Forum » Šola » Štipendija
Štipendija
technolog ::
No, jst morm hodit 1,5 KM do avtobusne postaje (se pravi 3KM na dan), pa nisem razmišljal, da bi kaj ekstra zahteval...
čuhalev ::
Ne vem, kako bi reagirali na situacijo, kadar ni prevoza (avtobusa), ki bi vozil ob željenih dnevih (nedelja).
martincek1 ::
Stroj ::
Če ti ni preveč osebni podatek, od kje se voziš do kam?
Ni problema - jaz stanujem v naselju Mrše (manjša vas v Brkinih na Primorskem), vozim pa se na predavanja v Koper (FAMNIT, Glagoljaška 8). Najbližja avtobusna postaja je oddaljena 7KM (Materija), iz katere pa ne vozi nobena linija do Kopra. Naslednja najbližja avtobusna (in tudi železniška) postaja je oddaljena 12KM (Hrpelje-Kozina). Tudi če bi lahko nekako čudežno prepotoval tretjino poti (12KM) brez ali z minimalnimi stroški, ni linij, ki bi prišle v poštev zame. Kot sem že omenil, sem na podiplomcu in torej imamo predavanja popoldne (ponavadi od 16:00 do 19:00 oz. 20:00) in po 20:00 ne vozi nobena linija. Tako da tudi ta opcija ne pride v poštev.
Ne zahtevam, da mi avtobus pripelje pred hišo, ampak 37KM pešačit dnevno pa tudi ni realna opcija, tako da če ima kdo kak boljši predlog... Pa tudi če po tej logiki nisem upravičen do subvencioniranega prevoza bi vsaj rad, da se to pove direktno, ne pa da smo zdaj podobni primeri v nejasnem položaju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Stroj ()
IceBoX ::
Imam eno vprašanje glede zoisove štipendije. Ravnokar sem izvedel, da sem glede povprečno oceno v mojem letniku med top 5% in piše da lahko zaprosim za zoisovo štipendijo. Povprečna ocena zadnjega letnika je bila 9.2. Zanima me, recimo če zaprosim ali bom štipendijo zagotovo dobil ali se dodeli štipendijo samo nekaterim najboljšim in mi ni zagotovljena?
Huh...
hawkwood ::
Ni zagotovo. Tistih top 5% je bolj za obdržanje štipendije (sam če si med top 5% verjetno imaš tudi nad 8,5 povprečje). Potem pogledajo količnik med povprečno oceno generacije in vlagatelja in vsako leto se na novo postavi meja. Če imaš povprečje 9.2 se mi zdi da skor ziher ne boš dobil. Lani je bil količnik 1,26 kar pri tvoji oceni pomeni da mora biti povprečje generacije okrog 7,2. Pa bolj kot ne se te meje vsako leto dvignejo.
Lonsarg ::
A ni izključno 8.5 pogoj zaobdržanje štipendije? Za pridobitev so pa ena opcija posebni dosežki, druga pa biti med 5% na določenem šalskem zavodu.
Bom jutri vprašal na referatu kakšno je povprečje generacije in potem bom izračunal.
Huh...
amacar ::
ejQ ::
Vsi veste narobe.
Pogoji
- povprečna ocena 8,5 ali več ALI
- 5 % najboljših v razredu ALI
- posebni dosežki,
so pogoji s katerimi lahko kandidiraš kot nov štipendist za _pridobitev_ štipendije, ali kot stari štipendist za _ohranitev_ le-te.
@IceBoX Več možnosti imaš, da štipendijo dobiš na podlagi 5% najboljših, kot če kandidiraš s svojim povprečjem, ker se je meja lansko leto začrtala pri 9,6 (al 9,8).
Še vedno pa ti pogoj 5% najboljših ne zagotavlja, da štipendijo dobiš, ker tukaj šteje najboljše razmerje tvoje povprečne ocene proti povprečni oceni ostalih sošolcev.
Pogoji
- povprečna ocena 8,5 ali več ALI
- 5 % najboljših v razredu ALI
- posebni dosežki,
so pogoji s katerimi lahko kandidiraš kot nov štipendist za _pridobitev_ štipendije, ali kot stari štipendist za _ohranitev_ le-te.
@IceBoX Več možnosti imaš, da štipendijo dobiš na podlagi 5% najboljših, kot če kandidiraš s svojim povprečjem, ker se je meja lansko leto začrtala pri 9,6 (al 9,8).
Še vedno pa ti pogoj 5% najboljših ne zagotavlja, da štipendijo dobiš, ker tukaj šteje najboljše razmerje tvoje povprečne ocene proti povprečni oceni ostalih sošolcev.
