Forum » Izdelava spletišč » MySql
MySql
mambli ::
HellO!!
Rabim malo pomoči. Evi inštaliram Mysql. Zaženem MyphpAdmin. Tam me vpraša za root userja? Podam user pa pass. Vendar ko se hočem connectat prek php-ja ali kako drugače mi kaže kot da tega userja ni. Vendar povsod piše da je(myphpadmin, če grem direkt v bazo gledat, v my.ini).
Tako da se lahko connectam samo če ne vpišem nobenega userja ali pa passworda samo host vpišem pa sem notri.
Kakšna ideja?
Rabim malo pomoči. Evi inštaliram Mysql. Zaženem MyphpAdmin. Tam me vpraša za root userja? Podam user pa pass. Vendar ko se hočem connectat prek php-ja ali kako drugače mi kaže kot da tega userja ni. Vendar povsod piše da je(myphpadmin, če grem direkt v bazo gledat, v my.ini).
Tako da se lahko connectam samo če ne vpišem nobenega userja ali pa passworda samo host vpišem pa sem notri.
Kakšna ideja?
marS ::
Če ti bo kaj pomagalo:
Po defoltu, ko inštaliraš mySql maš userja root brez passworda, probaj tako.
Druga stvar so nastavitve phpMyAdmin, kjer je v datoteki config.inc.php zapisan user in password, pa tudi tam nastavi isto, torej user root in brez passworda.
Tretja zadeva ki lahko zeza (vsaj mene je), v windowsih se ti rado zgodi, ne vem zakaj, da imaš namesto roota userja odbc pa lahko poskusiš tudi s tem.
Po defoltu, ko inštaliraš mySql maš userja root brez passworda, probaj tako.
Druga stvar so nastavitve phpMyAdmin, kjer je v datoteki config.inc.php zapisan user in password, pa tudi tam nastavi isto, torej user root in brez passworda.
Tretja zadeva ki lahko zeza (vsaj mene je), v windowsih se ti rado zgodi, ne vem zakaj, da imaš namesto roota userja odbc pa lahko poskusiš tudi s tem.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Red_Mamba ::
sej če boš imel samo za preizkušat stvar potem tko ne rabiš pass-a, če pa boš mel za na net potem pa vsekakor nastavi. najlažje je kar z SQL ukazi po moje, sam jih na pamet nebi vedu
mambli ::
Bi rabil. Mislim gostovati stran na svojem računalniku. Pa mislim, da bi bilo dobro da imam čim bolja zaščiten.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 252046 (26711) | miko22 |
» | WampServerOddelek: Programiranje | 1225 (813) | jizzer |
» | problem z mysql serverjemOddelek: Izdelava spletišč | 1485 (1258) | koloredo |
» | Apache+php+phpmyadmin+win2k=LogonErrorOddelek: Izdelava spletišč | 1422 (1293) | plavko61 |
» | MySQL users & passwords problemOddelek: Programska oprema | 1411 (1318) | Loki |