Forum » Loža » DIY vodovod - sharkbite in vijačni fittingi
DIY vodovod - sharkbite in vijačni fittingi
Pero_SLO ::
Pozdravljeni,
Se je kdo že lotil sam naresti doma vodovoda s "socalled" sharbite fittingi ali vijačnimi fittingi za pex-al-pex? Kje ste kaj kupovali/naročili in kakšne so vaše izkušnje me zanima?
Hvala in lep pozdrav,
Peter
Se je kdo že lotil sam naresti doma vodovoda s "socalled" sharbite fittingi ali vijačnimi fittingi za pex-al-pex? Kje ste kaj kupovali/naročili in kakšne so vaše izkušnje me zanima?
Hvala in lep pozdrav,
Peter
slovencl ::
Marsikej se lahko sam lotis, ampak ne pa vodovoda, ker ce ti bo nekej spustil v steni, bos imel skode s prekopavanjem tolk da glava pece.
Unknown_001 ::
A je to tista fora ki šlauf stisne ko matico skuoaj zvijačiš?
Vodovodne cevi se šraufajo (konični navoj) ali pa lotajo skupaj.
Ne se tega lotevat sam kot je predhodnik omenil.
Vodovodne cevi se šraufajo (konični navoj) ali pa lotajo skupaj.
Ne se tega lotevat sam kot je predhodnik omenil.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
borut_p ::
Samo ne vijacne fitinge. Slednji niso namenjeni za vgradnjo v steno, se sploh knauf. Sem se naucil na hard way. Sem mislil da bom kaj prisparal pa mi je dva razneslo v steni. Daj nekaj € in si sposodi press skarje in tudi tak fiting
Pero_SLO ::
Tole gledam:
Ista fora k pnevmatski fitingi za inštrumentalni zrak v industriji, katere uporabljamo pri nas in ponavadi prej cev raznese kot pa fitting popusti na pnevmatiki. Sicer bom pa delal s čim manj spoji(razdelilnik), cev od razdelilnika do porabnika brez fittingov.
Ravno tega se bojim, ker jih hitro pretegneš. Zato bi raje dal te hitre "sharkbite" spojke.
Zato pa mal sprašujem, da vidim kakšne imate kaj izkušnje :) .
LP,
Peter
Ista fora k pnevmatski fitingi za inštrumentalni zrak v industriji, katere uporabljamo pri nas in ponavadi prej cev raznese kot pa fitting popusti na pnevmatiki. Sicer bom pa delal s čim manj spoji(razdelilnik), cev od razdelilnika do porabnika brez fittingov.
Samo ne vijacne fitinge. Slednji niso namenjeni za vgradnjo v steno, se sploh knauf. Sem se naucil na hard way. Sem mislil da bom kaj prisparal pa mi je dva razneslo v steni.
Ravno tega se bojim, ker jih hitro pretegneš. Zato bi raje dal te hitre "sharkbite" spojke.
Zato pa mal sprašujem, da vidim kakšne imate kaj izkušnje :) .
LP,
Peter
Ishmael ::
Pet cev z alu bariero in kompresijski fiting. Boljšega ni.
Preden zazidaš pa pusti dober mesec zunaj. Puščanja se lahko pojavijo šele čez čas in popravljanje je zamudno.
Preden zazidaš pa pusti dober mesec zunaj. Puščanja se lahko pojavijo šele čez čas in popravljanje je zamudno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mavčne (gips) plošče - orodje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26658 (10175) | Twixz |
» | Sušilni stroj se izklapljaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1955 (1536) | zmaugy |
» | EK-Predator (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11655 (6825) | Pennywis3 |
» | TV nosilec na knaufuOddelek: Zvok in slika | 8018 (7189) | JanezH |
» | Katere cevi priporočateOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3256 (2733) | burkiburke |