Forum » Šola » Štipendija
Štipendija
Mr_Globus ::
Lahko ne narediš (če ni pogoj), lahko pa prsoiš za potrdilo opravljenih izpitov preden greš delat izpit ;)
iNooby ::
Kaj je sploh pogoj da dobiš štipendijo?Jaz sem že vložil prošnjo nevem kolikokrat pa je ne dobim :| od česa vse je odvisno da dobiš oz. ne dobiš? in kdaj morš vložit prošnjo?
Haters gonna hate...
Ziga Dolhar ::
A za republisko ali zoisovo? Za obe imas pogoje na strani ess.gov.si.
https://dolhar.si/
demon#666 ::
Čaw!
Stvar je taka:
Zdej geldam malo za te štipendije in ne vem, do katere sem opravičen. Končau sem 9. razred OŠ.
- vseh 8 let odličen
- nekaj bronastih priznanj (2 al 3)
- mesečni dohodek družinskega člana NE presega 60% minimalne plače ali 317,27€
- pri nekem testu sem biu nadpovprečen
- test iz nadarjenosti - negativen :(
LP
Stvar je taka:
Zdej geldam malo za te štipendije in ne vem, do katere sem opravičen. Končau sem 9. razred OŠ.
- vseh 8 let odličen
- nekaj bronastih priznanj (2 al 3)
- mesečni dohodek družinskega člana NE presega 60% minimalne plače ali 317,27€
- pri nekem testu sem biu nadpovprečen
- test iz nadarjenosti - negativen :(
LP
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
mare_ ::
Eno vprašanje: če prav razumem, če zamenjaš smer študija in se po prvem letniku prepišeš na drug faks, znova v prvi letnik, potem tisto leto ne dobivaš Zoisove štipendije, nato pa od drugega letnika naprej normalno. Je tako?
Alexius Heristalski ::
Ponavadi je tako, da tisto leto ne daš prošnje za štipendijo in te oni potem povabijo na razgovor, kjer jim zadevo pojasniš. Nato dobiš odločbo o mirovanju štipendije.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
PrimozR ::
A ste vidl kaj dela DOS? Hočjo uveljavt prehodne pogoje, torej 3,5 za NA faks in 8,5 na faksu za letošnje maturante. Ker so bli 4,1 pogoji za nas sprejeti PO koncu pouka. In to enkako res ni fer. Vedelo se ej za 8,5, ni pa bilo obvestil o 4,1, ker jih ni moglo bit. šušljalo se je o spremembah, uadnih informacij pa ni bilo. IMO edino parv, da se uvedejo prehodni pogoji.
mchaber ::
Za »stare« Zoisove štipendiste, ki so v šolskem letu 2007/2008 vpisani v zaključni letnik
srednješolskega izobraževalnega programa in se nameravajo v šolskem letu 2008/2009 vpisati
na višješolski, visokošolski ali univerzitetni študijski program, bodo veljala določila novega
zakona o štipendiranju. To pomeni, da bodo morali počakati na javni poziv sklada v začetku
septembra in vložiti ustrezno vlogo za Zoisovo štipendijo na Javni sklad RS za razvoj kadrov in
štipendije (www.sklad-kadri.si). Pogoj za ohranitev pravice do Zoisove štipendije je najmanj
povprečna ocena 4,1 v zadnjem letniku srednje šole iz vseh predmetov v preteklem šolskem letu ali
pa izjemni dosežek na posameznem področju družbenega življenja.
KLIK! Kak mesec nazaj je še pisalo, da bo dovolj dober uspeh...
srednješolskega izobraževalnega programa in se nameravajo v šolskem letu 2008/2009 vpisati
na višješolski, visokošolski ali univerzitetni študijski program, bodo veljala določila novega
zakona o štipendiranju. To pomeni, da bodo morali počakati na javni poziv sklada v začetku
septembra in vložiti ustrezno vlogo za Zoisovo štipendijo na Javni sklad RS za razvoj kadrov in
štipendije (www.sklad-kadri.si). Pogoj za ohranitev pravice do Zoisove štipendije je najmanj
povprečna ocena 4,1 v zadnjem letniku srednje šole iz vseh predmetov v preteklem šolskem letu ali
pa izjemni dosežek na posameznem področju družbenega življenja.
KLIK! Kak mesec nazaj je še pisalo, da bo dovolj dober uspeh...
.
