanove, da vzamejo primer pod drobnogled.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

m0LN4r ::

Hcerka se prehranjuje sama vegetarijansko, ker ji meso ne disi. Sej pri atiju tudi ni jedla purana, ampak samo lososa.
Sigurno je videla neke bolane facebook posnetke bogih zivali in jo je zdaj v teh emocionalnih pubertetniskih casih ravo prav prizadelo. Potel tega pa sta tudi starsa experimentirala z vegi forami pred tem.

xmetallic je izjavil:

Glede na to da imaš izvide, ki dokazujejo podhranjenost otroka, v katerih je tudi omenjeno, da mati futra otroka z vegeterijansko prehrano torej otroku dejansko dela škodo, odnesi papirje na policijo, na socialno, kontaktiraj varuha človekovih pravic (imajo uradne ure, telefon, email) - imajo poseben oddelek, ki se ukvarja z otroci. Imajo svoje pravnike, psihologe, ki lahko pomagajo. Nekdo se bo že našel, ki bo pritisnil na ustrezne ustanove, da vzamejo primer pod drobnogled.

In kaj bos pol ko bodo ti ugotovili, da je dete izbircno? Saj v soli tudi ne je. Pr atiju tudi ne, pr mami je pa samo polovico meseca.
In ti bi krivil mamo, za tako razvajeno obnasanje pubertetne smrkle? A se res nisi nikoli videl en kup podobnih?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

BigWhale ::

Mogoce se dodatno pojasnilo. Prebral sem prakticno vsa sporocila v temi. Pobrisal sem troll poste in vse poste, ki niso bili v skladu s pravili. Ce je kak legit post odsel zaradi navezave s pobrisanimi posti, potem je to pac kolateralna skoda. Ce imate kaj pametnega za povedati se ne navezujte na troll poste. Ce je odsel kak legit post, ki sem ga prehitro pobrisal pa mi lahko posljete link.

Alien123 ::

bambam20 je izjavil:

Tomas 33 je izjavil:

Ena nekonsistenca me moti.

Če ima OP 1000€ neto + 200€ (malica + prevoz).

Pri hitrem izračunu na NLB strani bi dobil osebni kredit v višini 14.000 (mesečna obveznost: 400€, doba odplačevanja: 3 leta).


Zdaj pa. Ali se mu ne da dvignit s kavča in it na banko, ali pa trola že cel čas.


Saj nima 1000€ neto plače. To je skupni znesek, kjer ljudje vedno namečejo notri vse dodatke in se hvalijo kakšno plačo imajo. Osnove pa 650€. Njegova osnovna plača je nižja ;).


Torej če imaš osnovo 900€ in prideš z dodatki na 1500€, s tem da je šiht oddaljen 20 km, 176 ur na mesec, da se ne menimo o nadurah.. imaš še vedno samo 900€ plače?

FrRoSt ::

Alien123 je izjavil:


Torej če imaš osnovo 900€ in prideš z dodatki na 1500€, s tem da je šiht oddaljen 20 km, 176 ur na mesec, da se ne menimo o nadurah.. imaš še vedno samo 900€ plače?


Torej, .... na tole vprašanje bi ti znal odgovoriti in pojasniti samo težko oklepni vitez resnice in nepristranski uporabnik imagodei, angel padlih, ki je pregnal demone in vampirje naslade, ki so se pasli na tej temi, žal pa je tudi njega po kanalu odplaknik pristojni modi .... ;)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

maco-maco ::

s tem da je šiht oddaljen 20 km

20km so oddaljeni otroci. OP živi v Ljubljani, dela pa v centru. Zato gre v službo včasih z avtom, drugič z vlakom in spet tretjič s kolesom. Njegova starša pa sta s kmetije. Očitno gredo večkrat tja.

- Otroka sta dodeljena (po odločbi) materi. S tem je OP dožan (po odločbi) plačevati preživnino - 300 evrov. V resnici (kot pravi OP), sta otroka pol časa (pol meseca) pri njem.
Se vam zdi pravilno (pošteno, pravično...iznajdite drugo besedo če želite), da plačuje celotno preživnino, mati pa poleg preživnine dobi še otr. dodatke? Čeprav sta otroka pol meseca pri njem.
Bi ne bilo pošteno, da vsak prispeva pol? Bi rekla, da ja. Ampak jaz nisem sodnica.

