» »

Štipendija

Štipendija

««
17 / 39
»»

Steinkauz ::

Letos nisem naredil letnika, torej mi bo štipendija eno leto mirovala. Ali za mirovanje rabim kaj pošiljati na zavod? Imam štipendijo še po starem programu.

Sem na istem. Verjetno morš vse poslat, gotovo pa potrdilo o vpisu.

Mene pa zanima kako se gleda povprečje pol. Letos sm naredu 7 izpitov z povprečjem 7,7.
Letos jih nameravam narest tudi 7. Kako pol oni gledajo povprečje drugo leto?
Bodo gledal samo letošnje šolsko leto al oba?

AndyS ::

Sem prebral na drugih forumih, da za mirovanje oni rabijo le potrdilo o vpisu.

Povprečje se računa za zadnje šolsko leto, če pa si v tem letu naredil 3 ali manj izpite pa se šteje še prejšnje šolsko leto.

Aha ok tnx

gpc17 ::

Zakaj ni ta mesec državne štipendije še?
Piše da bi mogla biti do 15 v mesecu? Danes smo 16 in je še ni. Ali sploh bo ta mesec??

Gandalfar ::

prvi mesec se zavlece. se zgodi tudi da jo dobis sele novembra/decembra, ce imas smolo

gpc17 ::

Lanskoleto je bilo 11ega. Mogoče ima kdo točne podatke kdaj bo?

Gandalfar ::

odvisno od tega kdaj ministrstvo sprosti denar, obdelajo vloge itd. Najboljse da tja poklices, ce se ti mudi.

Double_J ::

Pa saj je bil rok za vlogo do 14.10. Kako če že biti?
Dve šivanki...

zuz3k ::

za srednje šole naj bi bila štipendija 10. OKTobra

za fax bi bila štipendija 10.NOVembra

NAJPREJ, ali pa se zavleče, upam da se nebo k moram stanovanje plačat
Life is a psychological game.

sword ::

Ti vlagatelji lahko odločbe pričakujejo v prvi polovici novembra, prvo izplačilo štipendij pa 10. novembra 2009, ko bo dijakom nakazana štipendija za mesec september in oktober, študentom prvih letnikov pa oktobrska štipendija.

To je s spletne strani štipendista ... je kdo od vas že dobil vlogo, jaz namreč še čakam. Kaj šele nakazilo ...

sword ::

Da se ugriznem v jezik - verjeli ali ne, poštar je stvar dostavil 2 uri kasneje :P

Looney ::

Ce ruknes letnik na faksu moras zoisovo vracat?
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

moj_nick ::

Za eno leto jo zamrznejo. Če še potem ne narediš, jo moraš vračati. Je pa to po starem sistemu, ne vem, kako je po novem.
110111001001010001010000

Ekhm ja, zanima me kako je po novem. =/

PrimozR ::

Enako. Frend je celo menjal faks, pa jo lahko potem dobi nazaj ;)

Excellent :)

A kdo ve koliko je moznih tock pri izjemnih dosezkih in koliko je pogoj za nadaljno dobivanje stipendije?

Double_J ::

A kdo mogoče ve če ti firma lahko plačuje zdravstveno zavarovanje(starejši od 26let), čeprav tam še nisi zaposlen ter dobivaš zgolj štipendijo?
Dve šivanki...

tamaraj ::

Kaj je kdo tukaj taksen, ki se ni dobil odločbe za zoisovo stipendijo in 24.11. se ni dobil nakazila??? Sem stara stipendistka po novem sistemu...

Hvala in lp,

t.

mchaber ::

Ali lahko študent s zoisovo štipendijo odpre popoldanski sp?
.

Pegaz ::

Mislim, da ne. Izgubiš štipendijo, pa še vrnit jo moraš. Poglej v pogodbo, take stvari tam notri pišejo.

mare_ ::

A tole pomeni, da se bo tudi zoisova štipendija zvišala? :)

Mr_Globus ::

Ohoho povišica :D

$%&/() ::

Mene pa zanima, če se povprečje ocen računa iz vseh ocen (torej ustne, pisne itd.) ali samo iz zaključenih (matematika 4, slovenščina 3, ...)?

Hvala.

Sem na splošni gimnaziji, zanima me pa zato, ker rabim povprečje 4,1.

overlord_tm ::

Zaklucene ocene.

strictom ::

ali lahko student ki ponavlja 1 letnik in ima povprecje 9 zaprosi za cojzovo stipendijo? Pa kako je z ponovno pridobitvijo glede na to da sem jo v drugem letniko gim izgubil? Zaprosil bi konc leta ko bi bil vpisan v 1. L frija.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Galaxy ::

Torej, a se bo štipendija zvišala?

strictom je izjavil:

ali lahko student ki ponavlja 1 letnik in ima povprecje 9 zaprosi za cojzovo stipendijo? Pa kako je z ponovno pridobitvijo glede na to da sem jo v drugem letniko gim izgubil? Zaprosil bi konc leta ko bi bil vpisan v 1. L frija.

Kako imas povprecje 9 ce ponavljas? Pomoje moras poleg povprecja izpolnjevat tudi pogoje za visji letnik. Drugace bi lahko prikazal samo tisto oceno ki bi zelel (da je povprecje ok) in bi imeli skoraj vsi stipendijo.