Sori, 2,5 oz. dober uspeh pač, ja. Ne vem kaj me je prijelo s 3,5, res ne. Se posipam s pepelom. Bi popravil post pa ne morem.
moj_nick ::
Ko so sprejeli nova merila za ohranitev zoisovih štipendij (4,1 in 8,5), so bili naši predstavniki DOS-a in ŠOU-a zadovoljni in se strinjali z vlado, čeprav je kristalno jasno, da bo zaradi tega ukrepa v prihodnje na težjih faksih manj bolj sposobnih ljudi, kar je absurdno. Zoisovi se bodo vpisovali le še na bolj easy fakse; medicine, prava itd. pa se bodo otepali.
110111001001010001010000
McHusch ::
No, to pa že malo napihujete. Nihče pri zdravi pameti se ne bo vpisal na kr en faks namesto na tistega, ki ga zanima, samo zaradi bojda lažjih pogojev (osebno bi umrl na FDV-ju).
Implikacija Zoisova štipendija => zdrava pamet pa upam, da velja. ;)
Pozicija: imam zoisovo štipendijo + delam, študiram redno v rokih, povprečje > 8,5. BMK.
edit: kemijo!
Implikacija Zoisova štipendija => zdrava pamet pa upam, da velja. ;)
Pozicija: imam zoisovo štipendijo + delam, študiram redno v rokih, povprečje > 8,5. BMK.
edit: kemijo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McHusch ()
moj_nick ::
Nihče pri zdravi pameti se ne bo vpisal na kr en faks namesto na tistega, ki ga zanima, samo zaradi bojda lažjih pogojev (osebno bi umrl na FDV-ju).
Ni problem pri tistih, ki so 100% odločni, da bodo šli na nek faks. Problem je pri tistih, ki niso prepričani, kaj bi vpisali. In potem vpišejo medicino ;) In hvalabogu je potemtakem na medicini dost sposobnih ljudi.
Letos je pa na obeh medicinskih fakultetah močno padel vpis in tudi omejitev. Go figure.
110111001001010001010000
ZdravkoČolič ::
Kdaj ta mesec nakažejo republiško štipendijo? Sm mislu da bo danes, pa je ni. če kdo ve naj prosim pove.
LP!
LP!
McHusch ::
Če si do nje upravičen (glej zgornji post), potem danes.
(Če si 4. letnik SŠ, potem po 10. oktobru.)
(Če si 4. letnik SŠ, potem po 10. oktobru.)
Bojevnik ::
Kako je z rešubliško štipendijo, če ne narediš letnika in ne more več ponavljati, ampak greš naprej delat izredno. Je treba vračat za tisto leto?
Berserker ::
Mene pa zanima če naredim eno srednjo šolo pol pa bi rad šel še v drugo srednjo šolo, bom mel pol štipendijo al bom brez nje?
lambda ::
Ali kdo ve, če sprememba študijskega programa (npr. če preideš na filofaksu na eni od dveh smeri iz nepedagoškega na pedagoški program), brez da bi pri tem "izgubil" leto, kaj vpliva na prejemanje zoisove štipendije? Leta ne izgubiš zato, ker izpolnjuješ pogoje za diretni vpis naprej, saj se le-ti zelo malo razlikujejo.
Alexius Heristalski ::
Ne bi smelo biti težav, v kolikor boš štipenditorja obvestil o spremembi študija.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
mblazi22 ::
Mene zanima pa to al obstaja katera stran kjer bi dobu primere napisanih življenjepisov. Rabm pa zato k ga morm napisat če se hočm prijavit na razpis za kadrovsko štipendijo. Sam sm ze iskal samo nism dobu ta prevega življenjepisa samo neke prošnje za delo, pa se te so ble napisane v nekih točkah. Vem da se zdej to tako pise samo jst bi rabu klasičen zivljenjepis. Drgac pa se mi ne sanja kako bi zacel.
DonMatejo ::
ola... djte mi povedat, kdaj je zadnji rok za oddajo prošnje (prvič) za zoisovo (sem študent))??
hvala
hvala
Volta ::
Imam vprašanje. Sem prvi letnik matematike, zdaj bom šel ( verjetno ) v drugega, vsekakor bom imel prihajajoče leto status študenta, pa bom nasploh prvič dal prošnjo za republiško štipendijo. Dal jo bom zato, ker smo vedno do zdaj malo presegali tisto vsoto, zdaj pa sem gotov da je nebi. Nisem spremljal te teme do zdaj, tako da ne vem, če je že kdo to vprašal ( verjetno je, tako da se opravičujem, da se ponavljam ).
