» »

Štipendija

Štipendija

««
14 / 39
»»

mihajlo carr ::

a je zdaj še čas al je štipendija že zamujena?

Gandalfar ::

To stalno spreminjajo pravila. Vprasaj v soli kako je letos.

dolenska ::

prejšni teden sem plačal nazaj državi okoli 2000evrov....hmm folk

Jan987 ::

Bronasta priznanja ne štejejo nič. Tako da boš dobil edino le, če si teste reševal res izvrstno.

jrtjtejtt ::

Živjo. Mene pa zanima, če se je komu že zgodil da so zamudili z diplomo kak mesec morbit dva , pa se je dal na zavodu vseen zment, da ni blo treba vračat zadnga letnika. Sm pa podaljšan absolvent.

Govori se, da ce se gres tja pogovorit so dosti razumevajoci. Verjento pomaga, ce si tik pred oddajo le-te.

No to me je zanimal, ker se zna narest, da bom diplomo spisal tam nekje do začetka avgusta. Pol je pa stvar mentorja, kako pohiti s pregledom itd. Zna se narest, da bom zamudil 1. oktober, vendar bo diploma že v bistvu narejena. Upam da bodo res razumevajoči.

PrimozR ::

Whiiiiiiiiiii, pa smo ob zoisovo. Vsi, ki gremo na faks, moramo, da jo obdržimo, imeti povprečje vsaj 4,1. All Hail Slovenian Bureocracy!!!

Ziga Dolhar ::

Pip, ne vem kaj 'birokracijo' zraven vleces.

Vsekakor pa povej, od kje ti ta podatek.

(No, saj ne da bi me kakorkoli zadeval.)
https://dolhar.si/

na OŠ letos baje tisti testi skoraj nič ne pomenijo. največ štejejo priznanja, malo manj pa uspeh. kandidate za štipendijo predlaga razrednik.

El Nino ::

Letos orenk zavlačujejo s to štipendijo. Sam sem v 9. razredu OŠ prav tako kot disel in ne vemo še nič. Sicer so me predlagali, naprej pa ne vem nič. Mislite, da lahko računam na Zoisovo z odličnim uspehom vsa leta, 2 srebrnimi in 4 bronastimi priznanji ter s tem, da sem bil v zgornjih 2% na šoli pri tistih testih?

Žiga odločbo sem dobil. Drgač maš pa debato tukaj: Klik!

na kratko, nov zakon o štipendiranju velja tudi za nas. In ker je vpis na faks PO koncu SŠ, ni važna pogodba. Nekaj v tem stilu. Sem bil na Zavodu za zaposlovanje, pa je rekla da bo mogoč 30+ na maturi razlog za ponovno pridobitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

mchaber ::

Zlati maturanti jo dobijo ja. Se je pa že jeseni vedelo, da bo 4,1 nujno za obdržanje, so pa tudi nesrečneži, ki so to preslišali.
.

lukapawlinac: če so te predlagali jo boš najbrž dobil! dej povej mi kolk iz vašga razreda so jih predlagali? enega, dva , tri???

El Nino ::

Mislim da 3, vendar na pamet govorim. Bi moral za sigurno vprašat.

Zlati maturanti jo dobijo ja. Se je pa že jeseni vedelo, da bo 4,1 nujno za obdržanje, so pa tudi nesrečneži, ki so to preslišali.

Dobr da jest to zvem danes...

Amare ::

In ta delež t.i. nesrečnežev je vsaj 80%, v to ne dvomim. Res me zanima kdaj in kje je bilo to izrecno napisano oz. obveščeno. Lani jeseni smo podpisali pogodbo, kjer piše, da je za ohranitev potreben minimalno dober učni uspeh. Da ne omenjam tega, da je pravilnik še v sprejemanju, lol svašta. To generacijo so milo rečeno "nategnili".

Sicer imam povprečje 4,6, a veliko ostalih bo prijetno presenečenih...

Hammer123 ::

@disel
Ravno ti testi pomenijo veliko. Sam nisem imel nobenega srebrnega ali zlatega priznanja, nisem bil vsa leta odličen, pa sem vseeno dobil Zoisovo.

