» »

Pečica

Pečica

slack ::

Zdravo folk!

Jest si moram pa enkrat po vseh teh letih načrtovanja omislit pečico (=cdrw zadevšna). Zdej je pa tko, vseen mi je, če se 1 cd peče 10 minut, ampak tako počasnih pekačev se na žalost ne dobi več. Zahtevam pa kvaliteto; nočem uničenih cedejev in nekaj dni po garancijskem roku pokvarjene pečice.

Niham med za moj žep nekoliko dragim Plextorjem 24-10-40, ki stane 54000, je pa kvaliteta, da se reče in med Yamaho CRW3200E-VH ki ima iste hitrostne karakteristike, po testih še nekaj stotink hitrejše (PC&Mediji jan+feb 02), cena pa je 43000.

Zdej pa me zanima, če je kdo že imel kaj izkušenj z Yamaha pečicami in kako so se obnesle? Hvala.
by Slack

TheJack ::

Lahko bi ti sicer napisal spis, kaj ti priporočam, ampak ti bom raje le poslal na ogled nekaj testov. Beri in izvedel boš!

Plextor

Plextor

Plextor

Liteon

Mitsumi

Yamaha

Yamaha

Teac

Teac

Evo ti še en primerjalni test.

Le namig. Teac 24/10/40 je poceni (34.200 SIT v Mlacomu) in odličen, tako pri branju (najboljši dostopni čas!) kot pisanju. Priporočam ga.

Yamaha je odlična, ampak draga. Poleg tega ne podpira ''Correct EFM encoding of regular bit patterns'', zato ne boš mogel narediti 1:1 kopije (s CloneCD-jem) igre zaščitene s SafeDiscom 2

Plextor je pri pisanju najboljši, na žalost pa ga podrejo obupni dostopni časi. Pa še drag je.

Vsekakor preberi vse teste (pa še kakšnega sam najdi) in se odloči. Za toliko denarja se splača.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

BigHugo ::

Plextor 24/10/40 retail stane v SLO 42.000 SIT. Po tej ceni ga ima Rolan. Mislim, da je to zelo dobra izbira.

LP BigHugo
LP BigHugo

slack ::

Hvala fantje. A pa je kdo že imel kakšne težave s Plextorjem ali Yamaho (katerokoli; mislim težave v smislu, da je moral zadevo nest na servis ali pa da kakšne res uporabne stvari ni blo mogoče naredit)?

Kako pa je s pekaškim softverom, ki je priložen? Če se ne motim, je obema omenjenima pogonoma priložen Nero. Ali obstaja kakšen boljši softver? Na peko se še ne spoznam preveč... Pa ne mislim da zdaj hočem program za začetnike; hotel sem reči, da sam ne vem, kaj je najboljše.

BigHugo ::

Kupi raje Plextorja kot pa Yamaho. Zraven Plextorja dobiš Nerota, PlexTool, dva medija (cdr in cd-rw), vijake in kable (IDE + zvok). Garancija je 2 leti.

LP BigHugo
LP BigHugo

TheJack ::

Nero je trenutno najboljši. Njega dni sem imel sicer raje WinOnCD, ampak verzija 3.6 je že zdavnaj zastarela, medtem ko petke nikjer ne dobiš (pa še nabloatana je, po testih sodeč ).

Sam uporabljam naslednje programe v zvezi s pekačem:

Nero za večino stvari

CloneCD za zaščitene cedeje

EAC za ripanje glasbe s cedejev

Feurio za snemanje glasbe

ClonyXXL za ugotavljanje zaščite na cedejih (v zvezi s CloneCD-jem)

To bi bilo počasi vse...
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

slack ::

Namestitev bom tako ali tako prepustil pooblaščenemu hardverašu (za to ga naša firma plačuje; sej bi lahko sam vgradil, ampak kdo bi se mučil, če lahko sit back & enjoy ;)... Tako da me vijaki in kabli ne zanimajo.

Predvidevam da tudi drugje dobiš kakšen medij, tako ali tako pa te že imam. Tisti programi zraven Plextorja pa ne vem kaj bi lahko bili tako posebnega...

