Forum » Hlajenje in modifikacije » Slike vaših računalnikov
Slike vaših računalnikov
Temo vidijo: vsi
axee ::
Odlična zlata barvna kombinacija (Seasonic + ASUS), samo meni se zdi čisto "klasično" urejen Fractal. Kvečjemu je ohišje res totalno preveliko in zato zgleda res prazno / minimalistično.
s1m0n ::
R4 je bil premajhen, zato je bla izbira XL, drugih ohišij razen XL R2 in H630 od NZXT nisem gledal, obe sta pa full tower.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Premajhen? Pa sej mas prazno ohisje :) seveda za vsakega svoje, jaz samo ne razumem kako so vsi tako fascinirani nad praznimi ohisji :)
Ne glede na to, da ima R4 zamaknjene luknje za 240 radiator zgoraj gre vse preveč na knap s to matično in se mi ni dopadlo :) Pa verjetno tudi pripomore temperaturam, da je večje. Mene drugače ne moti saj je le za 5cm višje ohišje od prejšnjega midija.
Jaz mam druge izkušnje, manjše ohišje je lažje hladit, bolj kot so si ventilatorji na ohišju razmaknjeni, slabši, manj fokusiran in bolj neenoten airflow je.
No pa ne razumi me narobe, build zgleda super, samo jaz bi te komponente v mATX ohišje dal :)
No pa ne razumi me narobe, build zgleda super, samo jaz bi te komponente v mATX ohišje dal :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Janac ::
Čisto vse (CPU, MB, HDD, SSD, GPU) pod 30 stopinj v idle!
Drugače grafa in procesor med 50-70°C ob popolni obremenitvi.
Drugače grafa in procesor med 50-70°C ob popolni obremenitvi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Rias Gremory ::
Jst mam cpu okol 31-35°C ob obremenitvi (ne nujno 100%). Na zraku.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Nizek.
17°C
17°C
Seljak ::
Moj PC ni najlepši,najhitrejši,najtišji, je pa funkcionalen,hladen ko špricer in še vse igre poganja brez zatikanja na max nastavitvah kar je najbolj pomembno Kupil rabljeno kišto,jo malce preuredil v stilu igre,ki jo sin obužuje. Kable,ki so spodaj bom odstranil,ko dobim regulator vertljajev ventilatorjev.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Shark-357 ()
Najprej hvala. Zakaj pihajo ven? Nekako sem prišel do zaključka,če mi spredaj gre svež zrak noter,potem je dobro,da gre nekje tudi ven. Procesorski hladilnik izpihuje topel zrak ven odzadaj,od grafike pa na straneh in tako imam vedno hladno kišto in posledično komponente. Kaj pa vem,nekako deluje Zanima me kako bi bilo,če bi en pihal noter drugi pa ven? Kakšne so kaj izkušnje?
SuperVeloce ::
Ne, oba ven ali oba notri, že tako tok zraka prekineš s stranskimi ventilatorji, da bi pa še takole zajemal zunaj topel zrak in krožil... dbest je, če ustvariš prepih: spredaj notri, zadaj ven; ali pomagaš dvigovanje toplemu zraku: spodaj notri zgoraj ven; ali kombinacijo tega: spredaj in spodaj notri, zadaj in zgoraj ven. Stranske vhodne ventilatorje imamo bolj zato, da ima najbolj vroča komponenta računalnika še dodaten dotok zraka (in pa da so imeli vroči Pentiumi 4 z box hladilniki in zanič designom ohišij dodaten vhod zraka :D). Če nimaš blower stila hladilnika na grafični kartici, potem gre tudi s stranskimi ventilatorji, ki pihajo ven.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
BorutK-73 ::
Sergio4 ::
Rias Gremory je izjavil:
čakaj malo. 35 stopinj v full load? pol maš v idle nekje 10 stopinj?
Moj PC ni najlepši,najhitrejši,najtišji, je pa funkcionalen,hladen ko špricer in še vse igre poganja brez zatikanja na max nastavitvah kar je najbolj pomembno Kupil rabljeno kišto,jo malce preuredil v stilu igre,ki jo sin obužuje. Kable,ki so spodaj bom odstranil,ko dobim regulator vertljajev ventilatorjev.
lep projekt.
off: to je tekochee/emkej v videu muzika? keri komad :D
Benji@ Jaz bi na tvojem mestu še notranjost pobarvo z šprejem. Bo veliko lepše izgledalo kot "default" metal, še posebej zdaj ko imaš pleksi.
