Forum » Na cesti » clio 2 1.2 16v
clio 2 1.2 16v
Miptrip ::
ALi kdo ve kje je sweet spot za ta motor. Pri katerih obratih porabi najmanj goriva in ima najmanjše tresljaje?
hojnikb ::
najmanj porabi seveda pr 0rpm.
Za karkoli druga je pa seveda odvisno od marsičesa.
Za karkoli druga je pa seveda odvisno od marsičesa.
#brezpodpisa
smacker ::
Najlepše se pelje na nekje 2100-2300 obratih, pod 2000 lahko pade samo ko bremzaš. V 5. to pomeni okoli 60-70kmh (po AC prosim vozi vsaj 100). Največ navora pa ma pri 3000 obratih, zato daš prestavo(ali dve) nižje preden pohodiš gas.
Za porabo v tem avtu ne rabiš kaj preveč skrbet, pod 6L jo težko spraviš (čeprav se bo zdaj našlo kup pametnjakovičev ki jim je pil 4L), za čez 7L ga moreš pa že kr malo priganjat.
Za porabo v tem avtu ne rabiš kaj preveč skrbet, pod 6L jo težko spraviš (čeprav se bo zdaj našlo kup pametnjakovičev ki jim je pil 4L), za čez 7L ga moreš pa že kr malo priganjat.
Max navor ima pri 3500 obratih. Moja povprečna poraba kombinirano je 7.7 litra čez 8l ga ne spravim, bi pa rad videl če se da to kaj zmanjšat. Prej, ko začne kdo pametovati, avto je mehansko v odličnem stanju vsi servisi redno tako, da ni z njim nič narobe vendar je mašina mala in potegne šele med 3500-4000 obrati. Zdaj, kar se goriva tiče ni nek problem, se mi zdi mal velik za tak majhno mašina pa ok. Nekje sem bral, da je najboljše delovanje in izkoristek za motor na vrhu navora, kar je pri meni 3500 obratov.
BlaY0 ::
Katera faza to? Meni je tretja faza pri kombi vožnji pila 6.5 l. Toliko je bilo letno povprečje...
Kot rečeno, celoletna kombi poraba. Med tednom služba 20km v eno smer od tega 5km mesta. Za vikend kakšni izleti ter 2 do 3x na leto daljša fura do 500km max v obe smeri.
zobnik ::
men 1.4 v renaultu pokuri največ 7.8l plina...pa ga lahko vozim kakor hočem, čez to ne bo šlo.
next3steps ::
Datum nakupa.
Spritmonitor je tvoj prjatu.
Prvih deset zadetkov ignoriraš, nadaljni so dokaj relevantni.
bambam20 ::
Max navor ima pri 3500 obratih. Moja povprečna poraba kombinirano je 7.7 litra čez 8l ga ne spravim, bi pa rad videl če se da to kaj zmanjšat. Prej, ko začne kdo pametovati, avto je mehansko v odličnem stanju vsi servisi redno tako, da ni z njim nič narobe vendar je mašina mala in potegne šele med 3500-4000 obrati. Zdaj, kar se goriva tiče ni nek problem, se mi zdi mal velik za tak majhno mašina pa ok. Nekje sem bral, da je najboljše delovanje in izkoristek za motor na vrhu navora, kar je pri meni 3500 obratov.
Mogoče nasvet, da bi bilo dobro pregledati kako delujeta lambdi sondi.
Vseeno, če ga ne pritiskaš je poraba tako za kakšen liter previsoka. Eni se zdi vse normalno.
next3steps je izjavil:
Datum nakupa.
Ahh, sem mislil da je tvoje. To imaš pa tudi na poraba.com. Za tega Cliota še nisem vpisoval.
BorutK-73 ::
next3steps je izjavil:
1.2 v16 2002-2004 povprečje 6.41 l.
Pri mojem je isto, edino malo več pije sedaj ko je klima na max (cca7litrov). Je pa 2004 letnik.
facepalm ::
Jaz sem imel 2 cliota s tem motorjem 05 in 08 letnik. Pri 08 porabe nisem spremljal. Motor se je vsakodnevno vrtel skoraj do blokade (pac tista leta..). Vem, da sem na zadnjem izletu, pred prodajo, prevozil 750km z enim tankom (samo relacijska voznja).
