» »

TEAC vs LG

TEAC vs LG

damirez ::

Leto nazaj grem v stacuno in povprasam glede pekacev prodajalec mi seveda predlaga TEAC 40x (32k) ki je bil 2x drazji od LG 40x (16k) češ da se dolgoročno to bolj splača. OK vzamem teaca.
Ze ko sem zadevo priklopil doma se mi ni zdela pretirano hitra, ampak sm si rekel CDji so krivi.
Danes si nabavim LG DVD/CD-RW in sprobam zadevo na 32x hitrosti je seveda nov LG spekel CD v 2min 18s. Leto star TEAC pa isti CD na ist CD z isto hitrostjo 5min 7s.

Ok a ma kdo mogoče kakšno idejo al je TEAC res SUXXX!!!
  • spremenil: damirez ()

prismo ::

Verjetno nisi mel vklopljen DMA!!
Po moje ni primerjave, Teac je definitivno boljši!!

damirez ::

Kasn DMA kje se to vklop.

gumby ::

daj na teac-a novi firmware in probaj še enkrat...
klik

damirez ::

Sam ni mojga firmware.

Sami ::

damirez: Logično je, da je TEAC 3X boljši od LG-ja. Vsi moji frendi, ki imajo LG pravjo, da je sux. Sam pa imam že tretji TEAC-ov pekač in moram reči, da je to zame najboljši pekač na svetu. Mogoče si s svojim TEAC-om imel le smolo, probaj nadgraditi firmware.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

gumby ::

kateri model pa imaš? in trenutni firmware?

ABX ::

Jaz glasujem za Teac-a.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

damirez ::

OK zdej sem nadgradil firmware sam se tist me zanima DMA kje se nastav.

Lime ::

Pa še en utemeljen glas za LG.
Po testih, testih, testih LG 5/5 : Teac 3.5/5, je LG bestbuy in vedno v vrhu že od njihovega 32x pekača. LG je št. 1 na svetu. Pokriva že skoraj 25% svetovnega tržnega deleža pri optiki (verjetno ne naključno) in ima manj kot 5% pokvarljivost optičnih enot v garancijskem roku (torej manj kot 5 enot od 100 prodanih se pokvari v 24 mesecih - po raziskavah naj bi bil za 3% kriv transport). GCE-8520B je najhitrejši pekač na svetu (kar seveda ni pomemben podatek). LG je prvi izdelal (in je še vedno edini) DVD-RW enoto, ki podpira tri standarde (-R, +R in RAM) GSA-4040B.
Imel sem Teaca 40x in sem imel občutek, ko sem pekel CD-je, da bo poletel ali pa da ga bo razgonilo. Če sem pekel zvečer, sem zbudil celo bajto:D (LG je skoraj neslišen). 700MB medije slabše kvalitete mi je prepisoval na disk tudi po 15 min, saj je med branjem mnogokrat kar upočasnil z branjem. Ko sem vstavil CD v pogon, sem šel lahko na malico, preden je pričel z branjem:D . Pa še izbirčen je bil pri medijih. Pri potrditvi zapečenih podatkov se je moral zgoditi čudež, da so bili uspešno potrjeni (Nero). Ne vem ali se je od 40x pekača kvaliteta kaj izboljšala, ampak jaz enostavno Teaca odsvetujem.
Priporočam pa LG ali Plextor (če imaš kaj viška denarja). Seveda pa vse skupaj govorim iz lastnih izkušenj.
Za moje pojme kar je bilo dobrega od Teaca, so bili CDROM-i 32x in 40x.

Lime ::

Aja DMA!
WinXP:
V Device managerju imaš primary in secondary IDE kontroler. V lastnostih imaš advanced settings. Kontroler, kjer imaš pekača, nastavi na DMA if available.

MEDENA ::

Kaj je z vami ljudje ?

LG combo 48/24/48 16x DVD....za cca 16 jurjev je kraja...imam jo in DELA SUPERCA :D

MOČNO PRIPOROČAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Sami ::

Sam sem imel LG CD-rom 52X in mi ga je razgnalo, ko je bral navaden nepoškodovan medij, imam pa veliko prijateljev, ki imajo LG CD-RW in imajo z njimi samo sranja, moj frend ima LG CD-RW 32X in še nikoli mu ni uspelo peči hitreje kot pa na 10X, še drugi ima LG CD-RW 16X in vsak CD, ko je malo spraskan mu ga več ne bere, zelo zelo počasi pa berejo tud CD-RW medije, pa CD-RW enote se hitro zmatrajo, s svojim prvim TEAC-om sem spekel že na tisoče CD-jev kar pa se pri LG-ju nebi moglo zgoditi, prej bi omagal.

