Forum » Šola » Štipendija
Štipendija
St235 ::
Tvoj primer je zelo specifičen in bo težko enostavno podat odgovor. Merila so na žalost precej stroga. (4.1) Predlagam pogovor z nekom, ki je na lokalnem zavodu za zaposlovanje ali na Javnem skladu Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije zadolžen za štipendije. Možno je da se tvoje opravljanje dveh gimnazij hkrati kategorizira kot izjemen dosežek in se zaradi tega spregleda malenkost prenizko povprečje. Vsekakor pa ne kar čakat.
Ice-Heki ::
sb44, delas dve srednji soli, pri cemer je (vsaj taka je bila praksa zadnja 4 leta) ena glavna (predvidevam ga splosna gimnazija) in ena popoldanska (kjer opravljas samo predmete povezane z glasbo). To se ni izjemni dosezek, zato se na to ne mores sklicevati (vsaj dosedaj so take stvari zavracali). Lahko pa namesto z gimnazijskim spricevalom zaprosis za stipendijo s spricevalom iz glasbene sole, na katerega se ti prepise splosne predmete (mat, slo, ang ...) in si s pomocjo glasbenih predmetov popravis povprecje - povprasaj, ce to lahko storis.
barakus ::
Opazil sem, da je že možno oddati vlogo za zoisovo, pa imam vprašanje.
V absolventski staž bom vpisan 10. septembra, takrat bom lahko poslal vlogo za štipendijo skupaj z ocenami.
Sedaj me pa zanima, kaj se zgodi, če opravim še kakšen izpit med 10.sept in 1.okt., ali moram to naknadno sporočit ali se te ocene pač ne upoštevajo ali pa jih upoštevajo naslednje leto? Kako je s tem?
V absolventski staž bom vpisan 10. septembra, takrat bom lahko poslal vlogo za štipendijo skupaj z ocenami.
Sedaj me pa zanima, kaj se zgodi, če opravim še kakšen izpit med 10.sept in 1.okt., ali moram to naknadno sporočit ali se te ocene pač ne upoštevajo ali pa jih upoštevajo naslednje leto? Kako je s tem?
19ulrich90 ::
A kdo ve glede teh najboljših 5% med katerimi moreš bit da lohk zaprosš za štipendijo...kko vela pr dvopredmetnm študiju...k na eni smeri sm skor zihr da bom med temi 5% na drugm pa vrjetn ne...se mi lohk sam ena smer šteje?
nuclear ::
Do kdaj je potrebno oddati vlogo za štipendijo, in kakšn je minimalna povprečna ocena na računalniškem faksu da ti odobrijo? Kaj pa republiška štipendija ali kako se reče? Koliko mora biti povprečna plača na glavo družine?
hvala
hvala
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
overlord_tm ::
Za zoisovo je 8,5 za obdrzati, 9 za pridobitev. Za republisko pa imas na netu cenzuse, priblizno 65% minimalne place. Odvisno kje zivis.
Opazil sem, da je že možno oddati vlogo za zoisovo, pa imam vprašanje.
Ko odajaš izpis ocen mora biti na njem vsaj tri (ali štiri) ocene iz tekočega letnika. Tako, da če imaš junija povprečje 9 jeseni pa dva težko izpita, Lepo junija narediš izpis in ga priložiš.
xteakwondox ::
Pozdravljeni sedaj grem v 3letnik srednje šole in do sedaj nisem imel štipendija pa čeprav sem biv v osnovki vsa leta odličen=) sedaj pa imam že dve leti povprečje okoli 4 in me zanima ali lahko zaprosim za katero od štipendij? Lani sem oddal vlogo za državno in so me zavrnili saj imam 63 procentov in sem od šole oddaljen 20km in plačujem za karto 90e ter bi mi prišla zelo prav kakšna finančna pomoč zato prosim za kakšen nasvet katero naj izberem?
Lp
Lp
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Mavrik ()
Looney ::
Em vat? 3 ocene? Kaj pa, ce za pogoje rabis 8 ocen? (fax jasno)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Štiri sem dal v oklepaj zato, ker nisem bil ziher ali je tri ali štiri v pravilniku.