Moj projekt: (po sprejanju)
Super si porihtal,zelo lepo,bom tudi sam poskusil kaj takšnega. Zanimiva se mi zdi matična plošča.Kaj to si dal nekaj čez ali kako,ker ful dobro zgleda
BorutK-73 ::
Benji - plata je ta:http://www.asus.com/Motherboards/SABERT...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Rias Gremory je izjavil:
čakaj malo. 35 stopinj v full load? pol maš v idle nekje 10 stopinj?
ne full load, tri jedra 100%, če je pa full load je pa nekje 40°C
Still not possible. Zmeri kolko mas v idle. Ce bo pod ambientom, torej 17 stopinj veš da je nekaj narobe z meritvami.
P.s. upam da ne meriš v speedfanu, ker pogosto kaže 20 stopinj manj pri nekaterih platah (tudi pri meni)
P.s. upam da ne meriš v speedfanu, ker pogosto kaže 20 stopinj manj pri nekaterih platah (tudi pri meni)
hojnikb ::
Upam da veste, da so AMD senzorji zelo znani po svoji natančnosti, sploh v idle
#brezpodpisa
matic492 ::
Slikano s telefonm, zelo slaba osvetlitev :
Če bi to ohišje samo za diske imelo priklop od zadaj, bi bili tist kabli tam spodaj veliko lepše urejeni :D
Meni kaže zdaj s H55 16-20C v idle, sicer nimam toplo v sobi, ampak dvomim da je tako nizko :D
Full load še nisem preveč gledal, je pa šlo do okoli 45-50(sej že reviewe ko sem bral, je blo napisan da H55 zniža idle, na load pa isto kot kak boljši zračni hladilnik, samo je pa veliko bolj tiho, vsaj proti mojemu prejšnjemu).
Zanimivo je tud da v AIDA64 ko refresha vsako sekundo, je lahko temp 16 naslednjo sekundo pa 26.
Če bi to ohišje samo za diske imelo priklop od zadaj, bi bili tist kabli tam spodaj veliko lepše urejeni :D
Upam da veste, da so AMD senzorji zelo znani po svoji natančnosti, sploh v idle
Meni kaže zdaj s H55 16-20C v idle, sicer nimam toplo v sobi, ampak dvomim da je tako nizko :D
Full load še nisem preveč gledal, je pa šlo do okoli 45-50(sej že reviewe ko sem bral, je blo napisan da H55 zniža idle, na load pa isto kot kak boljši zračni hladilnik, samo je pa veliko bolj tiho, vsaj proti mojemu prejšnjemu).
Zanimivo je tud da v AIDA64 ko refresha vsako sekundo, je lahko temp 16 naslednjo sekundo pa 26.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Rias Gremory je izjavil:
Slava ti. Jaz tu vidim nepotrebno nizke temperature, najbrž z nepotrebno močnim hlajenjem, ki je nepotrebno glasen. Slava ti.
Nek artic cooling za cca 30€, ki se ga ne sliši med gledanjem filma. Glede na stock kuler vreden vsakega centa.
mislim, da z nobenim hlajenjem ni možno dosegat takih temp. rezen tekoči dušik ofc. tut super vodno ne dosega 35 stopinj v full load
madness777 ::
GamerBoy ::
Lepo si kablovje napeljal. Imam namreč tudi sam fractal desing core3000 pa mi ni uspelo kablovja zrint v ozadje, se druga stranica noče zapret .
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
54j0 ::
Škoda, da ti ni uspelo lepše speljati kabel za sprednje zvočne priključke. Ostalo je tipi-topi, zelo lično sestavljeno.
FlyingBee ::
Rainbow Dash zelo lično speljano kablovje, pa vse skrito v ličnem ohišju, škoda ker ti ni uspelo kabla od miške skrit :-)
galu ::
Večina hardwera je razločnega, ostalo pa je:
- 2500K@4,8GHz (na 5GHz mi za brezveze greje vodo, ki jo raje šparam za grafo)
- R9 290(X) ghetto mod
- 1+1TB Samsung F3 v RAID 0
- 250GB Samsung EVO SSD
Tako to gre.
PrimozR ::
Če imaš možnost po mojem raje podri RAID. Če ti bo odletel disk ti še vedno ostane 1 TB podatkov (kake bolj nujne stvari pa skopiraš na Dropbox ter jih razparceliraš čez vse 3 diske).
matic492 ::
COME AT ME BRO!
malo starejša slika, manjka še en laptop :)
Sem rabu panoramo da sem slikal :D
Hec, sej drugače uporabljam samo 3 monitorje :D, samo zdej sem v študentskem domu, pa sem si vzel še 3, da mam 3 doma pa 3 v domu, ker se mi je težko navadit nazaj na manj.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Če imaš možnost po mojem raje podri RAID. Če ti bo odletel disk ti še vedno ostane 1 TB podatkov (kake bolj nujne stvari pa skopiraš na Dropbox ter jih razparceliraš čez vse 3 diske).