Torej, kje točno najdem tisto neto cifro, katere ne smemo preseči na družinskega člana, da dobim štipendijo? Kaj potrebujem, da vložim prošnjo in kako to storim. Je tisti obrazec, ki se ga dobi na pošti dovolj, ali potrebujem še kaj?
Hvala že vnaprej za pomoč!
Torej, kje točno najdem tisto neto cifro, katere ne smemo preseči na družinskega člana, da dobim štipendijo? Kaj potrebujem, da vložim prošnjo in kako to storim. Je tisti obrazec, ki se ga dobi na pošti dovolj, ali potrebujem še kaj?
Pazi, z naslednjim letom se IIRC v dohodek štejejo še otroški dodatki. Welcome to the wonderful world of being fscked up by Ad Futura.
baker ::
A zdej 100000000000% da tisti, ki nismo imeli povprečja 4.1 ali več v 4. letniku zgubimo štipendijo?
Da se ne bom trudil in oddajal vloge.
Da se ne bom trudil in oddajal vloge.
Marc` ::
Baker, ni še 100%, vlogo oddaj v vsakem primeru. Drugače pa se registriraj tukaj, pa si preberi malo poste. Če bo kaj novega boš zelo verjetno tam zasledil.
Edit:typo
Edit:typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Marc` ()
baker zlo slabo kaže. glede na to da bodo rešili še 3 probleme, zadnjega pa predali novi vladi, predvdevam da bo prav to predano novi vladi. TBH sem jaz že bolj ali manj obupal nad vsem.
baker ::
ja problem je da bi mogoče oddal za kadrovsko, no sej kokr vem lahko oddaš za oboje in potem eno sprejmeš
lp
lp
sidd ::
-tako ali tako te noben ne zaposli brez delovnih izkušenj.
-kadrovska je ponavadi za kakih 100€ višja.
-že med šolo (študijem) opravljaš prakso.
-na firmi se lahko zmeniš za diplomsko nalogo, ki bo celo imela nekaj teže(boš lahko "mahal z njo okoli")
-zagotovljena služba.
Je pa res, da moraš paziti kakšni firmi se "prodaš" za teh 8 ali 10 let.
Je pa tako, da lahko na koncu študija, če najdeš boljo službo, še vedno zavrneš štipenditorja. Edino kaj ti ostane je vračanje denarja po obrokih (vendar če bodiš boljšo službo to nebi smel biti problem).
prekalkulirajte sami, kaj se vam splača ;)
-kadrovska je ponavadi za kakih 100€ višja.
-že med šolo (študijem) opravljaš prakso.
-na firmi se lahko zmeniš za diplomsko nalogo, ki bo celo imela nekaj teže(boš lahko "mahal z njo okoli")
-zagotovljena služba.
Je pa res, da moraš paziti kakšni firmi se "prodaš" za teh 8 ali 10 let.
Je pa tako, da lahko na koncu študija, če najdeš boljo službo, še vedno zavrneš štipenditorja. Edino kaj ti ostane je vračanje denarja po obrokih (vendar če bodiš boljšo službo to nebi smel biti problem).
prekalkulirajte sami, kaj se vam splača ;)
no idea for signature
signed
I
signed
I
To je res. Ampak se zgodi tudi, da je fino pol delat na faksu smer, za katero hodiš v službo. In za eno X smer...
Steinkauz ::
Mene neki zanima glede tega povprečja. Recimo da sm zdejle naredu izpit in imam glih pogoj za naslednji letnik, povprečje pa točno 7.0. Če grem sedaj pisat še en izpit in ga pišem 6/6, kaj potem? Ker lahko bi že zdej poslal index zavodu, sam baje je treba sporočit vsako spremembo, ki vpliva na povprečje. Ker, če je tko, pol raj padem izpit :) in mam glih povprečje.
darkolord ::
Greš po izpisek opravljenih izpitov, skopiraš (in overiš kopijo) indeks, narediš izpit in se ne sekiraš.
Štefanija ::
Imam vprašanje. Sem prvi letnik matematike, zdaj bom šel ( verjetno ) v drugega, vsekakor bom imel prihajajoče leto status študenta, pa bom nasploh prvič dal prošnjo za republiško štipendijo. Dal jo bom zato, ker smo vedno do zdaj malo presegali tisto vsoto, zdaj pa sem gotov da je nebi. Nisem spremljal te teme do zdaj, tako da ne vem, če je že kdo to vprašal ( verjetno je, tako da se opravičujem, da se ponavljam ).