Pogoje rabiš zato da se vpišeš v naslednji letnik (potrdilo o vpisu v naslednji letnik je tudi pogoj za podaljšanje štipendije). Izpsi ocen pa mora vsebovati vsaj tri ocene, lahko jih ima več ne šteje pa če jih ima manj. Tri je minimum zato, ker ostajajo faksi kjer se da letnik zdelat tudi z tremi opravljenimi izpiti.
Ravno zaradi tega se splača, če imaš junija dobro povprečje narediti izpis, če si jeseni povprečje z kakšnim izpitom pokvariš.
Pogoje rabiš zato da se vpišeš v naslednji letnik (potrdilo o vpisu v naslednji letnik je tudi pogoj za podaljšanje štipendije). Izpsi ocen pa mora vsebovati vsaj tri ocene, lahko jih ima več ne šteje pa če jih ima manj. Tri je minimum zato, ker ostajajo faksi kjer se da letnik zdelat tudi z tremi opravljenimi izpiti.
Ravno zaradi tega se splača, če imaš junija dobro povprečje narediti izpis, če si jeseni povprečje z kakšnim izpitom pokvariš.
barakus ::
A kdo ve, če se pod te tri izpite štejejo izpiti iz 3.letnika ali vsi opravljeni izpiti v trenutnem študijskem letu (en je iz 2. letnika)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: barakus ()
Andy:
Štejejo se vsi vpisani izpiti v tekočem letu do datuma, ko je bil izdan izpis. Če si daš izpis delat 30.6. potem bodo na njem samo izpiti opravljeni do takrat.
Barakus: Šteje samo datum vpisa ocen. Če si izpit za 2. letnik delal v tretjem letniku se šteje v povprečje za 3. letnik.
Štejejo se vsi vpisani izpiti v tekočem letu do datuma, ko je bil izdan izpis. Če si daš izpis delat 30.6. potem bodo na njem samo izpiti opravljeni do takrat.
Barakus: Šteje samo datum vpisa ocen. Če si izpit za 2. letnik delal v tretjem letniku se šteje v povprečje za 3. letnik.
perkomat ::
Sedaj po končanem 1. letniku srednje šole izpoljnujem tako pogoje za dodelitev državne štipendije kakor tudi za dodelitev Zoisove štipendije (povprečje 4.5). Sedaj me zanima če lahko vložim vloge za dodelitev obeh štipendij, saj za Zoisovo štipendijo nisem sigurn, da jo bom prejel. V mislih imam, da oddam vloge za obe štipendije potem pa prejemam Zoisovo štipendijo, če mi pa le te ne priznajo pa prejemam državno štipendijo. Ali je to možno oz. zakonsko izvedljivo? Hvala.
Lonsarg ::
Ko jaz tako nisem bil siguren je blo na takratnem obrazcu možno nekaj obkrožit, da se ve da za rezervo oddajaš za republiško. in sem tudi za republiško izpolnil, vendar sem dal obrazec rza republiđko kar zraven zoisove, al nekaj takega, če ni zdaj nič omenjeno na obrazcu novem boš moral pa tam vprašati, ko oddajaš.
Z republiško itak ni problem, ker ni roka, lahko kadarkoli oddaš, sicer res, da potem šele od takrat naprej dobivaš, za nazaj ne.
Z republiško itak ni problem, ker ni roka, lahko kadarkoli oddaš, sicer res, da potem šele od takrat naprej dobivaš, za nazaj ne.
perkomat ::
Ko jaz tako nisem bil siguren je blo na takratnem obrazcu možno nekaj obkrožit, da se ve da za rezervo oddajaš za republiško. in sem tudi za republiško izpolnil, vendar sem dal obrazec rza republiđko kar zraven zoisove, al nekaj takega, če ni zdaj nič omenjeno na obrazcu novem boš moral pa tam vprašati, ko oddajaš.
Ja na obrazcu ni nobene opcije za še vložitev državne štipendije. Drugače pa je rok in sicer 8. september
ja za zoisovo je rok, republiško lahko tudi junija oddaš, sam pač dobivaš samo jilija, avguasta potem. Od takrat ko vlogo oddaš+kak mesec da obdelajo.
flood ::
a ve kdo, če se dodatek za prevoz v primeru študija izven kraja stalnega prebivališča, šteje samo za avtobus ali je tu mišljen tudi avto
lp
lp
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...