Ma ne vem, trenutno se bolj za Yamaho ogrevam, predvsem zaradi cene. Edino kar je: običajno je z dobrimi produkti po nizki ceni tako, da se hitreje pokvarijo. Garancija pri Yamahi predvidevam da je 1 leto kot je standard za te stvari.

Če ma kdo še kaj za pripomnit, me še lahko prepričate ;).
by Slack

TheJack ::

Ne z Yamaho, ne s Plextorjem, ne s Teacom ne boš zgrešil. Teac je le precej cenejši in enako odličen, ponekod pa celo še boljši (ponekod pak tudi slabši) kot mnogo dražja konkurenta.

Kar se tiče primerjave med Yamaho in Plextorjem ima Plextor sicer večji ugled, ampak objektivno gledano je Yamaha zaradi boljšega branja (Yamaha je edini pekač, ki tudi CD-RW-je bere štiridesetkratno) in precej več funkcij (Mount-Rainier, Audio Master Quality Recording...) po moje boljša izbora. Ampak kot že rečeno, zgrešil ne boš z nobenim.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Han ::

TheJack: WinOnCD 5 Power Edition ni noben "bloatware", ker zadeva čisto lepo deluje, v določenih primerih bolje kot npr. Nero. Že nekaj časa je na voljo Service Pack 1, ki odpravi večino najbolj perečih težav...

Program lahko kupiš npr. v Avstriji ali spletni trgovini in počakaš na dostavo. :D

Še to: Plextor pri pisanju ni niti najboljši niti najhitrejši. Vsaj med 24-kratniki ne.


slack: Če ne želiš imeti težav pri izbiri snemalnih plošč, nabavi Teaca. Peče in bere praktično vse pri najvišji hitrosti.

Teac in Plextor imata v Evropi 2 leti garancije (samo retail model). Kako je z Yamaho, ne vem.

AngelOfDeath ::

Kupi plexa . Sam ga mam pa ni težav z njim zaenkrat (tok,tok,tok.):D :D

bzagozen ::

Če že kupuješ in imaš 40000 SIT, pol kupi Plextorja 40x12x40. Pri vsem tem ni najlepša hitrost [se sploh ne pozna več], ampak 2 leti garancije. To je za 1 leto več kot ponuja trenutno konkurenca.Kje ga dobiš za ta denar? Žal le v Avstriji pri http://www.kkedv.net.
www.alkoma.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bzagozen ()

Dami ::

bzagozen: a ti tud poznaš to firmo? si že bil kdaj tam? jst enkrat pa sn reku da nikol več, sam zgleda da bom še mogu it tja, kr majo najceneje v celem grazu. škoda sam da ne dobiš 20% davka nazaj, ampak tuk k ti ga ta Tax Free.
Te pa morm mal popravit glede cene. Ne vem kje si ti dobu 40jurjev, ker košta 50jurjev (oem, brez pribora in evropske garancije) ali 55 jurjev (retail, all inklusive). Mlacom ga pa ma za 59 jurjev. Za to se pa res ne splača gor hodit.
24x je pa druga zgodba. Tega pa dobiš za 30jurjev (oem, brez davka) kar je po moje res ugodno in priporočam.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dami ()

bzagozen ::

Cena je 226 EU *223,7 (prodajni tečaj)*88% (8% gre za TAX FREE)=44 400 SIT OEM in 2 leti garancije velja (seveda pri Plextorju, KK ti ne bo dal nič :-( Je pa tudi pri Birgu tako. Vse morš rihtat sam. Kar se pa same firme KK tiče je pa bolj "čudno". Ta izpostava v Gradcu se ukvarja le s prodajo preko pošte. In ko naročiš, moraš iti k enemu tipu v neko stanovanje, kjer ma ful robe in dva psa :-) Drugače ma pa zelo nizke cene, najnovejšo robo, garancijo pa lahko uveljavljaš direktno pri proizvajalcu (riziko). Se je meni neki hvalu, da on jamči, da bo on zamenjal pokvarjeno robo, če ji ostane vsaj še pol garancije. Garancija za AMD procesor torej velja, 6 mesecev pri njem in1 leto pri AMD. Jaz bom še kupoval pri njem, še posebaj zato, ker so me pri Birgu presenetli z izjavo, da oni ne dajejo garancije, ampak, da njihova garancije velja le preko proizvajalca. To pa pomeni, da je treba čakat na potrditev od proizvajalca, da je izdelek opravičen za zamenjavo.
www.alkoma.si

TheJack ::

Han: Napisal sem, po testih sodeč. In res sem bral nek test, kjer se mi je zdelo, da je preprosto vsega preveč (nepotrebnih reči). No, si bom skušal reč priskrbeti in sam ugotoviti, kaj je res.

