» »

Plextor 40/12/40 problem!!

Plextor 40/12/40 problem!!

mlakar ::

Že nekaj časi mi omenjen pekač zajebe kakšn cd, sedaj pa mi pa nobenga več ne dokonča! Fora je v tem, če pačem kakšne manjše fajle je kul, sam če grem pa pečt al pa kopirat kakšne večje fajle (nad 550-600mb) bi pa najde napako in uniči cd. Probal sm različne programe, kable, na drugmu kompu... A je lohk kakšna smet al pa kej not? Kaj se da še nardit?


LP
  • spremenil: mlakar ()

frenk ::

lečo probej spucat

Wad@ ::

Sam sem imel podoben problem z istim pekačom(filmi in ostale multimedijske datoteke ali varnostne kopije iger:8) niso hotele pravilno delovati).
Pr meni je bla stvar v Winsih, pr tebi pa je, kot je že frenk reku najverjetneje umazana leča, ki piše na medij. Saj so pr pekačih 2 leči???
Sam pazi, da ne vsega še bolj pokvariš(pazi na nosilec leče in na lepilo, ki pritrjuje lečo, saj se če uporabiš kej premočnega lepilo stopi). Dobr je kakšn izopropilni alkohol al pa tista tekočina za pucat fotografske objektive. Na koncu pa je vredno dodati, da je tudi voda dobra sam se suši daljši čas.:D :D :D

bukvi ::

Lep pozdrav ! Sam si lastim RW Plexa 16x dela ok.
Kolega pa ma 40x pa ima skos probleme z njim.
Sprva mu je vsake toliko časa uničilo cd neglede na
firmo cdja,sedaj pa vsakega uniči.Nesel ga je na firmo kjer ga je kupil ( PC hand )da bi ga pogledali in cez čas ga je dobil nazaj z zlomljeno stransko plastiko (pomojem zlomljena pri odpiranju Rw-ja)rw mu je delal glih 5 dni pol pa spet stara pesem.Probala sva vse od zamenjave ide kabla do različnega preklopa na ide (slave/master)nič ni delal kot bi moralotudi z nekim popravkom za plexa..PA ga je spet posla na firmo in tam je po njihovo spet delal zamenjat pa ga niso hoteli in sedaj ga bo dobil nazaj,kolega je skoraj znorel ko jih je poklical
RW je bil sproban na kolegovih računalnikih in na vseh je bilo isto (ni delal).JAz ne vem kaj je za to firmo (Pc hand) problem zamenjat RW.KO ga je kolega kupil je dal 55 čukov za njega, ko pa je potrebno obravnavati garancijo pa se ponavadi pokaže odraz firme.


Ps: upam da ne boste zbrisali moje pritožbe

hvala

LP

||_^_|| ::

bukvi: zanimivo, jst pa imam ravno nasprotne izkušnje s pchandom. So mi zamenjali plexa 16x ene par tednov po pretečeni garanciji, so ga poslali v belgijo in dobili novega. (nej dodam da je bil fotr z mano.)

bukvi ::

To je zato ker si se osebno pogovoril z njimi,
kolega je komuniciral samo preko telefona.
Ne razumem pa zakaj mu ne dajo drugega al nimajo več 40x na zalogi pa mu nočejo dati boljšega brez doplačila ??????? Ne vem.
Mu bom omenil tvoj odgovor. Thnx :)

Nutcracker ::

Men so v PChandu prvič tud brez problemov zamenjal CD-RW. Sem jim ga prinesel, so rekl naj pridem čez eno uro nazaj. Ko sem prišel nazaj so rekl, da je pekač res crknil, pa so mi takoj dali drugega. Problem pa je bil, ko je čez nekaj časa crknil še ta. Takrat so mi rekl, da kao garancije ne morem uveljavt, ker sem jo enkrat že:\

mlakar ::

lep pozdrav!

Jst sm tega mojga plextorja nesu na servis, čez dva dni me pokličejo, da ga naj pridem iskat. Rekl so da je to drug pekač in da deuje! To je kako en pekač k je iz servisa. Ok, grem domov, zalaufam, deluje. Sam to sm peku ene majhne fajle tko da nevem. Pol pa probam zapeč še en film pa spet ista pesm, ustav se pr ok 90%. Pol pa jst začnem ugledvt to pečko pa posumem, da sm dobiv mojo nazaj, ker je bla ena črtica, tko kot na mojmo, pa še uratca so se podobno zatikajoče odpirala.