@papica: a to letos? ker lani in prej je bilo drugače

5 let nazaj.

na OŠ letos baje tisti testi skoraj nič ne pomenijo. največ štejejo priznanja, malo manj pa uspeh. kandidate za štipendijo predlaga razrednik.

TAKO JE LETOS

Zgodovina sprememb…

TAKO JE LETOS

Kako je to pol štipendija za nadarjene. To je štipendija za piflarje. Tista vsa priznanja niso vredna pol k****, mogoče samo tisto iz logike, kjer se vidi kdo ma pamet in kdo ne. Pa da razrednik predlaga kandidate za štipendijo, lepo prosim...naj kar svet staršev predlaga, bodo lih tolk objektivni.

Sej ce dobro pomislis. Tako deluje nas svet danes. Zakaj ne bi ze na zacetku nagradil tistih, ki kazejo tedence da znajo v tem svetu uspet? :)

Good point!

Je treba že male Šroteke, pa Bavčarčke, pa Kordežke vzgajat.

@disel
Se opravičujem, narobe sem si tolmačil par postov.

moj_nick ::

Men se pa zdi test sposobnosti bolj pomemben kot pa tista priznanja, ki si jih zmislijo profesorji in sestavljajo študenti. Rešiš tekmovalne pole zadnjih ~10 let, jih dopolniš z rešitvami in imaš priznanje skoraj že v žepu. Pri testih sposobnosti pa ne moreš s trudom kaj dosti izboljšati rezultata.

Se pa strinjam s povprečjem 4,1 v srednji šoli. Vse, kar je manj, je odraz lenobe. Edino na faksu se mi zdi povprečje 8,5 malo previsoko. Kdo od Zoisovih štipendistov se bo pa potem sploh še hotel vpisati na težji faks (medicina, pravo, naravoslovni)?
110111001001010001010000

Hja, 4,1 je kar visoko. 3,5 ajd, še gre, pač prav dober uspeh, pri 4,1 je pa treba met že kar ene par petic. In ne gre več toliko skoz s sposobnostmi ampak bolj s piflanjem. Smo pa spet tam, kot na faksu, kjer je povprečje 8,5, kjer ti za štipendijo zadostuje le zicleder.

Ziga Dolhar ::

Marsikdo z ogromno zicledra tudi na pravu, medicini ... nima 8.5, sploh v nizjih letnikih.
https://dolhar.si/

Kavorka ::

letos bom verjetno imel popravni izpit(2letnik)...zdaj me pa zanima, če ga uspešno opravim in sem nato dober, ali mi ostane zoisova ali ne..

na pogojih, ki so objavljeni na strani za zoisovo o tem nikjer nič ne piše..zanima me tudi ali ima kdo izkušnje glede tega??

lp

proso bi tudi, če lahko kdo prlepi link ali kaj takega, s katerim lahko potrdi ali zavrže da štipendija v prejšnjem primeru ostane oz. se ukine..

lp

McHusch ::

Ostane. Verjemi na besedo.

aha...hvala=)

sem si res odahno, ker me je že blo strah da bom zgubil

Marc` ::

Ne obsojam te, ampak, kako pa si lahko zoisov štipendist pa imaš popravnega? Mislim, da bi pa vsaj za 2 lahko opravil vse predmete, če si že nadarjen, oziroma bi naj bil. :) Pa brez zamere.

mislim da boš v bližnji prihodnosti zgubil štipendijo če se ne boš bolj potrudil

mislim da boš v bližnji prihodnosti zgubil štipendijo če se ne boš bolj potrudil

to je kaj??grožnja da ne bom zadržal povprečja 3 ali pravilo da se ob popravnem zgubi??

Ne obsojam te, ampak, kako pa si lahko zoisov štipendist pa imaš popravnega? Mislim, da bi pa vsaj za 2 lahko opravil vse predmete, če si že nadarjen, oziroma bi naj bil. :) Pa brez zamere.

hja..nadarjen že=)sam je pa problem če ni volje oz. dovolj dobrega obiskovanja pouka+profesor te ne "zašteka"=popravni...vem da je to le zgovor, sam je pa resen problem to, da nimam delovnih navad(namreč v osnovni sem bil odličen brez kakršnega koli napora-in to me sedaj meče s tira)

Mr_Globus ::