Tudi sam bi vzel Teaca. Kar sem povedal.
Bonis nocet, qui malis parcit.

slack ::

Tko, fantje, jest sem se dejansko odločil za Yamaho tok da mi jo moj hardveraš že rihta, jutr ali pojutrišnjem jo bo pripeljal iz LJ (sem precej daleč doma...)

Nimam časa čakat na kakšne spletne trgovine ali hodit v tujino... Tokrat se res mudi k v osnovi se ne gre zame ampak za mtkino firmo... Sam ker so v firmi vsi kompjutri dost počasni, smo rekl, da bo pekač čist slučajn kr v mojem kompjutru ;). Sej bom samo 90 % CDjev zase posnel, ostalo bo za firmo.... >:D
by Slack

Dami ::

bzagozen: no, jst psov nism vidu:D , mi je pa reku da mam 24mescev garancije. res pa da ga nism vprašal pri komu. a pol praviš da dobiš v bistvu sam 12% davka nazaj? to je pa ful malo. poznaš firmoBytework? tu majo tud ene par stvari poceni, štojer pa dobiš pr njih nazaj, torej 20%. bom pa šou čez kak mesec gor v kk po plex40x, pioner dvd in mogoče tudi gf4 ti4200, če jih bo sploh dobu tak k piše.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

bzagozen ::

Dami: Sem se že enkrat matro z Bytework, pa ni blo nič. Mislim čist nič. Še maila mi niso poslal nazaj. Tako, da sem jih kar pozabil. Imajo pa res cene še malo nižje kot Birg, vendar ne tako kot KK. Kar se pa garancije pri KK-ju tiče, je pa vse odvisno od tega kar kupiš. V vsakem primeru pa dobiš najmanj toliko garancije, kot ti jo daje proizvajalec. V principu lahko vsak končni kupec pošlje pokvarjeno robo direkt do proizvajalca, pa da mu ta potem vrne delujočo. Pri nas smo vajeni, da ti kar prodajalec menja, drugje (Birg, KK...) se pa obnašajo, kot da se njih nič ne tiče in da morajo vse vrnit proizvajalcu (ne zalagajo). Seveda so tudi v Avstriji "normalne" trgovine, ki ti menjajo robo kar na mestu; ala Mediamarket, kjer ti včasih dajo novo, staro (pokvarjeno ali kao pokvarjeno :-) pa lahko obdržiš.
www.alkoma.si

Dami ::

Čudn da maš probleme z byteworkom, kr eni moji frendi že lep čas tam kupujejo in se da prek mejla vse zmenit. In dozdej smo še vse dobl. Jst sn pred 2 tednoma kupu vse glavne komponente gor v kk. no, upam da ne bom meu problemom z crkavanjem.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Jeronimo ::

Hoj. Sicer si se že oločil, vendar vseeno bi rad povedal svoje pozitivne izkušnje. Imam Acer 20x10x40. Odlično peče, ne uničuje diskov in nasploh sem zadovoljen. Uporablja RAW DAO način zapisovanja (kot sem seznanjen je to ta hip najboljše). Kakšna je pa cene mi ni jasno.

Vprašal bi vas pa tole. Kako je z externimi zapisovalci. Oz kako se povežejo z prenosnim računalnikom?