Tisti 05 pa je imel porabo okoli 7.5l ampak je bil katalizator ze proti koncu.
Skratka ne sekiraj se za porabo. Gibala se bo okoli 7l. Za nizjo porabo se kupi 1.4 16v 100hp:)
Tisti 05 pa je imel porabo okoli 7.5l ampak je bil katalizator ze proti koncu.
Skratka ne sekiraj se za porabo. Gibala se bo okoli 7l. Za nizjo porabo se kupi 1.4 16v 100hp:)
Sondi sta bili obe pregledani in sta ok. Meni se tudi zdi da je mal velik za tak motor al je moja noga tako težka al pa ne znam vozit drugače je pa 1.2 16v na splošno precej požrešen za tako malo zadevo.
smacker ::
Pri kratkih vožnjah po mestu je normalno 7.5L. Mrzla mašina + stanje na semaforjih naredita svoje. Vožnja na 3500-4000 obratih tud ni ravno varčna
DOOM_er ::
jaz vozim nekje med 2200 in 3500 obrati, pospešujem do 4000, po avtocesti pa vozim 130. Povprečna poraba (sem iz Ljubljane sicer) je 6.5l/100km
Robots will steal your job. But that's OK
Utk ::
Sondi sta bili obe pregledani in sta ok. Meni se tudi zdi da je mal velik za tak motor al je moja noga tako težka al pa ne znam vozit drugače je pa 1.2 16v na splošno precej požrešen za tako malo zadevo.
Če ga voziš na 3-4000 obratih, je taka poraba normalna, ampak previsoka, in brezvezna. Zmanjšaj obrate pa bo pod 6 litri. Džabe ti največja moč pri 3500 obratih, če še zmeraj ne gre nikamur. Ta se vozi pri čim nižjih obratih, ker prenizko itak ne moreš it, ker tam ne boš šel sploh nikamur.
sandmat ::
Je kr malo visoka poraba. Jaz sem imel kombinirano okoli 6.8 na 1.2 (sicer 8v) merjeno na tank. Po avtocesti se ga je dalo komot spravit na 5.5 (brez klime :)). Mogoče res najprej začneš preverjat kaj dela tako visoko porabo, v kolikor to ni tvoja noga :D
16V ma bolj slabo krivuljo navora začne se med 3000-4000 zato ga pa tudi vozim med temi obrati, ker kot so ostali povedali drugače ne gre nikamor. Bom poskusil z 2100 obrati če bo šlo brez jajcanja po cesti pa da vidimo. Drugače bo pa ogret skoz na 6000 obratih, ker čez 8l ne gre tiste 0.3 je pa itak vseeno.
Utk ::
16V ma bolj slabo krivuljo navora začne se med 3000-4000 zato ga pa tudi vozim med temi obrati, ker kot so ostali povedali drugače ne gre nikamor. Bom poskusil z 2100 obrati če bo šlo brez jajcanja po cesti pa da vidimo. Drugače bo pa ogret skoz na 6000 obratih, ker čez 8l ne gre tiste 0.3 je pa itak vseeno.
Ne razumem kako voziš sploh. V peti imaš pri 2000 obratih 60 na uro, če greš 80-90, imaš že 3000 obratov, tako da nizko ne moreš it, tudi če bi hotel, ampak vozit se nad 3000 obratov če imaš še eno prestavo na voljo, je pa tudi brez veze. A se voziš v 4. 90 al kaj? V drugi 50?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sumljivi rezultati tudi pri Oplovih dizlih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 28065 (23105) | spirit |
» | Kdaj prestaviti v višjo prestavi pri bencinarju/dizlu (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13145 (11330) | Blinder |
» | Avto z nizko porabo na avtocesti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 53142 (50023) | Matwic |
» | Najbolj ekonomično pospeševanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 24579 (21676) | Pyr0Beast |