» »

[Linux][Gentoo] GCC 4 y/n?

[Linux][Gentoo] GCC 4 y/n?

Trubadur ::

Je varno iti na GCC 4? Lahko nastanejo kakšne težave ali je po večini vse pošlihtano?

Lp
Berite Thomasa!

Poldi112 ::

Zakaj bi pravzaprav to hotel? Jaz sem šele ta mesec prešel na 3.4 na večini mašin.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Shaman ::

Jaz ga uporabljam priblizno 2 meseca in nisem imel nikakrsnih problemov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Shaman ()

416c6573a ::

Za tako zadevo pa tezko da bos tukaj nasel odgovor.

Kakor sem gledal gentoo imas tutorial nekje na official strani migracijo na gcc4. Poglej ce tam kaj pise o tem.

Seveda moras potem CEL sistem prekompajlat z gcc4 in ravno med temu kompajlanjem se lahko kaj zgodi, drugace za nove sprograme kompajlat pa nebi smel imeti tezav.
Lastnorocno.

Brane2 ::

Jaz ga mam na vseh mašinah. Dela večinoma.

Eni packagei uporabljajo neke sintaktične bližnjice, ki jih 4.1 noče videt. Ampak takih je malo. Mogoče 30 od 1000 pkgjev, ki jih mam gor.

Te pač prevedeš z 3.4.6 itak compilerje lahko preklapljaš med delom.

Sem hotel napisat script, da bi lahko vsak pkg prevedel s vojim compilerjem in CFLAGi, pa i je časa zmanjkalo, sicer bi bilo definitivno uporabno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Seveda moras potem CEL sistem prekompajlat z gcc4 in ravno med temu kompajlanjem se lahko kaj zgodi, drugace za nove sprograme kompajlat pa nebi smel imeti tezav.

Mislim, da ni potrebno, je pa verjetno zaželjeno. Kot so mi rekli, lahko 3.4.6 in 4.1 kar lepo sobivata, razen pri kakih recimo kernel modulih, ki jih dodaš odzunaj in ki zahtevajo, da so scompilani z enako verzijo gccja kto kernel itd. Drugače ni panike, vsaj jaz je nisem imel, je pa res, da se držim gcc 4.1 in 3.4.6. Imam inštaliran tudi 3.3.6, a ga ne uporabljam.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux - zvočni podsistem u P.M.?

Oddelek: Operacijski sistemi
232271 (1584) amigo_no1
»

Prvi test Gentoo linux 2006.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
558184 (6618) Brane2
»

[ Linux ] [ Gentoo ] je kdo probal gcc-4.1.1 s tahudimi CFLAGI ?

Oddelek: Operacijski sistemi
5929 (868) dr.J
»

namestitev KDE

Oddelek: Programiranje
81348 (1190) Ezekiel
»

GCC 4.0!

Oddelek: Programiranje
362579 (1823) 64202

Več podobnih tem