Lol danes odprl kuverto z zavoda. Baje je nov zakon sprejet in na podiplomcu ne dobiš več avtomatskega podalšanja štipendije.. Barabe

R33D3M33R ::

Zanimivo. Zoisova štipendija postaja vse manj privlačna. Če pogledaš višino nekaterih kadrovskih se ti zdi prav smešno koliko truda je treba vložiti v Zoisovo štipendijo za manj izkoristka.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

darkolord ::

S tem da je pri Zoisovi edina obveza, da (uspešno) končaš šolanje. Pri kadrovski pa moraš po končanem šolanju zadevo še "oddelat"

Ja, to je največji problem... Pri zoisovi si precej bolj prost. No, s povprečjem 8,5, nepričakovanim 4,1 oz. zlatim maturantom pač malo manj. Za vse letnik 88 (oz. 89, ki so šli leto rpej v šolo) in starejše je pa odlična zadeva.

Lol danes odprl kuverto z zavoda. Baje je nov zakon sprejet in na podiplomcu ne dobiš več avtomatskega podalšanja štipendije.. Barabe

Kako to misliš? A ko se z uni programa vpišeš na kak mag. ti ne dajo avtomatsko štipendije, ampak morš neke kriterije izpolnjevat, al kako?

Jst bom letos diplomiral pa grem naprej in mi je na zavodu rekla da ni problema dobit štipendijo.

EDIT: ja zgleda da so na zavodu v tri dni blebetal. Sem prebral obvestilo in pol še ZŠtip in piše, da je pogoj lepo 8,5 v zadnjem letu. Je pa v taisti informaciji na strani zavoda zapisano tole: "Pogoj za ohranitev pravice do
Zoisove štipendije je najmanj povprena ocena 8,5 iz vseh številno izraženih ocen, doseženih od 1.
oktobra do 30. septembra v preteklem študijskem letu"
V preteklem letu (podaljšan absolvent) mam jst povprečje 10, ker sem delal samo en izpit. To verjetno ne gre skozi, ampak nisem v zakonu nč zasledil, kako se povprečje računa za tiste, ki hočejo na podiplomca. A se da kako nategnt sistem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jrtjtejtt ()

R33D3M33R ::

darkolord: to ni nujno. Namreč v pogodbi lahko piše, da si se dolžan zaposliti pri njih le če te oni potrebujejo. Lahko te namreč tudi ne!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Jah to je pol hazardiranje :P

DonMatejo ::

čao čao...

mene pa zanima, če mam povprečje na faxu med 9,2 in 9,27 v prvem letniku, pa prej 4leta odličn (pa nažalost brez priznanj), letnik 88, če lahko letos zaprosim za zoisovo štipendijo. izpolnjujem pogoj 8,5 ter bi najbrž lahko pridobil tudi potrdilo univerze, da spadam med top5% v generaciji. a bi šlo skozi, ker nimam nekih dosežkov pa ali morm pisat teste še1x, do kdaj je rok za oddajo?

hvala za vsak odgovor, matej

Steinkauz ::

Ker verjetno letos ne bo zneslo imet povprečja 7 na faksu se mi bo drugo leto zamrznila. Zdej pa me zanima, če pol drugo leto rata met povprečje 7 jo začnem zopet prejemat al je treba pol met novo povprečje 8.5?

MuffyKa ::

@ Steinkauz: 8,5 velja sam za tiste k bojo v študijskem letu 08/09 sklenil novo pogodbo. Za nas, ki smo še po starem programu, ostane 7,0 za ponovno prodobitev in ohranitev. Na srečo :)

Pegaz ::

Povprečje drugega letnika gimnazije imam 4,46 in bil sem prav dober. Kje lahko oddam vlogo za Zoisovo štipendijo?

Mr_Globus ::

A pridobil bi jo rad? Samo uspeh ne bo dovolj

Tonći ::

Mene samo zanima, če je kdo tak, ki mu ena ocena kvari povprečje!? In če je možno da se jo ne napiše tm? Oziroma je bolje, da ne nardim izpita, ali da imam vse izpite in mi ena ocena kvari poveprečje!?

Utk ::

Za štipendijo je bolje, da ne narediš, drugače pa...
««
14 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
479373 (254) čigra
»

Vračanje štipendije ?