@ejQ
Hvala za odgovor. Kot sem zgoraj napisal bom jutri vprašal za povprečje sošolcev in potem bom izračunal ali bi lahko dobil štipendijo :).
Hvala za odgovor. Kot sem zgoraj napisal bom jutri vprašal za povprečje sošolcev in potem bom izračunal ali bi lahko dobil štipendijo :).
Huh...
@IceBoX
Nič te ne stane, da oddaš vlogo, obkroži pa obe možnosti - in za povprečje in za 5% top - in priloži potrebna dokazila.
Kot je reku DOOM_er stopi do referata in reč za potrdilo o povprečju in za top 5 (na katerem boš tud zvedu količnik).
Nič te ne stane, da oddaš vlogo, obkroži pa obe možnosti - in za povprečje in za 5% top - in priloži potrebna dokazila.
Kot je reku DOOM_er stopi do referata in reč za potrdilo o povprečju in za top 5 (na katerem boš tud zvedu količnik).
Problem je v tem ker sem oddal tudi prošnjo za državno štipendijo, ki je verjetno ne bom dobil (ali pa?). Obeh štipendij pa ne smem imeti
Huh...
Res je. Kar pa ne pomeni, da ne smeš kandidirati za več štipendij hkrati. Če dobiš 2 štipendiji, te nato sklad pozove, da si izbereš željeno.
Res je. Kar pa ne pomeni, da ne smeš kandidirati za več štipendij hkrati. Če dobiš 2 štipendiji, te nato sklad pozove, da si izbereš željeno.
Nein nein nein. Dobiš tisto, o kateri je odločeno najprej. Prošnja za drugo se zaradi neizpoljnega pogoja (prejemanje druge štipendije) avtomatsko zavrne.
Potem nimam kaj izgubiti. Če recimo dobim državno, potem zoisove ne bom dobil, če pa državne ne dobim, pa zoisovo lahko dobim.
Huh...
@technolog
To sm tud js zasledila, sam potem sm vidla pa tole.
No, v vsakem primeru (tvojem al pa mojem) naj odda obe vlogi.
To sm tud js zasledila, sam potem sm vidla pa tole.
No, v vsakem primeru (tvojem al pa mojem) naj odda obe vlogi.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ejQ ()
Ja, super in kul, edin da so stari podatki. Tole je od letos:
http://www.sklad-kadri.si/si/stipendije...
Pa lep dan :)
http://www.sklad-kadri.si/si/stipendije...
Vlagatelji, ki bodo v 2012/2013 vložili vlogo za pridobitev različnih štipendij, od katerih bo vsaj ena državna štipendija, pa morajo upoštevati, da bo v primeru, če bo o državni štipendiji odločeno najprej, njihova vloga za druge štipendije zavrnjena zaradi neizpolnjevanja pogoja, da ne prejemajo druge štipendije.
Pa lep dan :)
Torej, moji podatki. Moja povprečna ocena je bila 9,27, povprečna ocena generacije pa 7,87, tako da pride 1,17. Bi to bilo dovolj?
Huh...
@technolog
Super in kul ;> Kdo bo spremlju, če skoz spreminjajo pravila.
@IceBoX
Pogugli kakšni količniki so bili potrebni v prejšnjih letih.
Super in kul ;> Kdo bo spremlju, če skoz spreminjajo pravila.
@IceBoX
Pogugli kakšni količniki so bili potrebni v prejšnjih letih.
miiilan ::
pozdravljeni,
Zanima me nekaj in sicer 31.7.2012 sem oddal vlogo za državno štipendijo in do zdej ničesar nism dobil nikakršen odgovor do kdaj lahko traja to vse skupaj?
Ali je kdo med vami ki je že dobil vlogo in kakšne so kej zneski recimo pred novim zakonom sem dobival štipendijo le 54 euro.
LP
Zanima me nekaj in sicer 31.7.2012 sem oddal vlogo za državno štipendijo in do zdej ničesar nism dobil nikakršen odgovor do kdaj lahko traja to vse skupaj?
Ali je kdo med vami ki je že dobil vlogo in kakšne so kej zneski recimo pred novim zakonom sem dobival štipendijo le 54 euro.
