» »

Pioneer avtoradio

Pioneer avtoradio

Han ::

Ogrevam se za model DEH-P6100R, ki podpira tudi CD-Text. Kdo zastopa pri nas znamko Pioneer? Kje bi dobil dotični model najceneje?

Je Pioneer dober pri radijskem sprejemu? CD mehanizem naj bi bil eden boljših...

Merkur ima model 5100R za okrog 65k SIT, pa še na šest obrokov brez obresti ga dajo...

Horhe ::

Jz mam DEH 4100 ...pa je res hud , mislm pioneer je najbolčjsi, nikol ne preskoci pa se tko zdrajsane cdje bere da ne mors verjet ... no ja nategnl so me da podpira cd text , sej ga ampak v primeru da mas cd changer, mislim pa da je to fuuuuuul ugodna cena, radio pa je hud..priporocam naku p...
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......

Dax ::

Če se ogrevaš.... 7100+ modeli rox.

6100 nima daljinca in ene par fukcij, vključno ASL manjkajo.

Jst mam 7100 v navezi s P306 ojačevalcem, 260W 6×9 in 300W woofer. Zadeva igra čarobno.

Splača se ti pa vsekakor vzet 6100, če ne drugače, zaradi organic zaslona... tega ne boš videl nikjer drugje in zaslon v popolni temi privabi ogromno pogledov :)).

Zastopnik... idioti... kreteni... vse najslabše, probi kje drugje dobit... avstrija, italija...

5100R ... ne, ker nima Organica :)). Res je totalno ubitačan zaslon, ti povem.

Radijski sprejem... ja... opazno boljši, kot blaupunkt, ki sem ga mel prej... FM frekvence seveda, velik je pa tud od antene odvisn.

teac ::

Ej, jaz si bom tudi kupo Pioneer-ja, pa me zanima, kak je organic zaslon??? A je kaka razlika med tem in navadnim zaslonom.:D

Dax ::

Organic zaslon izkorišča neke bakterije, ki pod vplivom električnega toka sevajo svetlobo. Kako naštimajo določene barve, ne vem, dejstvo pa je, da so Pioneerjevi zasloni večbarvni... vendar samo po posameznih odsekih (glavni del zeleno črn, ostalo oranžno črno...).

6100 in 7100 imata manjši zaslon, medtem ko je pri 8100 in 9100 čez praktično cel pokrov.

Prednosti OEL-a... svetlo.... zelo svetlo... jst ne morem furat ponoči, če mam nastavljeno na max brightness. Enostavno stvar sije... podnevi je ravno prav, edino ko se sonce direkt noter upre, ne vidiš nič, ampak to je tako ali tako normalno. Pri svetlobi iz strani ni nobenih problemov.

Aja... pa Screen Saverji tud rox... edino kar pogrešam, je podpora mp3-ju, kar pa bodo baje uvedli z x200 serijo enkrat letos.

Koci ::

Po mojem je najboljš, da si ga kupiš v Italiji. Je 30% cenejši, pa še ivo dobiš pol nazaj.

Han ::

Huh, 7100 be seveda imel najrajši, a je cena že previsoka. Sem malo gledal po netu in ni bistvene razlike med državami. Škoda, ker 5100 nima CD-Texta. Zaslon me ne moti, če ni OEL...

Trenutno imam Blaupunkt, model Stockholm, ki je totalni podn kar se tiče radija. :(

Dax ::

Han ... če ti je vseeno za OEL, ga najbrž še nikoli nisi vidu :)).

Jst edin ne vem, zakaj kreteni te zadeve ne začnejo pospešeno v mobitele montirat (Samsung neki menda že miga, to je pa tud vse...).

Verjemi, da bo vsak DEH model (ok za 3 in 4x serijo ne garantiram) igral bolje kot Blaupunkt... modra pika ful ni več, kar je včasih bila...

