» »

Ripanje DVD-jev s podnapisi

Ripanje DVD-jev s podnapisi

SlyCrespo ::

Pozdravljeni!
Rad bi ripal neke dokumentarce, ki si jih sposojam v knjižnici. Vse kar se tiče ripanja samega videa mi ni problem. Imam kar nekaj programov za ripanje DVD-jev. Zatakne pa se mi pri podnapisih. Edina možnost, ki jih ti programi za ripanje omogočajo, je ta, da podnapise zapečejo na zripani film. Jaz pa bi rad podnapise posebaj (v formatu .srt, kot jih ima večina ripanih filmov, naprimer na Partisu...). Kako se torej ripajo podnapisi v format srt oziroma sub ? Hvala za odgovore. LP

jype ::

Podnapisi na DVDjih so v zapisu "vobsub" in so v resnici slike. Iz njih ni mogoče trivialno izvleči tekstovnega zapisa, ki je v uporabi v srt in sub zapisih.

SlyCrespo ::

Ja kako pa so potem pridobljeni podnapisi, ki jih najdemo na Partisu? A so torej ročno prevajani ali kako ?

smacker ::

Nekdo mora vedno ročno prevest podnapise. Ta jih shrani v tekst format (sub, srt,...). Ko delajo DVDje pa zaradi univerzalnega prikaza na vseh napravah (težave s šumniki, nevidnost bele pisave na beli podlagi,...) pretvorijo v "vosub", ki so v resnici slike.

SlyCrespo ::

OK, najlepša hvala za odgovore. LP

aerie ::

nejclp ::

Za pretvorbo podnapisov v tekstovno obliko se uporablja SubRip, tukaj so navodila http://www.afterdawn.com/guides/archive...
Pač, OCR prepoznavanje, tisto kar ne prepozna, mu moraš povedat kaj je. Recimo "rn" lahko prepozna kot "m", I kot l itd, odvisno tudi od fonta, na začetku gre malce počasneje, potem pa vedno hitreje, ko končaš, matriko shraniš v datoteko- to spet naložiš, ko ripaš nove podnapise in jo posodabljaš. Če gre za isto serijo dokumentarcev, bo šlo vedno hitreje, na koncu že povsem brez asistence.

norcuron ::

+1 za SubRip, dela ko cuker, vsaj nekdaj je.

Izbereš jezik podnapisa, mu pomagaš od začetka s prepoznavanjem črk, potem pa sam leti skoz in kreira .srt, kot je že povedano.
Great are mysteries of the mind ... or not?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvojni podnapisi

Oddelek: Pomoč in nasveti
10959 (847) elomat
»

DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22077648 (19784) CaqKa

DVD in podnapisi, kako jih dodati

Oddelek: Zvok in slika
215432 (4376) podtalje
»

program za konvertiranje podnapisov

Oddelek: Programska oprema
124178 (3748) bostjan44
»

divx podnapisi z zamikom

Oddelek: Zvok in slika
71098 (983) matevzm

Več podobnih tem