Najbrž res. Je pa odvisno, koliko plačajo za šolo in dejavnosti. A kaj OP prispeva, ali gre vse iz preživnine.
Samo ni mi jasno, da sedaj hoče žena na sodišču doseči, da bo on lahko z otrokoma samo vsako drugo soboto. Je neka začasna odločba?
in je mesec nazaj vložila predlog zaradi spremenjenih okoliščin (tamala nima več vartva v šoli in me tam ne more več počakat) in je predlagala stik vsako drugo soboto med 9. in 17. uro (sedaj ju imam v bistvu od torka popoldne, ko ju prevzamem v šoli, do ponedeljka zjutraj ko ju peljem v šolo). Sam sem moral pa plačati odvetnika, ker bi bil drugače sedajle že brez otrok, in sem mu polovico zneska še dolžan.


Mogoče imata nekega skupnega prijatelja, pa naj ga prosita, če bi bil mediator. Če je mati le pristala na normalno hrano v šoli, potem najbrž še obstaja upanje, da nekaj naredita za otroka.
Kaj?

Alien123 ::

FrRoSt je izjavil:

Alien123 je izjavil:


Torej če imaš osnovo 900€ in prideš z dodatki na 1500€, s tem da je šiht oddaljen 20 km, 176 ur na mesec, da se ne menimo o nadurah.. imaš še vedno samo 900€ plače?


Torej, .... na tole vprašanje bi ti znal odgovoriti in pojasniti samo težko oklepni vitez resnice in nepristranski uporabnik imagodei, angel padlih, ki je pregnal demone in vampirje naslade, ki so se pasli na tej temi, žal pa je tudi njega po kanalu odplaknik pristojni modi .... ;)


Dobra :D..
Me kar zmoti to kar naenkrat omenjajo osnovo kot plačo. Lahko ti delodajalec ne plačuje prispevkov pa ti osnova en kurac pomaga.

Markus386 ::

Alien123 je izjavil:



Torej če imaš osnovo 900€ in prideš z dodatki na 1500€, s tem da je šiht oddaljen 20 km, 176 ur na mesec, da se ne menimo o nadurah.. imaš še vedno samo 900€ plače?


Kar se bank tiče, sploh pri izračunu kredita, je ponavadi edina verodostojna cifra teh 900eur (neglede na dodatke ipd). Torej po odštetem obroku kredita, ti mora ostati tist zakonsko določeni minimum, in za osnovo, od katere odštevajo vzamejo teh 900eur (pa četudi dodatki precej zvišajo končno izplačilo).

xmetallic ::

m0LN4r je izjavil:

In kaj bos pol ko bodo ti ugotovili, da je dete izbircno? Saj v soli tudi ne je. Pr atiju tudi ne, pr mami je pa samo polovico meseca.
In ti bi krivil mamo, za tako razvajeno obnasanje pubertetne smrkle? A se res nisi nikoli videl en kup podobnih?

Ugotovil bi, da je dete izbirčno ker mati pravi da mora biti izbirčno. Osebno poznam primer 4 letnega otroka, ki ni jedel veliko stvari, argument zakaj noče jesti pa je bil "ker je mama rekla da ne smem". In otrok se je tega držal kot pijanec plota. Ne, in ne, ker mama pravi da ne. Ko je otrok ugotovil, da mati kuha samo sranje doma, da ji je iz jedilika umaknila vse kar je ona sicer pred "prepovedjo" jedla (mleko, hrenovke, čokolino, itd, itd. ker pač je "pametna" mati prebrala na internetu da ta hrana vsebuje to, to in to, vse kao škodljivo), je začela jesti vse. Danes, stara 7 let najraje hodi k babici jest, ker pač mati še naprej kuha shit, babica pa normalno hrano. Po podobnih stopinjah je šla tudi njena mlajša sestra. Najprej nič ker mati pravi da ne, ko je vidla da starejša sestra je vse pa je tudi sama začela jesti vse. Tako da lahko trdim, da ima starš veliko vlogo pri prehranjevanuju otroka. Če je otrok zelo izbirčen je problem najverjetneje v starševski vzgoji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

Unknown_001 ::

Za problem sta vedno kriva dva.

