» »

Štipendija

Štipendija

««
16 / 39
»»

Alexius Heristalski ::

Lahko bi bil. Moraš se zmeniti s štipenditorjem. Vlogi za štipendijo priloži dopis, v katerem razložiš nastalo stanje. Lahko se tudi zmeniš za sestanek ali kaj podobnega. Ukepaj in jih obvesti.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

PrimozR ::

Eno vprašanje. Za kadrovsko štipendijo anj bi poslal svojo predstavitev na nek mail. predstavitev je? CV? Življenjepis?

tilinho20 ::

Mene pa zanima kako si ''nadarjen'' učenec? Kako je to mišljeno?
Povprečje v 8. razredu sem imel povprečje 4.79 (zaključenih predmetov ter brez izbirnih). Nekaj podobnega bo tudi v 9. --> ima to kaj veze z nadarjenostjo?

Zgodovina sprememb…

tilinho IIRC tega še ni. To bo v velajvi kasneje, zdej rabiš samo povprečje če me spomin ne vara.

Ve kdo odgovor na moje vprašanje? :>

823483 ::

Mene pa zanima kako si ''nadarjen'' učenec? Kako je to mišljeno?
Povprečje v 8. razredu sem imel povprečje 4.79 (zaključenih predmetov ter brez izbirnih). Nekaj podobnega bo tudi v 9. --> ima to kaj veze z nadarjenostjo?

Nadarjenost se ugotavlja z reševanjem nekih testov v 9. razredu. Letos je bilo potrebno za pridobitev zoisove štipendije imeti čimboljše povprečje ocen iz OŠ, potem si moral biti še identificiran kot nadarjen ter imeti kakšno zlato priznanje(srebrna in bronasta ne štejejo).
Ali kdo slučajno ve kdaj bodo znani rezultati razpisa za zosiove štipendije?

gogolinho ::

Mogoče kdo ve kdaj bo štipendija?

Torej? noben ne ve kaj nej bi bla predstavitev?

El Nino ::

A bi znal slučajno kdo od Zoisovih štipendistov povedat, kdaj ste vi približno dobili odgovor o odobreni/zavrnjeni štipendiji? Namreč vlogo sem z vsemi dokazili oddal 5.9.; pa še vedno nisem dobil odgovora.

Hvala za reply,

LP

Pegaz ::

Jaz tudi ne, prav tako nihce ki ga poznam.

Imho se to prevec casa vlece. Ce si sprejet ali zavrnjen naj to sporocijo takoj, ne pa da zavirajo namenoma, zato da se zdi, da so temeljito premislili preden so te zavrnili.

LP

StandAgainst ::

Jaz sem zoisev štipendist in sem odločbo dobil na dom 9.10.2008, takoj naslednji dan pa je bila štipendija nakazana.

mchaber ::

Študenti pa en mesec kasneje? :S
.

Ne spomnim se točno kdaj naj bi prihajale odloče, je pa napisano na sklad-kadri.si. Ki pa trenutno ne dela. Odličen štipenditor, ni kaj...

El Nino ::

No, zgleda da stran zdaj dela in sicer takole pravijo:

Obvestilo glede odločb za Zoisove štipendije

Vse kandidate, ki so oddali vlogo za pridobitev Zoisove štipendijo, obveščamo, da bodo lanski devetošolci prejeli odločbe o prejemanju Zoisovih štipendij predvidoma do konca meseca oktobra, ostali kandidati pa v mesecu novembru.

Torej se nadejam odločbe v naslednjih 2 tednih... pa da vidimo.

mico28 ::

pozdravljeni imam eno vprašanje?
kolega je dobiv domu odločbo o štipendiji(republiški al kak se pač zaj reče), in na odločbi je pisalo, da ni upravičen do nje ker ima družina prevelik dohodek(beri 2€ preveč), je pa še nekaj da ima svojo varčevalno knjižico in na njej ima denar(pač neka čez 500+€) in seveda čez leto je dobiv 16€ obresti, in zaj so te obresti polek prišteli, in me zanima če se lahko na to pritoži, ter če lahko to naredijo da prištejejo polek te obresti ki jih je dobil na banki ker pač varčuje?

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mico28 ()

Hardstyle ::

Denar je denar pa nima veze na kak način je "nastal" na računu.

mico28 ::

denar je ži gor več ko kako leto ali dve, se mi pa čudno zdi da bojo zaj vse gledali kje dobiš kak gnar,
zanima me če je pritožba možna in kolko % je da bi bila uspešna

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mico28 ()

Pritožba je možna, % uspešnosti pa minimalen.

Hardstyle ::

Tudi vse kar zaslužiš preko študenta moraš pokazat. Ološ.

ZdravkoČolič ::

Zanima me kolk letos znašajo vaše štipendije (tisti, ki jih dobivate)...

Še neki. Dons sm dobil štipendijo in sm mislu, da bom dobu še za prejšn mesec pa je blo sam za ta mesc za nazaj pa nč. Kako je s tem. Prejšna leta v srednji šoli sm vedno dobu še za nazaj.

Ziga Dolhar ::

Na faksu ti prva štipendija pripade oktobra, in se izplača novembra.
https://dolhar.si/

Seprav za november se izplača decembra ???

McHusch ::

Ja. 10. v mesecu dobiš za prejšnjega.

Hvala ti.

ravsek ::

Drugi tudi se niste dobili nobene odlocbe ne nic za stipendijo? Sem pa 1. letnik faksa.