(na
mesečni ravni)
60 3.807,27 317,27
61 3.870,73 322,52
62 3.934,18 327,84
63 3.997,63 333,13
64 4.061,09 338,42
65 4.124,54 343,71
* Za
http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz...
ola... djte mi povedat, kdaj je zadnji rok za oddajo prošnje (prvič) za zoisovo (sem študent))??
hvala
4. Zoisove štipendije 2008/2009 – »stari« Zoisovi štipendisti
Zavod RS za zaposlovanje bo še naprej izplačeval Zoisove štipendije »starim« Zoisovim
štipendistom po dosedanjih predpisih, vendar samo do zaključka programa, za katerega so
dobili Zoisovo štipendijo.
Zavod RS za zaposlovanje je 23. 5. 2008 objavil v Uradnem listu RS, št. 51/08 in na svoji spletni
strani (www.ess.gov.si) javni poziv Zoisovim štipendistom, ki so pridobili Zoisovo štipendijo po
predpisih o štipendiranju, ki se uporabljajo do začetka uporabe zakona o štipendiranju, k oddaji vlog
za šolsko leto 2008/2009 in predložitvi dokazil o izpolnjevanju pogojev za izplačevanje Zoisove
štipendije v šolskem/študijskem letu 2008/2009. O tem je Zavod RS za zaposlovanje že obvestil vse
»stare« Zoisove štipendiste.
Rok za oddajo vlog:
• za dijake: 8. september 2008
• za študente: 6. oktober 2008.
kocba ::
Hej,
sem dodiplomski študent in zoisov štipendist. Moj študij traja 9 semestrov + absolventski staž.
Letos marca sem začel s absolventom in mi uradno traja do marca 2009. Kasneje pa imam še požnost podaljšat svoj staž vsaj za pol leta. Torej mi trenutno, od tega trenutka dalje, pripada zoisova štipendija vsaj še za eno leto dodiplomskega študija, torej do oktobra 2009. Vendar imam namen diplomirat še letos septembra, s čim tudi prekinem svoj dodiploski študij.
Slišal sem, da bi se naj zoisove štipendije v takem primeru izplačale v naprej, saj država vzpodbuja, da študenti diplomirajo čimprej. Ve kdo kako je s tem? Ima kdo konkretne informacije kako urediti to zadevo?
sem dodiplomski študent in zoisov štipendist. Moj študij traja 9 semestrov + absolventski staž.
Letos marca sem začel s absolventom in mi uradno traja do marca 2009. Kasneje pa imam še požnost podaljšat svoj staž vsaj za pol leta. Torej mi trenutno, od tega trenutka dalje, pripada zoisova štipendija vsaj še za eno leto dodiplomskega študija, torej do oktobra 2009. Vendar imam namen diplomirat še letos septembra, s čim tudi prekinem svoj dodiploski študij.
Slišal sem, da bi se naj zoisove štipendije v takem primeru izplačale v naprej, saj država vzpodbuja, da študenti diplomirajo čimprej. Ve kdo kako je s tem? Ima kdo konkretne informacije kako urediti to zadevo?
_pobesneli_ ::
Jaz imam eno malo vprašanje glede štipendije.
No predlani sem se vpisal na elektro fax in dobil republiško štipendijo.No žal se mi ni izšlo in sm študij opustil,štipendijo bi moral vrniti.
Sedaj sem se pa vpisal na izredno,strojni fax.zanima me če naredim izredno prvi letnik,če se mi potem to šteje kot opravljen prvi letnik in bi bil oproščen vrnitve štipendije?
No predlani sem se vpisal na elektro fax in dobil republiško štipendijo.No žal se mi ni izšlo in sm študij opustil,štipendijo bi moral vrniti.
Sedaj sem se pa vpisal na izredno,strojni fax.zanima me če naredim izredno prvi letnik,če se mi potem to šteje kot opravljen prvi letnik in bi bil oproščen vrnitve štipendije?
Gregor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo štipendijeOddelek: Loža | 9377 (258) | čigra |
» | Vračanje štipendije ?Oddelek: Šola | 6753 (3589) | sandmodnigga |
» | Zoisova štipendijaOddelek: Šola | 9808 (7634) | Steinkauz |
» | Štipendije (Zoisova in morebitne druge)Oddelek: Loža | 5657 (4209) | Volta |
» | Zoisova štipendija (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13346 (11498) | alum |