In če vzameš 6100... obvezno še daljinca, če ti že za ASL pa ostale efekte ne gre tolk. Jst sm nucu 7100, ker ima dodatne kontrole za Sub...

MadMax ::

Ce je displej barven po odsekih, ne delat doktoratov na trgovskih forah: navaden LCD, negativen (svetlo na temnem ozadju), med zarnico in displejem je pa raznobarvna folija. Bakterije??? Tekoci kristali... (Liquid Crystal Display)

Dax ::

Ne... OEL ni LCD, tolk butast pa tud nisem... poglej si mal teste in zadnje trende v tehnologiji tankih zaslonov.

MadMax ::

OK, sori, pac ne spremljam zadev, ki me trenutno ne zanimajo.
Ampak mi pa vseeno ni jasno, zakaj je potem barvast po odsekih. In tista prednost s svetlostjo niti ni prednost, kajti na navadnih negativnih LCDjih je na soncu itak isto. Zato ma pa moj Kenwood avtomatsko pozitivno-negativen disp (na svetlem pozitiven-temni znaki na svetlem ozadju, na temnem negativen-svetli znaki na temnem ozadju), kar pomeni, da me ponoci ne blesci, podnevi pa tut pr najvecjem soncu vidim vse. Res je sicer, da je enobarven - dam pac vec na kvaliteto kot na sminko.
Kdor pa hoce imet novoletno jelko v avtu, pa naj izvoli...

Lucio ::

Vse kar ni ALPINE je ena velika bala. Ti govori eden, ki je menjal že veliko znamk.

KUPI ALPINE!!!!>:D>:D

MadMax ::

Pol pa nisi se mel radija za 2.5kDEM, da take klatis...
Aja: v kakem rangu po firmah so bili ti tvoji radiji? (ali si imel top model od vsake firme?)

Mate ::

Ce vas zanima info o OEL zaslonih si poglejte clanek pod novico... je zelo dober

Han ::

Alpine je izven dosega, tako kot Becker, ki ima fenomenalen radijski sprejemnik...

MadMax ::

Kaj pomeni: izven dosega?

Han ::

Da je zadeva (vsaj meni) predraga...

MadMax ::

Ja, Becker je res radio zase.
Pioneer je imel (zadnji 2 leti pac ne sledim vec tolk) ene taboljsih mehanizmov za kasetarje, zato upam, da so sli s casom naprej in da imajo danes dobre CD pogone.
Kar se tice radijskega dela, pa v casu, ko sem spremljal sceno, niso bili nad povprecjem (prej se kako stopnicko nizje).

NiggerBob ::

...definitivno, kar je rekel Lucio. Zelo zelo spodoben Alpine (CD+receiver) dobiš za 500 DEM, sicer ima samo 1 cinch izhod, boljši model z 2 cinch izhodoma za 800 DEM. Seveda so tudi dražji.

Alpine imajo "mehak" zvok, kar pa sploh ne pomeni slab.

Osebno sicer prisegam na Nakamichi, ko ga imaš enkrat, ne obstaja nič drugega več:D
Pioneer, Sony, Kenwood,....komercialna klasa, pesek v oči folku, ki kupuje komponente na podlagi lepega displaya.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

TylerDurden ::

Odlična izbira, jst sem prejsnji teden kupil, dal sem pa 610 mark, iz Salomona od enga tipa, ki ga je svercnu iz tujine (eno leto garancije mam nanj v Avstriji) Radio je zakon, animacije med menjavo sourca, CD ne preskakuje, ceprav ma Alfa Romeo trdo podvozje >:D. CD Text deluje odlicno, pokaze ves ASCII kod, da ne omenjam delfinov pa animacije z piramidami pa kolibrijem. Lahko pa tut izklopis eye candy. Poleg tega ma se izhode za zadnji par zvocnikov oziroma subwoofer. Probej dobit tega tipa iz Salomona (st. 040 53 44 88). Pa rec da si stevilko dobil v Salomonu. Upej da ga se ima.