Za 1. letike vedno traja malo dlje, brez panike.

demon#666 ::

Čaw!
Danes(komaj) sem dobu odločbo za državno štipendijo. Me zanima če dobim štipendijo tudi za prejšne mesece (september, oktober, november-15. je že mimo)?
hvala

LP
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

Če si študent, dobiš oktobrsko (10. november). Če si dijak, pa dobiš še septembrsko (10. oktober).

dela ::

Je še kdo tak, ki še ni prejel odločbe? Jaz je namreč še nisem, dokumentacijo sem oddal 1. 10., gre za študentsko Zoisovo (brez kakršnihkoli dodatkov). Sem pa nov - do zdaj nisem prejemal še nobene štipendije.

Lahko še kaj pričakujem ali jih naj raje počastim z neprestanim nadlegovanjem, kaj mislite?

Potrpljenje je božja mast

LeXani ::

Tud jst nism dobu še nč štipendije za letošnje šolsko leto - 1.letnik faks.
Kaj naj grem kar na podjetje mal zatežit al kko je to??
Čas prve prijave 04.11.2005

Falconeye nič še, fredn je sicer dobil nakazano 200 € (štipendijo bo še imel) a ne ve točno, odkod.

Lexani kadrovska?

LeXani ::

kadrovska ja..
Čas prve prijave 04.11.2005

Potem bo res anjbolje da vprašaš v firmo, ja.

zuz3k ::

zdravo, imam vprašanje

želim se vpisat na fax, vener pa zaradi stroškov bivanja in vsega nevem ali bom lahko šel z mesec.. oz. sploh lahko šel na fax.. zanašam se na štipendijo!

to leto v zadnjem letu SREDNJE šole sem dobil 170€ štipendije
vozim se z vlakom 35 km daleč, vsak dan
mesečna je znašala 74€

sedaj pa sem se vpisal v fax, ki je še dlje, se pravi 33km + 40km
tam si nameravam dobi stanovanje in se vozit vsak teden domov

stroški stanovanja, hrane, prevoza bojo znašali cca 300€

zanima me koliko se mi bo zvišala štipendija?
Life is a psychological game.

Ne dovolj po vsej verjetnosti.

bond007 ::

stroški stanovanja, hrane, prevoza bojo znašali cca 300€

Če greš v MB (samo) študirat, lahko računaš na take stroške:
- soba v študentu (cca 90€ z vsemi stroški malo boljši standard, če pa hočeš šparat dobiš malo sobo za 68€) ali najemniško stanovanje z državno subvencijo z vsemi stoški cca 100€ (jst sm dobu celo solidno stanovanje za 75€ z vsemi stroški)
- prehrana kosila (20 bonov) cca 30€
- prehrana zajtrki, večerje, snacki dodatnih 30€
- prevoz vlak (8 X cca 5€) = 40€
-----------------------------------------------------
cca 200€ brez preseravanja bi skor moral bit dost. Za Lj pa verjamem da prideš na 300€...

Nameravam it v Gorico, zanima me predvsem tisti KI IMATE ŠTIPENDIJO kolk se vam je zvišala iz srednje na fax. pa če napišete še če ste se prej furali, stroški..

Utk ::

Greš na stran od zavoda za zaposlovanje in si zračunaš do evra natančno. Če ne znaš, se raje ne vpisuj na faks.
Kolk je nekdo dobu več pred 5 leti je čist nepomembno. Se vsako leto spreminja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

nisem niti vedel, da se da to izračunat!

hvala

Izračunate si lahko sami tukaj

kljub temu da bom živel tam, in se vozil z vlakom 1x dlje vsak vikend, naj bi dobil okoli 190€ štipendije

cewapcic ::

link
nobenih štipendij za dipl. inž. rač. in informatike?
aja a je kdo tuki, ki je pridobil zoisovo štipendijo šele na faksu?
a mislte, da bi mi dal zoisovo štipendijo na 9.794643 povprečno oceno?
a ma kdo kake izkušnje?

Steinkauz ::

Na faksu rabiš ponavad izreden dosežek, da dobiš...

čevap verjetno boš dobil s takim povprečjem. Mislim logično bi blo...

cewapcic ::

sm šov vprašat pa so rekl, da je bla lani meja 9,43 :) za une k so hotl na novo pridobit štipendijo
amm a kdo ve ker letnik obkljukaš tistga k si naredu? al tistga v katerega napreduješ?

drola ::

Sej ti piše - letnik za katerega se uveljavlja pravica, torej letnik, ki ga boš obiskoval.

A se dodatek za uspeh prišteje k štipendiji vsako leto?
https://drola.si

Domina ::

A kdo mogoče ve če lahko letos dobivam štipendijo. Situacija pa je taka: v šolskem letu 08/09 sem bila absolventka in sem dobivala štipendijo. Diplomirati mi ni uspelo. Vpisala sem se na 2 letni študij katerega tudi nameravam narediti, hkrati pa imam namen napisati diplomo do decembra 2009. Ali lahko zaprosim za štipendijo?

Ziga Dolhar ::

2008/09 sem bil absolvent in prejemal Zoisovo štipendijo. Status so mi podaljšali do 30. septembra 2010 (em, da ne bo pomote, diplomirat kanim v kratkem :)).

Moram letos na ESS dostavit komplet obrazec z vsemi običajnimi prilogami, ali le potrdilo o podaljšanju abs. staža?
https://dolhar.si/

tony1 ::

Nič ti ni treba poslat, in to vse dokler ne diplomiraš (ker smatrajo za samoumevno, da kot absolvent prejemaš štipendijo max. 1 leto). Ko diplomiraš pa jim pošlji potrdilo o diplomiranju in to je vse.

AndyS ::

Letos nisem naredil letnika, torej mi bo štipendija eno leto mirovala. Ali za mirovanje rabim kaj pošiljati na zavod? Imam štipendijo še po starem programu.
««
16 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
479411 (292) čigra
»

Vračanje štipendije ?