Dons pa šeenkrat probam pečt en cd in 650MB cd čist ql zapeče. Probam še z enmu drugmo filmom in spet zafuka in mi napiše tole:


Session fixation eror
Could not perform fixation
SCSI target error
Could not perform fixation

In to se je v Nerotu zgodil pri 100%



Kaj naj bi to pomenil???
HVALA
LP

TribesMan ::

Men je podobno sral Plextor 8/4/32A potrebna je bila ponovna instalacija winsov.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mlakar ::

winse sm že na nov istaliru pa se isto dogaja;((

LP

mlakar ::

Evo zdej mi pa tole javi:



CD-jev sm probu že 200...

Tko da res nevem kaj bi blo lohk narobe!!

Prosm za pomoč!

LP

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

mlakar ::

Se opravičujem, neki je pomajšal sliko8-O .
Gor pa piše:

Invalide wite state.
Could perform andtrack.
Burn process failed at 40X


Hvala za pomoč


LP

vise ::

Pecko nesi k kakšnemu kolugu. Daj najnovejsi firmware gor pa najnovejši nero.

mlakar ::

Uboje sm že sam naredu pa nič ne pomaga, še zmer mi jav to:





Firmware sm dav pa tale gor V1.05
Nimam pojma kva bi lohk še blo narobe?

Res prosm za pomoč:\ :\

Hvala LP:\

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

AngelOfDeath ::

NA kere ploščke snemaš provaj na plextorejeve
Si proval pri manjši hitrosti (8x, 16x, 24x) ?

mlakar ::

Probu sm že vse cd-je od Smurtbuy, emtec, tdk, basf, verbatim... in vse hitrosti od 2X- 40X

black block ::

ma PLEXTOR je šit od šrota, jaz sem mel 48/24/48 ma skoz je sral peku po 10 minut cd8-O pa take mi je delu pa vratca skoz pokal škripal :O ma joj prejoj kakšen apn, zdaj mam LITEON-a in bomba peče 2-3 minute vse živo ne poka je tih in je 1/2 cene jajca gor. Ne vem no PLEXTOR hvala lepa nkol več!

mlakar ::

Ja nevem, men je delov odlično. sm mev tut prej že neki druzga, pa je po 50 cd-jih začel jebat. Pečem kr velik cd-jev okol 60 na mesec, tko da je idina izbira plextor, saj do sedaj;(( ;((

lp

KTr1sk ::

Katerega pekača si pa imel prej, da ti je tud crknil? Jz sem si kupil pekača ASUS 5224A 52x24x52, ki ga že dobiš za okoli 11.000sit in je bil z 90% ocenjen v PCformatu (2.mesto) in je dobil priznanje "Dober nakup". (če ima kdo ta pekač mi naj pove, kako se vam obnese)
Ampak na 1.mestu je pa bil PLEXTOR PREMIUM 52x32x52 z ocebo 92%, ki naj bi stal 32.755 SIT, torej PLEXTOR naj bi vil najbojši med vsemi pekači.
V računalniku pa ima tudi pekača HP9100+ 8x4x32x, ki deluje brezhibno, nikoli ne uniči cdeja in toliko sem posnel z njim, da ne morem verjet, da dela tako, kot mora, ampak je počasen, zato imam še enega pekača.
V testih je tako, da je testirajo kako so hitri in kako kivalitetno pečejo, ampak oni ne vejo, kako se obnesejo po parih letih pečenja, tako, da to lahko potem samo sami ugotovimo (kupci).

mlakar ::

Prej sm mev enga Teaka, ki pa ni crknu sam mi je dost počs peku, tko da sm ga moru zaradi kilometrine počas zamenat. Plextor me prej ni zajebu od 1000 niti enga sedaj pa tole sranje!!!
Kaj mislte da je narobe, kaj se še da nardit? Kaj sploh pomenja te napake ki mi jih javi???