Ni mi pa jasno kaj eni mislijo da ne plačujejo preživnine. Če ni urejenega deljenega skrbništva je vsa skrb za otroke prostovoljna. Lahk rečt "morm skrbet za froca ona se pa čoha po riti". Delat mučenika iz sebe. In potem rečt men je krivično. Ja klinc... kokr so razsodil tko je. Ne moreš pol ne plačevat pa mislt da bo vse ok če hodš po froce v šolo.

Obe plati zgodbe bi bilo treba slišat. Tko kot on lahk reče da žena laže,tko lah baba reče da on laže. Komu verjet?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

bambam20 ::

Unknown_001 je izjavil:

Za problem sta vedno kriva dva.

Ni mi pa jasno kaj eni mislijo da ne plačujejo preživnine. Če ni urejenega deljenega skrbništva je vsa skrb za otroke prostovoljna. Lahk rečt "morm skrbet za froca ona se pa čoha po riti". Delat mučenika iz sebe. In potem rečt men je krivično. Ja klinc... kokr so razsodil tko je. Ne moreš pol ne plačevat pa mislt da bo vse ok če hodš po froce v šolo.


Enim gre v nos, da morajo nato plačevati preživnino. Od kdaj so otroci poceni. NIkoli niso bili.

m0LN4r ::

Komaj cakam na prispevek v medijih. Predvidevam, da bo zelo kratek in hitro sel v pozabo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

enati ::

V mojem primeru (in še veliko podobnih primerov) se ne sovražita dva. Tu je sovraštvo samo v eno smer.

Za prepir sta potrebna dva, se strinjam, tudi zaletita se dva avta, eden pelje čez rdečo (in tisti je potem najbolj glasen in lažniv), drugi pelje lepo in umirjeno na zeleno. Sesuta sta pa oba, skupaj s potniki (otroci). In si kot šofer (partner) lahko še tako pazljiv (delaš za odnos) pa so situacije (nepripravljenost drugega) ki jih ne moreš rešiti.

Glede joge in vegetarjanstva. Moje razumevanje joge in vegetarijanstva, se mi je zaradi izkušnje poglobilo, imam pa še vedno do obojega pozitivni odnos, in menim da lahko človeka to bogati, če ga ne drajva, in se na ta način tudi pozitivno vrača v razmerje. Problem nastane če je nekdo fanatičen. In tako kot ni problem musliman, je problem muslimanski ekstremist, in v mojem primeru, se bivša ne bi samo raztrelila, ampak bi se dvakrat...

Malo si preberite na spletnih straneh Društva očetov Slovenije, imajo tudi facebook stran.
Slovenski pravosodni sistem je popolnoma feminiziran, in nenaklonjen očetom, in dopušča zlorabo s strani žensk, pa ne menim da so vsi očetje primerni za očetovstvo, kot tudi ne vse ženske.

V mojem primeru gre prav za opisane zgodbe, kjer poskuša bivša z lažmi, lažnimi obtožbami, in manipuliranjem z otrokoma, ki sta se zaradi tega psihično zlomila, in na sodišču in inštitucijah doseči odvzem stikov, in odtujitev otrok, poleg odrekanja hrane.

Otroka sta pa z menoj zelo rada, pa ne ker bi z njima manipuliral in všečno ravnal, ne zato ker bi ju (nezdravo) razvajal, ampak tudi zato ker ju fer okregam in kaznujem, z njima delam pošteno kot enakovrednima partnerjama, pri meni imata svoj dom in svobodo in primerne čustvene razmere, in gradim njuno osebnost (se trudim po najboljših močeh) da bosta bolj upešna kot jaz, znala najti boljšega partnerja, si našla delo ki ju bo veselilo in izpolnjevalo, bila notranje zadovolja, kar bo vodilo da bosta v življenju bolj srečna.

Še nekaj splošnih informacij, ki jih verjetno ne veste, število ločitev se je v zadnjem letu povečalo za 40%, več kot polovica otrok v prvi starostni skupini (0-2 let) v vrtcih ima ločene starše (informacija iz prve roke in lahko povem za kater vrtec gre, kakor tudi ime osebe) in trend narašča, v višjih razredih srednje šole, pa ima večina otrok ločene starše, in so tisti ki imajo neločene starše v bistvu izjeme.
In tisti ki še nimate otrok, s 1.1.2018 bo v veljavi (tudi v Sloveniiji) predporočna pogodba. Razmislite, sploh glede na verjetnost ločitve, ne ali "da ali ne", ampak kaj boste v njo zapisali. Otroci in denarnica vam bojo zelo hvaležni (to vam lahko povem iz svoje izkušnje).