Šteje se za tisto, kar ga porabiš, pač ne morjo te prisilt, za kaj boš denar uporabil. Izračuna pa se glede na avtobus, ker na obrazcu vpišeš kilometre pa izstopno in vstopno postajo. Pol pa ko enkrat dodatek dobiš pa logično ni nobene prisile, da greš kupit karto, lahko denar porabiš pač za avto.
in kaj se to šteje, da se vsak dan voziš?
ali pač, npr. dvakrat na teden
lp
ali pač, npr. dvakrat na teden
lp
ja ampak pol moraš obvezno kupit karto za avtobus ali vlak
ker vrjetno vodijo kakšno evidenco
Ne vem zakaj bi vodili evidenco, če pa nikjer v nobenem previlniku ni napisano, da se moraš voziti lih z javnim prevozom lol. To bi blo tut mal tolitarno, da bi ti zaukazali, da ker si dobil denar se vozi z točno določenim prevozom. Jaz že parkrat nisem kupil karte, če se kater mesec pač ne vozim zadosti, da bi se mi splačalo... Denar pa itak isto dobiš tudi za čez poletje, ko sploh ni faksa, tako da brez skrbi nobene evidence ni, oziroma tudi če je, ni proti pravilom ne kupit karte.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
jah zakaj zaukazali, če pač hočeš dobit dodatek za prevoz bi moral upoštevat "pravila",da se voziš z javnim prevozom vlak ali avtobus pa sam izbereš
ah itak sm se zafrknu, ker izgleda, da se dobi samo en dodatek v primeru študija izven stalnega pr. v mojem primeru za bivanje.
se motim?
ah itak sm se zafrknu, ker izgleda, da se dobi samo en dodatek v primeru študija izven stalnega pr. v mojem primeru za bivanje.
se motim?
PrimozR ::
Nope, keš dobiš glede na kilometre/ceno karte za javni prevoz oz. enak znesek, kot je za najvišji razred kilometrov, če med šolanjem ne živiš doma.
PrimozR ::
Oh ja...
ja za zoisovo je rok, republiško lahko tudi junija oddaš, sam pač dobivaš samo jilija, avguasta potem. Od takrat ko vlogo oddaš+kak mesec da obdelajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
ja ampak pol moraš obvezno kupit karto za avtobus ali vlak
Potne stroške se v skladu z pravilnikom izračuna tako, da se pogleda najcenejši javni prevoz (vlak, avtobus). Tako se določi višina zneska, ki ti pripada. Upošteva se mesečna karta, ker načeloma je pouk vsak deloven dan. Kako ti potem s temi sredstvi razpolagaš je tvoja stvar. ČE si magnator se lahk ovoziš z helikopterjem, lahko kolesariš, ali pa se zdilaš s tremi sošolci in si delite stroške za gorivo.
Bistveno je, da ti pripada najcenejši javni prevoz, od tam naprej je pa tvoja odločitev.
Podobno je tudi za potne stroške v službi.
galu ::
Kdaj pa dobimo potrdilo o sprejeti oz. validirani štipendiji, pa kdaj dobimo keš (dijaki)? :))
Tako to gre.
kdaj študenti približno?
AndyS ::
No jst še vedno trdim, da se za povprečje in število izpitov gleda šolsko leto in ne kdaj ti naprintaš potrdilo. (vir: http://www.svetovalnica.com/klepetalnic... Če pa zzzrs ne pogleda dodatno sam povprečja, pol se pa motim.
Štipendije se dobivajo za nazaj, tako da se dobivajo 10. v mesecu za prejšnji mesec, le prva pride ponavadi z 10-14 dnevno zamudo.
Štipendije se dobivajo za nazaj, tako da se dobivajo 10. v mesecu za prejšnji mesec, le prva pride ponavadi z 10-14 dnevno zamudo.