Še tole.
TheJack. Tvoja povezava za Clony ne dela. Sicer ga tudi sam uporabljam. Vendar me moti ker imam nemško verzijo. Pred časom, ko sem ga snel z neta, mi je siscer tam pisalo da obstaja tudi angleška različica, vendar mi ne uspe pretvorit texta. Na CD-R info najdemo navodila za Clone CD, v katerih so navedeni različni programi podobni CLONYXXL, vendar noben link ne deluje. Ima še kdo kakšno alternativo za prepoznavanje zaščite na CD-jih?


LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

TheJack ::

Moja povezava lepo dela. Je pa povezava do strani ustvarjalca tega programa, ne direkten download, seveda.
ClonyXXL (še) ni preveden v angleščino. Njegov ustvarjalec pravi, da bo v angleščino prevedel šele končno verzijo programa (trenutno 2.0.0.2 beta e).
Ne smeš pa Clonyja XXL zamenjevati z njegovo prejšnjo različico ClonyXL, ki pa je prevedena v angleščino.

Mimogrede, če te pekači in z nijimi povezane reči zanimajo, potem je nujen vsakodnevni obisk strani http://www.cdfreaks.com/
Bonis nocet, qui malis parcit.

Jeronimo ::

The Jack: Tx za pojasnilo. Tvoja povezava mi sedaj dela. Zgleda da je samo prejle nekaj štekalo. Res sem mešal CLONY XL z tem tvojim.

Je isti avtor?


JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

TheJack ::

Je. ClonyXXL je le novejša verzija ClonyjaXL.
Bonis nocet, qui malis parcit.

bzagozen ::

Malce sem se pozanimal, kako je z garancijami v Avstriji. Vparašal se pri Birgu. Zadeva je sledeča; v Avstriji normalo dobiš ti. herstellergarantie (od proizvajalca), ki velja kot jo obljublja proizvajalec (Plextor 2 leti). Vendar pa to ne pomeni, da ti bojo 1,5 leti star pokvarjen pekač pri Birgu lepo zamenjali. To velja le, če ga namesto tebe pošlejo na Plextor. To stane 25 Eu in bencin do Gradca. Na plextor ga lahko pošlješ tudi sam, samo so "menda" težave s carino, ko dobiš novega nazaj. Poleg tega v Avstriji ne prevzemajo nobene garancije, da bo popravilo opravljeno v nekem določenem času. Pri nas velja maksimalna doba popravila 45 dni, če se to preseže je prodajalec dolžan pokvarjen izdelek zamenjati z novim istim ali boljšim. :-)V Avstriji je pomembno vprašati za ti. austauschgarantie (zamenjava na mestu), ki pomeni, da ti pokvarjen izdelek zamenjajo z novim na licu mesta v trgovini, kjer ste ga kupili. Pri Birgu so mi rekli, da imajo na izdelke 6 mesečno austauschgarantie. Seveda so mi to povedali šele, ko se prinesel 7 mesecev star, pokvarjen Ricoh pekač. Prej so se hvalili z enim letom garancije. Tako, da bom moral sedaj čakati na novega (starega bodo poslali v Nemčijo na Ricoh, pol pa oni nazaj novega) kar 2 meseca!!! (od 2 tedna do 2 meseca :-( + še 25 Eu za poštnino + še bencin da sem ga poljal gor + bencin, da ga grem iskat. PIZDA!Bodite pazljivi, ko vam rečejo 3 leta herstellergaranti in se zraven lepo smejijo. :-)
www.alkoma.si

Dami ::

En moj frend je tud pred kakim mescom poslal 1 mesec starga ricoja 20x. Sam on ga je pr nas kupu. Mu bom povedal da bo mogu še mal počakat:D
Res hvala za info.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

slack ::

No, da poročam. Yamaho sem dobil. Ne vem kako je z drugimi IDE novejšimi zadevami ampak nekatere starejše vem da so imele strašno zapleten jumper selection; ta ima čisto enostavnega - master, slave, cable select - po navpičnicah.