TEAC-ovi cd romi pa so znani po hitrem branju in pa da lahko prebirajo cd-je, ki so tudi malo spraskani, zelo hitro lahko prebirajo CD-RW medije, zame so kralji pekačev.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

speed machine ::

Mam dva LG pogona, pa do zdej se nism mel kaksnih vecjih problemov.

boštjan ::

2 moja kolega uporabljata LG pečko 32X in 52X in ni probleov še bilo

Han ::

Lime, se ti ne zdi, da malo pretiravaš? Omenjeni LG GCE-8520B niti približno ni najhitrejši pekač na svetu. Revije, ki si jih navedel, testirajo proizvode preveč površno, da bi bili rezultati objektivni. Če si imel slabo izkušnjo z enim Teacom 40x, to še ne pomeni, da je ta pečka slaba. Lahko bi naletel tudi na enega od petih defektnih LG-jev, pa bi se ti zameril...

Z gotovostjo lahko trdim, da so TEAC SCSI pečke ene najboljših na svetu. Res jih ne izdelujejo več, vendar po 5 letih in tisočih prepečenih plošč še vedno delujejo kot nove. Tudi Teacove disketne enote so po kvaliteti razred višje od konkurence.

pingo76 ::

Prodal zajetno število Teacovih in LG pekačev in cd-romov. Tisti ki imajo Teac-a so načeloma zelo zadovoljni. Tisti ki pa imajo LG-je pa malo manj. Nezadovoljnih je bilo zelo malo in ponavadi je bil vmes LG. No ja tudi en teac je bil vmes in en tip z plextorjem ketere pa ne vzamem resno. Trdila sta ga je pekač za en k... da jim uničuje medije. Ko pa sem si podrobno ogledal kaj bi utegnilo bit narobe pi jim najraje dal žlepo (uporabnikom):D. Modela sta si sposodila od prijateljev eden Battlefield in drugi splinter cell in sta jih cele dneve pekla v neru in zaj... paleto medijev. Citiram: Ma veš ta pekač je za en k.... vse cd-je mi skuri... Kako to? Mnja, ko inštaliram igro mi napiše insert original cd...
En očka je celo zahteval, da naučim sina kako se dela delujoče kopije originalnih CD-jev. Ker so kupili pelkač pri nas smo dolžni jih poučit kako se to dela ker čene oni smatrajo da je CD-RW pokvarjen. Ma mislim.
A jih ni za zmlatit oz. spečt uprabnike v mikrovalovki? :D :\

joeblack ::

Lime,

a delaš ti mogoče pri "eni firmi" v nabavi, pa se tut v mailih isto podpišeš:" Create like a god........??

Čist iz radovednosti:))
Talking on flat is easy!

HardwareMaster ::

Mal prebiram tole temo, pa mislm da se motite vsi ko pravte da je LG zanič. LG je podjetje ki se je združilo z Goldstarjem, ki je biu za svoje čase fabrka 1A, pa to ni tolk pomembno. Sam posedujem TEAC-a in LG-ja. LG je star že dobra 4 leta in še vedno peče kot nov, sam vsake tolk časa pucam lečo, medtem ko mam z 2 leti starim TEACom silne probleme. Prvo kar je šlo je biu motorček za pladen, potem pa je še začel zafrkavat pri pečenju in je tko vsak 10-12 CD zanič. LG nima nobene zaščite proti napakam pa vseeno vse lepo zapeče, TEAC pa kljub tej tehnologiji zafrkava ko nor. Tako da, jst sm za LG pa kokr kol obrnete:D

Han ::

Tole si pa malo zabluzil, da se je LG združil z Goldstarjem. LG v bistvu pomeni Lucky Goldstar. Začelo se je leta 1947, ko je In-hwoi Koo ustanovil Lucky Chemical Industrial Co. (današnji LG Chemical). 1958 je ista firma ustanovila nov oddelek, ki so ga poimenovali Goldstar Co. (danes je to LG Electronics Inc.)...

nodes ::

Za moje pojme kar je bilo dobrega od Teaca, so bili CDROM-i 32x in 40x.

ta teden sem iz enega compa zagonu Teach 32X, na flyje je snemalc peku samo do 12Xin ga zamenjal za Pioneer-ja DVD, od sedaj peče na 40X.

dma-ji vkloplen itd. Verjetno je bil usposobljen samo za PIO.

včasih najnaj, danes samo še za v kanto.

Lime ::

Seveda obstajajo ljudje, ki imajo slabe izkušnje s Teacom in ljudje, ki imajo slabe izkušnje z LG. Jaz sem med tistimi, ki imajo slabe s Teacom in se ga bom v bodoče izogibal, kot se bodo ljudje, ki so imeli slabe izkušnje z LG-jem, izogibali tega. Sem tudi napisal, da pišem iz lastnih izkušenj.
Drugače imam sam Plextorjev CDRW, vendar sem ga kupil samo zato, ker sem dobil črnega. drugače bi sigurno LG-ja.
Imam pa LG-jev DVD pekač in ga lahko samo pohvalim. Samo delovanje in odzivnost je celo boljša kot pri Plextorju. Če bi bila peka CD-jev hitrejša kot 24x, Plextorja ne bi več rabil.