Andy, povprečje se računa glede na izdano potrdilo. ZZZRS niti nima osnove, da bi lahko pogledal tvoje podatke. Lahko bi edino ugotavljal istovetnost potrdila, ki ga je izdala fakulteta. Tako, da ja po pravilniku bi se morale upoštevat vse ocene, vendar pa se povprečje računa na podlagi izdanega potrdila o opravljenih izpitih in lahko kakšna ocena ven pade.
Potrdila o štipendiji pridejo nekje v novembru.
Potrdila o štipendiji pridejo nekje v novembru.
hobbit ::
Bom kar tukaj vprašal.
Najverjetneje bom leto(prvič) oddal vlogo za dodelitev kadrovske štipendije. Opravljal bom 3. letnik VSŠ, torej je to moj zadnji letnik. Zanima me, ali v primeru, da ne diplomiram pravočasno, torej v absolventskem stažu in da mi recimo absolventa ne podaljšajo, ali moram vračati štipendijo? Oz. ali mogoče tudi v primeru, če mi podaljšajo absolventa moram vračati štipendijo? Ali se tudi v absolventskem stažu prejema štipendijo? Lp
Najverjetneje bom leto(prvič) oddal vlogo za dodelitev kadrovske štipendije. Opravljal bom 3. letnik VSŠ, torej je to moj zadnji letnik. Zanima me, ali v primeru, da ne diplomiram pravočasno, torej v absolventskem stažu in da mi recimo absolventa ne podaljšajo, ali moram vračati štipendijo? Oz. ali mogoče tudi v primeru, če mi podaljšajo absolventa moram vračati štipendijo? Ali se tudi v absolventskem stažu prejema štipendijo? Lp
Kadrovske štipendije imajo vse našteto opredeljov v pogodbi o štipendiranju, ki jo boš podpisal z podjetjem. Kdaj in koliko moraš vrniti, koliko časa in koliko denarja boš dobil je odvisno od tistega, ki nudi štipendijo.
McHusch ::
Štipendije se izplačuje nazaj 10. v mesecu, torej najhitreje 10. novembra. Prvi mesec so običajno zamude zaradi reševanja, zato se lahko zavleče do 25. novembra.
tadvet ::
Ziga Dolhar ::
Govoriš za republiško oz. zoisovo štipendijo?
Za obe ti pošljejo odločbo, ne glede na to, ali tvoji vlogi ugodijo ali jo zavrnejo.
Za obe ti pošljejo odločbo, ne glede na to, ali tvoji vlogi ugodijo ali jo zavrnejo.
https://dolhar.si/
Old Spice ::
Jaz za republiško še nisem dobil. Dobil je kolega in ima domnevno 10 Eur nižjo. Moj brat je v SŠ in je dobil 20 Eur nižjo kot prejšnja leta. Očitno letos dajejo še manj kot prejšnja leta.
Odločbo dobiš v vsakem primeru. Za študente se izdajajo ponavadi nekje v drugi polovici novembra. Dijakom mesec dni prej. Predvsem pa ti jo bolj težko izplačajo brez da prej izdajo odločbo.
tx-z ::
Kakšni so pogoji, da če si študent v 4. letniku na faksu, da dobiš Zoisovo štipendijo? Do kdaj lahko daš vlogo(če jo daješ prvič)?
tx-z
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tx-z ()
Pogoj je povprečje oziroma izjemni dosežki državnega ali mednarodnega pomena. Točno koliko je zahtevano povprečje je odvisno od letnika do letnika. Namreč štipendija se podeli najboljšim n študentom glede na število štipendij, ki so na voljo. V glavi imam, da se ponavadi ta številka giblje okrog 9.2.
Rok za oddajo prošenj je bil 8.10.
Rok za oddajo prošenj je bil 8.10.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo štipendijeOddelek: Loža | 8446 (5435) | 111111111111 |
» | Vračanje štipendije ?Oddelek: Šola | 6698 (3534) | sandmodnigga |
» | Zoisova štipendijaOddelek: Šola | 9757 (7583) | Steinkauz |
» | Štipendije (Zoisova in morebitne druge)Oddelek: Loža | 5609 (4161) | Volta |
» | Zoisova štipendija (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13176 (11328) | alum |