Sem ga že pred časom hotel, pa nimam kam skopirat 1,95TB podatkov, ki jih res hočem obdržati (zej pa jih mam na RAID0 - vem, ironično). Mah, pred tremi leti se mi je RAID zdel smiselen pa sem ga naredil... And now I'm stuck with it.
Bo enkrat... bo.
Tako to gre.
flbroker ::
COME AT ME BRO!
malo starejša slika, manjka še en laptop :)
Sem rabu panoramo da sem slikal :D
Hec, sej drugače uporabljam samo 3 monitorje :D, samo zdej sem v študentskem domu, pa sem si vzel še 3, da mam 3 doma pa 3 v domu, ker se mi je težko navadit nazaj na manj.
CHALLENGE ACCEPTED!
PrimozR ::
Sem ga že pred časom hotel, pa nimam kam skopirat 1,95TB podatkov, ki jih res hočem obdržati (zej pa jih mam na RAID0 - vem, ironično). Mah, pred tremi leti se mi je RAID zdel smiselen pa sem ga naredil... And now I'm stuck with it.
Bo enkrat... bo.
Nimaš nikogar, ki bi ti posodil disk? :P
Enak problem mam jst. 1TB podatkov, disk crknjen, garancija do 2 feb 2014...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
@PIPI
Že, ampak nimam volje, da bi razmetal ta 2TB podatkov na pol ducata diskov.
OK, zej pa dost OT (me included).
Že, ampak nimam volje, da bi razmetal ta 2TB podatkov na pol ducata diskov.
OK, zej pa dost OT (me included).
Tako to gre.
Evo končno praznični updati, na napajalnik čakal skoraj en mesec.
i7 3770
32GB RAM
MSI GTX 760 OC
Corsair RM650
Samsung & Corsair SSD-ji
WD Green 2TB
Malo razočaran nad grafično kartico v idle, 1050RPM je res preveč.. 1300RPM v full loadu pa zelo pohvalno!
Temperature:
CPU max 68°C
GPU max 81°C
Noctue se vrtijo med 300 in 600RPM, med real world obremenitvijo ne presežejo 450RPM. Konfiguracija z samo enim izhodnim ventilatorjem se ne splača (ne odvaja dovolj hitro pri tako nizkih RPM-jih), z dvema pa sploh ni potrebe po ventilatorju na procesorju.
Sistem v full loadu (p95+furmark) porabi 300W.
i7 3770
32GB RAM
MSI GTX 760 OC
Corsair RM650
Samsung & Corsair SSD-ji
WD Green 2TB
Malo razočaran nad grafično kartico v idle, 1050RPM je res preveč.. 1300RPM v full loadu pa zelo pohvalno!
Temperature:
CPU max 68°C
GPU max 81°C
Noctue se vrtijo med 300 in 600RPM, med real world obremenitvijo ne presežejo 450RPM. Konfiguracija z samo enim izhodnim ventilatorjem se ne splača (ne odvaja dovolj hitro pri tako nizkih RPM-jih), z dvema pa sploh ni potrebe po ventilatorju na procesorju.
Sistem v full loadu (p95+furmark) porabi 300W.
Zgodovina sprememb…
wooted ::
Še slike mojih (neočiščenih) računalnikov. Vse je zelo na hitro poslikano, tako da se ne zmorem kosati z ostalimi slikami v tej temi
-Delavna površina:
-Multimedia PC ob tv-ju, občasno igre
i3, 8Gb, 320Gb disk, GTX660 2Gb
-Moja zadnja pridobitev za smešne pare Lenovo thinkstation
Xeon E5420 2,50Ghz, 8Gb ram, 250Gb SSD, 2x320Gb diski, GTX660
Na poti Noctua hladilnik in Noctua ventilatorji da se malo zmanjša glasnost, v prihodnosti še en CPU
-levo: firewall & router
desno: NAS
-NAS
E3200 @ 2.40GHz, 1Gb ram, 7Tb
-Firewall & router
P4, in nekaj rama. Ghetto hlajenje
-Delavna površina:
-Multimedia PC ob tv-ju, občasno igre
i3, 8Gb, 320Gb disk, GTX660 2Gb
-Moja zadnja pridobitev za smešne pare Lenovo thinkstation
Xeon E5420 2,50Ghz, 8Gb ram, 250Gb SSD, 2x320Gb diski, GTX660
Na poti Noctua hladilnik in Noctua ventilatorji da se malo zmanjša glasnost, v prihodnosti še en CPU
-levo: firewall & router
desno: NAS
-NAS
E3200 @ 2.40GHz, 1Gb ram, 7Tb
-Firewall & router
P4, in nekaj rama. Ghetto hlajenje
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 611278 (68678) | hariscorale |
» | Pokažite svoje namizje! (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 222579 (50898) | nergac |
» | Prototip ohišja (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 46205 (36075) | ingeniero |