LP
Zero0ne ::
Za državno štipendijo ne vem, ampak lani sem za Zoisovo oddal vlogo 5. oktobra, odgovor (pritrdilen) pa sem dobil januarja letos.
uname -o
IcEk` ::
Prvo izplačilo državne štipendije bo novembra za oktober, če je prejšnje leto nisi prejemal. To velja za študente.
miiilan ::
IcEk` ::
Potem jo dobis zdaj oktobra za september. Za naslednjo pa boš moral počakat na odločbo. Če si oddal vlogo pred 1. oktobrom, bi jo moral dobit v novembru.
svenica ::
Pozdravljeni. Imam vprašanje glede vračanja štipendije (Zoisova). Kot kaže,
obstaja praksa, kjer štipendistu ni bilo potrebno vrniti štipendije, če je
uspešno zaključil zadnji letnik, ni pa naredil diplome, saj v pogodbi piše,
da se štipendija vrača za zadnji neopravljeni letnik, absolventski staž pa
kot tak ne šteje.
info iz svetovalnica.com (prezadnji post)
http://www.svetovalnica.com/klepetalnic...
obstaja praksa, kjer štipendistu ni bilo potrebno vrniti štipendije, če je
uspešno zaključil zadnji letnik, ni pa naredil diplome, saj v pogodbi piše,
da se štipendija vrača za zadnji neopravljeni letnik, absolventski staž pa
kot tak ne šteje.
info iz svetovalnica.com (prezadnji post)
http://www.svetovalnica.com/klepetalnic...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svenica ()
St235 ::
Štipendija se daje za posamezen letnik in se tudi vrača zgolj za tisti letnik, ki ga nisi več opravil. Torej če si prejemal denar za zadnji letnik, potem moraš dostavil ali potrdilo da si zaključil šolanje, ali da si se vpisal v absolventa. Če pa si dobival štipendijo med absolventom, potem pa moraš predložit dokazilo da si diplomiral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Ciklamen ::
A kdo ve, moram klicat na CSD da mi zamrznejo štipendijo, ker v prejšnjem letu nisem opravil letnika (prvič dal vlogo za tisti letnik), ali jo dajo avtomatsko v zamrznitev?
- End of the Post ->
Ciklamen ::
Nisem vpisan na fakulteto, ker pavziram.
EDIT: Vpisan na višjo šolo trenutno
EDIT: Vpisan na višjo šolo trenutno
- End of the Post ->
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ciklamen ()
225uw ::
Pozdravljeni
Mene pa zanima, če je že kdo dobil odločbo za državno štipendijo za letošnje leto. Jaz sem oddal vlogo v prvem tednu septembra in je še nisem dobil.
Lp
Mene pa zanima, če je že kdo dobil odločbo za državno štipendijo za letošnje leto. Jaz sem oddal vlogo v prvem tednu septembra in je še nisem dobil.
Lp
DOOM_er ::
kolega je včeraj dobil vlogo ki jo je oddal decembra ali januarja
Robots will steal your job. But that's OK
225uw ::
PukkaPad ::
Pozdravljeni,
sem študent 1. letnika 2. bolonjske stopnje in sem republiško štipendijo prejemal že prejšnja leta. Zanima pa me, kdaj se lahko pričakuje odločba ter prvo nakazilo v študijskem letu 2012/2013?
Hvala za vsakršno koristno informacijo ;)
sem študent 1. letnika 2. bolonjske stopnje in sem republiško štipendijo prejemal že prejšnja leta. Zanima pa me, kdaj se lahko pričakuje odločba ter prvo nakazilo v študijskem letu 2012/2013?
Hvala za vsakršno koristno informacijo ;)
PrimozR ::
Mislim da jutri, morda pojutrišnjem.
Resno no, od kje s takimi vprašanji? Bo, ko bo. Po novem letu sem oddal vlogo zaradi novih pogojev (ja, po novem letu, v januarju) in odločbo dobil nekje junija. :>
EDIT: štipendijo sem pa takrat že imel.
Resno no, od kje s takimi vprašanji? Bo, ko bo. Po novem letu sem oddal vlogo zaradi novih pogojev (ja, po novem letu, v januarju) in odločbo dobil nekje junija. :>
EDIT: štipendijo sem pa takrat že imel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
r00k ::
Ta teden sem dobil domov pismo, da moram dopolnit vlogo.Moram jim poslati potrdilo, da ne prejemam več državne štipendije.Zdej pa me zanima, kako oni to gledajo, a sm js to praktično že dobu ali morajo najprej dobiti to potrdilo da potem pogledajo vlogo ?
Gre se za Zoisovo štipendijo.
Gre se za Zoisovo štipendijo.
celada ::
Kako avgusta, septembra/oktobra po vpisu.
Zanimalo me je, ker sem jih klical in so mi odgovorili, da obravnavajo šele vloge, ki so bile vložene Avgusta. Pač zgleda je odvisno od centra do centra.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo štipendijeOddelek: Loža | 8441 (5430) | 111111111111 |
» | Vračanje štipendije ?Oddelek: Šola | 6694 (3530) | sandmodnigga |
» | Zoisova štipendijaOddelek: Šola | 9754 (7580) | Steinkauz |
» | Štipendije (Zoisova in morebitne druge)Oddelek: Loža | 5608 (4160) | Volta |
» | Zoisova štipendija (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13158 (11310) | alum |