Dax ::

Tkole je... avto ni glih kraj, kjer lohk maš perfektne pogoje za kakovosten zvok... tko da.. stvar okusa.

Vidu sem že veliko stvari in lohk trdim da je Pioneer daleč tega, da bi bil samo šminka (ki je tudi fenomenalna btw). Funkcij za nastavitve zvoka je toliko, da si jih res lahko nastaviš glede na svoj avto.

Stvar okusa... ampak men so Alpini grdi. Ne grdi, ampak GRDI. Sem že tud poslušal in zvok ni nič pretresljivo impresivnega, glede na ostale.

Sploh pa so v avtu velikega pomena za kvaliteto tudi ojačevalec in zvočniki, glej, da bo to uravnoteženo z radiom (ka ti nuca 9100, če maš pa 80W dvosistemce gor vezane).
Za Infinity vem, da roxajo kar se zvoka tiče, razen če boš pljunu še neki casha za Pioneerjeve štirisistemce.

Miran ::

Pioneer, Kenwood, Alpine, so vse preveč skomercializirane znamke namenjene širšemu krogu nezahtevnih uporabnikov, vsaj v kategoriji cenejših modelov. Za tiste ki jim več pomeni taprav sound in manj pisane lučke cenijo znamke kot so Nakamichi, DLS, Audison, Phase Linear in še se dost najde.
Overclock yourself !

NiggerBob ::

Dax, no offence, ampak če si pustiš svetovati ter svoj avto, vgradnjo (kam kaj namestiti) in vse druge zadeve prepustiš strokovnjakom, dobiš v avtu zvok, ki bi mu najhujši audiofil komaj kaj oporekal.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Dax ::

NiggerBob... glej, a mi govorimo o sistemih ranga 2000DEM ali o sistemih ranga 20000DEM???

In naj bo tist strokovnjak še nevemkak avdiofil... ko stisneš na gas, ti še tak ASL (Automatic Sound Leveliser) ne pomaga. Če pa misliš met prenosno diskoteko, torej, da musko šopaš do konca ko stojiš in z odprto havbo, je vprašanje kvalitete enako trivialno (čim močnejši woofer in pa krneki visokotonce, da slišiš prekrasna ravovska besedila).

MadMax ::

Se strinjam z NiggerBobom.

Delno tut z Miranom (Nakamichija bi kar nekak hotu met

:D), ampak trenutno je obstojeci Kenwood KRC 957 edini, ki res pase v BMWja. Je pa to (zame) tazadnji res dober Kenwood-ne pa ta zdajsnja plastik-fantastik...

Infinity zvocniki majo res lepe (mehke) base, ampak visokih fali za moj okus...

heh, pocasi pisem, pa me ker prehiti...

Jah, jaz sem pisal okrog 2k. Osebno se mi pa mobilne diskoteke tut ne dopadejo prevec (woofer pa sploh ni po mojem okusu-sem jih ze res veliko slisal, ampak...)

NiggerBob ::

dax, seveda govorimo o rangu 2000 DEM. Za to dobiš npr. Nakamichi radio, Helix končno stopnjo in Helix zvočnike ali kaj drugega. Enako kot MadMax, nisem najbolj pristaš wooferjev.
S pravilno namestitvijo zvočnikov pa lahko pridobiš ogromno ali ogromno izgubiš. Kaj ti npr. pomaga najboljši radio, najboljši zvočniki, najboljša končna stopnja, najboljši woofer, če vse ni nameščeno optimalno?
za več info KLIK!
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7814395 (8694) Trupl0
»

avtoradio pioneer ali alpine (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
505859 (3613) ProGo
»

nakup SONY avtoradia

Oddelek: Kaj kupiti
152717 (2466) wolk111
»

Kateri avtoradijo ima bolj čist zvok

Oddelek: Kaj kupiti
272287 (1797) Vanquish
»

[MP3] avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7915605 (12214) Damjan Jagar

Več podobnih tem