Prva stvar, ki sem jo naredil po vgraditvi, je bilo, da sem v NEROtu izbral angleščino, ker sovražim slovenske prevode angleških programov. >:D Potem sem pa zapekel testni RW na 10x speed, in je blo vse normalno. Potem sem pa snemal en CD-R, na katerem piše da je max. 16x in Yamaha je prepoznala točno to - 16x. Ampak tudi pri 16x je vsaj 10 krat prišlo do Buffer Underruna ;) Na srečo ima t.i. Safeburn. Ko sem v navodilih iskal rešitev, sem ugotovil, da Windowsi za vse CD pogone izključijo DMA.... ko sem pa DMA vključil, sem pa brez problema naložil Delphi med snemanjem (ok, simulacijo) na 24x hitrosti...

Tako da zaenkrat sem z zadevo zadovoljen. Plextor sicer mislim da te TDKjeve cedeje peče kar 24x, ampak razlike v času so v praksi tako ali tako minimalne...

Če bo pa kaj narobe, se bom pa oglasil ;) . Še dve anekdoti: ko sem bral navodila od Iiyama 17" monitorja sem se prav nasmejal ob stavku, da se med prevozom neka stvar lahko malo premakne in je potem na ekranu navpična črta. Rešitev: ekran nežno tolčemo po "boku", dokler ni bolje ;)

In zakaj sem to pravil? Ker ima tudi Yamaha eno uporabno "rusko" tehnologijo: manual disc ejection :D
by Slack

AngelOfDeath ::

Keri rekorder pa nima ročnega ˝izvrza˝ cd-ja

Jeronimo ::

Slack: A lahko razložiš tale DMA prosim.

Tx
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

seawolf ::

Če bi rad malo in bi mel dokaj kvalitetno robo kupi RICOHa 20x/10x/40x EIDE stane pa kakšnih 37000 SIT kar ti jaz povem je bol kvaliteten kot YAMAHA.

humanoid ::

Ker se ne morem odločiti med Ymaho in Teacom me zanima kaj več o CD-MRW.
Ali je res možno kopirati datoteke kot na disketo, brez formatiranja CDRWja?

Pepo ::

Morda mislis na Direct CD, ki je res cool zadeva (program Easy CD Creator, prej Adaptec, zdaj Roxio, verjetno se kak drug). Mislim, da skoraj vsi novejsi pekaci podpirajo ta Packet Writing, na poseben nacin sformatirajo zgoscenko in potem imas res dodaten hard disk (oz. CDRW), ki veliko pomaga pri delanju varnostniuh kopij, pa tudi sicer pri vsakdanjem delu, ceprav je kajpak pocasnjsee od hard diska.
Tehnika ljudstvu!

humanoid ::

Odgovor sem že našel in sicer v enem testu. CD MRW je nekaj takega kot disketa. V pekač daš plošček in kopiraš kar želiš na drag & drop način s tem, da lahko med delom vzameš plošček ven nato pa nazaj noter in on bo nadaljeval snemanje. Pa še to da ti ploščka prej ni treba posebej formatirat, ti samo daš noter on pa sproti piše in foramtira.

Odgovor: CD MRW ne podpira še noben operacijski sistem.
Ne razumem pa zakaj vsi toliko hvalijo to možnost če je ne moreš uporabljat.

Han ::

Lahko jo uporabljaš z Yamaho in Aheadovim InCD, vendar gre vse skupaj še prepočasi (4x).

primo7 ::

Imam Yamaho 16x4x16, ki je nisem kaj dosti rabil. Pa se je zacela cudno obnašat. CD sicer zapeče, ko pa ga ponovno vstavim mi javi, da je glasbeni CD, čeprav sem gor posnel podatke in ne morem nic več dodajat. Nekatere Cd Rom enote prečitajo na Yamahi posnet Cd, nekatere pa ne.
Lep pozdrav!

migič ::

Jaz mam teac 24/10/40, pa dela kot nor!8-)

humanoid ::

Danes sem naročil Yamaho CRW3200E-VK.
Ko dobim bom poročal :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pekač kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
351842 (1394) Dami
»

Kateri 24x Snemalnik ?

Oddelek: Kaj kupiti
271486 (1167) lukslo
»

CDRW LiteOn

Oddelek: Kaj kupiti
181272 (998) matevzm
»

CD rekorder - kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
181365 (1083) Boky
»

Plextor ali Yamaha ?!

Oddelek: Kaj kupiti
141347 (1180) Sergio

Več podobnih tem