Morda te številke ne veljajo za vse dele slovenije.

Poleg tega, pa kar sem že rekel, pri bivši so slabe čustvene razmere in neprimerne za zdrav čustven razvoj otrok (mlajša na zadnjem stiku ni želela v dvigalo, ker se lahko pokvari, ko sem jo pa vprašal če je privezana (ko smo se peljali) pa je rekla da ja ampak da jo pas lahko ubije. Pa teh negativizmov slišim vsak dan nekaj, in jaz vem kje jih pobirata.

Stvar je izrojena, in govorim, tam so izredno negativni, neodobravajoči, posesivni, poleg obsedenosti z jogo in vegetarijanstvom, in odrekanja hrane. Ampak če me želite pluvati, kar, mene boli stanje otrok, in da jima ne morem pomagati.

Tu sem pa iskal (malo naivno in nerodno) nasvete in pomoč. Če ne drugega imam polno novih spoznanj.
Tisti ki jih problematika res zanima, in preden spet pljuvate po meni, preberite si izkušnje drugih očetov v podobnih sitacijah kot je moja na zgoraj omenjenem Društvu očetov Slovenije skupaj s facebook stranjo.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: enati ()

FrRoSt ::

Lepo, da ozaveščaš ljudi, predvsem moške :)) o teh zadevah. ;)

S kom boš imel otroke je verjetno ena najpomembnejših tem v življenju, ki se ji posveča, prav tako kakor vsem drugim pomembnim temam v življenju, čedalje manj časa. :D

Le kam se ta družba pelje!?? :))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

PINki ::

Sem ravno na Bolhi zasledil "oglas", ki sem ga želel deliti z vami. Kdor lahko pomaga naj pomaga. Sam nimam nič s tem, objavljam le zaradi razloga, ker ste se nekateri v temi ponudili za nakup hrane.

http://www.bolha.com/prehrana/hrana/hra...

PINki ::

Sem ravno na Bolhi zasledil "oglas", ki sem ga želel deliti z vami. Kdor lahko pomaga naj pomaga. Sam nimam nič s tem, objavljam le zaradi razloga, ker ste se nekateri v temi ponudili za nakup hrane.

http://www.bolha.com/prehrana/hrana/hra...

FrRoSt ::

In kako sploh daruješ hrano!? na bolhi? oz. uporabnici?

Kaj naj bi naredil?
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Unknown_001 ::

Kaj pa paketi s hrano na rdečem križu? Tega ni več? Če je tako huda stiska so upravičeni do pomoči.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Samo tole bom rekel.

Sram te je lahko, da te prezivlja 70 letna zenska s siromasno penzijo. Hvala bogu, da so otroci cim dlje od takega nesposobneza.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: papasmrk ()

Unknown_001 ::

?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: papasmrk ()

D3m ::

Mislil je OP-a.
|HP EliteBook|R5 6650U|

FrRoSt ::

Unknown_001 je izjavil:

Kaj pa paketi s hrano na rdečem križu? Tega ni več? Če je tako huda stiska so upravičeni do pomoči.


Tam ne dobiš nevemkoliko hrane. Samo paket, ki zadostuje za malo dodatka.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Tilen ::

Na sliki je škarpena. 30 EUR/kg. Temu primerno hrano si uporabnica tudi želi. Kakšen rdeči križ neki. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

FrRoSt ::

Fotka je pa enkratna. :)

Pravo tihožitje. :)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

shadeX ::

Eh, spet pametujete, ker po vaše vsi trolajo ali pa bi se radi okoristili na račun drugih.

Kot prvo je napisala, da je slika simbolična.
Kot drugo je slika prvi zadetek na Googlu pod ključno besedo "food".



Jutri pripravim tudi sam paket in če dobim naslov odpošljem. Trol ali ne umrl ne bom.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43271269 (63401) koyotee
»

Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11241297 (21935) bambam20
»

Višina preživnine (oče ima S.P in plačuje 70€) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24741597 (35618) St235

Več podobnih tem