LP

mlakar ::

A lahko en porosm pove, kaj pomenijo te napake, ki mi jih javi.

HVALA

LP

vise ::

Ce imas se garancijo ga nesi na servis in bodi ob serviserji ko bo on testiral tvoj cd-r!!

sinko999 ::

Tista napaka ko javi fixation error je od peke na RW medij, pove pa ti da je cd žarek prešvoh da bi pravilno zapekel podatke.Sem sam imel tak primer, pa sem potem lahko na drugem CDRW normalno zapekel isti CD-RW.
Ni? ni ve?no !

mlakar ::

Jst to nism peku na RW, vse sem probavu na navadne cd-je!

LP

mlakar ::

sinko999: kako pa veš da, da to pomeni da je prešvoh žarek?
Sj pomoje pol tut to velja za peko na navadne cd-je?

LP

YdoIPonU ::

Prasice iz Pchanda si pa res upajo. Pred enim mesecim sem jim poslal Plextorja 40/12/40A-zgoraj omenjeni od kolega Bukvija. Že drugič so mi rekli da deluje brezhibno. Ravno danes sem ga spet priklopil nazaj v ohišje in naredil samo en test. In sicer vstavil sem Wolfensteinov CD v Teaca 32X iv v zgoraj omenjenega Plextorja.
Prekopiral sem DirectX-26Mb v poljubno mapo. Plextorju je to uspelo posneti v rekordnih 49,6 sek, Teacu pa v 14,5. Zdej pa vi men povejte al naj unmu serviserju, ki mi govori da dela brezhibno glavo stolčem al ga naj kr raj z motorko razčesnem? Res ne vem kva naj naredim, najbolje bi bilo tja iti z enim iztirjevalcem dolgov, potem bi pa mogoče zamenjal! Servis je v Trzinu js sem pa s Celja.
Probal sem ga že dati na pri.master, pri.slave, sec.master, sec.slave, premikal jumperje kot zmešan, nesel do 3 kolegov--povsod dela v kurcu. Imam najnovejši Firmware, najnovejše Plextools, skratka vse, pa ne dela kot bi moral. Plačal sem jim 55.000 SIT(toliko je bil takrat vreden Plextor), pa mi ga nočejo menjati. Svinjarija res! Garancijo imam do februarja naslednjo leto.
Kaj vi mislite?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: YdoIPonU ()

mlakar ::

Ja v tej firmi če mene vprašaš nimajo vse pošlihtan!
Jst sm svojga plexija nesu 2X tja, pa zmer so mi rekl da deluje brezhibno! Pol sm pa jst reku, če sm lahko zravn ko ga testirajo in ga je prvič probu, prej ga sploh nikol ni in mu javi isto napako kot meni! Sm jih pol full napizdu kaj se grejo in mi model reče da mi bo dal novga. Ko mi ga da, ugotovim da sploh ni nov ampak rabljen, ki je bil popravljen na servisu. Pol so mi pa razložil da plextorjeva politika ne daje novih pečk, temveč rabljene delujoče!!!

LP

pingo76 ::

Po vsem kar sem prebral tukaj glede pc hand-a bi priporočal:
- Obvestiti revijo VIP (publikacija o varstvu potrošnikov)
- Prijaviti varstvu potrošnikov
- Poslati falične izkušnje samemu plextorju da tudi on reagira na blatenje svoje firme s strani "podlih" prodajalcev

"Pol so mi pa razložil da plextorjeva politika ne daje novih pečk, temveč rabljene delujoče!!!"

Me prav zanima kaj bi odgovorni za stike z javnostjo pextorja komentiral...

"Takrat so mi rekl, da kao garancije ne morem uveljavt, ker sem jo enkrat že"

Zanimivo... nevem drugi jaz bi ga verbalno tako namlatil da mu na kraj pameti nebi prišlo kaj takega povedati še komu. Ma mislim...

P.S. Zakaj se nekdo ki ima take izkušnje ne loti kaj pametnega postoriti? Če bomo podpirali (z našim molkom) take trgovce si bojdo sčasom privoščili čedalje več packarij. Prosim no...

test76 ::

Fantje zdej pa dejmo razjasent par dejstev
Zadeva Plextor poteka takole!!!!!