Na dveh računalniških internet straneh sem zasledih, da je LG GCE-8520B trenutno najhitrejši pekač na svetu. Sicer je razlika v nekaj sekundah in sam mislim, da to ni pomemben podatek, je pa omembe vreden

Revije ki sem jih navedel, testirajo proizvode površno?
PC WORLD je najbolj priznana revija s testi v Ameriki.

joeblack: Ne delam pri nobenem podjetju v nabavi. Delam samo zase. Vem pa koga misliš (BH) in podpis sem res pobral po njem.

Drugače pa je v Sloveniji največji problem, ker ljudje LG firme ne poznajo in je s tem izdelek avtomatično slab, pa čeprav testi in praksa govorijo drugače. V Aziji, Ameriki in delno Evropi je LG pojem za optične enote. Pri nas uvoznik (Comtron) ne vlaga nič v reklamo. Še pri napisih na dresih francoske reprezentance v nogometu niso imeli nič zraven :D.

tx-z ::

2 minuti 18 sekund !?! 8-O moj 52x teacov rab okol 3 minute za en cd posnet!!
sicer je to hitr ampak vseen...po mojm nisi celga cdja snemu al pa brez lilo
tx-z

Xgeneration ::

Mam LG Combo 48/24/48/16 pa dela k nor. CD zapeče v manj kot 2 minutah in 50s. Dbest do zdaj.

joeblack ::

lime,
aha vidim da mama isto osebo v mislih :))

lp
Talking on flat is easy!

damirez ::

Vse sem pregledal DMA je ql nastiman, TEAC je suxx. Aja sam se neki lahko probam dejte mi povedat kaj je najbolse cistilno sredstvo.

damirez ::

Ok najdu sm racun od TEACA in znasa 41.346,00 SIT Datum: 12.04.2002.
A se da se kj narest glede garancije ker ko sem zdej zagledal ceno kok sm dal lansko leto za ta JAJC me je kar zmrazilo.
Kuplen je bil pa v Ringu v kranju.
Se 1x uprasam a se ga da kako popravit al pa kasno garancijo uveljevit ker s TEACOM nism zapekel vec kot 50CDjev v enem letu res pa da mi ni niti enega CDja zaj... Razn ce upostevamo da zandji komadi klub pocasni peki preskakujejo v vseh CD-playerjih.

Uglavenm help me!

lambda ::

Nimam nc proti LG-jem al pa kterimkoli, ker sem videl že ogromno pekačev in ni blo z nobenimi kksnih bistvenih težav, razen tega da kakšen malo slabše bere spraskane medije (tu poznam npr. npr. LITEON 48x) - take ko ga meni na teacu 40x s težavo le prebere, ga ta ne prebere in marsikdaj prinese sosen k meni kak cd rešit.

Moj teac 40x mislim da ravno danes al je pa včeraj praznoval 1 leto. Če tko na hitr ocenim, bi reku, da je zihr zapeku že več kot 500 cd-jev. Od tega jih je fental tam okrog 15-20, pa še teh večina zaradi slabih medijev, s katerih se prepisuje on-fly.

Pravijo pa, da je bila serija 40x najboljša od vseh teacov (če ne štejemo SCSI-jev, ki so bli pa razred zase). Prjatu ma 48x, pa se mi zdi da to ni več to...

damirez ::

Jest mam 40x a kdo mena za kateri kol pekac.

Sami ::

Sej TEAC 40X je res cool. Sam sem imel tudi TEAC-a 48X, ki pa je bil zelo izbirčen pri medijih, drugače pa je pekel super. Zdaj pa imam TEAC-a 52/24/52 in mi dela tudi super.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Mavrik ::

Moj LG je dobro delal, potem pa mi je prenehal snemati RW cdje, tako da sem prešel na TEACa. Drugače pa je za branje CDjev še vedno dober.
The truth is rarely pure and never simple.

damirez ::

Kaj pa kaksen pameten nasvet?

jimboo ::

Prej sem imel snemalnik od NEC mislim da je bil model 7700 in je bil skoraj za nič zdej imam TEAC 552 ki je malo boljši. LG se vidimo kmalu!!!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pekac LG GCE-8520B

Oddelek: Kaj kupiti
151214 (1089) rap3r
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515147 (4460) wilecoyot
»

Kateri Cd Rw kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
231745 (1234) EriNok
»

cd-rw

Oddelek: Kaj kupiti
251533 (1134) BoO
»

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605527 (4520) ender

Več podobnih tem