Stipendija se bo zvisala? O_o

A ni to razlog za veselje? :P

cewapcic ::

kje pa piše, da se bo zvišala?

cewapcic je izjavil:

kje pa piše, da se bo zvišala?

Naj bi bla vezana na minimalno placo ...

strictom ::

Kako imas povprecje 9 ce ponavljas? Pomoje moras poleg povprecja izpolnjevat tudi pogoje za visji letnik. Drugace bi lahko prikazal samo tisto oceno ki bi zelel (da je povprecje ok) in bi imeli skoraj vsi stipendijo.

Ne gre za mene. Lani je bil vpisan v prvi letnik in se ni prijavil na noben izpit. Letos se je ponovno vpisal in opravil do zdaj vse izpite. Lahko zaprosi potem v drugem letniku mogoče, če bi do konca leta držal povprečje na 9 al koliko je že minimum?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Aha, tako :)

Za 9.5 povprecje je kolega dobil stipendijo nazaj. Zgubil ob prehodu na faks.

Je razlika, ce ti samo eno leto miruje (potem jo dobis baje nazaj ze z 8.5 povprecjem), kot ce ti jo vzamejo.

user4683 ::

Ce ti eno leto miruje, jo dobis nazaj ze z minimalno oceno potrebno, da obrzis stipendijo (vcasih je bila 7, po novem 8.5).

zuz3k ::

a ni tko, da ko ponavlaš se ti zamrzne štipendija in jo s tem "vračaš" in potem ko narediš letnik neglede na oceno, jo dobiš nazaj?

usaj u srednji je blo..
Life is a psychological game.

Ne. In tudi v srednji ni tako. V srednji moras biti vsaj dober, da jo obdrzis (izjema 4. letnik, kjer rabis 4.1 povprecje), na faksu pa pac 8.5, drugace je ne vrnejo.

dajoker ::

En nasvet;
dve leti je že taga, kar sem opravil zadnji izpit na faxu - manjka le še diploma. Država je poslala dopis, da bo treba vrnit štipendijo. Se da temu izognit?
(sem zaposlen).
Tnx!
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

Jah pejt na razgovor k štipenditorju.

barakus ::

Če greš še na podpipomski študij, katere ocene se upoštevajo kot kriterij za nadaljevanje prejemanja štipendije, če si v absolventskem letu sproduciral samo diplomo pa en izpit nardil?

urosz ::

nekaj sem slišal, da naj bi s 1.1.2011 prišlo do dviga cenzusa za dodelitev republiške štipendije na 620EUR na osebo.. samo ne najdem nobenih informacij o tem nikjer na netu, zdaj pa me zanima če ve še kdo kaj več o tem ali na tem ni nič?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urosz ()

Meni sta starša rekla da naj bi se dvignil na ~500 EUR. Ampak ja, 1.1.2011, bilo je IIRC pri poročilih. Torej drži :)

urosz ::

jaz sem dobil to informacijo od očeta, ki pa je to izvedel od nekega sodnika ali nekega nevem vglavnem ki baje res ve.. pa še to, da se bo lahko kdaj koli med letom zaprosilo za štipendijo

upam da bo no..

Kul, 3.1 potem pade vloga :D

Neja1986 ::

Mene pa zanima, do kdaj moram (oz. mam čas)diplomirat, ne da bi morala vračat republiško štipendijo?
Letos sem absolventka, izpite mam vse narejene, in tud do zdaj sem vse redno delala. Vendar do konec septembra letos mi ne bo ratalo diplomirat in tud statusa ne podaljšat. Kako je pol s tem?

McHusch ::

Na Zavod pošlješ prijazen dopis in prepis ocen, v katerih poudariš, da boš diplomirala v naslednjem letu. Problem rešen :)

Tomi ::

Država je postala precej skopa, kar se tiče zamikov, tako da sedaj kar pridno pošiljajo dopise za vračila. Bo očitno treba narediti tisti nesrečni seminar in izpit, da se jih rešim.
metrodusa.blogspot.com

prix ::

Pozdrav!

Sem študent 2. letnika. Do sedaj sem imel kadrovsko štipendijo, letos pa je zaradi krize štipenditor odpovedal pogodbo. Povprečje imam 9.5, opravljenih pa 8 od 10 izpitov za 2. letnik. Pogoji za 3. letnik so že izpolnjeni.

Sedaj me zanima ali je potrebno če želim kandidirati opraviti vse izpite, ali je dovolj samo, da napreduješ naprej?
-------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.
-------------------------------------------------

Dovolj je ce imas pogoje kolikor vem. 9,5 je bilo pa lani zadostno povprecje za pridobitev.

sb44 ::

Živjo. Zanima me, če mogoče ve kdo odgovor na moje vprašanje. Sem dijakinja 2.letnika spošne gimnazije (sedaj grem v 3.). Dve leti sem dobivala Zoisovo štipendijo, letos pa imam povprečje 4,078. Delam dve srednji šoli (poleg splošne gimnazije še Srednjo glasbeno) in pri obeh imam zaključne ocene, zaključni uspeh...Ali mi mogoče ocene pri drugi šoli lahko pomagajo, da obdržim štipendijo? In ali obstaja kakšna druga možnost, da jo obdržim?
««
17 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
479412 (293) čigra
»

Vračanje štipendije ?