Kot prvo stranke pridejo v servis z nepopolnim opisom napake in sicer največkrat
CDRW enota ne dela;(( (tukaj bi prosil za podroben opis napake ali je to pri AUDIO ,DATA,LEAD IN,LEAD out, VRATCIH...... po možnosti kakašno slikico ali pa log izpis...)
Če pride v servis enota z opisom da enota ne dela se lahko peče 5 ur 100 cedejev
(problem je pa kje v kakšnem "Ripanju"....)
Posodobiš na zadnji firmware, zapišeš enga DATA, AUDIO in na CDRW medijo in vidiš kako se enota obnaša.
Dostikrat se je zgodila, da je imela stranka sesut sistem in je za CDRW errorje krivila CDRW Enoto. (lako pa bi se jih preštelo na prste ene roke tiste, ki so poklicali nazaj in to tudi potrdili)

Dostikrat pride stranka v servis, da mu ne bere določenih medijev (kaksne full chip robe- pa k bi ti po možnosti priložil kakčno zanič medijo k jo je skuru in eno prazno da bi lahko probu na tej mediji in hitrej loceru napako-NE)
Pol gres pa pogledas verzijo FirmWare-a na enoti je pa "1.00 osnoven" zaden na Plextorjevi strani pa je "1.05" Posodobiš firmware pa enota kar čudežno dela( se včash zgodi da tud NE)
Fantje za CDRW enoto je firmware
( http://www.plextor.be/English/technical... )
enako kot za matično ploščo BIOS. treba ga je redno posodabjat.(Plextor se trudi sprot odpravljat BUG-e)

Kar se pa tiče RMA-ja zadeva poteka takole :
Plextor deluje po principu BufferStocka in pošlje nove enote (samo, da so zapakirane v vrečkah in ne škatlah kot nove-Retail) v naprej tako, da se lahko stranki zamenja enota hitreje (takoj po tistem, ko jo serviser pregleda).

Sedaj bi pa zelo lepo prosil, da se na ta odgovor oglasijo osebe , ki jim je bilo rečeno, da:
"Takrat so mi rekl, da kao garancije ne morem uveljavt, ker sem jo enkrat že"
Ker je to čisto nakladanje.
Plextor zamenja takorekoč vsako defektno enoto in serviser nima nič od tega, če enoto zavrne.(samo, da pokaže najmanjšo napako tudi, če je enota glasna )
Dostikrat se kakšni stranki spregleda, kakšen mesec garancije, ki je čez rok al pa se enoto pogleda takoj , če je stranka kje od daleč.(amapak fantje enota se mora pretestirat, ker serviser je dolžen podati opis napake k enoti, ki jo pošlje nazaj )
Velikokrat se zgodi tudi, da pride starnka v servis po tistem, ko vidi da je Plextor izdal novejšo enota in takrat njegova, ko po čudežu neha delovati in nato stranka zahteva da bo doplačal za novejšo kar pa ne gre) Enote se menjao za enak tip enote.(BufferStock)

Najbolj vneti ( YdoIPonU, mlakar , pingo76) prosim po vsem tem kar je bilo napisano iz strani test76 postavite se V KOŽO SERVISERJA.

mlakar ::

Mene je samo to raspizdil, da ste (so) mi rekl, da so pekač ZAMENJAL!!!! Pečka pa je bila ista, moja , ki jo imam že eno leto. Tko da tut dotaknli se jo niste.

Sj drugač zastopim da ste mel paniko pa da mate gužvo, sam tolk sm pa še pr seb da znam pogledat serijsko številko, če spregledam tistih 25 cd jev ki sem jih uničil za testiranje namesto vas.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527194 (12953) GrimReaper
»

TEAC vs LG

Oddelek: Strojna oprema
321554 (1171) jimboo
»

težave s plextorjem 161040A

Oddelek: Pomoč in nasveti
151029 (860) HardwareMaster
»

Pečica

Oddelek: Kaj kupiti
341833 (1206) humanoid
»

kateri cdrw zapisovalnik od teh???

Oddelek: Kaj kupiti
452011 (1449) Quickbeam

Več podobnih tem