» »

problem z mysql serverjem

problem z mysql serverjem

koloredo ::

Pozdravljeni.

Pri izdelavi mojega prvega php izdelka podprtega z mysql podatkovno bazo mi javi tole napako:

PHP Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\Inetpub\wwwroot\jokelist.php on line 9

ps. začetnik

tecumseh ::

(using password: NO)

Kaze da pri povezavi v bazo nisi navedel username in password. Ce se ne motim je ODBC default user oz. nekaj takega. Ce se povezujes kot root (kar je mimogrede slaba ideja, naredi novega uporabnika in mu podeli pravice za doloceno bazo), morda sploh nimas nastavljenega passworda.

koloredo ::

V bazo se povezujem kot root in imam geslo.
Ali je možno, da je problem v php funkciji mysql_connetc() oziroma kaj bi moral dodati v oklepaj.
Ali moram po inštalaciji mySQL (prek inštalerja in ne ročno), še karkoli spreminjati v win xp (server je IIS)?

DC- ::

mysql_connect moraš definirat takole mysql_connect ( [string server [, string username [, string password [, bool new_link [, int client_flags]]]]] )

Torej v tvojem primeru
mysql_connect ( "naslov strežnika z mysql","username","password");

koloredo ::

vse sem probal pa mi ni ratalo:

mysql_connect("localhost", "root", "XXXXXXXXX")

Še enkrat bom vprašal: Ali je treba v xp-jih kaj nastavljat?

koloredo ::

Tm pr data sources mislim? (Mal na slepo sprašujem?)

koloredo ::

A je tudi možno, da administrator omrežja na ruterju blokira port 3306 in zato povezava ni možna. Sem namreč v študentskem domu.

link_up ::

Access denied for user 'ODBC'@'localhost'

ce bi bli porti zaprti bi dobil timeout...

pac nimas definiranega gesla v funkciji...ali pa na nepravem mestu...poglej se 1x :)
In and Out

dolegar ::

To, ko ti napiše "Access denied for user 'ODBC'@'localhost'" pomeni, da se ti sploh ne povežeš (poskušaš) z bazo z userjem root ampak ODBC.

Tko, da mal poglej kako/ kje imaš vnešene podatke za bazo.

tecumseh ::

"in C:\Inetpub\wwwroot\jokelist.php on line 9"
Pokazi deveto +/- 2 vrstici skripte. (Pass zakrij :)).

koloredo ::

Pardon ne vem kako se dobesedno citira HTML kodo.
Nej mi eden prosim pove, ker sem nov.

tecumseh ::

Ne razumem... Odpri fajl z editorjem, oznaci teh par vrstic in jih kopiraj v post sem.

koloredo ::

To mi napiše, kadar želim skopirat:

Uporabili ste neveljavno / nedovoljeno HTML oznako:

in potem html med dvema tagoma

tecumseh ::

Aha, potem daj pa v citat.

BluPhenix ::

Kodo daj med [ st.koda html ] in [ /st.koda ]. Odstrani presledke med oklepaji in zaklepaji, ter besedami( -> [stkoda] [/stkoda] - med st in koda mora biti pika, kot zgoraj)

Prosil bi te tudi, da z gumbom predogled preveriš, ali bo koda kaj razširila stran. ČE gre koda čez desni sivi rob Slo-techa ni uredu, premakni v nove vrstice tisto, kar moli čez. Prosim, drugače se bom moral jaz ukvarjat s tem.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

koloredo ::

Najprej hvala lepa za informacije.

Samo mimogrede: namestil sem si Visual studio z sql serverjem (najbrž je ekspress). Ali lahko sočasno tečeta na mojem rač. dva sql serverja?
Ali lahko v Visual studio ko bom pisal ASP.NET kodo integriram tudi PHP skripte.
Pa še to: ALI kdo od vas uporablja IIS, PHP, SQL server varianto (vem, da to ni najboljše, ampak itak delam sam da se učim in ne zares) in ali je treba še kaj nastavit razen "odkomentirat"
extension=php_mssql.dll.

Tu je ta koda od prej, pa se geslo vam dam zraven, to je tisto geslo v katerega sem se prijavlajal v mysql bazo.
Parametre funkcije mysql_connect() sem pustil tudi prazne, poizkušal sem tudi razne druge opcije, toda vselej mi napiše "Access denied for user '_______'@'localhost", bodisi je na mestu ______ ODBC, viktorharej ali karkoli drugega. viktorharej je tisto geslo s katerim se povežem v bazo.


 
<html>
<head>
<title> Our List of Jokes </title>
</head>
<body>
<?php

  // Connect to the database server
  $dbcnx = mysql_connect('localhost', 'root', 'viktorharej');
  if (!$dbcnx) {
    die( '<p>Unable to connect to the ' .
         'database server at this time.</p>' );
  }

  // Select the jokes database
  if (! @mysql_select_db('jokes') ) {
    die( '<p>Unable to locate the joke ' .
         'database at this time.</p>' );
  }

?>
<p> Here are all the jokes in our database: </p>

<?php

  // Request the text of all the jokes
  $result = @mysql_query('SELECT JokeText FROM jokes');
  if (!$result) {
    die('<p>Error performing query: ' . mysql_error() .
        '</p>');
  }

  // Display the text of each joke in a paragraph
  while ( $row = mysql_fetch_array($result) ) {
    echo('<p>' . $row['JokeText'] . '</p>');
  }

?>


koloredo ::

Preiskal sem cel splet pa rešitve na moj problem nisem našel nikjer. Zgleda da je to bug.
Eni imajo isti problem celo na Apache serverju, če se izvaja na windovsih.
Vesel bi bil vsaj kakršnega koli mneja ali kakršnekoli smernice.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava na bazo iz drugega strežnika

Oddelek: Izdelava spletišč
8741 (516) Tody
»

Začetniški php problem

Oddelek: Programiranje
141263 (1080) Lion29
»

[php] Knjiga gostov

Oddelek: Izdelava spletišč
292596 (1799) darix
»

Težave z MySQL povezavo

Oddelek: Izdelava spletišč
291947 (1552) la_mer
»

Napaka pri MySQL pri postavitvi foruma

Oddelek: Izdelava spletišč
71266 (1182) DJ-DUST

Več podobnih tem