» »

GRRR zvočna na NF7-S

GRRR zvočna na NF7-S

TribesMan ::

Zdej po štirih letih sem si omislu novo platformo v mojem računalniku (do sedaj BX) in sem nabavil NF2 plato in TBread-B Athlona. Zmečem staro robo iz kompjutra priklopim zalaufam, pol pa šok, ko se računalnik užge BIOS prek zvočne kartice spusti tist BEEP zvok ki ga slišimo ob zagonu računalnikov. In kaj je narobe porečete? Je problem je ker mam jest izhod iz zvočne vezan direkt na končno stopnjo ojačevalca (brez predojačevalca ali kake druge kontrole glasnosti) in najbrž si ne morete ppredstavljat kako zgleda tist nedolžni BEEP ko ga slišiš na 50W RMS na full glasnosti, mene je skor kap, da ne omenjam da ga sliši še pol soseske. Torej kako izklopit tega hudiča, v BIOSu ni nobenih nastavitev v zvezi s tem, preiskal sem vse Manuale pa ne piše nikjer nič. A ma kdo kako idejo kako izklopit ta BEEP prek zvočne kartice, ker se mi ne da vsakič posebej ugašat ojačevalca ko užigam ali resetiram comp.

Pa še neki je glede zvočne. Prej sem imel SB Live!, ki je imel na sebi priključek s katerim si lahko, s pomočjo dveh tipk, kontroliral nastavitev glasnosti v Winsih, ali bi se dalo kej tazga naredit tud tle, ker mam v ohišju zdej dve tipke, ki sta sami sebi namen, pa še ful sem bil navajen, da si lahko vse kontroliral s tistima tipkama, zdej moreš pa z miško to gont BAD!!

No sej drgač je pa kr cool platka.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

MALJUTKA ::

Ven iz plate potegni kabelcek (tisti cisto tanki-ima dve zili, vmes med zilama pa je prostora se za dve zili, ki pa jih ni) za speaker in bi moral imeti tisino.
Probaj hitro in porocaj.

MALJUTKA nisi dobro prebral, jest sploh nimam priklopljenega PC spekaerja, ob vklopu zadeva zapiska prek zvočnikov, ki so priklopljeni na zvočno kartico, PC speaker in konektor za njega sta neuporabljena.

LP

TribesMan

MALJUTKA ::

ZELO dobro sem prebral in ZELO dobro sem te razumel. Glej, jaz imam priklopljene 5.1 zvočnike in speaker (v glavnem čisto normalno priklopljeno) in mi je tudi ob vsakem startu mašine v GLAVNIH zvočnikih in ne v spikerju (kljub temu, da je spiker priklopljen) zapiskalo tako naglas, da so vsi sosedi zraven mene slišali. Nato sem samo odklopil spiker (potegnil kabelček ven iz plate) in tega piskanja-hrumenja NI VEČ. Zdaj kako je pri tebi ne vem, ampak jaz sem uspel zadevo na ta način utišat.

LP

Ja ne vem, jest nimam kej vn potegnt, ker ni nič priklopljeno, bom probal PC speaker priklopit.

LP

TribesMan

BaRtMaN ::

Tako je, potem pa v Windowsih, kjer maš tist volume control, zmanjšaj glasnost PC Speakerja.

kuglvinkl ::

Zdej, če si ziher, da v BIOSu ni nič, hm... Namreč, pri Epoxki ta feature vklopišp in izklopiš v BIOSu.
Your focus determines your reallity

Ma nič ni sem probal tud PC speaker priklopit, pa pol oba piskata DAMN!!

kuglvinkl a lahko pogledaš v katerem menuju ima Epox to nastavitev, jest sem vse prečesal podolgem in počez tud v navosilih pa ne najdem nobene pametne stvari, mogoče sem spregledal sam dvomim, ker sem šel od ene do druge nastavitve in sem preštudiral vsako kaj pomeni in nobena nima veze s tem. Pričakoval bi da je v tistem menuju, kjer vklopiš onboard audio, pa tam ni nič druzga kot sam vklop in izklop integrirane zvočne. Čudno, bo treba mal na Abit tehincal support zamorit, mogoče se bodo kej premaknil.

LP

TribesMan

OwcA ::

Pri EPoXu je v Integrated Peripherals->AC97 Audio
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit NF7 ne kaže znakov življenja - kaj mi je storiti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
301398 (1130) ShowDown
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47931654 (18249) Jaffa
»

problem z abit nf7

Oddelek: Strojna oprema
8808 (653) some1
»

KT600 ali nForce2

Oddelek: Kaj kupiti
492240 (1366) tac
»

Disk blizu napajlnika