» »

Windows Server 2003 - problem z gonilniki (Logitech, ATI TV)

Windows Server 2003 - problem z gonilniki (Logitech, ATI TV)

urosbe ::

Hy!

Pred kratkim sem iz XPjev prešel na Windows Server 2003. Vse mi je uspelo naložiti, težave pa imam z Logitechovimi produkti. Tipkovnica cordless elite in miška mx700 mi sicer delujeta, vendar ne morem namestiti gonilnikov, to pa za seboj prinese, da so nestandardne tipke na tipkovnici in gumbi na miški neuporabni (logično, saj ni software-a, ki bi prestrezal in zagnal programe in njihove funkcije). Prav tako imam težavo z namestitvijo gonilnika za Logitech Pro 4000 kamero... tudi ta namreč ne dela, enostavno ne naloži gonilnika, poskusil sem s priloženimi cdji pa tudi z najnovejšimi gonilniki za XPje iz njihove uradne strani. Poskusil sem zagnati setupe tudi v compatibility mode-u?

Prav tako sem imel težave pri inštaliranju gonilnikov za ATI Radeon 9000 ALL-IN-WONDER kartice... driverje sem sicer uspel naložiti, ustavi se pa tam, ko nalagam software Multimedia Center, ki ga sicer naloži, vendar ko poskušam pognati program za TV, mi napiše naj preverim gonilnik, da ga ne najde (pa sem ga inštaliral!).

Ima kdo podobne izkušnje? Prebiral sem forume na internetu, ljudje imajo podobne probleme, vendar še nisem dobil nobene pametne rešitve, kako problem odpraviti.

Že vnaprej se zahvaljujem za kakšen nasvet.

Lep pozdrav!

Uroš

Cosmo ::

Zakaj pa uporabljas serverske windowse za multimedijo?
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

andrej ::

kot je cosmo ze reko, zakaj se spravlja instalirat server verzijo, ki je namenjena cisto drugih zadevam.;)

urosbe ::

Zato ker gre za delovno masino, na kateri delam za sluzbo... na njej poganjam sql, .net ipd. Ne vem za kaj bi zaradi brezžične miške in tipkovnice in pa kamere uvrstil ta računalnik kot da je uporabljen v prvotnem namenu za multimedio? Kartico ALL-IN-WONDER imam pa v tem računalniku za to, da lahko glede na njegovo moč na njem zajamem in obdelam tudi kakšen domači videoposnetek.

perci ::

Em, in kaj od tega ne dela lepo na XP-jih?

Za osnovne zadeve so xpji dobri, za zahtevnejse zadeve pa pride v postev w2k3 server, vendar to naj bi naceloma bila dedicated mashina, ne pa workstation.

Sims ::

urosbe: sam sem uporabljal w2k3 server in mi ni uspelo zagnati Logitech-ovo kamero. Sedaj imam WinXP, pač uporabljam starejši IIS.

LP,

Sims

andrej ::

ja v taksnih primerih se pojavi manjsi problem ja. ce ze ne gre drugace lahko se vedno na xp-jih poganjas sql in net.

urosbe ::

Pozdravljeni!

No, delno sem že rešil problem... in sicer totalno sem usposobil kamero... problem je v tem, da gonilniki ki sem jih dobil na internetu vsebujejo vse v enem exe fajlu (image studio program + driverji).. nobenih infjev in potem sem šel probavat ročno... in sem iskal gonilnik (inf) po originalnem cdju in kar se je nahajalo v mapi X:\windrv je bilo pravo... kamera se je inštalirala. Ker pa ima vgrajen mikrofon, je potrebno še tega ročno inštalirat driver... in tja kjer imaš prikazan ves hardware (properties od my computer...) in poiščeš USB audio device in še tega ročno inštaliraš... gonilniki za to zadevo se nahajajo v mapi, ki sem jo omenil prej (x:\windrv).

Ko pogruntam kaj več, sporočim!

Uroš

Sims ::

urosbe:Super, da ti je uspelo. Jaz sem probaval samo z celim paketom od logitecha.Sicer ga je naložlo, vendar ni bilo slike. Bom pa probal, to kaj si ti napisal. Morda bo pa delalo ...

A lahko kako preveriš, če ti dela kamera tudi na MSN Messengerju?
LP,

Sims

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

apachee ::

Jaz sem svojo Logitech G5 na Windows Server 2003 uspel installirat tako, da sem software zagnal v združljivosti z Windows XP.

Upam da bo to komu koristilo.

lp
You can't win without The Finn!

Spc ::

Compatibility nastavi na windows xp pa bo vse delovalo.
Če pa še kaj nebo delovalo z compatibility settings pa poglej če imaš inštalacijsko datoteko .msi
Če imaš .msi potem lepo editaj z Install Shield developerjem in odstrani Condition oz. if stavek.

To, da na Windows Server 2003 nič ne dela je čista bedarija kajti ČISTO vse deluje na windows server 2003 samo, da je treba izbrisat if stavek, ki to prepoveduje ker programerji ZANALAŠČ preprečujejo inštalacijo na Windows Server 2003, da bi folk uporabljal drekaste Windows XP.

:|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
47028575 (12009) darkolord
»

Ni mogoča instalacija driverjev na HP nx7300

Oddelek: Operacijski sistemi
458549 (4998) d4rko
»

Ali bi z win server 2003 kaj pridobil?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
607025 (5581) krneki0001
»

Kako skopirati slike iz digitalnega fotoaparata na Windows Server 2003

Oddelek: Operacijski sistemi
5891 (813) Spc
»

Grafični gonilniki v Windows 2003

Oddelek: Operacijski sistemi
101015 (829) akulp

Več podobnih tem